İKiNCİ ÇOCUK KARARSIZLIĞI 2 ÇOCUKLU ANNELERDEN FIKİRLERİNİZİ RİCA EDİYORUM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizde kendimi gördüm
3. Çocuk icin ugrasiyorum ama olmuyor hamileliklerimde zor gecmese uzun sure ara vermezdim heralde

İki çocuğum var büyük 6 küçük 2.5 yaşında. Verdiğim en doğru karar yaş farkının az olmasıni istemekti bence. Çok şükür nasip etti Allah oldular. Maddi manevi yetebilecekseniz yapın derim. Ya 0 çocuk ya 2 çocuk olmalı benim fikrim. Evliliğimizin başından beri zaten hep iki istiyorduk. Hatta 3 bile olabilirdi bence ama bu devirde ancak 2 çocuğa maddi manevi olarak bakabiliriz. Psikolojimde daha fazlasına el vermez o yüzden bizim için 2 ideal. Tekrardan aynı zor süreçleri yaşamak gözümde büyüyoe hiç düşünmüyorum 3. Çocuk. Uykusuz geceleri yok dış zamanı yok tuvalet alışkanlığı ek gıda vs bunların hepsine hazır hissetmek gerekiyor. Rahatınız ilk sene aşırı bozulacak bunlarıda düşünün tabi. Ama diğer yandan aynı hisleri paylaşacak bir kardeşinin olması hiçbir arkadaş ve kuzende bulamayacağı bişey. Kan bağı çok başka bu inkar edilemez. Ama sizinkilerin yaş farkı birsz fazla oluyor oyun anlamında paylaşımları nasıl olur bilemem. İlerisi için yine de iyi olur bence. Aramızda 9 yaş olan bir kız kardeşim var en iyi arkadaşım. Annemle ve ablamla paylasmadigim şeyleri bile onunla rahatlıkla paylaşıyorum

Kardeş mevzusu evlenene kadar tamam derim ama evlendikten sonra başka hayatlara yöneliyor herkes. Kim kime dum duma durumu yani. Zaten kardeş olsun diye değil anne baba bir çocuk daha istiyorlarsa o çocuk dünyaya gelmeli bence.

İlk gebeliğimdeyim ama öğretmen olarak gözlemlerim neticesinde fikrimi söylüyorum. Çocuğunuz ilkokula yeni başlamış aslında riskli bir dönem. Çocuk doğana kadar alıştırmanız lazım psikolojik olarak kardeşi kabul etmesi lazım. Şimdi istiyor ama doğduktan sonra kıskanma ihtimali çok yüksek. Okula bile artık onu sevmediğiniz için gönderdiğinizi düşünebilir, bebeğe zarar verebilir. Bunları iyi değerlendirin. Tabi oğlunuzun karakterine ve aranızdaki ilişkiye de bağlı bir durum.
Benden 8 yaş küçük bir kardeşim var çok seviyorum tabi. Ama ona ablalık yapıyorum yoldaşlık değil. Aradaki yaş farkı daha az olsaydı muhtemelen çok daha iyi olurdu

Ama ikinci daha kabullenilmis oluyor
Evet uykusuz kalacağım biliyorum evet zor olacak biliyorum diyorsun
İlkinde ben kamyon çarpmış dönmüştüm
Kesinlikle çok haklısınız. Bir de pek çok anne öyledir sanırım. İlk çocukta daha kurallı daha idealist davranılıyor. Ben uykusuna ve beslenmesine aşırı takıntılıydım. Tüm hayatımızı kızımın uyku ve beslenme saatine göre ayarlamıştım. 1 saat sonra yeseydi ya da uyusaydı da daha çok gezseydik veyahut eğlenseydik. Sanki dakika şaşsam açlıktan, uykusuzluktan yataklara düşecekti yavrum. Belki ben biraz rahat bıraksam kızım da uykuya direnmeyi bırakacaktı, ne bileyim. Oğlanda, kızıma göre çok daha esnektim. Uyumuyor mu alırdım kucağıma şarkı, oyun ya da bomboş otururduk yahu. Kızımda hep görevli gibi görmüşüm kendimi, oğlumda anne gibi hissettim ben. Belki de bu diktacı kuralcılıktan 7,5 yaşındaki kızım tam bir muhalif :)

