• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci çocuk için çok mu geç kaldım

Benim de ablamla aramda 11 yaş var.Bence olumsuz düşünmeyin yaşı 15 olduğundan kıskançlık vs. olucağını pek zannetmiyorum.Hem sizede çok yardımcı olur..Birbirlerine de destek olurlar.

Ben tek çocuğum ne kadar isterdim bir kardeşim olmasını, bir tane üvey ağbim var onunlada aramızda çok fazla yaş farkı var ama sağolsun genede bana düşkündür. Benim çocuklarım ikiz sürekli kavga ederler ama birisinden birisi evde olmasın diğeri pencerede bekler. İnşallah Rabbimde kızınızı kardeşsiz bırakmaz ve size bir bebiş nasip eder. Daha yaşınız genç inşallah en kısa zamanda 2.kez anneliği tadarsınız.

maşallah ikizlerini güle güle büyüt ne güzel ikisi birden büyürler evet çok zor olur ama ikizlerin dayanışması kardeşliğide mükemmel oluyo allah kolaylık versin :nazar::nazar:
sizlerin yazdıklarını okuyunca içimdeki bebek isteği daha da artıyo saolun
güzel dileklerin duaların için çok teşekkürler
rabbin sanada bebeklerinle huzurlu sağlıklı bi ömür nasip etsin

Tekne kazıntısı olur evin maskotu daha bi sevilirrrr:69:

yok canım ya geçdeğil ben 22 yasındayım 3 yasında bi kızım var mümkünse kızım 13 yasına falan geldiğinde yapıcam 2. yi 1.bi büyüsün hem banada yardımcı olur anlamıyorum iki çocuk bi arada büyüsün peşpeşe yap mantıgını 2 cocukla kafayı yerim ben :) en güzelini yapmıssın bence tam hayalimdeki gibi :)))

yok canım ya geçdeğil ben 22 yasındayım 3 yasında bi kızım var mümkünse kızım 13 yasına falan geldiğinde yapıcam 2. yi 1.bi büyüsün hem banada yardımcı olur anlamıyorum iki çocuk bi arada büyüsün peşpeşe yap mantıgını 2 cocukla kafayı yerim ben :) en güzelini yapmıssın bence tam hayalimdeki gibi :)))

kızını güle güle büyüt canım :nazar::nazar:
benim bu kadar uzun süre bebek yapamamam benim tercihim değildi malesef çok sağlık sorunları yaşadım hatta ameliyatımın biri çok riskliydi o zamanlar kızımla bile doğru düzgün ilgilenememiştim nasıl büyüdü hiç anlamadım
şimdi hayırlısıyla bi bebeğim olursa kızım kardeşiyle çok ilgilenir eminim galiba bana sadece doğurmak kalır bebekleri çok seviyo çünki zaten bunca sene sonra bebek istememin tek nedeni kızımın kardeşsiz kalmaması
inşallah rabbim sanada gönlüne göre versin

kızını güle güle büyüt canım :nazar::nazar:
benim bu kadar uzun süre bebek yapamamam benim tercihim değildi malesef çok sağlık sorunları yaşadım hatta ameliyatımın biri çok riskliydi o zamanlar kızımla bile doğru düzgün ilgilenememiştim nasıl büyüdü hiç anlamadım
şimdi hayırlısıyla bi bebeğim olursa kızım kardeşiyle çok ilgilenir eminim galiba bana sadece doğurmak kalır bebekleri çok seviyo çünki zaten bunca sene sonra bebek istememin tek nedeni kızımın kardeşsiz kalmaması
inşallah rabbim sanada gönlüne göre versin

amin canım hepimizin gönlüne göre versin Allah...anne olmanın yaşı yok bence ruhun ve bedenin bunu istiyorsa her yaşta doğurabilir insan :)

benim teyzem de iç guatr olduğu için ilk çocuğundan sonra hamile kalmasını riskli olduğunu söylemiş soktor ve bir gün sanırım menapoza girdim diye doktora gidiyor hamileymiş:)
kızı 18 yaşındaydı o zaman.ve ailecek ortak karar aldılar:)doğurdu. şu an küçük kuzenim 5 yaşında ve iki kardeş çok iyi anlaşıyor.

