- 14 Eylül 2018
- 3.537
- 4.331
- 133
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Evet veren Allah gerçekten tüp bebekte yaptırsan Allah ol deyince olur Allah isteyen herkese içinde bana da nasip etsin inşallahÇocuk imtihandır ve çocuğu veren sadece Allah'tır.
İkiniz de kendinize gelin saçmalamaın böyle kavga ederseniz Allah size niye bir çocuk daha versin, zaten gerginlikten çocuk nasıl yapacaksınız bir araya gelip?
Bir süre bu konuyu unutun elinizdeki evladınızı harcamayın ortam sakinleşince çalışmalara baslayın ve Allah'tan ısteyın bu kadar net.
Canım ben de ilk başta yumurtlama dönemi hesapladım testler aldım falan.erkekler sıkılıyor böyle seylere hiç gelemiyorlar.bir de eşiniz kendinde problem oldugunu düsünüyorsa iyice can sıkar bu durum.bence günü ayı sayıyı hizı bosverin .takılın işteArkadaşım iyi hoş demişsin de benim idrak edemediğim hastalığını kabullenmemesi. Olabilir benim de doğumdan sonra sürekli ara kanamam oldu, benim kadınlığım mı zedelendi onun karşısında? Ben bunu anlayamıyorum. Kendini korumaya çekti ve bu konuda hiç konuşturmuyor. Biz kari koca değil miyiz ben sürekli konuşalım demiyorum rotayı belirlemek için bazı şeyler söylemem gerekiyor. Örneğin cinsel perhiz 3 gün olmalı. O yüzden bugün olmalı vs.gibi... bunları duymak istemiyor ama pzt tahlil verecek yine hüsran olacak. Bu stresle fazla çıkacağını sanmıyorum.
Okuyabilirseniz Meryem suresini hergun okuyun veya netten açıp dinleyin inşaAllah. Rabbim hayırlısıyla versin.Evet veren Allah gerçekten tüp bebekte yaptırsan Allah ol deyince olur Allah isteyen herkese içinde bana da nasip etsin inşallah
Cinsel perhizden hala bahsettiğinize göre bebek isteğiniz tam gaz devam ediyor. Eşiniz de ya sperm kalitem düştüyse eşimle nasıl baş edeceğim diye düşünüyor. Eşinizin duymak istediği şu: allah bizi birbirimize kavuşturdu, bize bir evlat verdi. Biz bize yeteriz. Sen sağlık için doktora görün. Sorun var mı yok mı baktır için rahat etsin. Varsa da yanındayım. Sen de bebek istersen tüp bebek sürecinde yanında olurum. Ama bu süreci yaşamak istemiyorsan bir evladımız bize yeter.Arkadaşım iyi hoş demişsin de benim idrak edemediğim hastalığını kabullenmemesi. Olabilir benim de doğumdan sonra sürekli ara kanamam oldu, benim kadınlığım mı zedelendi onun karşısında? Ben bunu anlayamıyorum. Kendini korumaya çekti ve bu konuda hiç konuşturmuyor. Biz kari koca değil miyiz ben sürekli konuşalım demiyorum rotayı belirlemek için bazı şeyler söylemem gerekiyor. Örneğin cinsel perhiz 3 gün olmalı. O yüzden bugün olmalı vs.gibi... bunları duymak istemiyor ama pzt tahlil verecek yine hüsran olacak. Bu stresle fazla çıkacağını sanmıyorum.
Bence konuyu hiç açma eşin neden bu kadar etkilendi ki sen bi ima da mı bulundun ben çok duydum ilk bebeği normal olup ikincinin tüp yada tedaviyle olduğunuMerhaba,
Hayırlı kandiller hanımlar.
2017 kasımda doğum yaptım, bebeğim 4 ay denedikten sonra olmuştu hatta eşim de ben de kontrollerimizi yaptırdıktan sonra dr herhangi bir sıkıntı yok hemen bu ay bile kalabilirsin demişti, 4 ay sonra geldi meleğim. Biz tekrar bebek istiyoruz yaklaşık 7 aydır. Ancak henüz bebeğim gelmedi. Benim ara kanamam oluyordu doğumdan sonra vs.. sorun hep bende sanıyordum. Bu ay ısrarlarıma dayanamayan eşim sperm tahlili verdi. Sonuç berbattı.. dr doğal yolla olmaz dedi, oysa ki bir bebeğim olduğunu bilmiyordu.
