Ikinci cocuk ilk cocuga ihanet mi?

Unutmayın ki karnınızdaki de sizin çocuğunuz, böyle düşünerek ona haksızlık etmiyormusunuz? Oğlunuz artık 7 yaşına gelmiş çok küçük değil.

Ben ikinci kez hamile kaldığımda, ilk çocuğum 6 aylıkdı. Annem dahil herkes ilk çocuğuma haksızlık yaptığımı söyledi ama ben gayet mutluydum. Şimdi birbirleriyle arkadaş gibiler. Küçük kızım ne yerse ablasınada pay verir, büyük kızım kardeşine aşkım prensesim diye hitap eder. Onların bu halini görmek bile ne kadar doğru bir karar verdiğimi gösteriyor.

Hanimlar merhaba yasim 27 oglum var 6 yasinda esimle dusunukduk oglumla konustuk kardesi olmasina karar verdik Allahin izniyle 6 haftalik hamileyim gel gorun ki duyar duymaz moralim bozuldu yani bisey hissetmedim Allah affetsin Hani cok istiyodun diyorum kendime n' oldu? diyorum cvp ya oglum uzulurse Onu uzersem uykusuzluk stres ona yansirsa diye kendimi yiyorum 1 haftadir yastiga basimi koyar koymaz agliyorum simdi yok haketmiyorsun sukretmiyorsun gibi yorumlar olacak asla sukursuzluk etmiyorum benim sorunum bebek degil sadece oglum.. Fikirlerinize ihtiyacim var Benim gibi bu durumu yasayan oldu mu?

Dipnot; esim sehir disinda 1 ay yok oglumla ikimiz yalniz kaliyoruz belkide bu yuzden ogluma bu kadar taktim
Sen 6 yasta kini düşünğyorsun
O en azından 6 yıl tek çocuk oldu
Ya gdlen
O hiç biricik olamayacak

Dünyanın düzeni bu herkes payına düşene razı olacak. Zaten hiçbişey elimizde değil.
Son bişey
Oğlunuza en büyük hediyeyi tası yordunuz. Dünyadaki en güzel nimet.

Hanimlar merhaba yasim 27 oglum var 6 yasinda esimle dusunukduk oglumla konustuk kardesi olmasina karar verdik Allahin izniyle 6 haftalik hamileyim gel gorun ki duyar duymaz moralim bozuldu yani bisey hissetmedim Allah affetsin Hani cok istiyodun diyorum kendime n' oldu? diyorum cvp ya oglum uzulurse Onu uzersem uykusuzluk stres ona yansirsa diye kendimi yiyorum 1 haftadir yastiga basimi koyar koymaz agliyorum simdi yok haketmiyorsun sukretmiyorsun gibi yorumlar olacak asla sukursuzluk etmiyorum benim sorunum bebek degil sadece oglum.. Fikirlerinize ihtiyacim var Benim gibi bu durumu yasayan oldu mu?

Dipnot; esim sehir disinda 1 ay yok oglumla ikimiz yalniz kaliyoruz belkide bu yuzden ogluma bu kadar taktim

Alakası yok gebelikten kaynaklanıyo bu psıkolojınız bence

Iki haftadir sanirim ilk defa sustum butun ictenligimle soyluyorum Allah hepinizden razi olsun sanirim tek sorunum icimi dokecek birinin veya birilerinin olmamasi hepinizi opuyorum :KK15:
14 yıl sonrasından,ortaokuldan bildiriyorum:D
Kızımla oğlumun arası 17 ay.
İyiki olmuş diyorum,kızım 1 yaşına gelmeden abisine arkadaşlık etmeye başladı,ufak tefek kaprisler yapsa da abisine,oğlum gayet büyük gibi anlayışla karşılıyor:) Kızabileceğim şeyleri bana aksettirmiyorlar;)
ortaokuldalar şimdi,konuşacakları konular hiç bitmiyor,iyi anlaşıyorlar.Ben de adaletli davranmaya azami gayret gösteriyorum.Kardeş geçimsizliklerinin asıl kaynağının, anne baba davranışları olduğunu düşünüyorum.
Yani korkacak bir şey yok,büyüyünce aralarına sen bile giremeyeceksin emin ol;)