Benim abim ve ablamla aramda 16-18 yaş fark var... :10:
Tekne kazıntısıyım...:10:
9 yaş hiçbir şey değil...:6:

Sanırım birebir bu durumun içinde olan biri olarak en objektif yorumlardan biri olacaktır benim ki...:34:

Şöyle söyleyeyim; kardeşler arasından herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum eğer kızınızda istiyorsa...

Zaten arada yaş farkı olacağı için paylaşımlar daha farklı oluyor-yani en azından bilindik kıyafet/kıskançlık gibi basit tartışmalar olmuyor:9:

Ben kardeşlerim açısından herhangi bir sorun yaşamadım. Hatta el bebek gül bebek büyüdüğümü söylerler...:17:

Sonuçta arada kuşak farkı oluyor ister istemez, bunun getirmiş olduğu ufak tefek pürüzler dışında herhangi bir dezavantajını ailem/ben görmedim.

Üstelik ben hiç hesapta yokken gelmişim;yani plansız bir vakayım...:1: Tekne kazıntısı derler bana...

Siz bilinçli bir annesiniz; ailece eğer bu kararınız ortak yöndeyse herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum...

Madem ikinci bir çocuk istiyorsunuz, neden olmasın ki..Yaş konusunda herhangi bir pürüz görmüyorum.

Hatta günümüzde geç anne olan/40 yaşından sonra bile anne olan o kadar çok ki...İnanın daha farklı bir duygu olduğunu söyleyenler bile var.

Ben herhangi bir sorun olarak görmüyorum fikrinizi;aksine destekliyorum...:70:

bence geç degil arkadaşım kızınında kardeş sevgisini tatmaya ihtiyacı var inşallah tez zamanda hamiş olursun:49::49:

15 yaşındayım 11 aylık kardeşim var. hiç sorun olmadı bizim için. eminim kızınız size yardım edeceği için daha çok rahat edeceksiniz.
hem eve huzur getirdi yani :55: :55:

Benim de abimle aramda 1 yaş var.İkiz gibi büyüdük ama usulen abi iste :61:.Çok isterdim aramızda yaş farkı olmasını.Beni kıskanan her hareketime karışan bir abi.Ama çok seviyorum onu tabi beni sinir etse de :61:Bence sizin için de geç değil.Kızınız için şuan uçurum gibi gözüken yas farkı 15-20 yıl sonra dengelenir.İkisi de olgun bireyler olur artık.Kardesim olmasa da küçük kuzenim var.Bazen öyle bir sarılıyor ki.. İşte o an var ya herşeye bedel:69:

bazen bebek fikri çok iyi geliyo evde bi bebek kızıma kardeş benim ve eşim için daha önce yaşımız küçük olduğundan kızımızı nasıl büyüttüğümüzü anlayamadık bile
artık hayata bakışımız daha farklı daha bilinçliyiz çok daha güzel şartlarda büyütürüz
bazende iki kardeş arasında 16 yaş farkı iki kardeş ne paylaşacak diye çok düşünüyorum
eee zaten bebek te olmuyo bir senedir
bugün benim doğumgünüm duygularım iyice birbirine girdi sanırım

15 yaşındayım 11 aylık kardeşim var. hiç sorun olmadı bizim için. eminim kızınız size yardım edeceği için daha çok rahat edeceksiniz.
hem eve huzur getirdi yani :55: :55:

canım benim kızımla aynı yaştasın :70::70:
inşallah bizi evimizede gelir çok bekletmeden :nazar:
kardeşini sağlıkla mutlulukla büyütün inşallah ne güzelki senin gibi onu çok seven bir ablası var allah sizi hiç ayırmasın inşallah

Sanırım birebir bu durumun içinde olan biri olarak en objektif yorumlardan biri olacaktır benim ki...:34:

Şöyle söyleyeyim; kardeşler arasından herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum eğer kızınızda istiyorsa...

