İkinci çocuk korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bekarım, çocuğum yok ahkam kesmek bana düşmez o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Aldırıp aldırmamak tamamen sizin kararınız. Bunun annenin kararı olduğuna ve dünyaya gelmemesi gereken çocukların gelmemesi gerektiğine inanıyorum (herkesin düşüncesine saygım var, bu da benimki).

Ama kendi hayatımdan örnek vermem gerekirse, kız kardeşim ile aramda 15 ay var, kendisi korunmaya rağmen kazara gelen bir çocuk, biz onunla beraber ikiz gibi büyüdük. Kendi adıma kız kardeşimi kimseye değişmem. Küçükken oyun arkadaşımdı, şimdi 27 yaşımda can yoldaşım oldu, ayrı şehirlerde olmamıza rağmen. Annem için tabiki zorlukları olmuş. Ben kıskanç ve zor bir bebekmişim. Kardeşim ise sakin ama hasta bir bebek (sarılık, astım vs). İkimize birlikte bakmak bayağı zorlamış. Birinizi emzirirken diğerinizi ayağımda sallardım der annem mesela. Ama biraz büyüdüğümüzde ve ben ablalığı öğrendiğimde, dışarı çıkarmışız, annem benim elimi tutarmış ben de kardeşimin:) o anları hiçbir şeye değişmem de der aynı zamanda. Ay ben sanırım kız kardeşimi özledim, bu vesile ile bir arayayım bakalım:)

Çevremde yaşları yakın bebekleri olanlar hep daha kolay diyor sanırım birbirleriyle oyalanma şansı olduğu için. Tek çocuk hep anneye yapışık oluyor belli yaşa kadar. Oğlum kimse yokken kucağımdan inmek istemiyor kuzeni gelince beni pas geçiyor ben çok istiyorum kardeşi olmasını ama sağlık sorunlarım yüzünden gebelik yasak. Nasip kısmet tabi ama çok güzel bir duygu zamanla alışacaksınız doğuncada iyiki diyeceğinizden eminim. Ha zorda olabilir zorlanadabilirsiniz ama bence oda en fazla bir iki sene olur

doğur bana ver ben bakarım
her gün ağlıyorum çocuğum yok diye
evliliğim yıkıldı bu yüzden.
doğur söz ben bakarım. evlat gibisi yok. aldırma sakın. onun kokusunu duymak, güldüğünü görmek, emzirmek, ağlayınca susturmak, uykusuz kalmak ama bir gülüşüyle bütün yorgunluğu unutmak, minicik ellerini ayaklarını öpmek ...

neyse tabii bana ver kısmı kocaman bir şakaydı.

ister aldır ister doğur. beden senin, tercih senin. belki de hazır değilsin. daha sonra tekrar yaparsınız Allah sağlık sıhhat versin.

burasi en son bu tür şeyleri yazacağınız yer çünkü burada o kadar bebek sahibi olmak isteyen bunun icin maddiyet maneviyat göz yaşı umut ve umutsuzluk çaresizlik yetersizlik içe kapanıklık çevre baskısi ve merakı etraftaki el alem dedikodusu hepsi hepsi bu saydklarımin sizin suan sahip oldugunuz melege sahip olabilmek icin katlanan buna sabır ve dua ederek avcunu acip rabbimize yalvaran biz hasretle mucizelerimizi bekleyen anne olmak isteyen kadinlara haksizlik hakaret umursamazlık lütfen allaha inancıniz varsa bebeginizin fetusta olsa daha embryoda olsa ķılına zarar vermezsiniz cocuk rızkiyla gelir nerden biliysnz belki sakin bi bebek olacak belki guzel skntsz hamilelik yasıyacaksnz belki isleriniz ve evinizin huzuru dahada artacak belkide huzursuz olan bebegnz kardesinin varligi ile sakinlesecek allah size nasil oldugunu anlamadgnz mucizenizi gonderdiyse vardr bi bildigi

Hatta ikincisi ilkinden bile kolay büyüyo hızlı gelişiyo. Önünde örnek alacağı biri olduğu için. Yürüme ve konuşma konularında daha erkenci oluyo. İki arkadaş oluyolar

Ben de bir tane var. Görenler halime acıyor

Aldırmayın ya, kardeş çok güzeldir. Başlarda zorlarsınız ama bir kaç yil sonra üzerinizden büyük bir yük kalkar. Çünkü sıkılıyorum, benimle oyun oyna diyen bir çocuğunuz olmayacak, yaşları yakın olduğu için hep ikisi oynayacak.
ablamla benim aramda 1.5 yaş var.
Annem sadece temizlik yemek vs. Ihtiyaçlarımizi karşılardı. Onun dışında hep ablamla takılırdık.
Bu çocuğu doğurmazsanız ilk çocuğunuz 4 yaşına geldiğinde kapı kapı arkadaş arayacaksınız ona. Sosyalleşmek, oyun oynamak isteyecek çünkü.
İhtiyaçlarını karşılayacak imkanınız varsa mutlaka doğurun, pişman olmazsınız.