Benim hiç çocuğum yok. Sizi anlayamam ama katılmadığım tek nokta ikinci çocuğu sevemeyecek olmanızı düşünmeniz. Öyle bir seversiniz ki başkası doğurup kucağınıza vermeyecek ki. Sizin canınızdan olacak. Sizin kararınız. Herkese fikrini sorun ama kendi bildiğinizi yapın. Benim fikrimi sorarsanız; insanın da bi kardeşi olmalı bence hayat bize neler gösterir bilemeyiz. Ama maddi manevi sizi ilgilendiren bir konu,sizin hayatınız

O kadar kural koymak ve hepsinin boşa cikmasi
Ben de paketli gıda yemeyecek dedim sütüm yetmedi mamaya başladım
Sekere alistirmazsaniz ilerde istemez dediler bir buçuk yaşında kadar şekerli bir seu yemedo şimdi cikolata delisi
Uyku deseniz zaten düzenli degildi hâlâ değil o uyumadık ben hep strese girerdim bir de yazardım internete şu kadar aylık cocuk kac saat uyur diye bir bakardım benimki asla o kadar uyumazdi

Valla bekarlarin kari bosamasi kadar sacma seyler bunlar birde anne olanlari elestirir cocugu olmayanlar.. yani baskasinin cocugunu 2 sevmekle tum gun cocukla ilgilenmek ayni sey olamaz.

Benim ilk bebemde emzirirken yanima aldigim icin cocuk gelisimci kuzenim tarafindan elestirilmistim ne oldu dersiniz? ilk cocugunda yatagina aldi cocugunu.. hatta sordum: hayirdir filan hic orali olmadi.. esekten dusenin halini esekten dusen anlar, buyuk buyuk konusmanin manasi yok.. zamani gelince herkes goruyor anyayi konyayi

Aynen öyle daha neler neler
Ben de bilmiş bilmiş konusuyordum mamaya ne gerek var her annenin sütü bebeğine yeter diye Sonra cocuk kilo verince doktor kilo almazsa hastaneye yatiririm dedi o zaman gördüm ki mamaya gerek var
Yine bir akraba aaa mama mi veriyorsun dedi bana kendi cocugunun sut alerjisi çıktı doktor raporlu mama kullanmak zorunda kaldı
Anyayi da konyayi da gördük belki de daha göreceğimiz var

Bende dokuz ay kusanlardanim musluktan akan su bile midemi bulandiriyordu. Bünyeden bünyeye çok fark ediyor hamilelik bazilari hiç etkilenmiyor

bende 2 cocuk annesiyim 2tane oglum var biri 8 digeri 4yasinda. 2sinide istiyerek dogurdum. Evt zorlandim 2ci olunca buyuk kresteydi yeni baslamisti surekli eve hastalik getirirdi kucukde hastalanirdi. Ama suan biri okula biri krese cokta guzel anlasiyorlar Allah ayirmasin. Ustelik buyuk oglum otizmli ama okadar kardesine karsi sefkatli ve korumaciki anlatamam. Kimse kardesine laf edemez bunlari goruncede iyki diyorum iyki dogurmusum. Kardes olsun diye degil ama sen istiyorsan dogurmalisin bu tamamen sana bagli sen bakcaksin sen ilgileneceksin onemli olan senin kararin. Hakkinizda hayirlisi

Tabiiki buyuk konustugun yerden sinaniyorsun, tukurdugunu yaliyorsun cok kez sahit oldum. Ebeveynlik omurluk bakalim daha hangi laflarimizi yutacaz

