İkinci çocuk düşüncesi ve eşim...

nefertity80

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
142
0
0
Ankara
yine ben ve evet yine "acaba"larım maalesef!
eşim beni hamileyken aldatmıştı. şimdi 3.5 yaşında bir oğlum var.
ilişkimiz de aslında gayet iyi gidiyor.
beni üzmeye yönelik hiç bir hareketiyle karşılaşmadım.
aksine ilk zamanlarda gösterdiği ilgi ve sevgiden kat kat fazlasını veriyor bana.
ama bu son 1 haftadır "ikinci çocuğumuzu yapalım artık" demeye başladı.
ben tabii ki korkuyorum.
hayır dedim hazır değilim bunun için dedim ama oğlumuzun da bir kardeşe ihtiyacı olduğunu ve ikinci kez benden evlat sahibi olmak istediğini söylüyor.
resmen psikolojik baskı görüyorum.
"aşkım lütfen, nolur noluuur"lara kadar vardırdı işi.
hamileyken şüphelenmiş, konduramamış, ama çok zor şeyler yaşamıştım.
şimdi hep yine hamile kalırsam yine aldatılırım gibi (belki saçma sapan ama) bir korkum var.
ve beni engelleyen tek şey de bu korku açıkçası.
yoksa yaşım da 34 oldu neredeyse.
fazla gecikmemem gerek diyorum 2.çocuk için ama korkuyorum. eyvahedigeldismile

bir kere yaptı diye her hamile kalışında yapıcak diye bişey yok . sevginizden eminsen ve maddi durumun ikinci çocuğa engel değilse yap güzelim.

Korkunuz çok ta anormal değil. Ama siz karar verip yola devam etmişsiniz ve bunun sonucunda 2. çocukta düşünülebilir tabi. Bunu ne zamana kadar erteleyecekseniz sadece bu sebeple. Eğer aynı şeyi yapma gibi bir durumu olursa, sizi kaybedeceğini de bilir artık heralde. Yani artık bir karar verdiyseniz devam ettiyseniz, hayatınızıda korkularla ertelememelisiniz.

bencede yapın bi bebeiş daha
ilk hamileliğinizde yaşanan olay bunda olacağını sanmıyorum
aksine daha fazla bu durumu unutturucu olur diye düşünüyorum

evet elbette öyle bi kural yok ama şartlı refleks diye bişey vardır ya psikolojide, ben de düz mantık kuruyorum ister istemez.
ilk hamileliğimin son ayları çok kötü geçmişti ve izlerini çocuğumda bile görüyorum.
çok korkuyorum elimde değil.
bunu eşimle paylaşmak da çözüm olmaz.
elbette "bir daha olmayacak" diyecektir.
bilmiyorum ama ikinci kez anne olmayı ben de istiyorum.
teşekkür ederim cevabınız için...

Son düzenleme:
Gerçekten doğru olanımı konuşalım yoksa duymak istediğin gibimi..
Yok yok yada sadece yorumlarını okumak istediklerini sıralayarak konunu açsaydın..
Şimdi ne desek suçlu biz oluruz...

Yok yok yada sadece yorumlarını okumak istediklerini sıralayarak konunu açsaydın..

emin olduklarınızı, garanti verebileceğiniz şeyleri (olumsuz olsa bile sağlam bir yere dayandırarak) yazmalısınız böyle bir konuda.
yoksa her zaman her ihtimal vardır.
neyin doğru olduğunu her zaman bilemeyiz...
kişilerle değil zihin yapılarıyla ilgileniyorum.
çünkü burda görünür olan tek şey bu...

Hmm olumsuz bile olsa demişsin ama önceki konunda olumsuz ama gerçekçi yazanları topa tutmuştun...
Tabiki herzaman her ihtimal vardır...
Ama senin bu ihtimalin fazlayım diye bağırıyorsa kararı 2 kere düşünüp kendin vermen gerekiyor...
Senin zihin yapına hangisi yatıyorsa onunla ilgileniyorsun...

oğlun kardeş istiyor
sen 2. kez anne olmak istiyorsun
eşin seni hamileyken aldatmış o da 2. çocuk istiyor.

bunları öncelik sırasına koy.
madem eşini affetmişsin -aslında affetmemişsindir çünkü hiçbir kadın böyle birşeyi unutmaz.

maddi durumunuz nasıl?
hamileyken aldatıldığını öğrendiğinde eşine verdiğin tepki karşısında eşin sana nasıl tepki verdi? kavgamı çıkardı, küfür mü etti, özür mü diledi?

