Ikinci cocuk istegi ve yaşadığımız yıkım...

Kesinlikle haklisiniz ama esim kabul etmiyor ve cok sinirli. O yüzden bu konuyu açtım. Sonuçlar normalken bu kadar düşük sonuç alan çiftler oldu mu nasıl yaklaştılar birbirlerine diye..
Sona mı ki bu iyi bekleyip düşük sonuç almaktan bahsediyorsunuz. :) 1 çocugunuz var e 2. De olur yani. Doktorlar olup olmama kısmına karışamaz,bilemez de. Doktor olmaz der olur, çoğu kişinin böyle oldu sizin zaten oluyor, gereksiz bir telaş bu

Dr ların söyledikleri psikolojimizi de etkileyebiliyor. Mesela gittiğimiz dr prof tu ancak hiç üslubunda konuşmadı. Çok sert davrandı, devletten de çok iyi bir sonuç beklemiyorum çünkü orda da çok hasta var ama deneyeceğiz. Pozitif hikâyeniz bana örnek oldu çok teşekkürler.

Bir çocuğunuz zaten var.
2. Yi isteyebilirsiniz normalde test bozuk çıkınca bukadar travma yaşamanız hiç normal değil.
Yıllarca isteyip sahip olamayanlar ne yapsın.
Biraz şükür şart

Yapman gereken esini sakinlestirmen o sanirim senin oninde bunu yasamaktan sorunun ondan oldugindan utandi. Ki olabiliyor cocuk olupta sonra sperm kalitesini düştüğü cok duydum bu kadinda da olabilir erkekte de. Bunun normal olduğunu cocugun olmasada oldugunu soyleyin iciniz her ne kadar etmesede eger ayni sey olursada tedavisine bakarsiniz stres yapmaya ne gerek var her istediginiz her zamab olmaz daha cocigunuz bebek ona verin tum.ilginizi

Ahahahaa
Doktora bayıldım

Her cumleye ayri ayri sasirarak okudum. 7 ayda bu hale geldiniz ustelik bi evladiniz varken.biz 6 yildir ugrasiyoruz. Bu sebepten kavga edilirmi bizim elimizde olan biseymi. Rezil olcak ne var gercekten hic anlamadim. Herseyi bu kadar abartirmisiz. Gripliyken yapmis testi kullandigi ilaclar sonucu etkiler.

Daha bedenin rahmin toparlanmadan 11 aylık bebek varken ikinci için uğraşmışsınız. Belki senin rahmin de bebeğin tutunması için hazır değil, her şeyde bir hayır vardır. Eşinin sonuçları da şu an rahatsız olduğu için öyle çıkmış olabilir de velev ki değil bunun erkeklikle ne alakası var yahu? Bu erkeklere de doktor dese ki beynin yok bu kadar gocunmazlar. Cinsel organları, spermleri söz konusu olunca bi erkekliklerine dokunur. Karaciğer böbrek ne ise o da onlar gibi bir organ yani hastalık vs gayet normal niye abartıyorlar anlamıyorum ki. İlla istiyorsanız normal yoldan denemeye devam edin evdeki bebek büyümüş olur o sırada. Bir iki yıla olmazsa bir devlet hastanesine gidin bu kadar darlanmaya ne gerek var çocuk da çocuk diye hemen doktora gitmeler. Allah herkese öncelikle doğurduğu çocuğu layıkıyla yetiştirmeyi nasip etsin

Çok sağolun hanımlar inşallah öyledir, nasıl davranayım inanın şaşırdım. Belki bir tavsiye verirsiniz diye bu mübarek günde size danışmaya geldim

zaten bir evladınız varmış, sağlıklı sıhhatli. Şükredin. Eşinizle mutlu olduğunuzu,
gidip tahlil vermek zorunda olmadığını, bir süre gidişata bıraktığınızı söyleyin.

