- 25 Ocak 2014
- 1.004
- 1.676
- 408
Valla ben düşünmedim demek, arkadaşlarım ve dadım vardı onlarla oyun oynardım. Kendimi hiç yalnız hissetmedim.Kardeşler evde ne yapıyor ben niye yalnızım diye düşünmediniz demek ki. Sonuçta yaşanmayan şeyin eksikliği çekilmez demek yanlış. Gayet de çeken çekiyor
Canlari sag olsun hayırlı evlat olsunlar da napalimTabiiki buyuk konustugun yerden sinaniyorsun, tukurdugunu yaliyorsun cok kez sahit oldum. Ebeveynlik omurluk bakalim daha hangi laflarimizi yutacaz
O yaşta hamile kalmak zor olmadı mı?Eğer siz öyleyseniz sizden gördüğü için o da kardeşini çok sevebilir.
Ben 39umda doğurdum ikinciyi. Üçüncüyü de istiyorum. Valla çok şükür ikinvi rahatımı hiç bozmadı. Tam yersine beni hayata bağladı. Misal bugun hiç uyumadı, çok yorgunum ama hiç sinirli değilim, sevgi ve şevkat doluyum ona karşı. Ancak malesef ilk çocuğuma karşı çok kendime hakim olmam gerekiyor. Benim de sınavım bu. Büyük çocugumu kırmamak, üzmemek için çok dikkat gösteriyorum.
Ben seviyordum yaaHamileliği seven var mı acaba? “Hani hamileyken kendimi çok seksi hissediyorum” filan diyen. Bence korkunç bir dönemŞu an 32. Haftama girdim. Gecede net 10 kez tuvalete kalkıyorum. Yatakta bir sağa bir sola uyumam 45 dk aşağı değil. 24 saat uyusam yine uykum oluyor. Geçen kargoyu getiren adamın kokusu yüzünden kustum.
Ben çok kolay hamile kalıyorum ama sağlıklı bir hamilelik elde edene kadar iki kayıp yaşadım.O yaşta hamile kalmak zor olmadı mı?
Esim de sirf bu yuzden istiyor ikinciyi. Ama ben 38 o 43 yasinda. Kizim daha 5 aylik. Onu guzelce yetistirmek istiyorum tum ilgimi ona vererek yani en az 3 yil yapamam. En erken ben 43 iken dogmus olur ikinci cocugum. Benim simdi belim agriyor bez degistirirken:))) o yuzden ben kesinlikle yapmayacahim. Tam uykusuz geceleri cozdum bezden kurtuldum derken kendimi yeniden bu duzene sokmayacagim. Su an 24 saat benimle birlikte ve ustumde nerdeyse. Omrunun 37 yilini kendine hep zaman ayirabilmis biri olarak yasamis bi insan icin evinde kahve bile icemiyor olmak cok koyuyor. Kizimin kuzenleri var benim kardesim de yapar bi iki sene icerisinde onlar olur etrafinda. Bu dunyadan biz gocunce kardesi olsun super dusunce ama ya kardesiyle kavgali olursa, anlasamazlarsa ya kardesi dunyanin bi ucunda yasiyo olursa. Bir de hep sey dusunuyorum , tabi allah ne gosterir bilinmez ama, kizimi saglikla kucagima aldim yasim ileri olmasina ragmen. Ya ikincide bu kadar sansli olmazsam? Bu kumari oynamak istemiyorum.Aslında benim tek isteme sebebim, babası ve ben dünyadan ayrıldıktan sonraki süreç. Hayatta ayni hisleri paylaşabilecek, birbirine destek olabilecek iki kardes olabilme ihtimali. Tabi tam tersi de olabilir. Ben sadece bu yüzden istiyorum. O istediği için değil aslında.
