- 13 Temmuz 2020
- 423
- 1.309
- 63
Bu platformda herkes inançlı veya Müslüman olmak zorunda değil, bunu unutuyor ve kendi inancınız üzerinden baskı kuruyorsunuz.Hanimefendi cünki dini boyutu yonünden cok büyük bir günah belki bilmiyorsunuzdur ama aydınlatayim sizi allahin verdigi canı sadece allah alır umarim anlamissinizdir thanks
maddi manevi güçlü hissetmek lazımMerhaba hanımlar
Başlıktanda anlaşılacağı üzere ikinci bebegime hamileyim. fakat cok kararsizim ilk bebegimde cok zahmet çektim yenidogdugunda kolikti bir turlu uyumuyordu simdi ikincisi dogdugunda 2 yaşında olacak. İkisine birden nasil bakacagim dusundukce uzuluyorum kendimi yipratiyorum.
Uzulerek soyluyorum ama aldirmayi dusundum daha yeni ,fetüs halinde diye kendimi avutuyorum.
yani cahil insanda degiliz anlamadim ki nasil oldu.
Cok kararsizim bana destek olun. Vicdanen dogurmak istiyorum.
Ama bakamam diyede korkudan aldirmak istiyorum.
Fikrinize ihtiyacim var.
Merhaba benim de 23 aylik bi kizim var zor bi bebek degildi ama psikolojik rahatsizliklarim oldugu icin lohusaligim biraz kotu gecti kesinlikle 2.cocuk istemiyordum.2 ay once yaklasik tekrar hamile kaldim ve psikolojik sikayetlerim artti yapamam edememler beynimi sardi 5 arti 2 gunlukken kurtaj oldum.kurtajdan 3 saat sonra aklim basima geldi yok boyle bi aci evlat acisi cekiyorumMerhaba hanımlar
Başlıktanda anlaşılacağı üzere ikinci bebegime hamileyim. fakat cok kararsizim ilk bebegimde cok zahmet çektim yenidogdugunda kolikti bir turlu uyumuyordu simdi ikincisi dogdugunda 2 yaşında olacak. İkisine birden nasil bakacagim dusundukce uzuluyorum kendimi yipratiyorum.
Uzulerek soyluyorum ama aldirmayi dusundum daha yeni ,fetüs halinde diye kendimi avutuyorum.
Fikrinize ihtiyacim var.
Ne guzel ifade etmissiniz agziniza saglikKendi hikayemden bahsedeyim ufacik;
Kizim cok zor bi çocuktu.
Tahmin edebileceginiz tum cocuklarin zorlugunu carpip boler o derece..
Sirf bu sebepten bir daha cocuk istemiyordum.
5 sene direndim.
Sonra esim de isteyince bi cesaret yaptim ve hamile kalmistim..
Evet korktum mu korktum.
Ama asla aldirmak aklima gelmedi.
Cunku bir elin bes parmagi bile bir olmazken nasil olur da bu bebegimin de ilk cocuguma benzeyecegini dusunebilirdim ki?
Hakli oldugumu oglum dogunca anladim.
Sanki kardes degiller gibi zit iki karakterler.
Oglum düşünebileceğiniz en kolay bebekti ve hala oyle bir cocuk..
Yani ilki cok zordu , bu da zor olacak kesin ; ozaman cozum ben bu cocugu yok edeyim dusuncesi yanlis.
Kimsenin hayatini ne yasadigini, ne sartlarda oldugunu elbette bilemeyiz.
Ama olum harici her seye cozum varken hayatta, ufacik tereddutler icin bir cani yok etmek benim fikrimce dogru degil.
O suan bir fetus demissiniz, fetus degil hanimefendi embriyo suan.
Ve embriyoda ilk gelisen kalp diye biliyorum.
Kalbi atmakta olan bir canlinin kalbini hic gozunuzu kirpmadan durdurabilecekseniz lutfen buyrun.
Bakin din konusuna vs girmiyorum.
Herkes ayni dine mensup olmak zorunda degil.
Bu benim kendi, insani duygularim ve sahsi fikrim.