Çünkü yeterince stres yüklemişsiniz birbirinize

Yıkım olacak veya kücük düşecek bi durum yok önceulikle esiniz de siz de sakin olun ve sürekli bu konudan bahsetmeyin ne güzel bi evladınız var. Doktorun direkt tüp bebek demesi para tuzağı gibi geldi bana. Bi de size keciboynuzu kürünü denemenizi tavsiye ederim. Benim eşimin devamlı kullanmak zorunda oldugu ilacın yan etkisi gecici kısırlık yapmasiydi birkac ay denedik olmadı sonra bir ay kadar bu kürü denedik ertesi ay hamile oldugumu ögrendim. Kürden mi oldu bilmiyorum ama denemenin zarari yoktur heralde

Ya çok özür dilerim. Gülünecek bir şey değil ama doktorunuz çok alem, güldürdü. Allah evladınızı size bağışlasın, böyle doktorlar lazım işte insanlara. Umutsuzluk ekmeyecek, umu yeşertecek.

Yahu nasıl muhatap olmayacaksın. Canım saçmalama. Az mantıklı düşün. Kendine gel. Eşinin öyle tepki vermesi normal.
Sana eşinin yanında, senin çocuğun olmaz tüp bebek yapacaksınız ancak öyle bir evlat sahibi olabilirsiniz 'deseler. Eşine karşı çok mahcup, üzgün olmaz mısın?
Ona bu konuyu açma. Devlette test veririz hayatım, bende özel hastanenin sonuçlarına inanmıyorum!
Tek demen gereken bu...

Her ikiniz de abartıyorsunuz. zaten çocuğunuz varmış bunu böyle ölüm-kalım meselesi haline getirip kavga gürültü etmek neden?

Konu sahibi siz şimdi neden kavga ediyorsunuz, ben anlamadım.

Eşiniz, devlette test yaptırmak istediği için mi?

Bende aylardır özel diş doktorları ile uğraşıyorum. En son devlette diş hastanesine gittim, çenemde kist çıktı ve direk Bursa'dan Çapa'ya sevkimi verdiler. Önümüzdeki hafta gideceğim. Devlet kalabalık diye devlete gitmeseydim, belki hâlâ antibiyotiklerle uğraşıyor olurdum.

1.2017 kasımda doğum yaptım, bebeğim 4 ay denedikten sonra olmuştu hatta eşim de ben de kontrollerimizi yaptırdıktan sonra dr herhangi bir sıkıntı yok hemen bu ay bile kalabilirsin demişti, 4 ay sonra geldi meleğim. Biz tekrar bebek istiyoruz yaklaşık 7 aydır. Ancak henüz bebeğim gelmedi.
Bebeğiniz 17 aylık. Yani 10 aylık olduğunda kardeş yapmak istemişsiniz. Bu size kalmış ama henüz erken bir dönemde ikinci çocuğu istemişsiniz.

2.Benim ara kanamam oluyordu doğumdan sonra vs.. sorun hep bende sanıyordum. Bu ay ısrarlarıma dayanamayan eşim sperm tahlili verdi. Sonuç berbattı.. dr doğal yolla olmaz dedi, oysa ki bir bebeğim olduğunu bilmiyordu.
Bebeğiniz şu an 17 aylık ve siz önce sizden kaynaklı nedenlerle olamdığını düşünüp kendi tedavinize baktınız sonra eşinize sperm testi yaptırma konusunda ısrar ettiniz. Kırk yıl düşünsem henüz 2 yıl kadar önce bebek yaptığım adamın sperm sayısı ve kalitesinde sorun var mı diye düşünmek ve onu doktora göndermek aklıma gelmezdi. Daha doğrusu dert etmezdim.
3
.Ne oldu da böyle oldu tahlil verirken gripti belki etkilemiş olabilir, sayisi 130 milyon ama hareket çok yavaş dedi dr. Oysa ki bebeğim doğmadan önceki tahlillerde bir sıkıntı yok demeye kalmadı hemen tüp bebel dedi.
Bu konuda bilgim yok. Tüp bebeğe yönlendirme olabili
r.
4.Psikolojimiz alt üst....
Her gün ama her gün kavga ediyoruz hastaneye inanamıyorum diyor, özel hastane olduğu için para amaclı böyle söylediklerini söylüyor eşim..
Eşiniz haklı olabilir isterse doktor gidebilir. Siz karışmayın bu konuda. Hergün konu niye açılıyor?
5.
cinsellik kalmadı, ne söylesem açma bu konuyu tekrar devlette vereceğim tahlil diyor, dr larin bu tavrı normal değil ama eşim de normal değil kesinlikle kızlar..
Cinsellik konuyu sürekli konuşmanızdan dolayı bitmiş. İkinci bebeğinizin olmaması konusunda ne düşünüyorsanız açıkça söylemelisiniz. İkinci bebeği istiyor ve tedavi yollarını deneyecekseniz önce eşinizin rahatsızlığını kabul etmesi ve süreci istemesi ve bebek yapma konusunda emin olması gerekiyor. Önceden istiyor olabilir ama şu an tüp bebek sürecini yaşamak istemiyor olabilir.
6.
Bu kadar kabul etmemesi çok garip. Allaha şükür bir evladımız var, sağlıklı da.
Ancak eşim beni senin önünde rezil etti dr diyor ve ben ona ne diyeceğimi nasıl yaklaşacağını bilemez haldeyim, dün akşam yine kavga ettik, bu durumda ne yapılır nasıl davranılır inanın hiç bir fikrim yok.
Eşiniz muhtemelen soy devam ettirme konusunda baskı altında büyüdü. Siz doktora bizim çocuğumuz var demediniz mi peki? Bilemiyorum. Eşiniz acaba ilk çocuğunuz ile ilgili garip şeyler mi düşündü?
7. Çünkü kızımız bizi bekletmeden geldi. Elimiz kolumuz bağlı. Pzt devlette tahlil vercek eşim, bu süreye kadar onunla hiç muhatap olmamali miyim? Konuyu açınca sinirleniyor çünkü.
Siz eşinize nasıl konuşuyorsunuz bilmiyorum ama ben olsam ya göndermez ya yanında olur sperm sayısı hareketliliği düşük diye sevişemeyecek miyiz, ooo hem de korunmadan...Boşver allah bize bir evlat verdi derdim.

