• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci çocuk için çok mu geç kaldım

erce41

LA İLAHE İLLALLAH
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
4.259
18
158
46
Kocaeli
15 yaşında bir kızım var troit hastası olduğum için bu zamana kadar ikinci çocuğu hep erteledim
ameliyatlar yüksek hormonlar falan hep kendimle uğraştım 9 aydır bütün değerlerim çok iyi ve ben ikinci çocuğu ciddi anlamda düşünüyorum ama henüz hamile kalamadım
size sormak istediğim kardeşler arsında bu kadar yaş farkı olması bizi nasıl etkiler olumlu yada olumsuz lütfen fikirlerinizi yazın
okuyanlara ve yorum yapanlara şimdiden teşekkürler

bir komşumuzun kızı tam 15 yaşındayken ikinci çocuğunu yaptı, o da kız oldu ve abla kardeş birbirlerine çok düşkünler. Ablası bayılıyor kardeşine. Aynı şekilde ben ortaokuldayken bir arkadaşımın annesi doğum yapmıştı ve yaş farkı 14 olmuştu, sonradan haberini aldım hep, abla - erkek kardeş çok iyi anlaşıyorlarmış. :) Yaşları birbirine yakın iki kardeşle aralarında 10 yaştan fazla olan kardeşlerin dinamikleri farklı oluyor, ikisinin de kendisine göre olumlu - olumsuz yanları vardır. Ama çok güzel örnekleri var işte, tek çekinceniz yaş farkının çokluğu olacaksa çekinmeyin bence.

yaş farkı evet biraz fazla olacak ama her ne olursa olsun kızınızında kardeş sevgisini tatmaya bir can yoldaşına ihtiyacı var.bence geç değil.Çocuk için hiç bir zaman geç değil.:21:
zaten ikinci çocuğu kendim den daha çok kızım için istiyorum bi kardeşi olsun birbirine destek olsunlar
tabiki gec degil,ilerde yapmassan daha cok pisman olursun

yaşım daha fazla ilerlemeden şansımı denemek istiyorum rabbim nasip ederse tabiki :emir_bebek

benimde kardeşimle aramda 10 yaş var ve ben onu çok severdim, ilk doğduğu zaman kucağımdan indirmezdim, canım sıkkın olduğu zaman onu aklima getirir mutlu olurdum. şimdi evliyim o kadar kardeş sevgisi kalmadı :27: ama eskiden kardeşime çok çok düşkündüm :16:

he bir de hemen büyüyüp para kazanıp, ona istediği herşeyi almak isterdim , off şimdi aklıma geldi de hiç kıymetimi bilmemiş :63: :57:

bir komşumuzun kızı tam 15 yaşındayken ikinci çocuğunu yaptı, o da kız oldu ve abla kardeş birbirlerine çok düşkünler. Ablası bayılıyor kardeşine. Aynı şekilde ben ortaokuldayken bir arkadaşımın annesi doğum yapmıştı ve yaş farkı 14 olmuştu, sonradan haberini aldım hep, abla - erkek kardeş çok iyi anlaşıyorlarmış. :) Yaşları birbirine yakın iki kardeşle aralarında 10 yaştan fazla olan kardeşlerin dinamikleri farklı oluyor, ikisinin de kendisine göre olumlu - olumsuz yanları vardır. Ama çok güzel örnekleri var işte, tek çekinceniz yaş farkının çokluğu olacaksa çekinmeyin bence.

olumlu örnekleri duymak çok hoşuma gitti saol canım :70:evet tek düşündüğüm aralarında çok yaş farkı olacak
eltimin 3 yaşında oğlu var kızımla birbirlerine aşıklar resmen bütün gün beraberler ikisinin arasındaki uyumu görünce evet kızımı kardeşsiz bırakmaya hakkım yok diye düşünüyorum

Bir Kardeşe Mutlaka İhtiyacı Var..:61:
Ayrıca Şimdi Böyle Muallakta Kaldıysanız, İlerleyen Yaşlarda Kesinlikle Yapmalıydım Diyeceksiniz..:51:

Hayatınıza 1 Tane Daha ''Keşke'' Eklemek İstemiyorsanız;:19:
Bu Gece Çalışmalara Başlamalısınız..:27:

ben 20 yaşındayım kardeşim 5 aylık..
neden geç olsun..o da onun küçük annesi olur :)
evet geç kalmamışım sanırım :emir_bebek: kardeşini güle güle büyütün canım :nazar: kardeşin doğunca neler hissettin nasıl tepki verdin merak ettim yazarmısın canım
benimde erkek kardeşimle aramda tam 19 yaş fark var ilerde kart bir abla olucam ama onu çok seviyorum :34:

hiç te kart abla olmazsın canım merak etme biz kadınlar her zaman genç kalırız :1::1:

