İkinci çocuk fikri

• Konu Sahibi Konu Sahibi zsmm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zsmm

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2023
169
47
18
29
Kızlar hepinize merhaba uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konu var. Temmuz'da 30 yaşında olacağım şuan bir oğlum var 2 yaş 5 aylık. İlk bebeğimi doğumdan sonra kaybettim 36 gün yaşadı prenses kızım. Şimdi kafamı kurcalayan meseleye gelelim bir yanım diyorki tek çocuk yeter gir bir işe çalış çocuğun için birikim yap . Diğer taraftan e sanki yaşım geçiyormuş gibi hissediyorum hem oğluma bir kardeş, hemde belki yine kızım olur ölen kızımın yerine koyarım onu hasretim belki biraz diner diyorum.
Eşim oğluma çok ama çok iyi bir baba eminim yeni çocuğumuzada iyi bir baba olur ama işte bu ilkilemden çıkamıyorum. Birde tedavi olmadan hamile kalamıyorum tedavi çok pahalı . Yani aslında çok değil ama bizim bütçeye göre çok :( yani siz olsanız ne yapsrdınız kızlar ne bileyim ya aklım çok karışıkkk

Ben olsam işe girer çocuğum için birikim yapardım, elbette kardeş güzel bir şey ama bu zamanda 2 çocuk büyütmek zor. Zaten tedavi içinde bütçeniz yokmuş belli ki maddi olarak 2.cocuga hazır değilsiniz
Bende böyle düşünüyorum. Tedavi konusunda ailem ve eşimin ailesi maddi destek sağlayacak ama yinede kafam karışık işte. :(

Sadece tedaviyle bitmiyor ama çocuğun eğitimi, bakımı bunlar da masraflı eğer karşılayabileceksiniz yapın bence de ama maddi olarak çocuğa gerekli imkanları sağlayamayacak, ucu ucuna geçinecekseniz mantıklı bir karar değil 🌸

Yaşınız henuz genc ablam 38 de dogurdu ilk cocugunu . Calisin birikim yapin daha sonra yaparsiniz bikac seneye. Ama illa istiyorum derseniz yapabilirsiniz gencken tabi ki

buyuk konusmak istemem ama calismazken, hali hazirda cocugum da varken ikinci cocuk icin onun rizkindan kısıp, ailemden maddi yardim alip olmayan paramla tutup tutmayacagi belli olmayan bir tedavi olmak istemezdim.
halihazirda eski tupbebeklerden embriyonuz var mi? varsa yaş sorun degil her zaman anne olmayi deneyebilirsiniz. simdi calisip edip cocukla ilgilenip yillik izin vs hakkiniz başladığında deneyebilirsiniz.

buyuk konusmak istemem ama calismazken, hali hazirda cocugum da varken ikinci cocuk icin onun rizkindan kısıp, ailemden maddi yardim alip olmayan paramla tutup tutmayacagi belli olmayan bir tedavi olmak istemezdim.
halihazirda eski tupbebeklerden embriyonuz var mi? varsa yaş sorun degil her zaman anne olmayi deneyebilirsiniz. simdi calisip edip cocukla ilgilenip yillik izin vs hakkiniz başladığında deneyebilirsiniz.
Hayır embriyom yok tüp bebek değiller yumurtlama problemim ve erken menopoz tehlikem var. Tüp bebeğe geçmeden defalarca yumurtlama ilaçları kullandım farklı farklı tedaviler gördüm iki çocuğumdada en son aşılamsya gidecekken gebe olduğumu öğrendim. Ama tedavilerimi hep özelde olduğum için ( devlette sonuç alamamıştım) baya külfetli olmuştu o dönemler. Birde ilk kızım öldükten 6 ay sonra tekrar tedaviye başlayınca dediğim gibi masraflı olmuştu. Mesela şuan bile söktürücü içmezsem adet olamıyorum. Ve söylemesi ayıp 2 yıldan beri korunmasız ilişki yaşıyoruz ama olmuyor kendiliğinden