Ne oldu da böyle oldu tahlil verirken gripti belki etkilemiş olabilir, sayisi 130 milyon ama hareket çok yavaş dedi dr. Oysa ki bebeğim doğmadan önceki tahlillerde bir sıkıntı yok demeye kalmadı hemen tüp bebel dedi. Psikolojimiz alt üst....
Her gün ama her gün kavga ediyoruz hastaneye inanamıyorum diyor, özel hastane olduğu için para amaclı böyle söylediklerini söylüyor eşim.. ne oldu da değerler bu kadar düştü aramızda cinsellik kalmadı, ne söylesem açma bu konuyu tekrar devlette vereceğim tahlil diyor, dr larin bu tavrı normal değil ama eşim de normal değil kesinlikle kızlar.. Bu kadar kabul etmemesi çok garip. Allaha şükür bir evladımız var, sağlıklı da.
Ancak eşim beni senin önünde rezil etti dr diyor ve ben ona ne diyeceğimi nasıl yaklaşacağını bilemez haldeyim, dün akşam yine kavga ettik, bu durumda ne yapılır nasıl davranılır inanın hiç bir fikrim yok. Çünkü kızımız bizi bekletmeden geldi. Elimiz kolumuz bağlı. Pzt devlette tahlil vercek eşim, bu süreye kadar onunla hiç muhatap olmamali miyim? Konuyu açınca sinirleniyor çünkü. Sakinlestiremiyorum. Bir akıl arkadaşlar, başınıza böyle bir şey geldiyse nasıl atlattınız yazarsanız çok sevinirim. Herkese sevgiler...
Benim de aklıma bu sebep geldi.Bu arada eşinizin, senin yanında rezil etti beni demesinin sebebi sperm düşüklüğü değildir. Birden löp diye saçma sapan konuştuysa doktor, çocuğunuz olduğunu bilmeden adamın aklına farklı şeyler gelmiştir.
Eşinizin verdiği tepkiler çok anormal değil, doktora güvenmemesi de çok doğal. Her prof. iyi olacak diye bir şey yok ki. İkinci çocuğu bir senede zor yaptık ve üç kimyasal gebelik geçirdim 9 ayda. İlk kimyasalda kendi doktorum özel ama çok yoğun olduğu için başka bir doktora gittim. Üç defa kan verdim ve en sonuncu kan verişimden sonra sonuçları telefonda öğrendim. Doktor pat diye, "Düşük yapacaksın," dedi. Bir an yere çöktüm, nasıl yani diye. İlk önce desene bana kimyasal gebelik bu diye. Kan pıhtılaşmam vardı. O süreçte yıkılmadım da. Ancak kanpıhtılaşması denene kadar, acaba rahmimde bir problem mi var bir şey mi oldu da tutunamıyor diye psikolojim bozuldu. Öyle olmazsa olmaz değildi ikinci çocuk ama stres yaptım.Dr çok patavatsizdi maalesefbizim şanssızlığımız oldu. Ama o da bizim psikolojimizi düşünecek değil.
Çocuğumuz var diye bile söyleyemeden direkt urolojiye gidin dedi... Biz de alıp başımızı çıktık. Eşim çok fevri .
Ben de bazı süreçlerden geçtim. Kadın olarak bile ikinci bebeğin neden tutunamadığı, normal yolla ikinci çocuğum olamaz mı endişesi yaşarken, adama pat diye öyle bir şey söyleyince afallamıştır tabii. O süreçte benim eşim hiç mi hiç takmadı olmamasına. Manyak gibi gebelik testlerine para akıtıyordum, kan veriyordum hep yanımda oldu. Ya olmazsa olmaz rahatlığını verdi bana hep. Yani yıkım yaşanacak bir şey yok ki bunda.Benim de aklıma bu sebep geldi.
Konu sahibi yanlış anlamayın lütfen. Ama neler duyuyoruz. Doktordan çıkınca madem çocuğum olması mümkün değil bebek nasıl oldu diye sizi de suçlayabilirdi.
Siz sakin kalıp yanında olun. Bu şekilde sakinleşip birlikte karar verebilirsiniz.
