• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk fikrine tekrar merhaba.

Burda herkesin anasi biziz zaar noop:KK66:
Kk yas ortalamasi 19 falan. Biz bunak kaliyoz

Kimseye bunak, yaşlı falan demedim. Tam tersine kkda yaşı küçük olanlara karşı tam da şu an sizin sergilediğiniz gibi bir davranış var. Her gün yaşıyorum.

Annem değilsiniz, kaldı ki ben bu yorumları hiç çocuğu olmamış, ilk çocuğu olacak bir aileye yapmadım. Bu yüzden hassas düşünememiş olabilirim. Ki ben de lise çağında çocuk değilim evlenmek üzere olan bi kadınım. Gerekli açıklamayı da yaptım özür diledim çözüldü olay.

Konu sahibi kusura bakmayın siz de. Umarım en doğru kararı verirsiniz ben kaçayım :)

Fazlaca derin düşünüyorum her şeyi.
Aşırı bir korku var
Kardesi olmasını 1 sene öncesine kadar çok istiyordu artık istemiyor
Ara ara kardeşim neden yok diyor sadece bu kadar.
Kıskançlıgından dolayı öyle söylüyor aslında olsa eminim ki sevecek fazlaca.
Ama nedendir bilmem sanki çocugumun olması beni hiç mutlu etmeyecekmiş gibi geliyor.
Dogum kilosu, çatlaklar, uykusuz geceler.
Daha sayamadıgım bir çok şey.
Ama sürekli de kardeşsiz kalmasın diye etrafımdan da garip bir tavsiye alıyorum sürekli.
Bir yandan da acabalarda kalıyorum eşim istiyor çünkü.

Fazlaca derin düşünüyorum her şeyi.
Aşırı bir korku var
Kardesi olmasını 1 sene öncesine kadar çok istiyordu artık istemiyor
Ara ara kardeşim neden yok diyor sadece bu kadar.
Kıskançlıgından dolayı öyle söylüyor aslında olsa eminim ki sevecek fazlaca.
Ama nedendir bilmem sanki çocugumun olması beni hiç mutlu etmeyecekmiş gibi geliyor.
Dogum kilosu, çatlaklar, uykusuz geceler.
Daha sayamadıgım bir çok şey.
Ama sürekli de kardeşsiz kalmasın diye etrafımdan da garip bir tavsiye alıyorum sürekli.
Bir yandan da acabalarda kalıyorum eşim istiyor çünkü.
Hiç istemiyor gibisin, bence yapma. Bildiğin gibi yükün %90 ı annede gerisi birkaç saat oyalama sadece. İstemediğin şeye sabırda edemezsin. Kardeşsiz kalmamak güzel ama kuzeni felan varsa onlarlada anlaşabilir.

27 yaşımdayım ve araları 1.5 yaş olan iki çocuğum var,bazen düşünüyorum acaba erken mi anne oldum diye,açıkçası hele bizim devirde gencecik kızların erkenden anne olması çok da imrenilecek birşey değil,elbette her yaştaki anne çocuğu için herşeyin en iyisini yapar fakat bence bir kadın kendini iyice tanıdıktan ve edindiği birikimleri çocuğuna olumlu bir şekilde uygulayabilecekse anne olmalı. Yaşınız hele ki 2.çocuk için bence çok uygun,kimin ne kadar ömrü kaldı kimse bilemez,bunu düşünmek bile saçma ne alaka yani böyle söylemler çok yanlış.Yaş araları yıllar geçtikçe kapanacaktır,kardeş güzeldir yaş araları kaç olursa olsun.

Ablamla aramda 7 yaş fark var ve ben 20lerime geldiğimde hayatımdaki en yakınım oldu.
Eminim 9-10 fark olsaydı da değişmezdi.
Onsuz bir hayat düşünemiyorum, eksik kalırmışım değil 'sevgisiz' kalırmışım.
Çünkü nasıl anne-baba sevgisi başka ise, kardeş sevgisi de dünyada ölçülemeyecek bir duygu bana göre.

