Ikinci cocuk istegi ve yaşadığımız yıkım...

Evet veren Allah gerçekten tüp bebekte yaptırsan Allah ol deyince olur Allah isteyen herkese içinde bana da nasip etsin inşallah

Canım ben de ilk başta yumurtlama dönemi hesapladım testler aldım falan.erkekler sıkılıyor böyle seylere hiç gelemiyorlar.bir de eşiniz kendinde problem oldugunu düsünüyorsa iyice can sıkar bu durum.bence günü ayı sayıyı hizı bosverin .takılın işte

2017 kasimda dogmus cocugunuz daha bebek benimde 2017 ekim dogumlu oglum ikinci cocugu suan icin dusunmek korkutucu geliyor biraz buyusun bebeklikden ciksin bu ne acele bu sebeple ne kavgasi boyle

Cinsel perhizden hala bahsettiğinize göre bebek isteğiniz tam gaz devam ediyor. Eşiniz de ya sperm kalitem düştüyse eşimle nasıl baş edeceğim diye düşünüyor. Eşinizin duymak istediği şu: allah bizi birbirimize kavuşturdu, bize bir evlat verdi. Biz bize yeteriz. Sen sağlık için doktora görün. Sorun var mı yok mı baktır için rahat etsin. Varsa da yanındayım. Sen de bebek istersen tüp bebek sürecinde yanında olurum. Ama bu süreci yaşamak istemiyorsan bir evladımız bize yeter.

Bence konuyu hiç açma eşin neden bu kadar etkilendi ki sen bi ima da mı bulundun ben çok duydum ilk bebeği normal olup ikincinin tüp yada tedaviyle olduğunu

Bir tane bebek var zaten bu ne abart??! Adamın şükredeceği yerde spermine üzülmesi garip ,ne var yoksa ne rezil oluyormuş, bu evliliğinizi bile bozabilir,muhatap olmayın kendi kendine bağırsın dursun

Benim de aklıma bu sebep geldi.
Konu sahibi yanlış anlamayın lütfen. Ama neler duyuyoruz. Doktordan çıkınca madem çocuğum olması mümkün değil bebek nasıl oldu diye sizi de suçlayabilirdi.
Siz sakin kalıp yanında olun. Bu şekilde sakinleşip birlikte karar verebilirsiniz.

Eşinizin verdiği tepkiler çok anormal değil, doktora güvenmemesi de çok doğal. Her prof. iyi olacak diye bir şey yok ki. İkinci çocuğu bir senede zor yaptık ve üç kimyasal gebelik geçirdim 9 ayda. İlk kimyasalda kendi doktorum özel ama çok yoğun olduğu için başka bir doktora gittim. Üç defa kan verdim ve en sonuncu kan verişimden sonra sonuçları telefonda öğrendim. Doktor pat diye, "Düşük yapacaksın," dedi. Bir an yere çöktüm, nasıl yani diye. İlk önce desene bana kimyasal gebelik bu diye. Kan pıhtılaşmam vardı. O süreçte yıkılmadım da. Ancak kanpıhtılaşması denene kadar, acaba rahmimde bir problem mi var bir şey mi oldu da tutunamıyor diye psikolojim bozuldu. Öyle olmazsa olmaz değildi ikinci çocuk ama stres yaptım.

Ayrıca hekim, danışanının psikolojisini düşünmek zorunda. Biyolojik makine değil karşısındaki, insan.

Ne var bunda biz ölelim öyleyse 1 tane bile yok biraz şükür. Kaldı bazı hast sonuç yanlış çıkıyor grip de çok etkiliyor grio ilaçları da bizzat yaşadık size tavsiyem stres yapmadan testi iyi bir merkezde tekrarlamaniz.

Ben de bazı süreçlerden geçtim. Kadın olarak bile ikinci bebeğin neden tutunamadığı, normal yolla ikinci çocuğum olamaz mı endişesi yaşarken, adama pat diye öyle bir şey söyleyince afallamıştır tabii. O süreçte benim eşim hiç mi hiç takmadı olmamasına. Manyak gibi gebelik testlerine para akıtıyordum, kan veriyordum hep yanımda oldu. Ya olmazsa olmaz rahatlığını verdi bana hep. Yani yıkım yaşanacak bir şey yok ki bunda.