Bu arada eşinizin, senin yanında rezil etti beni demesinin sebebi sperm düşüklüğü değildir. Birden löp diye saçma sapan konuştuysa doktor, çocuğunuz olduğunu bilmeden adamın aklına farklı şeyler gelmiştir.

Canim benim 1. İlk ayda oldu. 2. Çok bekletti.hatta herhalde olmayacak bir sene dolarsa doktora gidelim dedik.her ay benim de canım sıkıliyordu.olmazsa ne yapalım bir tane çocugun pesinde koşar maddi manevi bütun olanaklarımızı ona harcarız dedik.kafaya takmadıgimiz bir ayda geldi bebişimiz.

Çok şükur bir cocugunuz varmıs.daha da kücük bile bence 2017 dogumlu.zamana bırakın.korunmadan ilişkinin tadını çıkarınay biraz ayıp olacak ama ne yalan söyleyim bence evlilik hayatımın en güzel zamanlarıydı o serbestlik.başka bir doktora daha gidersiniz uygun bir zamanda.kavga edip huzurunuzu bozmaya değer mi?

Arkadaşım iyi hoş demişsin de benim idrak edemediğim hastalığını kabullenmemesi. Olabilir benim de doğumdan sonra sürekli ara kanamam oldu, benim kadınlığım mı zedelendi onun karşısında? Ben bunu anlayamıyorum. Kendini korumaya çekti ve bu konuda hiç konuşturmuyor. Biz kari koca değil miyiz ben sürekli konuşalım demiyorum rotayı belirlemek için bazı şeyler söylemem gerekiyor. Örneğin cinsel perhiz 3 gün olmalı. O yüzden bugün olmalı vs.gibi... bunları duymak istemiyor ama pzt tahlil verecek yine hüsran olacak. Bu stresle fazla çıkacağını sanmıyorum.

1 çocuğunuz doğal yolla olduğuna göre eşiniz test sonuçlarına güvenmemekte haklı. Doktora daha önce çocuğunuz olduğundan bahsetmediniz mi? Belki o zaman verdiği tepkiden başka bir amacı varsa ölçebilirdiniz.

Bence üstüne gitmeyin, kısmetimizde varsa olur diye rahatlatın biraz. Tüp bebeği son çare olarak düşünün.

Dr çok patavatsizdi maalesef bizim şanssızlığımız oldu. Ama o da bizim psikolojimizi düşünecek değil.
Çocuğumuz var diye bile söyleyemeden direkt urolojiye gidin dedi... Biz de alıp başımızı çıktık. Eşim çok fevri .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…