Aşkım sen Amazon kadını dediklerindensinBen seviyordum yaaama 2. Trimester favorim.. ilkinde bulanti 3. De gobegin asiri buyumesi kisitli hareket etmek vs. son aya kadar aynaya bakinca hosuma gidiyordu vucudum. Birde bebenin isi ayari yemegi herseyi mukemmel, disardaki gibi degil buyuk rahatlik bana daha cok agrilarim zor geliyordu birde gobek sertlesmesi vs. O yuzden kendimi sakinmak bazi seylerden zor gelmistir hep
Sizin sartlarinizdaydim, su an 37 yasindayim oğlum 8 yaşında, kızım ise 6 aylik.Üstelik çalışıyorum da ,cok uzun süre düşündüm, 2.cocuk mevzusunu ,ustelik benim oğlumun oyle bir talebi de yoktu.Sonunda karar verdim ,rabbimde nasip etti.Guzel oldu sanki yabiraz uykusuzum ama,olsun gene de pişman
Ne güzel ben de bir karara varabilsem arkasında durabilsem keşkeSizin sartlarinizdaydim, su an 37 yasindayim oğlum 8 yaşında, kızım ise 6 aylik.Üstelik çalışıyorum da ,cok uzun süre düşündüm, 2.cocuk mevzusunu ,ustelik benim oğlumun oyle bir talebi de yoktu.Sonunda karar verdim ,rabbimde nasip etti.Guzel oldu sanki yabiraz uykusuzum ama,olsun gene de pişman olmadım
Aynı seyleri dusunmedim degil. Suanki rahatlık ve tüm problemli zamanlarım bitmiş olması ve tekrar basa dönecek olmak beni zorlar. Ileride pişman olma hissi yaşar miyim diğer yandan da bunu düşünüyorum.Esim de sirf bu yuzden istiyor ikinciyi. Ama ben 38 o 43 yasinda. Kizim daha 5 aylik. Onu guzelce yetistirmek istiyorum tum ilgimi ona vererek yani en az 3 yil yapamam. En erken ben 43 iken dogmus olur ikinci cocugum. Benim simdi belim agriyor bez degistirirken:))) o yuzden ben kesinlikle yapmayacahim. Tam uykusuz geceleri cozdum bezden kurtuldum derken kendimi yeniden bu duzene sokmayacagim. Su an 24 saat benimle birlikte ve ustumde nerdeyse. Omrunun 37 yilini kendine hep zaman ayirabilmis biri olarak yasamis bi insan icin evinde kahve bile icemiyor olmak cok koyuyor. Kizimin kuzenleri var benim kardesim de yapar bi iki sene icerisinde onlar olur etrafinda. Bu dunyadan biz gocunce kardesi olsun super dusunce ama ya kardesiyle kavgali olursa, anlasamazlarsa ya kardesi dunyanin bi ucunda yasiyo olursa. Bir de hep sey dusunuyorum , tabi allah ne gosterir bilinmez ama, kizimi saglikla kucagima aldim yasim ileri olmasina ragmen. Ya ikincide bu kadar sansli olmazsam? Bu kumari oynamak istemiyorum.
Amiiinnnn2. Çocuğu iyi ki yapmışım diyorumAllah ım hiç acılarını gostermesin.
Kardesimle aramdq 8 yas var gayet mutluyuz iyi ki var o olmasa olmazdi. Annem 38 inde dogurdu hicte pisman olmadi. Beni kardessiz biraksaydi cok uzulurdum ki hala bile neden daha fazla kardesim yok diye soyleniyorum. Allah kismet ederse ben kizima kardesler yapacagim insallah.Maddi olarak aşırı sıkıntıda değiliz. Bakabiliriz. Zaten aksi olsaydı düşünmezdim bile. En başta doğacak olana haksızlık olurdu. O duygunun için de titrediği yer var ya işte, orası vuruyor beni son zamanlarda. Neden diyorum, kendi yasadigin bu kadar güzel birseyden çocuğunu mahrum bırakasın?? Ben kardeşlerimi aşırı seviyorum, onlar da beni. Umarım olursa da bizim gibi olurlar. Öyle olacaklarını bilsem zaten saniye düşünmem. Aradaki 8 yaş farkı da düşündürmüyor degil tabi
Inşallah. Allah gönlünüze göre versinKardesimle aramdq 8 yas var gayet mutluyuz iyi ki var o olmasa olmazdi. Annem 38 inde dogurdu hicte pisman olmadi. Beni kardessiz biraksaydi cok uzulurdum ki hala bile neden daha fazla kardesim yok diye soyleniyorum. Allah kismet ederse ben kizima kardesler yapacagim insallah.
Kesinlikle çok haklısınız. Su an tam emin olamıyorum. Yaklaşık 2 haftadır bu konu gundemimimde fazlaca yer tutuyor. En mantıklı kararı vermek istiyorum. Kendi kardeşli ailemde mutluyum ve bu hissi o da yaşasın isterim. Maddi ve en ama en çok manevî kısmı beni düşündüren yönü. Kendimde o enerjiyi şuan bulamıyorum. Basa dönmek çok zor geliyor.Sadece kardesi degil, yegenleri de olmayacak, cocuklarinin amca veya halasi, baba tarafindan kuzenleri de olmayacak.
Benim erkek kardeslerim var ona ragmen bi kiz kardesin hasretini cekiyorum.
