Ikinci cocuk ilk cocuga ihanet mi?

Hormonlardan ileri gelen bir düşünce, bende aynı duyguları yaşıyorum ama ilerde onları omuz omuza düşündükçe oğluma ihanet etmiş değil ona iyilik yapmış olduğumuzu düşünüyorum. Tabi kardeş kardese lütufta olabilir ekstra bir yükte, Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin.
Aminn benim gibi dusunen birisinin olmasina sevindim

Eğer oğlununuz çok küçük olsaydı, evet ilk çocuğa haksızlık olabilirdi biraz.
Ama sizin öyle bir durumunuz yok.

Ayrıca anne baba karar vermişse , 6 yaşındaki çocuğa ( yetişkin hariç , yaş kaç olursa olsun) sorulması bana komik geliyor.
Yanlış anlamayın lütfen.

Neden şükürsüzlük olsun ki ?
Öyle düşünmeyin.
Sizin sahip olmaya çalıştığınız bazı şeyleri de, başkaları kolayca elde edebiliyor.
Buna denge demek daha doğru sanki.

Kendinize haksızlık etmeyin, hamileliğiniz tadını çıkarın.
Gayet bilinçli bir annesiniz bence, hayırlı doğumlar dilerim.

Siz evlat ayirmazsaniz, ihmal etmezseniz ya da aşırı kayirip kardeşinden uzaklaşmasına neden olmazsanız kardeş bir çocuk için enn güzel şeydir.
Benim de bir ablam var, arkadaş gibi büyüdük. Mahallede hiç arkadaşımız yokken evde beraber evcilik oynardık. Üniversitede liseden arkadaş gibi birbirimizin şehrine gittik geldik :)
Bir gün olsun birbirimizi kıskanmadik, Ennn ufak birşeyi bile ailemize ispiyonlamadik. Bazen bazı arkadaşlarim laf arasında 'annem en çok beni sever, nenemin ilk torunuyum, benim yerim onlarda ayridir' falan derler. Bana çook ilginç gelir. Aileden birisinin ablamı ya da beni daha çok sevmesi beni rahatsız ederdi. Bu fikrimde çok samimiyim, annemle babam bizi asla ayirmadiklari için biz de birbirimizi kıskanmadan buyuduk- herşey doğal akışında seyretti.
Yani bu size bağlı
Ona en yakın arkadaşını da vermiş olabilirsiniz
Kurtulamadığı ayak bağını da...
Bunu belirleyen sizin ilk yıllardaki tavrıniz olacaktir
Çok güzel söylemişsiniz
Aileler evlat ayırımı yapmadığı sürece her çocuk ayrı, özel ..kıyas yapmadığı sürece
Küçük bir kavgada taraf tutmadığı sürece
Veya neyse işte kesinlikle kardeşler daha da bağlı olur birbirine

Siz evlat ayirmazsaniz, ihmal etmezseniz ya da aşırı kayirip kardeşinden uzaklaşmasına neden olmazsanız kardeş bir çocuk için enn güzel şeydir.
Benim de bir ablam var, arkadaş gibi büyüdük. Mahallede hiç arkadaşımız yokken evde beraber evcilik oynardık. Üniversitede liseden arkadaş gibi birbirimizin şehrine gittik geldik :)
Bir gün olsun birbirimizi kıskanmadik, Ennn ufak birşeyi bile ailemize ispiyonlamadik. Bazen bazı arkadaşlarim laf arasında 'annem en çok beni sever, nenemin ilk torunuyum, benim yerim onlarda ayridir' falan derler. Bana çook ilginç gelir. Aileden birisinin ablamı ya da beni daha çok sevmesi beni rahatsız ederdi. Bu fikrimde çok samimiyim, annemle babam bizi asla ayirmadiklari için biz de birbirimizi kıskanmadan buyuduk- herşey doğal akışında seyretti.
Yani bu size bağlı
Ona en yakın arkadaşını da vermiş olabilirsiniz
Kurtulamadığı ayak bağını da...
Bunu belirleyen sizin ilk yıllardaki tavrıniz olacaktir
Cok haklisiniz bu konuyla alakali adem gunesin cok guzel makaleleri var onlari okuyorum tabi is bizim tutumumuzda bitiyor

Biz 6 kardlesiz demek annem defalarca ihanet etmis bana :-D ustelik hic sormadi da kardes istiyor musun diye :) simdi sorarsaniz oyi ki kardeslerim var.. onlarin yerini hic bir arkadas dost tutamaz..
Bu kadar hassas olmayin litfen. Umarim durumunuz hamilelikten kaynaklaniyordur aksi halde bukadar ustune dusmeniz ilk cocugunuz icinde ikincisi icinde iyi olmaz.