Ben 27 yaşındayım. Biri 3 yaşında biri 2 aylık iki kızım var. Öncelikle şunu söyleyebilirim ki benim çocuk yapmada en büyük motivasyonum henüz rahata alışmamış olmam ve kızımın yanına bir yoldaş olmasını istememdi. Hamile olduğumu duyduğum ilk andan beri bebeğimi ilk kızım kadar sevemeyeceğimi düşündüm. Hamileliğim bu düşünce ile geçti ve kendi kendimi yedim. Ama doğum yapınca asla öyle olmadı. Allah öyle bir sevgi veriyormuş ki anneye ikisine de çok güzel yetiyor. Kızlarımın ikisini de çok seviyorum her seferinde iyi ki doğurmuşum diyorum. Fakat benim aralarında 3 yaş olması ve henüz rahata alışmamış olmam en büyük rahatlıktı benim için çünkü yeni bebek bakmak çooooook zor. İnanılmaz zorlanıyorum. Her bebek aynı olmuyor tabi sizin şartlarınız farklı olabilir bizimkilerin ikisi de süt alerjikti mesela ben süt diyeti yapıyorum. Hiç durmuyor 2 aydır kucaktan inmiyor vs. Ama her şeyin sonunda bir gülüşü var o apayrı. Aralarında uzun bir yaş farkı olduğu için biraz zorlanabilirsiniz yeni bebeğe alışma sürecine ama ilk çocuğunuz büyük olduğu için de bebeğe daha rahat bakabilirsiniz. Hatta oğlunuz da size yardım eder. Bana göre ilk 1 sene en zoru. Sonra zaten çocuk oyun oynamayı öğrendikçe insan rahatlıyor. 1 sene dayanırım diyorsanız düşünmeden yapın çocuğu derim

İçten içe mantıklı yanınız ile 2.çocuk istemiyorsunuz. Bizden sonra yalnız kalacak bakış açısını çok yanlış buluyorum.

Eğer normal ölüm olursa çocuk 50 lerde olacak artık çocuk olmayacak. Kendi ailesi, çocukları olacak birisi de yalnız olmayacak aslında. Sadece yalnız olmasın isteği ile ikinci çocuk yapılmaz. Nerden biliyorsunuz çok iyi anlasacaklarini? Anlaşmak ve birbirlerine destek olmak zorunda değiller ki.

Düzeninizi kurmuşsunuz, yeni maceraya bu ekonomide gerek yok bence.

Ben yaptım araları 4 yaş..kedi köpek gibi birbirlerini yiyiyorlar evde sürekli ağlamalar kavgalar.. şuan ki aklım olsa yapmazdım

Bence olaya oyun arkadaşı olarak bakmayin.
Benim ablamla aramda üç yaş vardı ama hiç oyun kurmadik.
Ablam hep ders pesindeydi.
Bende aksine aşırı sosyal bir cocuktum.
Hep başkaları ile arkadaşlık yaptim.
Kızkardeşimle aram da 6 yaş var.
Çocukken ablalık yaptım şuan en iyi arkadaşım.
Yaş gecince makas farkı daralıyor.
Sohbet muhabbet güzel oluyor.
Oyun arkadaşlığı şart değil.
İleride sırdaş en güvenilir dost oluyor.
Ben kan bağı ile kurulan ilişkileri istisnalar hariç daha güvenilir buluyorum.
Her zmaan kotu vardır onu düşünerek hareket edilmez.
Mesela annem üç kardeş onlar görüşmuyor ama o da annanemle alakali soğuk bir kadindi.
Oğlunu şımartti felan değişik bir tip oldu.
Genelde aile kardeş candir.
Yaş farkı olması sizin açınızdan avantajlari da var ilk oğlunuz kendi öz bakım becerisini sağlıyor.
Siz bebekle uğraşırken bir de oglunuzun fiziksel bakımı ile ugrasmayacaksiniz.
Ben de hem istiyorum hem istemiyorum ama sebeblerim başka.

Ben olsam yapabiliyorsan yapardım
Maddi olarak durumunuz da zor değilmiş
Kardeş gerçekten çok güzel bir şey
Keşke benim de başka kardeşlerim olsaydı.
Anne babandan kalan en güzel hatıra
Naçizane fikrim; bence düşünün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…