Sadece tedaviyle bitmiyor ama çocuğun eğitimi, bakımı bunlar da masraflı eğer karşılayabileceksiniz yapın bence de ama maddi olarak çocuğa gerekli imkanları sağlayamayacak, ucu ucuna geçinecekseniz mantıklı bir karar değil 🌸
Çok doğru ❤

Benim de var bdvde 2. Çocuk konum. Birinci de 2. Tüp bebek tedavim içn beklerken doğal geldi. En olmaz dediğimiz anda kendileri gelebiliyorlar dilerlerse. Şimdi 3.5 yaşında kızım.

2. Çocuk her anlamda 1.den ilgi alaka ve daha bir sürü şey götürecek diye karar verdik. Zaten benim durumum itibariyle doğurmam tamamen zorlaşıyor an geçtikçe. Günümüzde tüm şartlar ve dünya gittikçe korkunçlaşıyor gerçekten.

Ben kendimi garantiledikten sonra ikinci çocuğu düşünürdüm.

Benim de var bdvde 2. Çocuk konum. Birinci de 2. Tüp bebek tedavim içn beklerken doğal geldi. En olmaz dediğimiz anda kendileri gelebiliyorlar dilerlerse. Şimdi 3.5 yaşında kızım.

2. Çocuk her anlamda 1.den ilgi alaka ve daha bir sürü şey götürecek diye karar verdik. Zaten benim durumum itibariyle doğurmam tamamen zorlaşıyor an geçtikçe. Günümüzde tüm şartlar ve dünya gittikçe korkunçlaşıyor gerçekten.
Allah bağışlasın ❤ işte bende yarı öyle düşünüyorum yarı böyle düşünüyorum ama şuan çoğunluk tarafım yapmamaya doğru gidiyor :)

Ben kendimi garantiledikten sonra ikinci çocuğu düşünürdüm.
Galiba bende öyle yapacağım. Toplum baskısı beni bitiriyor. Hadi işe girdin çalıştın paran oldu ama çocuğun olmadı, o zaman ne yapacaksın diyorlar çocuğun sen öldükten sonra tek kalacak diyorlar kafamı karıştırıyorlar

Tedaviye paranız yokken 2. Çocuğu düşünmeniz çok abes değil mi? Borçla tedavi oldunuz diyelim bebek oldu sonra hep destek mi alacaksınız birilerinden.

Tedaviye paranız yokken 2. Çocuğu düşünmeniz çok abes değil mi? Borçla tedavi oldunuz diyelim bebek oldu sonra hep destek mi alacaksınız birilerinden.
Tedavi paramıza ailem ve eşimin ailesi şu yüzden yardım edecekler. Erken menopoz riskim var belki bir daha anne olamayabilirim. Onların düşünceside evleri arabaları var eşide çalışıyor çocuk olduktan sonra geçinir kafasındalar. Ve başka yorumlarda da bahsettim. Benide sürekli ya ilerde paran olurda çocuğun olmazsa ya siz öldükten sonra çocuğunuz yalnız kalırsa vs vs diyerek manipüle etmeye çalışıyorlar. Bende hemen yapayım tedavi olayım demedim zaten. İki yıldan beri korunmuyoruz olmuyor kendiliğinden. E bunuda ne aileme nede onun ailesine söyleyemiyorum tabiki

Evliliginize güveniyorsanız yapın.maddi durum çok çok kotu değilse.bende zamanında yapmadım daha sonra sağlık sorunları çıktı.Ben kardeşlerin arasinin az olması taraftarıyım.Ama evliliginize ilgili şüpheleriniz varsa yapmayin.Maddi konular bir şekilde çözülüyor.zaten arkanızda iki aileninde desteği varmis