Oğlunuz kocaman olmuş, neden böyle karamsarsınız.
Hayır yanlış anlamayın elbette küçük de, neredeyse kendi tüm özbakımını kendi yapacak yaşa gelmiş, annesi olarak onu bebek gibi kollayacak değilsiniz. Kardeş var veya yok oğlunuz büyümüş, bunu kabullenin

Ikinci bebegime hamile kaldigimi ogrendigimde ayni duygulari hissetmistim.hatta ben bunu kizim kadar sevemem asla diyordum.kizima haksizlik olacak bile dedim icimden.Sonra bir dogdu bir gordum o guzel minik yuzunu icime sigmadi sevgisi doldum tastim resmen..
Sanada oyle olacak.Bir annenin yuregi o kadar buyuktur ki on tane yavrusu olur birini bile atamaz kalbinden..

Zalım anam bir de değil iki kez ihanet etmiş bana bu durumda, gerçi bana da müstehak her seferinde affetmişim.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin de çok abartılı hisler bunlar hanımabla kardeş geliyor işte ne güzel şey. İlkine vakit ayıramadığınız zamanlar da olabilir gayet doğal, ben bizim sıpalara benden çaldıkları vakti helal ediyorum şahsen.

Oğlunuz kocaman olmuş, neden böyle karamsarsınız.
Hayır yanlış anlamayın elbette küçük de, neredeyse kendi tüm özbakımını kendi yapacak yaşa gelmiş, annesi olarak onu bebek gibi kollayacak değilsiniz. Kardeş var veya yok oğlunuz büyümüş, bunu kabullenin
Evet 1 e gidiyor buyudu Kabul ediyorum sanirim tek oldugu icin on

Ayrıca anne baba karar vermişse , 6 yaşındaki çocuğa ( yetişkin hariç , yaş kaç olursa olsun) sorulması bana komik geliyor.
Yanlış anlamayın lütfen.

Öyle düşünmeyin.
Sizin sahip olmaya çalıştığınız bazı şeyleri de, başkaları kolayca elde edebiliyor.

Yanlış anlamayın lütfen.

Öyle düşünmeyin.

Cok tesekkurler sagolun

Zalım anam bir de değil iki kez ihanet etmiş bana bu durumda, gerçi bana da müstehak her seferinde affetmişim.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin de çok abartılı hisler bunlar hanımabla kardeş geliyor işte ne güzel şey. İlkine vakit ayıramadığınız zamanlar da olabilir gayet doğal, ben bizim sıpalara benden çaldıkları vakti helal ediyorum şahsen.
:-)

Ikinci bebegime hamile kaldigimi ogrendigimde ayni duygulari hissetmistim.hatta ben bunu kizim kadar sevemem asla diyordum.kizima haksizlik olacak bile dedim icimden.Sonra bir dogdu bir gordum o guzel minik yuzunu icime sigmadi sevgisi doldum tastim resmen..
Sanada oyle olacak.Bir annenin yuregi o kadar buyuktur ki on tane yavrusu olur birini bile atamaz kalbinden..
Cok dogru Oglum nasil benim parcamsa o da oyle olacak bundan eminim

Hamilelik psikolojisi bu..
Bu kadar olmasa da zaman zaman ben de garip düşünceler içine giriyorum :)
Doğumdan sonra geçer diye düşünüyorum..
Kardeş dünyanın en güzel şeyi bence.
Yoldaş, sırdaş, arkadaş demek..