öenmli olan 2. çocuğu senin ve oğlunun istemesi. artıları ve eksileri düşün ona göre karar ver çünkü 34 yaşındasın,

Ayrıca eşinle mutlaka 1. hamileliğinde yaşadıklarını konuş, sana garanti verebilir mi? (ki veremez) sadece yapmam der.

ama ilk çocuğunda bunu yapan 2. çocuğunda böyle bir şeyi tekrar etmez mi? tartışılır.

eğer yaparsa 2 çocuğuma da bakabilecek güçteyim diyorsan maddi durumunda el veriyorsa oğlunu kardeş sevgisinden mahrum etme. Bizler bu dünyadan gittiğimizde onlar tek başına kalırlar.

Ben de 2. çocuğu düşünüyorum, 34 yaşındayım. 40 yaşıma geldiğimde kızımın yalnızlığını gördüğümde keşke 2. çocuğu yapmış olsaydım dememek için şuan 2. çocuğa karar verdim.

Bence yapma...
Çünkü ilk hamileliğinde yaşadığın ihaneti hala unutamamışsın hala taptaze, aynı şeyi yaşamaktan korkuyormuşsun, yani affedememişsin hala...
Eşinle bu korkularını paylaştığını sanmıyorum, paylaşsaydın bir daha 2. çocuk fikrinin lafını bile edemezdi, uzun bir süre hemde...

bence bu konuya şu acıdan bakmaya çalış oğlunun bir kardeşi olmasını istiyormusun? eğer cevap evetse hamileliği düşün derim.Ama korkularınıda eşinle paylaş oda bilsin nelerden cekindiğini ve böyle bişeyin seni nekadar kokuttuğunuki adımlarını atarken 2 kere düşünsün.Yoksa allah korusun hata kaza böyle bişey olursa senin için atlatmak cok zor olabilir.

Maalesef korkulariniz yerinde,sizin yerinizde kim olsa dusunurdu acabalari...

Kesinnikle esinizle paylasmalisiniz korkularinizi..!

Sizin kendi vericeginiz kararlar asla yap veya yapma demekte bizlere dusmez..

ama sunuda unutmayin, 34 yasindaymissiniz yapicaksaniz bence cabuk davranmalisiniz yoksa cocuk olmasida,dogmasida,bakimida zorlasir sizin icin.

..Allah yolunuzu acik ede...

Son düzenleme:

Bence gerçekleri konuşmak lazım...
Suçlu olacak da olsam düşüncelerimi söylemek isterim...

Bence ilk aldatmayı affettiğinize göre ikinciye zemin hazırlamışsınız zaten...
Sırf bu yüzden çocuk yapmıyorsanız, bir daha düşünün...

yaşanmış ve bitmiş...bence bu korkularından kurtulmalısın canım..hem sana eziyet hem eşine...ve şimdi olduğu gibi hayatınada

yaşadıkların kolay değil elbette ve çok normal sende etkisinin kalması

ama unutmaya kafandan atmaya çalış

korkularınla nereye kadar huzurlu yaşayabilirsinki

canım herşeyin hayırlısı olsun !

erkekler sadece hamilelkikte aldatmazlar eşlerini
sen böyle bir kötü tecrübe yaşamıssın ne yazıkı
affetmisini, kendine göre haklı sebeblerin olabilir
fakat kendi adıma beni aldatmış bir adamdan ikinci çocuk yapmazdım, ama ben zaten ilk aldatığındada affetmezdim
niye affedeyim, en güzel geçirmemiz gereken zamanlarda ona en çok ihtiyaç duyduğum dönemde tercihini benim yanımda olmaktan yana kullanmak yerine kendini başka bir kadının kollarına atmayı seçmiş adamı ben olsam affedemezdim.
Bilemiyorum belkide yanlış düşünüyorum fakat sen bu konuyu aşamamışsın ve unutamamışsın yoksa şimdi bunları düşünmezdin
Evet kardeş güzel şeydir fakat çocuklarında huzurlu ve mutlu bir ortamda yetişmeleri gerektiğide bir gerçek.

bence madem devam etmişşiniz evliliğinize herşeyi unutmuşşunuz eşinizle konuşuşun ilkinde böyşle olmuştu bunda da olursa yapacağınız şyleri söyleyin ondan tam güvence alırsanız yapın ama yuvarlak konuşursa filan sakın yapmayın

korkularınızı bilmeli ve sizden bunu istememeli.demekki ne kadar kırıldığınızı ilk olaydan unutmuş.yada siz unutturdunuz.hangisi?

Eşinle bu konuyu paylaş. Birde birkez yaptı diye bidaha yapacak değil ya. önemli oaln senin kararın. Değiştimi. Memnunsan takraradan eşinden niye olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…