İkinci çocuk düşüncesi ve eşim...

Ay koptum beni çıldırttığını mı sanıyorsun? Çok komiksin gerçekten. lülülülülülü

Kendini akıllı sanıpta artist artist konuşacağım diye kendini kasarsan böyle rezil edersin kendi kendini işte. gamyoncuiremsu

Alıntı da yapılabilir, ne var ki bunda? Kötü birşey değilki? Bir mesaja karşı cevap vermek istiyorsun, araya başka mesajlar giriyor. Karışmaması için alıntı yapılıyor, ben yanlış mı biliyorum.
Hayal.. Zıt fikir mevzusuna bari sen böyle bakma.. Her olay farklı, her olay kendi koşullarına sahip. Nasıl her konuda aynı yorumu yapayım ki? Aynı konu içinde kendimle çelişiyorsam bunun örneği verirsen sevinirim. Ama elmalarla armutları kıyaslamış olmuyor musun?

Haklısın hayatım ya. İnsanlar önce yorumları iyice okumalı ondan sonra akıl vermeye çalışmalılar. Ben konu sahibine bir soru soruyorum bir sürü insan kalkıp onun kararı sana ne bize bir şey yapmak düşmez tarzı şeyler söylüyorlar halbuki size değil ona sordum çıldırmamak elde değil ya. :1ninca:

:1shok::1shok:akannehir

Kendimi ifade edebilmek için kırmadan, dökmeden, düşüne düşüne bir mesaj yazdım..
"Sanane, senlen mi konuşuyorum, avukat mısın?" cevabını aldım..

Böyle bir yanıt alsaydınız, belki benim veridğim tepkiyi vermezdiniz, ama hoşunuza da gitmezdi diye düşünüyorum..

Bak şimdi alıntı yaptım. Bence hayyal de iyi okumalı aynı zamanda. Neyi alıntı yapmışım da ona cevap yazmışım, merak ediyorum. Demek ki herkes, pek iyi okumuyor.

Sen konu sahibine soru sormuyorsun.. Onu provake ediyorsun, bilmediğin acılar için ironik yorumlar yapıyorsun.. Oku mesajını yeniden, ne yorum var ne bir soru.. Sadece laf sokuşturuyorsun..

Bu arada muhtemelen benden çok küçüksün yaş olarak.. O yüzden şu sataşma olayını keselim. "Size değil, konu sahibine sordum" deseydin farklı olurdu tepkim..
Ama sen "sanane, senlen mi konuşuyorum" dedin farkındaysan..

ooo.
bana neler dendi bu forumda. ama sizin yazdığınız şu mesajı ben yazmadım. yuh sana tarzı...
neyse.

Bak şimdi alıntı yaptım. Bence hayyal de iyi okumalı aynı zamanda. Neyi alıntı yapmışım da ona cevap yazmışım, merak ediyorum. Demek ki herkes, pek iyi okumuyor.

Fragola adlı arkadaşmış pardon...
Zira artık bu konuyu takip etmiyorum kusura bakma.
Bunun karşılığında iyi okumuyor diye rencide edici konuşmayalım lütfen gözümden kaçmış sadece...
Neyse...

Şu anda karşılıklı olarak sürekli tartışma içindesiniz, bu konu sahibine her ne kadar kendisini saygılı bulmasam da saygısızlıktır.
Lütfen arkadaşlar.
Ne sen onunkini alıntıla ne o seninkini...
Konu sahibinin tavrına göre değerlendirme yapın lütfen...
Bu yeterlidir.

Evet aramızda yaş farkı var. Laf sokuyorsam da konu sahibine sokuyorum. Bir anda araya girmeniz beni çok sinirlendirdi. Ayrıca ben "senle" dedim. "Senlen" demedim. Şu bahsettiğiniz sivridilli üslubu siz de öğrenememişsiniz anlaşılan. Daha çok kitap okuman lazım diyordunuz kimin daha çok kitap okuması gerektiği ortaya çıktı. Kendinize bakmadan insanları ezmeye kalkışmayın tamam mı?

Hak ettiğini düşünüyorum.

Sizin de hak ettiniz daha çok laf napacağız peki şimdi?

Senle veya senlen, fark eder mi..
Doğrusu "seninle"..
Hakkın olmayan birşeye sinirleniyorsun, herkes istediği an istediği fikir için bir yorum da bulunabilir burada.. Nefertityi ile şahsi bir dialog kurmak ve rahatsız edilmemek istiyorsan, telefon numarasını rica edebilirsin mesela..
Her ikimiz de kitap okuyalım, illa ki ihtiyaç olması gerekmez.. kaydirigubbakcemile5

Blush, henüz lise öğrencisiymişsin profiline bakılırsa..

Bir de kalkıp, evli ve çocuklu kadının aile sorunlarına yorum da bulunup, bir senin çocuğun mu gece yatağından zıplayan diyorsun..

Hiç ama hiç bilmediğin bir hayatla ilgili yorumlar yapıyorsun.. Hiç bir birikimin olmayan bir konuda..