Ben olabiliyorsa muhakkak kardeşi olsunculardandım.
Gazlı bebek çok yoğun çalışan eşle birleşince göze alamayacağım bir şeye dönüştü ikinci çocuk.

Ama öncesinde çocuk sevmeyen ve istemeyen biri olarak bebekle ilk buluşma anı bile yeter diyorum bazen ikinci için.

Bizimki daha minnak olduğu için mi böyle düşünüyorum bilmiyorum bebek özlenecek bir şey ama bu kadar yüzeysel değerlendirilmez tabii.

Ben sizin korkunuzu çok yerinde ve anlamlı buldum.
27 yaşındayım bi kaç aya 28 den gün alacağım, 2 yıldır evliyim çalışıyorum ve 1. çocuk fikri bile bana korkunç ötesi geliyor...

Bu yaşlar ilk çocuk için güzel ama aşırının aşırısı rahat bir insanım, rahatlıktan kasıt kendime düşkünüm, aile sorumluluğu hele ki çocuk düşününce bile buhranlar basıyor beni.. Niye böyleyim diyorum hep kendi kendime? Düzenimin hepten değişmesi, artık bana bağımlı bir bebeğin hayatımda olması fikri çok ürkütücü...Bunu yaşayıpta hiçte korktuğum gibi değilmiş diyen var mı acaba? Yani fikri değişen?

Siz ilk çocukta bunları yaşamışsınız, büyütmüşsünüz, o günler geçti derken yıllar sonra tekrar aynı şeyleri yaşama düşüncesi bana da aynı şekilde gelirdi eminim...
İnşallah en hayırlı kararı alırsınız...

Bunu fazlaca düşünüyorum zaten evet.

Yaş ilerledi artık bunu da hesaba katmak gerek
yaşa çok takılma.
20 yaşında doğurup 25 inde bu dünyadan göçen de var, 35 in de doğurup 95 de göçen de var.

ama ben kardeş şart diyenlerdenim.

ilk kızımı 35 yaşında, 2. yi 36 da 3. kızımı 8 ay önce doğurdum. yaşım 38.

27 yaşındayım bi kaç aya 28 den gün alacağım, 2 yıldır evliyim çalışıyorum ve 1. çocuk fikri bile bana korkunç ötesi geliyor...

Bu yaşlar ilk çocuk için güzel ama aşırının aşırısı rahat bir insanım, rahatlıktan kasıt kendime düşkünüm, aile sorumluluğu hele ki çocuk düşününce bile buhranlar basıyor beni.. Niye böyleyim diyorum hep kendi kendime? Düzenimin hepten değişmesi, artık bana bağımlı bir bebeğin hayatımda olması fikri çok ürkütücü...Bunu yaşayıpta hiçte korktuğum gibi değilmiş diyen var mı acaba? Yani fikri değişen?

Siz ilk çocukta bunları yaşamışsınız, büyütmüşsünüz, o günler geçti derken yıllar sonra tekrar aynı şeyleri yaşama düşüncesi bana da aynı şekilde gelirdi eminim...

Ben gebeliğimi öğrenmeden birkaç saat önce '2 yıl değil çocuk düşüncesi, lafı bile edilmeyecek' kararı almıştım.
Yaş 28di bu arada.
Etrafımda benim kadar rahatına düşkün biri yok.
Benim kadar çocuk sevmeyen, istemeyen yok-tu.
Çocuk tam da korktuğum gibi bir şeymiş.
Ama bu korku çocuk yapmamak için geçerli değilmiş.
Zamanında gelmiş bizimki, çok iyi yapmış.

rahat, huzur isteyen kadın anne olmak istiyorsa gerçekten geniş olmalı her anlamda.
ilk kızım çok çekti benden. çekti derken; acemi annelik ve evhamlar birleşince, bir de sürekli araştırıp uygulama çabasında olan bir anne olarak kızımı tanımakta geç kaldım. uykusuzluk, düzensiz ev ve hayat çok zorladı. 2 ve 3. olunca aman koy gitsin, sal gitsin akımına uydum, rahatım :)

yaşa çok takılma.
20 yaşında doğurup 25 inde bu dünyadan göçen de var, 35 in de doğurup 95 de göçen de var.