Bencede yok ama eşinin düşündüğü ve takıldığı başka şeyler var gibi. Ayrıca sanırım konu sahibi de bu konunun çok üzerine gidiyor.Ben de bazı süreçlerden geçtim. Kadın olarak bile ikinci bebeğin neden tutunamadığı, normal yolla ikinci çocuğum olamaz mı endişesi yaşarken, adama pat diye öyle bir şey söyleyince afallamıştır tabii. O süreçte benim eşim hiç mi hiç takmadı olmamasına. Manyak gibi gebelik testlerine para akıtıyordum, kan veriyordum hep yanımda oldu. Ya olmazsa olmaz rahatlığını verdi bana hep. Yani yıkım yaşanacak bir şey yok ki bunda.
Ya ben her özel doktora, özellikle o dev hastanelerinkine çok çok güvenmiyorum. Yüzümdw kırılmayan kemik kalmadı benim. Adını sanını çok duyduğumuz özel hastanelere götürdü babam beni. Daha kırık tespit edemeyen doktorlar çene ameliyatı konuşmaya başladı. Çapa'da ameliyatsız tedavi oldum. Daha 15 yaşındaydım valla hiç acımadan yüzünü kesip biçeceğiz diyebildi özeldekiler. Ben bir diş için aylardır doktor doktor geziyorum. En son devlete gittim, çenemde kist çıktı. Adam da devlete gitmek istiyor bir şey yok ki bunda. Önce netleştirilir sonra karar verilir. Bence de konu sahibi çok üzerine gidiyor adam iyice geriliyor.Bencede yok ama eşinin düşündüğü ve takıldığı başka şeyler var gibi. Ayrıca sanırım konu sahibi de bu konunun çok üzerine gidiyor.
Susmak çare ise susacağım ama bu da doğru yol değil, bir kızımız var onu en iyi şekilde yetistirsek yeter bana. Aramızdaki o sessiz korkuyu atlatalım yeter. Ben ille çocuk çocuk diye gezmiyorum. O benim bişeyim yok devlette şansımı deneyeceğim diyor sadece. Baskı fila yaptığımı düsünmeyin kesinlikle. Eşimin fevriligini anlayamıyorum sadece.Ya ben her özel doktora, özellikle o dev hastanelerinkine çok çok güvenmiyorum. Yüzümdw kırılmayan kemik kalmadı benim. Adını sanını çok duyduğumuz özel hastanelere götürdü babam beni. Daha kırık tespit edemeyen doktorlar çene ameliyatı konuşmaya başladı. Çapa'da ameliyatsız tedavi oldum. Daha 15 yaşındaydım valla hiç acımadan yüzünü kesip biçeceğiz diyebildi özeldekiler. Ben bir diş için aylardır doktor doktor geziyorum. En son devlete gittim, çenemde kist çıktı. Adam da devlete gitmek istiyor bir şey yok ki bunda. Önce netleştirilir sonra karar verilir. Bence de konu sahibi çok üzerine gidiyor adam iyice geriliyor.
Benim bir önceki mesajımdaki gibi mi konuşmak istiyorsunuz yoksa şu kür varmış onu yapalım, ovulasyon dönemini takip edelim, tüp bebek şöyleymiş diye mi konuşmak istiyorsunuz? Bunlar elbet konuşulur ama daha yeni öğrenilmiş. Emin olun kadın erkek herkes önce bir şok olur.Arkadaşlar sadece konuşmak istiyorum yaptığım tek kötü şey bu sanırımAllah aşkına hiç konusturmamasi da benim isteğim kadar kötü bence ben iletişim kurmak isterken onun kendini kapaması. Ayrıca pzt tahlil verecek mecbur bir şekilde iletişim kuracağız o güne kadar ergen kafası yaşaması çok acaip. Ben onu anlamıyorum o beni.
Hayır hayır kürleri alternatif tıbba inanmadığı için tavsiye etmiyorum. Sadece beslenmesine dikkat etmek istediğini söyledi, keçiboynuzu pekmezi aldı kendine, onu yiyor akşamları. Ah bir de stres yapmasa.....Benim bir önceki mesajımdaki gibi mi konuşmak istiyorsunuz yoksa şu kür varmış onu yapalım, ovulasyon dönemini takip edelim, tüp bebek şöyleymiş diye mi konuşmak istiyorsunuz? Bunlar elbet konuşulur ama daha yeni öğrenilmiş. Emin olun kadın erkek herkes önce bir şok olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?