Iki haftadir sanirim ilk defa sustum butun ictenligimle soyluyorum Allah hepinizden razi olsun sanirim tek sorunum icimi dokecek birinin veya birilerinin olmamasi hepinizi opuyorum :KK15:

Hanimlar merhaba yasim 27 oglum var 6 yasinda esimle dusunukduk oglumla konustuk kardesi olmasina karar verdik Allahin izniyle 6 haftalik hamileyim gel gorun ki duyar duymaz moralim bozuldu yani bisey hissetmedim Allah affetsin Hani cok istiyodun diyorum kendime n' oldu? diyorum cvp ya oglum uzulurse Onu uzersem uykusuzluk stres ona yansirsa diye kendimi yiyorum 1 haftadir yastiga basimi koyar koymaz agliyorum simdi yok haketmiyorsun sukretmiyorsun gibi yorumlar olacak asla sukursuzluk etmiyorum benim sorunum bebek degil sadece oglum.. Fikirlerinize ihtiyacim var Benim gibi bu durumu yasayan oldu mu?

Dipnot; esim sehir disinda 1 ay yok oglumla ikimiz yalniz kaliyoruz belkide bu yuzden ogluma bu kadar taktim

Benim oğlum da 4 yaşını doldurmadı daha. Eşim de esnaf. Erken gidip geç geliyor. Buna rağmen ben istedim, elbette zor olacak ama geçecek. İlk aylar yoracak olsun o kadar. Ve bu duşuncede yanlışsınız, bebeğe harcayacağınız her butçeyi oğlunuza da harcayabilirdiniz bu da ondan çalmak o zaman. Ve şuan bunları düşünerek karnınızdaki yavrunuzdan çaldıklarınızı da düşünün.

ikinci hamileligimde sizinle ayni seyleri hissettim
hamileligim suresince okudugum kitaplardan soyle bir sonuca vardim , hamileyken artan hormonlar bizi normalde karnimizdaki bebege baglamasi gerekirken evde de bi tane olunca ister istemez ona olan sevgimiz de kabariyor

hamileligim boyunca ogluma cok duskunlestim , bi yandan ya oglum kiskanirsa diye kafayi yerken diger yandan bebegimi ilki kadar sevemiycem evlat ayirimi yapan korkunc bir anne olacahim diye kafayi yedim

bebegim dogunca da hepsinin bosuna oldugunu anladim , oglum kiskanmadi ve bebegime de tapiyorum tabiri caizse

yanliz dogumdan sonra ilk cocugu hic ihmal etmemek gerekiyor , onu bebekle ilgili her olaya katin , altini beraber acin beraber uyutun beraber yikayin , onu cok sevdiginizi surekli soyleyin ve ozellikle bebegin size muhtac oldugu icin bebege xok vakit ayirdiginizi soyleyin

Hanimlar merhaba yasim 27 oglum var 6 yasinda esimle dusunukduk oglumla konustuk kardesi olmasina karar verdik Allahin izniyle 6 haftalik hamileyim gel gorun ki duyar duymaz moralim bozuldu yani bisey hissetmedim Allah affetsin Hani cok istiyodun diyorum kendime n' oldu? diyorum cvp ya oglum uzulurse Onu uzersem uykusuzluk stres ona yansirsa diye kendimi yiyorum 1 haftadir yastiga basimi koyar koymaz agliyorum simdi yok haketmiyorsun sukretmiyorsun gibi yorumlar olacak asla sukursuzluk etmiyorum benim sorunum bebek degil sadece oglum.. Fikirlerinize ihtiyacim var Benim gibi bu durumu yasayan oldu mu?

Dipnot; esim sehir disinda 1 ay yok oglumla ikimiz yalniz kaliyoruz belkide bu yuzden ogluma bu kadar taktim
Şükredin
Bizde bir tane de yok

Ben bu duyguyu au şekilde yaşadım benim ilk bebeğim vefat etti ve hiç kucağıma alamadım ben onu 2 e hamile kaldigimda ilk bebeğime ihanet ediyormuş gibi hissediyordum onu öpüp sevemedim simdikini sevicem die... siz böyle düşünmeyin onlar kardeş olarak çok iyi anlaşırlar kardeş çok başka oluyor çünkü.. hayırlısı ile alın kucağınıza inşallah :KK200:

Benim hiç çocuğum yok ama bu düşünce bana çok saçma geldi açıkcası.. ikinci çocukda kanınızdan bir evlat değil mi?
Bu düşünce ile dikkat edinde aman ilk oğlum bir eksiklik yaşamasın diye ikinci çoçuğunuza üvey evlat muamelesi yapmayın.....

Back
X