İkinci çocuk düşüncesi ve eşim...

Hesaplaşmak değil sadece sana acı gerçekleri göstermek...
aklinialirimsmile
Daha nasıl güveniyorsun da bunu sorabiliyorsun?
İnsanları bu kadar terslerken hem de?
Senin kendine kum torbası edinmen lazım acil surette...
Kocanın ihanetini kusmak için buradaki insanlar çok masum kalır...
Bile bile lades deme...
süprizzzzz
Canın isterse tabii...
Tarih tekerrürden ibarettir.
Unutma...
bayanssulusmile bayanssulusmile
Yapacak daha önemli işlerin var evet:
Eşine mukayyet olmak gibi.
şakkıdı

canınız ne istiyorsa onu yapın ...siz hazırsanız doğurun ikinciyi..ben hamileyken d ebakımlı ve güzel olunur iddiasındayım....eşiniz sizi seviyorsa her daim hayran olacaktır size....
ayrıca aldatan hamileleiği beklemez sizdeki korku psikolojik..

eğer güvenseydim böyle bir konu açar mıydım, güvensiz olduğumu anlayamıyor musun arkadaşım?
eşimin ihanet mevzusu kapandı ve eminim çoğunuzun eşinden daha da özverili davranıyor bana karşı.
bir katil bile cezasını yatar çıkar ama senin gibi düşünenler için ağzıyla kuş tutsa, insan olarak en iyi davranışları sergilese bile sürekli bunu hatırlatırsınız demek.
bu tip yaklaşımlar insanı doğruya sevketmez hanımefendi.
Allah'tan böyle "yargıçlar" yok da "adalet" hayalden ibaret değil.
böyle bir annenin de evladına doğru davranışları öğretebileceğine (bağışlayıcı olmak, kin tutmamak vb.gibi) hiç inanmıyorum. yazık...
ama işte doğurganlık özelliği olan herkes anne olabiliyor ne yazık ki.

güvenmek güvenmemek beni bağlar.
sizler de üslup içeren yorumlarınızı yazar çıkarsınız, tartışma yaratmaya çalışmazsınız.
ama derdiniz başka sizin.
kendi hayatlarınızda "olamadığınız" kişiyi burada oynamaya çalışmayın eğreti duruyor, komik oluyor.
aldatmayan bir erkek aldatan ve pişman olan bir erkekten daha tehlikelidir hanımefendi.
bunu da bir yere not edin...

Son düzenleme:
ben de şunu anlamıyorum daha önceki konusundan bize ne ki..kadın bi soru sormuş cevaplayan yazsın istemeyen geçip gitsin bu laf sokmalar niye anlamıyorum ya ben...

ben de şunu anlamıyorum daha önceki konusundan bize ne ki..kadın bi soru sormuş cevaplayan yazsın istemeyen geçip gitsin bu laf sokmalar niye anlamıyorum ya ben...

herkesin deşarj olma yöntemi farklı işte.
ama sitenin amacını kavrayamamış insanlar "yönünü kaybetmiş" kişiler üzerinden stres atmaya, "vakit geçirip oyalanmaya" çalışıyorlar.
bu yüzden kum torbası önerdim ama paralarına da kıyamıyorlar.
kafa yormaya değmez yani anlamaya çalışma bence...
:hulya:

diğer yorumlarda bi saldırı göremedim ama sizin yorumlarınız direk kişisel ve hakaretvari...

diğer yorumlarda bi saldırı göremedim ama sizin yorumlarınız direk kişisel ve hakaretvari...

napsın kişisel hınçlarını yaşadığı travmaları böyle insanlara saldırarak çıkarmaya çalıyo. halbuki burda kimse ne hakaret ediyo ne başka bişey herkes yorum yapıyo. ama kendisi diğer konulardaki gibi aynı uslub ve tahrik etme gayretine devam ediyo