Insanlari böyle psikolojik baski altina almayi dogru bulmuyorum. Ne kadar sizin durumunuz zorsada böyle yok haksizlik hakaret umursamazlik gibi ithamlarda bulunamazsiniz. Beklenmedik hamilelikler kadini sarsabilir. Bu cok normal bir durum. Psikolojik baskiya öyle veya böyle hic gerek yok

bi bayanda boyle bi konu açmisti ve sonradanx cok pisman oldugunu yazdi allah bana. bir vicdan vermis ve arkadasa dogru yolu gösteremk allhin bir kulu olarak bnm görevim kendide zaten bir cikmazda oldugu icin buraya yazma gereksinimi duymus yoksa bize niye srsn kafasnda bitrip yapacagini yapardi ama o acaba mi iyi mi kötümü yapyrm kadnlr neler söyler akl veren olur mu diye yazmis ayrica fikrimi beyan etmekte özgür oldugumj düsünüyorum yorumunuz icin thanks

Benim de araları 2,5 yaş, ilk başlar evet çok zor oluyor. Ama şimdi öyle güzeller ki, beraber oynuyorlar, beraber uyuyorlar, birine çikolata versem hemen yarısını diğerine verir, ikisi oyalananinca da bana yükleri azalıyor.

Sizinki uyarmak degil..baskalarini acisini ve derdini üstüne dini katip psikolojik baski kurmak. Aradaki fark büyük. Beyan etmekte özgürüz degil mi thanks 2

Sizinki uyarmak degil..baskalarini acisini ve derdini üstüne dini katip psikolojik baski kurmak. Aradaki fark büyük. Beyan etmekte özgürüz degil mi thanks 2
Hanimefendi cünki dini boyutu yonünden cok büyük bir günah belki bilmiyorsunuzdur ama aydınlatayim sizi allahin verdigi canı sadece allah alır umarim anlamissinizdir thanks

Kendi hikayemden bahsedeyim ufacik;
Kizim cok zor bi çocuktu.
Tahmin edebileceginiz tum cocuklarin zorlugunu carpip boler o derece..
Sirf bu sebepten bir daha cocuk istemiyordum.
5 sene direndim.
Sonra esim de isteyince bi cesaret yaptim ve hamile kalmistim..
Evet korktum mu korktum.
Ama asla aldirmak aklima gelmedi.
Cunku bir elin bes parmagi bile bir olmazken nasil olur da bu bebegimin de ilk cocuguma benzeyecegini dusunebilirdim ki?
Hakli oldugumu oglum dogunca anladim.
Sanki kardes degiller gibi zit iki karakterler.
Oglum düşünebileceğiniz en kolay bebekti ve hala oyle bir cocuk..

Yani ilki cok zordu , bu da zor olacak kesin ; ozaman cozum ben bu cocugu yok edeyim dusuncesi yanlis.
Kimsenin hayatini ne yasadigini, ne sartlarda oldugunu elbette bilemeyiz.
Ama olum harici her seye cozum varken hayatta, ufacik tereddutler icin bir cani yok etmek benim fikrimce dogru degil.
O suan bir fetus demissiniz, fetus degil hanimefendi embriyo suan.
Ve embriyoda ilk gelisen kalp diye biliyorum.
Kalbi atmakta olan bir canlinin kalbini hic gozunuzu kirpmadan durdurabilecekseniz lutfen buyrun.
Bakin din konusuna vs girmiyorum.
Herkes ayni dine mensup olmak zorunda degil.
Bu benim kendi, insani duygularim ve sahsi fikrim.
Gelmisse o bebek , vardir bir bildigi elbet.
Allah'in, evrenin , hayatin , kaderin veya adina her ne diyorsaniz; her neye inaniyorsaniz; elbet vardir bir bildigi ki o bebegi rahme yerlestirmis.
Kimseye psikolojik baski da yapmiyorum,
Kimseyi etkilemek de degil amacim.
Sahsi fikrim budur.
Herkes ayni fikirde de olmak zorunda degildir.
Soruldu ise fikrimizi beyan etmek de en dogal hakkimizdir.
Saygilar.

Ikizleri olan bir arkadasim, 13 ay sonra üçüncüyü doğurdu. Cok zorlandi evet ama simdi üçü de krese gidiyor. Cok guzeller masallah.
Ilk 1 yil zorlanacaksiniz buna hazirlikli olun psikolojil olarak.
Butcenizi planlayin, robot supurge alın. Temizlige yardimci gelsin haftada 1 veya 2 ne kadar imkaniniz varsa.
Anneanne babaanne var mi, gelirler mi bunlari planlayin. Gelip gittikce buzlugunuza pratik yemekler koysunlar.
Haftada 2 3 gun bir ev yemegi dukkaniyla anlaşın yemekleri oradan söyleyin.
Aklima bunlar geldi size kolaylik olabilecek.
Insallah ikisi de çok uslu, bol bol uyuyan emen sakin bebekler olurlar. Saglikla büyütün

agzina sağlık kuzum benim ne güzel anlatmışsin ❤

Yaparsın aldırma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…