Bir arkadaşım vardı.O zamanlar 15-16 yaşlarındaydık ve kendisiyle arasında 2 yaş olan bir kız kardeşi vardı.Bir gün annesinin hamile olduğunu öğrendik.İkimizde nasıl üzülüyoruz ama öyle böyle değil. :1: O dönem bende kardeş olayına sıcak bakmazdım.Neyse olan oldu bari erkek olsun diyoruz.Onlarda hiç erkek yokmuş kuzenler vs.ben erkek çocuk severim.Bize göre olacak sanki.:27:Öyle böyle derken şirin mi şirin bir kız kardeşi oldu.Ve bana hep aynı şeyi söyledi. ' İyi ki Tuana olmuş,anneme babama bir şey olsa destek olacak biri daha var.Ben anneme şimdi dördüncüyü bile yap diyorum.' Biz iki kardeşiz.Zamanında hiç kardeş istemeyen ben şimdi ki aklım olsa diyorum.Uzun oldu biraz ama kardeş çok önemli.Kızınız şu an istemem dese bile yaşı küçük değil.Küçük çocuk kıskançlıkları olmayacaktır.Zaten kardeşini çok sevecektir bence.​

kızım çok istiyor hatta ilkokulda sınıfta tek çocuktu ve ağlıyodu bana kardeş alın diye ama işte benim sağlık yüzünden olamadı
şimdi de çok istiyo bi kardeşi olsun :emir_bebek:
o zaman hiç bir pürüz yok önünde, uygulama aşamasına geçmelisin bence de :92:

Son düzenleme:
Bir Kardeşe Mutlaka İhtiyacı Var..:61:
Ayrıca Şimdi Böyle Muallakta Kaldıysanız, İlerleyen Yaşlarda Kesinlikle Yapmalıydım Diyeceksiniz..:51:

Hayatınıza 1 Tane Daha ''Keşke'' Eklemek İstemiyorsanız;:19:
Bu Gece Çalışmalara Başlamalısınız..:27:

haklısın canım hayatıma bi keşke daha eklemek istemiyorum zaten yeterince var :1:
ahh ahhh bu gece çalışmaya başlayamam malesef eşim başka bi şehirde çalışıyo :30::30:

kardeşini güle güle büyütün canım :nazar: kardeşin doğunca neler hissettin nasıl tepki verdin merak ettim yazarmısın canım

:

çok sağol ablacım:nazar:
kardeşim doğduğunda hemşirenin elinden hemen gidip ben aldım imza işleri falan bittiğinde..
koşa koşa odaya çıkarttım..kimseyi hatırlamıyorum yanımda..
allahım bu nasıl bir mucize..ne kadar güzel..gözlerini yavaşça açıp o acıkmış halini hemen kameraya çektim..
20'imden sonra ablada olmak varmış heyhaaaattt! dedim:24: :24:
mükemmel bir duygu..

tam 15 yaşında bir kız kardeşim var..yeni doğan erkek..
annem ameliyattan çıktı..bebeği aldı emziricek "gel bakıyım annemmmm " dedi bebeğe..
kız kardeşim gitti köşeye..ağladı..
annem kardeşim alışana kadar minik sıpaya fazla yakın davranmadı..sizde böyle atlatabilirsiniz..

çok sağol ablacım:nazar:
kardeşim doğduğunda hemşirenin elinden hemen gidip ben aldım imza işleri falan bittiğinde..
koşa koşa odaya çıkarttım..kimseyi hatırlamıyorum yanımda..
allahım bu nasıl bir mucize..ne kadar güzel..gözlerini yavaşça açıp o acıkmış halini hemen kameraya çektim..
20'imden sonra ablada olmak varmış heyhaaaattt! dedim:24: :24:
mükemmel bir duygu..

tam 15 yaşında bir kız kardeşim var..yeni doğan erkek..
annem ameliyattan çıktı..bebeği aldı emziricek "gel bakıyım annemmmm " dedi bebeğe..
kız kardeşim gitti köşeye..ağladı..
annem kardeşim alışana kadar minik sıpaya fazla yakın davranmadı..sizde böyle atlatabilirsiniz..

canım benim ne güzel anlatmışsın gözümden bi kaç damla yaş süzüldü
bi an kendimi ve kızımı hayal ettim yazdıklarında
galiba kızımda senin yaptıklarına benzer şeyler yapar çok anaçtır kuzenini her gün parka götürüyo elinden sımsıkı tutuyo arkalarında bakakalıyorum allahım diyorum kızımada kardeş nasip et şimdi senin yazdıkları sayesinde kendimi çok çok çok iyi hissettim saol canım benim :38:

Back
X