Offf.. Hayır ya, gerçekten yapmayın bunu..akannehir
nefertity size eski konularında olumsuz yorumlar yapmış olabilir, ben okumadım. Ama "aldatıldığını öğrenen hamile bir kadın" olarak değerlendirin yazdıklarını. Aldatıldığını öğrendiğinde bir kadının geçirdiği ilk evre "şok", ikinci evre "inkar etme, yok sayma" evresidir. Açın, bakın böyle tanımlı bu.
Hani konuyu beğenmesek bile en fazla yorumsuz kalacaktık? Hani hakarete varan yorumlar yapılmıyordu burada? Bu mudur? :umursamaz:
Eminim nefertity' de böyle bir ihanet yaşamak istemezdi. Emin olun çok ama çok canı yanmıştır. Öyleki sizin bu yazdıklarınızla ekstradan canı yanabileceğini sanmıyorum. En fazla sinirleniyordur. Sizler eşinizin size ihanet etmediğine mutlu olun, şükredin, bunu korumaya çalışın. Ama zaten üzgün bir kadını konu açtığına neden pişman ediyorsunuz? Amacım avukatlık değil. Ama sanıyor musunuzki nefertity önemsemiyor ihanete uğramış olmasını, sanıyor musunuzki unuttu sildi, attı aklından. Unutamamışki, hemen atlamıyor 2 bebek fikrine.. Ayrıca her anne yavrusuna bir kardeş doğurmak ister. Her anne ikinci defa anne olmayı hak eder. Yani 2.bebek yapmayı aklından geçirdi diye suçlu mu oldu.
Madem sizleri kırdı, o zaman bu konusuna yanıt vermeyin, yorum yapmayın. Hak etmiyor deyin, geçin. En fazla budur yapacağınız.. :teselli:

Son düzenleme:
korkmakta çok haklısın canım ama eşin bir kere hata yapmış bir daha yapmaz herhalde. bu durumu eşinle oturup güzelce konnuşmalısın ben hazır değilim demen birşey ifade etmez. otur güzelce ben oğlumuza hamileyken sen beni aldatmıştın işte yine yaparsın diye çok korkuyorum de. bir daha olursa bunun psikolojisinden kurtulamam de. yaşında varmış bak. eşinle konuşmanıza göre yolunu çizersin. bence oğlun için de tam zamanında bir kardeş gelir. hayırlısı neyse o olsun inşallah.

Kendi adıma konuşayım...
Eğer eski konuları bildiğim tanıdığım bir üyeyse hepsini birleştirerek yorum yapıyorum...
Doğru olan bu değilmiii.Ona göre değerlendiriyorum tabiki ...Neden görmezden geleyim.
Yaşadıklarını bilmediğim biri olsa elbette yorumum farklı olur..
Arkadaşta zaten bunları bunları yaşadığım için 2. çocuğa cesaret edemiyorum diye konu açmış farkındaysanız...
Neden laf sokmak olarak anlıyorsunuz ...
Yada neden laf sokayım.Yani ne amacım olabilirki...
Düşüncelerimi söylüyorum...
Ama kendisinin düşünce ve fikirlere saygısı yok ..
Sadece ona laf sokulduğunu düşünüyor..

bu söylediklerini daha da derinleştirerek konuştum zaten.
ama 2.çocuğu düşünmediğime karar verdim.
bilmiyorum ilerde belki pişman olurum belki de iyi ki olmamış derim bilemiyorum.
maalesef ne kadar istesem de, eşim ne kadar inandırıcı ve umut verici konuşsa da giden gitti benden artık.
kendimi güvende hissetmediğim bir evliliğe 2.çocuğu "sıkıştırmak" extra sıkıntı verir diye düşünüyorum.
çok teşekkür ederim desteğin için.
Allah'a emanet ol arkadaşım...

