• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk fikrine tekrar merhaba.

26 yaşındayım. Biri 10 yaş, diğeri 15 yaş büyük iki abim var. Annem 35, babam 47 yaşındayken dünyaya surpriz olarak gelmisim :) annem ve babamla yaş farkimin çok olmasi icimde büyük bir yaradır. Ama abilerimin varlığı dünyaya bedel. Onların olmadığı bir hayat düşünemiyorum. Ne olursa olsun geç degil,cocugunuzu yalnız birakmayin

yegenlerimin arasında 11 yas var ama sorun yasamıyorlar zaten digeri buyuk oldugu icin soz dinliyordu oyuzden cok yorucu olmadı ufaklıgın buyumesi..siz gercekten istiyorsanız yapın ama kardesi olsun esim istiyor deyip cocuk yapmak anneye haksızlık tasıyan kadın doguran kadın bakımın cogunlugu kadın ustunde o yuzden sizin kararınız onemli ben 28 yasındayım ilk cocugum buyuk ihtimal son olucak:) tek bir cocuk dunyanın su haline gore bana en mantıklısı gibi geliyor

6 yaşında oğlum var 31 yaşımdayım. bende asla ikinci çocuk yapmam diyordum oğlum çok üzülüyordu biz neden üç kişiyiz diye ailelerden kimse yok çok kararsızdım 20 gün önce kızım oldu doğum vs tüm korkuları sildi süpürdü abisi ile yaş farkı da iyi oldu kıskançlık olmadı abisiyle bakıyoruz şuan çok hevesli gizliden sevmelerini konuşmalarını izliyorum ona verebileceğim en güzel hediye kardeşmiş bu hayatta...

Fazlaca derin düşünüyorum her şeyi.
Aşırı bir korku var
Kardesi olmasını 1 sene öncesine kadar çok istiyordu artık istemiyor
Ara ara kardeşim neden yok diyor sadece bu kadar.
Kıskançlıgından dolayı öyle söylüyor aslında olsa eminim ki sevecek fazlaca.
Ama nedendir bilmem sanki çocugumun olması beni hiç mutlu etmeyecekmiş gibi geliyor.
Dogum kilosu, çatlaklar, uykusuz geceler.
Daha sayamadıgım bir çok şey.
Ama sürekli de kardeşsiz kalmasın diye etrafımdan da garip bir tavsiye alıyorum sürekli.
Bir yandan da acabalarda kalıyorum eşim istiyor çünkü.
İkinci bebegime oglum daha kucukken hamile kaldim aralarinda bes yas falan olsun diye dusunuyordum oysa. Ama bebegim bize surpriz yapti doguma az kaldi. İnan kilo da aldim catladim. Esimle cinsel hayatimiz daha duzene girememisti hamileyken yine bitti. Yani herseye ragmen bunlar beni üzmüyor sonucta bebegim icin herseye katlanabilirim diye dusunuyorum. Ben oysa hazirlikli degildim ona ragmen cok kotu olmadim. Bi kac sene zorluk olacak evet kilo sorunu çatlak sorunu falan ama hepsi gececek ve bi evlat daha olacak. Hayatimda en buyuk mutluluk benim icin oglum. O yuzden hic umrumda degil zor taraflari. Eger hamile olursan bence sende daha farkli dusuneceksin bence.

İkinci bebegime oglum daha kucukken hamile kaldim aralarinda bes yas falan olsun diye dusunuyordum oysa. Ama bebegim bize surpriz yapti doguma az kaldi. İnan kilo da aldim catladim. Esimle cinsel hayatimiz daha duzene girememisti hamileyken yine bitti. Yani herseye ragmen bunlar beni üzmüyor sonucta bebegim icin herseye katlanabilirim diye dusunuyorum. Ben oysa hazirlikli degildim ona ragmen cok kotu olmadim. Bi kac sene zorluk olacak evet kilo sorunu çatlak sorunu falan ama hepsi gececek ve bi evlat daha olacak. Hayatimda en buyuk mutluluk benim icin oglum. O yuzden hic umrumda degil zor taraflari. Eger hamile olursan bence sende daha farkli dusuneceksin bence.
O kadar kötü bir hamilelik dönemi ve dogum geçirdim ki
Her şey gözümü korkutuyor.
Sezeryanlıyım ama 10 günde atlattım.

Kıymetli hatunlar kısa ve öz geçecegim.

9 yaşını bitiren bir çocugum var

Eşim 42 ben 34 yasındayım.

Aşırı 2.çocuk karşıtı biri olarak dün eşim tekrar 2.çocugu istiyorum dedi 2018 yılında :)

Sorun şu ki.

Hadi dogurdum diyelim 2 çocuk arası ciddi yaş farkı olacak. (11 yaş)

İnanın çok kararsızım.

Pişman olur muyum diyorum yapmadıgım için ama sonra resmin bütütüne bakıp bu dunyaya 2. bir çocuk daha neden diyorum..

Aşırı rahatlıga düşkün biriyim ve çalışıyorum.

Her şeye baştan başlamak bana çok korkunç geliyor.

Yaş etkisi de var sanırım özellikle eşimin yaşı :)

Evet sizce şu evhamlarımda haksız mıyım ?