ama ben kardeş şart diyenlerdenim.

ilk kızımı 35 yaşında, 2. yi 36 da 3. kızımı 8 ay önce doğurdum. yaşım 38.
Oyy maşallah peşpeşe gelmişler :) 3 üz gibi olmuşlar zor olmadı mı? 3 kız çok güzel ama çok isterdim olmasını. Sırtın hiç yere gelmez

Oyy maşallah peşpeşe gelmişler :) 3 üz gibi olmuşlar zor olmadı mı? 3 kız çok güzel ama çok isterdim olmasını. Sırtın hiç yere gelmez
tek çocuk daha zordu benim icin.
şimdi en azından birbirini meşgul eden 3 çocuk var ve ben daha çok vakit buluyorum çoğu şeye.
uykusuzluk, sürekli dağılan bir ev haricinde halimden memnunum :)

Yanlış anlamayın lütfen söyleyeceklerimi, allah uzun ömür versin, yaşınız ilerliyor. Çocukla geçirebileceğiniz zaman kısa olacak. O daha yetişkin olamadan yanından ayrılmış olacaksınız. Anne babayı erkenden kaybetmek çok kötü.

Erkekler sadece ister, burada karar merci sizsiniz iyi düşünün lütfen.

bu pek sağlıklı bir düşünce değil. eşimi annesi 45 yaşında doğurmuş. iyi ki de doğurmuş yani :D
benim babcığım 54 yaşında göçüp gitti. kv-kp maşallah iyiler Allah uzun ömürler versin. bunu sadece Yaradan bilir.

konu sahibi bence sen istemiyorsun. bahanelerin gerçekçi ama bahane :D
bence kardeş gibisi yo. aa kuzenleri olacak, kardeş olsa da belki birbirlerinden koparlar falan diye düşünme. babam öldü herkesin duruşu bile rahatsız ediyordu. biz 3 kardeş sadece aynı acıyı aynı şekilde paylaşıyorduk. çok uyumlu kardeşleriz diyemem ama ihtiyaç halinde bir bütünüz.

Ayni ablamla enistemin durumu gibiymissiniz..onlarin bir erkek cocuklarindan 10 yil sonra dunya tatlisi kizlari oldu simdi ana okuluna gidiyor kizlari.abi de lise iki.kucuk olan yegenim abim abim diye dolaniyor abisinin pesinde cok seviyor.abisi de kardesi icin oyle.kardesler bir sekilde uyum sagliyor yaslariniz da uygun bence

HEPİNİZE MASALHHH
konuyu görür görmez işte benim duygularım dedim
aynı seyleri yasıyorum benim farklılıklarım sunlar
ben 34 yasındayım kızım var bir tane 6.5 yasında ilkokula başladı
ikici bebegi o kadar istiyorumki anlatamam ve kızımda ben cok istiyor resmen kardes diye iç cekiyor:KK43::cry:
fakat söyle bir durum var maddi sıkıntılarımız var borclar eşimn maasıyla asla gecinemeyz
bende calısıyorm su an öbür sene 2018 dusunuyorm anca o zaman borc bitiyor resmen gün ve sn sayıyorum tekrar kıs olsa subat mart derken oteki yaz olsa diye dört gözle bekliyorm eşim kızım ve ben kızım bunu anlamıyor onada para konusundan ertelediğimizi anlatamam baska sekilde oyalıyorm yavrumu tümmmm hücrelerim ikinci cocugum olsun diye bekliyor resmen
:dua::dua: hemen zaman gecse korunmayı bıraksam allahım hayırlı saglıklı evlat nasip et ne olur banada isteyenlerede
bana uykusuzluk düzen bozulması trıssss geliyor ikisinede bakar aylarca dısarı bile cıkmam yeterki onlar saglıklı yanımda olsunlar bende saglıklı olayım bakarım ıhhh demem:dua:

Back
X