Hic kardessizlik cocuga haksizlik diye dusunuyorum. Amma ve lakin….
Sadece bu sebeplerle cocuk yapilmaz, kendinizi hazir hissettiginizde ve gercekten istediginizde olmasi lazim ki dogacak olana da haksizlik olmasin.
Bende böyleyim tam olarak. Herseyin saati zamani bellidir. Pisman oldugum bir konu da ayni zamanda. Keske daha fazla rahat olabilseydim.Kesinlikle çok haklısınız. Bir de pek çok anne öyledir sanırım. İlk çocukta daha kurallı daha idealist davranılıyor. Ben uykusuna ve beslenmesine aşırı takıntılıydım. Tüm hayatımızı kızımın uyku ve beslenme saatine göre ayarlamıştım. 1 saat sonra yeseydi ya da uyusaydı da daha çok gezseydik veyahut eğlenseydik. Sanki dakika şaşsam açlıktan, uykusuzluktan yataklara düşecekti yavrum. Belki ben biraz rahat bıraksam kızım da uykuya direnmeyi bırakacaktı, ne bileyim. Oğlanda, kızıma göre çok daha esnektim. Uyumuyor mu alırdım kucağıma şarkı, oyun ya da bomboş otururduk yahu. Kızımda hep görevli gibi görmüşüm kendimi, oğlumda anne gibi hissettim ben. Belki de bu diktacı kuralcılıktan 7,5 yaşındaki kızım tam bir muhalif :)
Evet evlendikten sonra bunu bende hissetmistim. Biraz değişiyor durumlar haklisiniz. Yine de varlıklarını bilmek beni mutlu ediyor. Şuan aşırı isteme durumunda değilim ama üzerimde de zaman baskısı var. Hamileliği, doğumu derken ( belki hemen de olmayabilir) doğru bir seçim yapmak istiyorum.2 abim 1 ablam var maddi manevi her türlü desteği gördüm kardeşlerimden.ama... ama'sı var işte... abimin biri evlenince uzaklaştı eskisi gibi bir bağ yok aramızda.kardesin olsa da günün sonunda yalnızsın dogum yaptım ablam bir iki kere geldi bir iki saat durdu gitti.iyi günde kötü günde elbette destek oluyorlar ama evlendikten sonra aradaki bağ zayıflıyor öncelikler değişiyor doğal olarak. Hatta davranışları sana yakınlıkları huyları değişiyor çünkü insan eşine benzemeye başlıyor bence.benim yaşım da 38. 1 yaşında kızım var beklemeden 2.düşünüyorum ama ben kardesi olsun diye degil de bir cocugumuz daha olabilir bakabiliriz diye istiyorum.
Evet bunu bende çok isterdim. Çalıştığım zamanlardı ve o zaman hiç düşünmüyorduk. Bana kalsa yine düşünmezdim. Birgün karşıma geçip ağlayınca ciddi anlamda düşünmeye başladım. Muhtemelen kıskanacak, hatta dediklerinizi yasayacagimdan eminim.İlk gebeliğimdeyim ama öğretmen olarak gözlemlerim neticesinde fikrimi söylüyorum. Çocuğunuz ilkokula yeni başlamış aslında riskli bir dönem. Çocuk doğana kadar alıştırmanız lazım psikolojik olarak kardeşi kabul etmesi lazım. Şimdi istiyor ama doğduktan sonra kıskanma ihtimali çok yüksek. Okula bile artık onu sevmediğiniz için gönderdiğinizi düşünebilir, bebeğe zarar verebilir. Bunları iyi değerlendirin. Tabi oğlunuzun karakterine ve aranızdaki ilişkiye de bağlı bir durum.
Benden 8 yaş küçük bir kardeşim var çok seviyorum tabi. Ama ona ablalık yapıyorum yoldaşlık değil. Aradaki yaş farkı daha az olsaydı muhtemelen çok daha iyi olurdu
Evlenene kadar kısmı evet doğru. Durumlar değişiyor. Kendimde de gözlemledim. İstek acısından düşününce galiba cocugumun kardesi olsun diye istiyorum. Cunku buyuk sorunlu zamanları bitti. Daha rahatım. Basa dönme hissini kaldırabilir miyim emin değilim. Belki birkaç ay( emin olana kadar ertelemeliyim)Kardeş mevzusu evlenene kadar tamam derim ama evlendikten sonra başka hayatlara yöneliyor herkes. Kim kime dum duma durumu yani. Zaten kardeş olsun diye değil anne baba bir çocuk daha istiyorlarsa o çocuk dünyaya gelmeli bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?