cunku birinci cocuk kiskaniyor dogal olarak , anneler tum cocuklarini cok sever ve esit sever , sadece birinci duruma alisana kadar idare etmek gerekiyor
İşte ben öyle düşünmüyorum. Bence çocuk kayırma çok fazla evde var ve genelde bu ilk çocuk oluyor. Çünkü o annesinin ilki, ilk göz ağrısı. Hatta çocuk kayirmanın yayginligiyla ilgili bir dergide bı yazi okumuştum. Baya yüksek bir orandı.

Sizi tenzih ederim tabii ki her anne öyle değildir ama bana hep ilk çocuk daha çok düşünülüyormuş gibi gelir.

Çocuğunuzun yaşı büyük baya ,bide o psikolojiye erken kapilmissiniz biraz hormonlardandir bende simdikini isteyerek yaptım hamile kaldığım ilk ay bin bir türlü sorular kafamda döndü durdu.somdi alistm şükür.ama illa ikinci çocukta olcak yani ihanet değil ona hayat boyu verebilceginiz en güzel hediye kardeş atlatrsiniz o piskoloji yi .sıkmayin canınızı rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah minik yolcuyu...

Kizim 9 yasinda yaza evlenecegim sonra bebek..oysa ki kizim simdiden kardesine isim bulup bisiler hazirliyor.ama bana gorede ihanet.evlenmeden menapoza falan girsem su erken girenler gibi diye bile dusundum

Tamamen hormonlarla ilgili veya donemsel hassasiyet bence. Uzerinde durmayin buyutmeyin. Negatif dusuncelerin gecici oldugunu bilin. Gececek, hevesle ve hep beraber bekleyeceksiniz bebisinizi. Oglunuz da cok sevinecek. Allah gonlunuze gore versin, bebeginizi saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.

Bu gibi durumlarda en sevdiğim düşünme yöntemi,
Bu dünyada kardeşi olan ilk çocuk sizin çoçuğunuz olmayacak.
Herkes nasıl alıştıysa, o da alışacak...

Abartılı bir duygu. Birinci çocuktan sonra kısır kalan çok var isteyip hamile kalmışsınız şükredin derim. Neden ihanet olsun ki ben tek çocuk oldam kardeşlerim olmasaydı anneme babama kızgın olurdum ömrüm boyunca bence.
Kadın bu şükürsüzlük değil diyor siz yine şükredin diyorsunuz.Belli ki ogluna çok düşkün hamileliğin verdiği duygusallikla da onu ihmal edermiyim diye düşünüyor ki bu cok normal.Kadin her gece agliyorum diyor!!!yargilayici değilde destekci yorumlar yapin lutfen

Zaten ikinci çocuğunuz doğana kadar büyüğü ilkokula başlayacak. Gün içinde evde olmadığı için biraz daha tahamüllü olursunuz ona karşı bence. Bir de babayla konuşun, sizin uykusuz geçirdiğiniz zamanları gözönünde bulundurarak ödevlerine, projelerine vs daha çok o yardımcı olsun.
Madem hepiniz bu bebişi istiyorsunuz öyleyse kimseye ihanet değil. Çok güzel bir aile olacaksınız merak etmeyin.

Bende bazen öyle düşünüyoryum. Bazende 2.ye haksızlık oluyor gibi geliyor mesala 1. tek çocuk hep onuna ilgileniyoruz ama 2. Hiç bir zaman sadece onunla ilgilenemiyorsun.

Bu örnekler çoğalabilir ama biz tüm çocuklarımızı ne kadar çok ayrım yapmadan seversek o kadar ihanetsiz olur.

ihanet olur mu hiç? dünyanın en yakışıklı, en gıcık, en tatlı, en komik kardeşine sahibim, iyi ki de sahibim:dua: annemle babamın bana en güzel hediyesi.

Back
X