İKiNCİ ÇOCUK KARARSIZLIĞI 2 ÇOCUKLU ANNELERDEN FIKİRLERİNİZİ RİCA EDİYORUM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aralarinda muhtemelen oyun paylasimi olmayacak. Çünkü bir bebekle ne oynayabilirki. Zaman geçtikçe belki 20li yaşlarda anca yaşayabilirler kardeşlik hissini. Daha çok ebeveyn tutumu olur gibi geliyor. Çok iyi anlaşan da var, olup anlaşamayan da. Önemli ve hayat değiştirecek zor bir karar.Keske zaman makinesi icat edilmiş olsaydı. 10 yıl sonrasına gidip gelseydim:))

Bu konu çok özel ve kisisel alinan kararlar.

İki cocuk çok çok çok çok çok zor.

Karar sizin ama ben çocuğum oyun oynamak için kardeş istiyor diye doğurmam kendi kararım ile doğururum.

Maddi olarak şunu söyleyebilirim. 44 ve 26 aylık çocuklarım var sadece onlara harcamalarım yiyecek, giyecek, eğitim kitapları vs 10 bin tl ödüyoruz, onlar icin kullandığımız kredi kartina…
Şaka gibi ama durum bu.

Iyi düşünelim iyi olsun. Ekonomik olarak umarım daha da iyi olur herkes. Ben de 36 yaşındayım. Benim düşünmeme sebebim ekonomik yönden daha çok rahata ermiş ve 0 dan başlayacak olmam.

Ben de :)) Zaten o yüzden koydum. Galiba mukemmeliyetciyim. Karar verene kadar yasa takılicam gibi geliyor.

Tahmin edebiliyorum. Ilkinde ona özel o kadar cok sey yaptikki. Hâlâ yapıyoruz. Özel kurslar vs. 2.olduğunda ister istemez kısıtlamak zorunda kalacak. Üzerinde bunun baskısını illaki hisseder. Ve artık hiçbişey de eskisi gibi olmayacak. Köprüden önceki son çıkış kararı gibi benim durumum.

Bir kardeşim var ve iyi ki var diyorum . En iyi arkadaşım dostum sırdaşım . Erkek olmasına rağmen
Ne güzel. Eminim olsa bende iyiki yapmışım derim. Kimsenin evladı yönünden pişmanlık yaşadığını düşünmüyorum. Yetersizlik hissi yaşamaktan korkuyorum. Ki ilkiyle aşırı ilgili ve hassas bir aile olmamıza rağmen bu hissi şuan bile yaşıyorum. X2 nasıl olur bilmiyorum.

Maddi acidan sikinti olacak ise çok iyi düşünün.
43 yasina kadar yolu var cocuk olayinin.

Bence çok şanslısınız. Keske benimde öyle olsaydı. Biraz zorlanirdim belki ama bir arada büyürlerdi. Allah sağlıklı uzun ömür versin evlatlariniza ve ailenize.

Maddi acidan sikinti olacak ise çok iyi düşünün.
43 yasina kadar yolu var cocuk olayinin.
Bu yıl içerisinde olursa olsun zaman gectikce daha zorlasiyor. Aralari 4 yil olacak olsaydi hic dusunmezdim bile. Ya da 30 larin basında olsaydim.

Tek çocukların genel itibariyle hissettiği bu. Arada tek olup cok mutlu olanlar da var tabi. Ben biraz duygusal bakiyorum galiba. Cunku kendimde cok kardesim. Tek olma hissini de bilmeyince sanki olmalıymış gibi geliyor.

His olarak ayni hisleri paylasmalari, birbirlerine destek olma ihtimalleri beni mutlu ederdi. Eger oyle olacagini bilseydim hemen yapardım. Ama olmama ihtimali de yüksek

Hem evet hem hayır. Bebek kokusu, yeni bir enerji güzel bir his geliyor düşününce. Ama hemen sonrasında uykusuz geceler, dis cikarmalar, hastaliklar, yasanacak muhtemel kiskanclik kavgalari, uykusuz geceler. Bunları düşününce hayır diyorum. Insan bir fikre inanın aynı mesafede olamaz. Tam bir çıkmazdayım.

Bekar olarak kardeşli olanların geneli mutlu, evli olanlar kopuk gibi görünüyor. Bizde de durum sizden farklı değil. Teyze ve amca olayı %100

ben kendi acimdan baktıgımda,butun cocuklugum boyunca kardes lafini duyunca cok gerilirdim,annemi darlardım kardes yapmıyosunuz değil mi diye hatta annem bi donem cok kilo almıştı hamile zannedip kafalarını şişirmiştim 6,bilmiyorum her zaman icin dayanamadigim bir seydi bende kardes meselesi suan olsa ailemi terk edip bir daha hic gorusmezdim herhalde,ileride kendı cocugum olursa da 1 tane yapmayı düsünüyorum,2. sı ihanet gibi geliyor.

Şöyle söyleyeyim ben 29 yaşındayım ilk çocuğum ve halen babam vesaire beni ilk göz ağrım diye sever Hatta bazen 5 yaşındaki halimi seviyor gibi davranır yanaklarımı mıncıra mıncıra İkinci çocuk gelince ilkine yetememe ya da ikinci çocuğa daha az ilgi olacağını düşünmüyorum.

Aşkım sen Amazon kadını dediklerindensin Benim bu hamileliğimde 1.2.3 trimester hepsi zordu. Şimdi de topaca döndüm yuvarlanıyorum resmen Neyse sayılı gün geçer elbet

Ama herkesin oyle anlari oluyo kendini begenmedigi anlar..o kilolarin cogu gidiyor genelde zaten.. saglikli olalimda, kilo vermekte saglikta guzel inan..Allah sag salim kucagina kavustursun canim

Ben cocuklarimin hepsine farkli seslenirim mesela ilk ikisi erkek.. buyugune ilk goz agrim, esmer bombam derim, digerine beyaz kelebegim derim.. yani Evlat oyle birseyki.. itin 40 enigi olsa 40 indanda vazgecmez sozu burdan.. hepsinin sevgisini ayri ayri oyle guzel veriyor ki..guzel olansa hepsi farkli farkli.. degisik tadlar yani.

Aynı seyleri dusunmedim degil. Suanki rahatlık ve tüm problemli zamanlarım bitmiş olması ve tekrar basa dönecek olmak beni zorlar. Ileride pişman olma hissi yaşar miyim diğer yandan da bunu düşünüyorum.
Ben o riski goze aldim. Pisman olur muyum ilerde deyip cok rahat bi hayatim varken cocuk yaptim. Ikinci defa bu yuku sirtlamak bilmiyorum. Ki benim cocugum ekstra sorunlari olmayan bi bebek.

Sizin yaşınız var, artı oğlunuz büyümüş. Şimdi tekrar uykusuz geceler, sürekli dağınık ev, yerlere dökülen yemekler, ne bileyim hep kucak isteyen çocuk fikri, enerjiniz yetmez diye düşünüyorum.
Pek birlikte oyun oynayabilecekleri bir yaş farkı olmayacak. Nereden baksanız 8 yaş fark olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…