Erkeklik gururu ustune gitmeyin siz uzetinize alinmayin o da insan kendince duygulari var. Ozel doktorlari iyi secmek lazim sacma yani hic bi sebep yokken boyle soylemesi ve sizin hayat oykunuzu dinlememesi. Baska bir doktora gidin. Biz esimle bebek dusungumuzde rutin kontrol amacli ozele gittik. Doktor ust uste 4 defa tahlil yapti ve bana menapoz dedi ve 20 yasindaydim o zaman. Ilk once moralim cok bozuldu ama sonra gulup gectim baska bi doktora gittim. Soyledikleri sacmaliktan ibaretti yani. 4 tahlil tabi her seferinde de para odedik

Bencede yok ama eşinin düşündüğü ve takıldığı başka şeyler var gibi. Ayrıca sanırım konu sahibi de bu konunun çok üzerine gidiyor.

Arkadaşlar sadece konuşmak istiyorum yaptığım tek kötü şey bu sanırım Allah aşkına hiç konusturmamasi da benim isteğim kadar kötü bence ben iletişim kurmak isterken onun kendini kapaması. Ayrıca pzt tahlil verecek mecbur bir şekilde iletişim kuracağız o güne kadar ergen kafası yaşaması çok acaip. Ben onu anlamıyorum o beni.

Bencede yok ama eşinin düşündüğü ve takıldığı başka şeyler var gibi. Ayrıca sanırım konu sahibi de bu konunun çok üzerine gidiyor.
Ya ben her özel doktora, özellikle o dev hastanelerinkine çok çok güvenmiyorum. Yüzümdw kırılmayan kemik kalmadı benim. Adını sanını çok duyduğumuz özel hastanelere götürdü babam beni. Daha kırık tespit edemeyen doktorlar çene ameliyatı konuşmaya başladı. Çapa'da ameliyatsız tedavi oldum. Daha 15 yaşındaydım valla hiç acımadan yüzünü kesip biçeceğiz diyebildi özeldekiler. Ben bir diş için aylardır doktor doktor geziyorum. En son devlete gittim, çenemde kist çıktı. Adam da devlete gitmek istiyor bir şey yok ki bunda. Önce netleştirilir sonra karar verilir. Bence de konu sahibi çok üzerine gidiyor adam iyice geriliyor.

ilk cocugumda bile 1 yil olmadan cocuk tedavisine başlamayız yada olmuyor diye degerlendirmeyiz demisti doktor.

ayni yaslarda benim de cocugum var cok küçük degil mi. ben ilk cocugunuz kucuk hem de daha bir yil bile olmamis denemeleriniz.

doktora gitmek icin bile acele etmissiniz bence. simdi stresten dolayi tum değerler yerinde olsa bile olmayabilir. stres daha cok etkiliyor.

Susmak çare ise susacağım ama bu da doğru yol değil, bir kızımız var onu en iyi şekilde yetistirsek yeter bana. Aramızdaki o sessiz korkuyu atlatalım yeter. Ben ille çocuk çocuk diye gezmiyorum. O benim bişeyim yok devlette şansımı deneyeceğim diyor sadece. Baskı fila yaptığımı düsünmeyin kesinlikle. Eşimin fevriligini anlayamıyorum sadece.

Benim bir önceki mesajımdaki gibi mi konuşmak istiyorsunuz yoksa şu kür varmış onu yapalım, ovulasyon dönemini takip edelim, tüp bebek şöyleymiş diye mi konuşmak istiyorsunuz? Bunlar elbet konuşulur ama daha yeni öğrenilmiş. Emin olun kadın erkek herkes önce bir şok olur.

Hayır hayır kürleri alternatif tıbba inanmadığı için tavsiye etmiyorum. Sadece beslenmesine dikkat etmek istediğini söyledi, keçiboynuzu pekmezi aldı kendine, onu yiyor akşamları. Ah bir de stres yapmasa.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…