Kızlar hepinize merhaba uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konu var. Temmuz'da 30 yaşında olacağım şuan bir oğlum var 2 yaş 5 aylık. İlk bebeğimi doğumdan sonra kaybettim 36 gün yaşadı prenses kızım. Şimdi kafamı kurcalayan meseleye gelelim bir yanım diyorki tek çocuk yeter gir bir işe çalış çocuğun için birikim yap . Diğer taraftan e sanki yaşım geçiyormuş gibi hissediyorum hem oğluma bir kardeş, hemde belki yine kızım olur ölen kızımın yerine koyarım onu hasretim belki biraz diner diyorum.
Eşim oğluma çok ama çok iyi bir baba eminim yeni çocuğumuzada iyi bir baba olur ama işte bu ilkilemden çıkamıyorum. Birde tedavi olmadan hamile kalamıyorum tedavi çok pahalı . Yani aslında çok değil ama bizim bütçeye göre çok :( yani siz olsanız ne yapsrdınız kızlar ne bileyim ya aklım çok karışıkkk
Allah sabırlar versin... Eğer manevî olarak kendinizi hazır hissediyorsanız maddî endişe ile çocuk sahibi olmayı ertelemeyin. Çocuk kısmetiyle, bereketiyle geliyor, hem ara verince insan bebek bakmayı unutuyor gerçekten. :) Bir de ilkinden ilgi alaka azalmıyor, aksine sürece o da dahil olunca daha keyifli ilerliyor, yanında sürekli bir oyun arkadaşı olması bile bir çocuk için müthiş birşey. Hele biraz daha büyüdükleri zaman daha iyi anlaşılıyor. Kardeşi olmadan 5 dakika bile duramıyor ablası :) zorlukları var tabii, ama ömür boyu birbirlerinin yanında olacaklarını düşünmek o zorluğa değer bence.

Evliliginize güveniyorsanız yapın.maddi durum çok çok kotu değilse.bende zamanında yapmadım daha sonra sağlık sorunları çıktı.Ben kardeşlerin arasinin az olması taraftarıyım.Ama evliliginize ilgili şüpheleriniz varsa yapmayin.Maddi konular bir şekilde çözülüyor.zaten arkanızda iki aileninde desteği varmis
Evliliğimde daha önce çok sorunlar yaşadım. Ama son iki seneden beri gerek eşim gerek ailesi kendilerine çeki düzen verdiler. Ve oğluma gerçekten çok iyi babalık yapıyor. Mesela oğlum aynı ortamda benimle eşime görsün direk ona koşar

Tedavi paramıza ailem ve eşimin ailesi şu yüzden yardım edecekler. Erken menopoz riskim var belki bir daha anne olamayabilirim. Onların düşünceside evleri arabaları var eşide çalışıyor çocuk olduktan sonra geçinir kafasındalar. Ve başka yorumlarda da bahsettim. Benide sürekli ya ilerde paran olurda çocuğun olmazsa ya siz öldükten sonra çocuğunuz yalnız kalırsa vs vs diyerek manipüle etmeye çalışıyorlar. Bende hemen yapayım tedavi olayım demedim zaten. İki yıldan beri korunmuyoruz olmuyor kendiliğinden. E bunuda ne aileme nede onun ailesine söyleyemiyorum tabiki
Bakın 2.çocuk ilk çocuk ileri yalnız kalmasındiye yapılmaz. Veya başımız sağolsun kaybettiğimiz kızınızın yerine koymak için yapılmaz. Siz bu şekilde çocuk sahibi olmamalısınız.
Yaşınız daha genç zaten korunmuyormuşsunuz. İşe girip çalışmaya başlayın olacağı varsa kendiliğinden zaten olur. Olmuyorsada sadece tedavi ücreti değilki harcanacak para. Olay doğduktan sonra başlıyor zaten çocuk başlı başına masraf. Maddi durumunuz yoksa tek çocuk en mantıklısı.

Back
X