Bu arada eşimin ailesi de kendi ailemde başka memleketteler.

Çöpsüz üzüm gibiyiz burada.
Canım benimde 5. Sınıf giden bir kızım var.bende çalışıyorm üstelik yaşım 38 ve 5 yıldır 2. Çocuk için uğraşıyorum çok şükür hamileyim.istememin tek sebebi kızımın bu hayatta tek başına olmaması.arayacak derdini paylaşacak bir kardeşi olsun sevincin de yanında olsun sıkıntısında arkasında bir güç olsun.imrenmesin kuzenlerine.
Ben 5 sene uğraştım bu süreçte 3 rahim filmi 1 laparoskopi 1 dış gebelik 1 boş gebelik 2 kez de tüp bebek denedim.ocakta doğal yoldan gebe kaldım.maalesef vakti biz belirleyemiyoruz yolda neler var bilmiyoruz bence elini çabuk tut

O kadar kötü bir hamilelik dönemi ve dogum geçirdim ki
Her şey gözümü korkutuyor.
Sezeryanlıyım ama 10 günde atlattım.
Hamilelik her cocukta farkli oluyor benim ilki cok daha rahatti ama bu biraz daha zorladi beni. Belki senin ikinci daha rahat gecer. İkinci de sezeryan olur o zaman benim gibi. Muhtemelen normal dogum deneyip sonra sezeryan dogum yaptiysan zor olmustur. Benim ilki kendi istegimle spinal sezeryan oldu cok rahatti. İnsallah bu da oyle olur. Sende zaten sezeryan olacagin icin daha rahat atlatirsin diye dusunuyorum.

Aşırı 2.çocuk karşıtı biri olarak dün eşim tekrar 2.çocugu istiyorum dedi 2018 yılında :)

Sorun şu ki.

İnanın çok kararsızım.

Pişman olur muyum diyorum yapmadıgım için ama sonra resmin bütütüne bakıp bu dunyaya 2. bir çocuk daha neden diyorum..

eger maddi acıdan sıkıntın yoksa dogur. çünkü yarın siz öldügünüzde cocugun tek kalacak. ama kardeş oldugunda öyle böyle kardeşim var diyip birbirlerine destek verirler.

Sorun şu ki.

İnanın çok kararsızım.

Ozaman kocanla o kadar yaş varsa ndn evlendin yada ne sorun sen rahatına düşkün bı insansın belli o zaman hiç yapma olan sana olcak ama çocuk çok güzel bişey en güzeli de evlat kokusu bı kere daha düşün sonra pişman olma

yaşlarımız yakın sayılır, sadece benim kızım daha küçük 5 yaşında.
ikinciye asla asla diyorum. tam büyütüp rahat etmişken,
dünya giderek kötüleşirken,
ekonomi bozulmuş, ülke karışmış,
palm yağıydı, gdoydu derken sağlıklı gıdaya erişim bile zorlaşmışken,
kilolarımı vermiş güzelleşmişken :)
gerek yok bence...

Yanlış anlamayın lütfen söyleyeceklerimi, allah uzun ömür versin, yaşınız ilerliyor. Çocukla geçirebileceğiniz zaman kısa olacak. O daha yetişkin olamadan yanından ayrılmış olacaksınız. Anne babayı erkenden kaybetmek çok kötü.

Erkekler sadece ister, burada karar merci sizsiniz iyi düşünün lütfen.
Kadın 34 yaşinda yalnız! Önünde gayet uzun bir ömür var ve insanlar artık 40 tan sonra anne oluyorlar.arkadaşım 44 yaşında yeni anne oldu..

Size gelince değerli konu sahibi, sizin gibi az ve öz yazayım;

Kesinlikle yapın!

Sorun şu ki.

İnanın çok kararsızım.

bence yapma çocuk isteği hormonal, iç güdüsel, bunlar hep bebek videoları yüzünden:KK48:

yaşlarımız yakın sayılır, sadece benim kızım daha küçük 5 yaşında.
ikinciye asla asla diyorum. tam büyütüp rahat etmişken,
dünya giderek kötüleşirken,
ekonomi bozulmuş, ülke karışmış,
palm yağıydı, gdoydu derken sağlıklı gıdaya erişim bile zorlaşmışken,
kilolarımı vermiş güzelleşmişken :)
gerek yok bence...

Benim dusuncelerime sahipsin pelin

Annem sonuncumuzu 43 yaşında doğurdu. 15 yaş fark var aramızda. Çocukları sevmememin en büyük sebeplerinden kendisi, kardeşten ziyade çocuğum gibi bakmak zorunda kaldım çünkü annem çalışıyordu. Büyüyene kadar sıkıntılıydı ama şu an lisede ve 3 kardeş çok güzel eğleniyoruz, iyi ki olmuş.

Benim dusuncelerime sahipsin pelin

Yalniz bizim yaşı acayip gommusler, cocukla gecirecek vaktimiz azalmis falan, ne yapmislar yahu, daha benim anneannemin annesi yeni öldü :KK53: babaannem dedem yasiyor, nerden baksan dogal kosullarda 45-50 yil daha yasariz o kadar da yeter herhalde cocuga, kazayla falan ölürsek de 20 yaşındakine de olur yani taktir-i ilahi :KK70:

Back
X