Zaten arada yaş farkı olacağı için paylaşımlar daha farklı oluyor-yani en azından bilindik kıyafet/kıskançlık gibi basit tartışmalar olmuyor:9:

Ben kardeşlerim açısından herhangi bir sorun yaşamadım. Hatta el bebek gül bebek büyüdüğümü söylerler...:17:

Sonuçta arada kuşak farkı oluyor ister istemez, bunun getirmiş olduğu ufak tefek pürüzler dışında herhangi bir dezavantajını ailem/ben görmedim.

Üstelik ben hiç hesapta yokken gelmişim;yani plansız bir vakayım...:1: Tekne kazıntısı derler bana...

Siz bilinçli bir annesiniz; ailece eğer bu kararınız ortak yöndeyse herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum...

Madem ikinci bir çocuk istiyorsunuz, neden olmasın ki..Yaş konusunda herhangi bir pürüz görmüyorum.

Hatta günümüzde geç anne olan/40 yaşından sonra bile anne olan o kadar çok ki...İnanın daha farklı bir duygu olduğunu söyleyenler bile var.

Ben herhangi bir sorun olarak görmüyorum fikrinizi;aksine destekliyorum...:70:

bence geç degil arkadaşım kızınında kardeş sevgisini tatmaya ihtiyacı var inşallah tez zamanda hamiş olursun:49::49:

güzel temennileriniz için çoook teşekkür edrim kızlar :34::34:
benim çevremde herkesin ikişer üçer çocuğu var ve araların da yaş farkı yok bu yüzden yaş farkı beni kaygılandırıyodu
bu durumu birebir yaşayanların yorumları beni daha bi isteklendirdi umutlandırdı

15 yaşında bir kızım var troit hastası olduğum için bu zamana kadar ikinci çocuğu hep erteledim
ameliyatlar yüksek hormonlar falan hep kendimle uğraştım 9 aydır bütün değerlerim çok iyi ve ben ikinci çocuğu ciddi anlamda düşünüyorum ama henüz hamile kalamadım
size sormak istediğim kardeşler arsında bu kadar yaş farkı olması bizi nasıl etkiler olumlu yada olumsuz lütfen fikirlerinizi yazın
okuyanlara ve yorum yapanlara şimdiden teşekkürler

Merhaba canım kardeş kardeştir yaş farkı ne olursa olsun bende senin gibi endişe kaygı duyuyorum ben 41 yaşındayım 17 yaşında bir kızım var hamile kaldim planlı değildi ama aldırmayın hiç düşünmedim Allah bu zamanda nasip etti vakti şimdimis demekki aradaki yaş farkının çok olması benide endişelendiriyor ama herkes doğduktan sonra kızımın kardeşini çok seveceğini söylüyor şimdi ergenlikten dolayı asilikleri var ama yaşayıp gorcez sende korkma akışına bırak ve 2. Bebegi istiyorsan hiç zaman kaybetme

Merhaba canım kardeş kardeştir yaş farkı ne olursa olsun bende senin gibi endişe kaygı duyuyorum ben 41 yaşındayım 17 yaşında bir kızım var hamile kaldim planlı değildi ama aldırmayın hiç düşünmedim Allah bu zamanda nasip etti vakti şimdimis demekki aradaki yaş farkının çok olması benide endişelendiriyor ama herkes doğduktan sonra kızımın kardeşini çok seveceğini söylüyor şimdi ergenlikten dolayı asilikleri var ama yaşayıp gorcez sende korkma akışına bırak ve 2. Bebegi istiyorsan hiç zaman kaybetme
Konu 2011 yılına ait ve konu sahibi dogurmus 1 kızı daha olmuş.

Back
X