Şimdi kafamda daha iyi oturdu, bana "sanane, bi havalar bi havalar.." gibi ifadeler kullanman.. :roflol:

Gez, dolaş.. Dostani söylüyorum, ne işin varki senin burada.. Seninle yaşıt kardeşim var benim ve sınavlara hazırlanıyor şu dönem harıl harıl..

İnan çok şaşırdım yahu.. kafamçokkarıştı

kızlar değer mi Allah aşkına yaa uzatmayın bence
konu sahibi kararını vermiş olmuş bitmiş neyse ne artık...

Olabilir. Ne var bunda. Hiç birikimim olmayabilir bu konuda ama bu bayanın cevapları beni inatla bu konuyla ilgilenmeye zorladı içten içe. Ki zaten dikkat ederseniz çoğu insan benimle aynı fikirde. Bayanın eski konularına bakın isterseniz. Ben de sınava hazırlanıyorum harıl harıl. Benim ne işim var derken, bu sitenin teen bir süresi üyesi var benim gibi.

ıpek'çiğim....
Lütfen kendini anlatmaya çalışıp zihnini de parmaklarını da yorma. Çünkü gerçekten sorun çok ciddi. Bilirsin ki, hayatta en kolay kaybedilebilecek savaş, cehalete karşı açılan savaştır. Bir çok medeniyetin sonunu getirebilecek kadar da güçlü bir silahtır cehalet. Ve ne yazık ki, birikiminden had safhada emin olduğum, kalitenin tartışılmaz olduğu, tanıma şansına herkesin ulaşamayacağı "sen" bile böyle bir savaşta hezimeti kabul etmek zorundasın. En mutlu, en tasasız insanlar da bu kavramı benimseyen, içselleştirip yaşam biçimi haline getirenlerden çıkar ve en sık kurdukları cümlelerden biri de " ben asla..."dır. Yani "ben asla şöyle yapmam, asla şunu kabul etmem" v.b. gibi. Tıpkı "en büyük zalimler kafası kesilmemiş mazlumlardan çıkar" aforizması gibi oldu ama sen anladın ne demek istediğimi. :)

Görüyorsun işte konu hakkındaki kararımı açıkladığım halde, ortalığı karıştırıp, burayı vakit geçirme yeri olarak görüp, gerçekten sadece ve sadece provakasyon amaçlı, hiç bir değişik içerik taşımayan niteliksiz yorumlarına devam ediyorlar. Bense sadece okuyup, halime şükredip, bir nebze de olsa yaşamdan edinebildiğim donanımın yan etkisi olarak acı acı gülümsemekle geçiştirmeye çalıştıysam da, "pire" için "yorgan" yakılabileceğinden korkup, lütfen tahriklere kapılma ve banlanma diye yazmak istedim. Gerçekten çok üzülürüm böyle bir şey olursa.

Burada kendimizi bu tür insanlardan uzak tutamayabiliriz.
Ama neyse ki 3 boyutlu yaşamda bu şansımız çok yüksek.
En azından bu bilgiyle "pollyanna"cılık oynayabiliyorum.
"Bremen Mızıkacıları"na on basar "Pollyanna". :)))

Tiryandafila...

Yorumlarını dikkatle takip ediyorum. Sağduyulu ve gerçekten içerik sahibi yorumların için de ayrıca teşekkür ediyorum...

Lütfen bana son sayfalardan tek bir tane konuyla alakalı, düzeyli, ustaca düşünce ifade edilmiş içi dolu yorum gösterin.
Bu çatışmada kazanan taraf yok, hepiniz zaman kaybediyorsunuz.
Öyle bir laf etmeli ki yardım isteyene ilaç olsun, bulanık suları netleştirsin.
Zaman kaybettiren her kelime boş laftır, lakırtıdan ibarettir.

Benim işim fikrimi söylediğim anda biter, mantıklı-mantıksız faydalı-faydasız süzgeçlerinden geçirmek konu sahibine kalan bir iştir.
Beğendiğini alır uygular, beğenmediğine saygı çerçevesinde ister cevap verir ister vermez,
Diğer üyeler de ister konuya mantıklı yorumlarda bulunur, ister hiç yorumda bulunmaz.

Dalga geçme, fikrini kabul ettirmeye çalışma, provokasyon, hakaret, ima, kötü söylemler hayatın hiçbir yerinde hoş karşılanmadığı gibi burada da sevilmeyen hareketlerdir.
Bu da ikinci uyarıdır.

Konuyu açanda,yorum yapanda saygılı olup yorumlarında kırıcı tavırlardan uzak durmak zorundadır.
Bu konuda forum kuralları herkesi bağlayıcıdır.
2 kere uyarı yazısı yazıldığı halde malesef yorumlarda hiçbir farklılık olmamış,kimse geri adım atmamış,herkes birbirini kırmaya,hakaret edip saygısızlık yapmaya devam etmiş.

Konu sahibi uygunsuz yorumları KÖTÜ ıÇERıK olarak bildirmek yerine karşılık verdiği,uyarılara rağmen üyeler konuya yorum yerine kişilere cevap vermeye devam ettiği için konu yorumlara kapatılmıştır.
Topik sahibi konusunun tekrar yoruma açılmasını talep ederse bizlere özel mesajla ulaşabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…