Öncelikle cevap vereyim...
Zira komik şeyler yazmışsın...
1)Güvenmiyorsan neye istinaden çocuk doğuruyorsun?
Madem evliliğin sallantıdayken?
Ha doğurmak istiyorsan doğur elbette ama daha 2 sene içinde bunları yaşadıysan bundan sonrası için neye güveniyorsun ki?
Ki bu adam seni hamileyken aldatmış nasıl bir cesaret nasıl ya...
ohaoldumsmile
Sonra da bizi acımasızlıkla suçluyorsun...
2) Annelerimiz bize 'eşin, kocanın' sadece kişiye ait olduğunu paylaşılamayacağını öğretti...
Yeri gelir herkes paylaşılır o paylaşılmaz dediler...
Bu bağlamda bunu yapan kocaya gösterilecek tek yer kapıdır.
Henüz anne olmadım ama şayet olunca önce seni kaybetmeyi göze alanın arkasında bile durma diyeceğim onlara...
Seni aldatan insanlar bunu ER ya da GEÇ tekrarlayacak diyeceğim onlara...
lmaz:
Bu da kin nefret değil hayatın gerçekleri...
bayanssulusmile
3) Haklısın doğurma yetisi olan herkes çocuk doğuruyor.
Onlarla hamur gibi oynayıp bazen psikopat bazen akıl hastası haline getirebiliyorlar.
Bunun en büyük sebeplerinden biri AİLE İÇİ GEÇİMSİZLİK, GÜVENSİZLİK, ÇARPIK AİLE TABLOLARIDIR.
4) Hayatım boyu onurlu ve gururlu oldum.
Pek çok arkadaş da ben gibi...
Olamadığım tek şey varsa kendini kandıran insan pozisyonudur... Sevilmediğim, istenmediğim halde hiç istenmiş gibi davranmadım...
Seni de böyle yapmaya davet ediyorum.
bayanssulusmile
5) 'aldatmayan bir erkek aldatan ve pişman olan bir erkekten daha tehlikelidir hanımefendi.
bunu da bir yere not edin...'
Aldatmayan erkek tehlikelidir evet sonra evlenince aldatmadığı için sıkıcı olabilir doğru her daim arkasından gezmek gerekir böylece o evlilik heyecanlı olur doğru.
aklinialirimsmile
Ne zevklidir değil mi 'Ay acaba bugün hangi arkadaşıma göz koyacak diye düşünmek?'
bayanssulusmile

canım hiç üzme kendini herşeyde bir hayır vardır derler. bir evladın var allah ona uzun ömürler versin. yaşadıkalrını biz uzaktan bilemeyiz tabiiki en doğru kararı sen verirsin. hiçbirşey uzaktan görüldüğü gibi değildir burada söylenilenlerede kulak asma hiç. bencede en doğru kararı vermişsin mevlam hakkınızda hayırlısını versin

hayal
seninle şimdi değil (kurduğun hayal dünyasının içinden değil) evlendikten ve anne olduktan sonra karşılaşacak olduğun gerçeklerin ardından konuşalım diyecem ama konuşamayız.
çünkü bu büyük lafları yedikten sonra konuşmaya utanacaksın.
şimdi burdan çocuk büyütecek değilim, o hayatın işi...

Bir insanın ne prensipleri ne hayat ilkesi değişir Nefertity cim...
Şeniz
Benim hayat felsefemde beni aldatana defalarca boynuzlayana (ki tek defa boynuzlaması da yeter...) yer yok.
Başkasına kucak açna, başkasının kollarına kendini atan adamdan bana hayır gelmez.
Üstüne onun kokusu sinmiştir.
Yaşanmışlığı sinmiştir.
Bu gider mi biter mi sanıyorsun?
Bunca aldatılmayan insan yalan mı söylüyor yani?
Hayatı çok basite indirgemişsin ama hayat bu kadar kolay değil...
şakkıdı

Bu konuya yorum yapmadan önce mutlaka diğer 2 konu da okunmalı ve öyle değerlendirilmeli bence. Çünkü olay mutlu ailemizi ve muhteşem evliliğimizi 2. bir çocukla neşelendirelim olayı değil.

Böyle bir adamı affederek zaten yeteri kadar ödüllendirmişsiniz yaptıklarından sonra, bir de onu 2.çocukla ödüllendirmeyin...

kaydirigubbakcemile5
Katılıyorum january!
Evet nefertity, bu da evli bir arkadaşın yorumu...
hihoyyyt
Şimdi cevabın ne?
Aldatmıştır kocan seni.
Ruhun mu duymuyor diyeceksin?
CADIARZU

aldatılmayan insan? kaydirigubbakcemile3
aldatıldığının farkında olmayan, uyuyan ya da uyutulan diyelim bence.
her fikre saygı duyulması gerekiyorsa bu da benim fikrim, saygı duyulsun.
aldatılmayan insanlar toprağın altındakilerdir ancak.
herşeyin bu kadar kolay yaşanabildiği bu çağda, toprak üstündekiler ya uyuyor, ya da bilinciyle yaşıyor canım.
bunu da gösterecek maalesef hayat sana ama biraz daha zamanın var.
tadını çıkart :ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…