Gelmisse o bebek , vardir bir bildigi elbet.
Allah'in, evrenin , hayatin , kaderin veya adina her ne diyorsaniz; her neye inaniyorsaniz; elbet vardir bir bildigi ki o bebegi rahme yerlestirmis.
Kimseye psikolojik baski da yapmiyorum,
Kimseyi etkilemek de degil amacim.
Sahsi fikrim budur.
Herkes ayni fikirde de olmak zorunda degildir.
Soruldu ise fikrimizi beyan etmek de en dogal hakkimizdir.
Saygilar.
Ne ile korunuyordunuz canımMerhaba hanımlar
Fikrinize ihtiyacim var.
Kessinlikle aldırmayın bikere çok günah aldırmak vebali çok büyük.. Fetüs bile olsa.. Hem ilk çocuğuna kardeş olur beraber büyürler, oynarlar.. Sonradan çocuğunuz neden kardeşim yok diye size sorar.. Üzülür o da..Merhaba hanımlar
Fikrinize ihtiyacim var.
Ben bilinçli hamile kaldım emzirirken, kızım zor bi çocuk davranış bozukluğu var. Ama bu bile gözümü yıldırmadı birlikte büyüyecekler dedimMerhaba hanımlar
Fikrinize ihtiyacim var.
Ay ilkinde bende cok cektim bide col zor bir normal doğumdu, afedersiniz feci dikislerim vardı. Aylarda oturamadim agrilarim vardi.Allahtan ikincisi daha cabuk oldu ve pek hasar görmedim. Büyük ile uğraşınca küçüğü insanin gozune misil misil uyuyan sakin bir bebek gibi geliyor, ki benim ilki öyle degildi xD ya biz alisik olmuyoruz, ya bebekten bebege gercekten fayda ediyor. Allah yardim ediyor ve cocuklar arasi bi denge kuruluyor, biri cok aktif ve sesli ise öteki daha sakin oluyorHanimlar teşekkür ederim fikrinizi sunmussunuz yazmayadabilirdiniz
İlk bebegim o kadar zordu ki esimle yemeklerimizi ,kahvaltilarimizi vardiyali yapardik. Fon supurge sesini bilmeden once dua sesleriyle uyuturduk carsafa koyar sallardik esimle her türlü seyi denedik en sonunda kolik bebek icin anne karni sesinde uyutabildim. Surekli bebek meme istiyordu inanirmisiniz cocugumu kucaktan kanepeye koydugum an gozunu acip agliyordu. evde yemek yapamiyordum hep disardan yiyorduk. ne zaman ki 4.5 ayina girdik rahatladik.
ikinci bebekte boyle olursa ben yikilirim :/
Benim bildigim 2 ayda kalp atışı oluyor baktirmadim ama benim ki 5 haftalik falandir hani daha kese yeni acilmistir diyebilirim.
Dinende bebege ruhun uflenmesi 2.3 aylarda diye biliyorum.
Yarin hastaneye gidecegim zaten kalbi olustuysa o masadan kesinlikle kalkarim
Merhaba..Benim de 14 aylık bir kizim var ve ilk 3 ay ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir .Kolik bebek annesi olarak siz de bilirsiniz .Hiç susmadan 4 saat ağlayan bir bebeğim vardı ..Çok şükür uykusu düzene girse de .Hala zorlukları var.O zamanlar ben de diyordum ..İkinciyi asla istemem diye ama şimdi çok istiyorum .Bu ay biz de denemeye başladık.İkinci çocuğu kendim için değil ama kızım için zorunlu hissediyorum ..Yaşi yakın bir kardeş vermek bebeğinize bir oyun arkadaşı ,sırdaş ,ömür boyu can yoldaşı ,yol arkadaşi,ömürlük dost vermek demek bence ..Zor olabilir ama imkansız değil hiçbir şey .İkinci bebeğimiz de kolik olacak diye bir şey de yok .Belkide inanılmaz uslu ,uyumlu olacaklar ..Zaten bir bebek büyütüyorum ,pandemi de var evdeyim dedim.Bundan daha iyi fırsat olamaz.Bir cesaret geldi ve ikinciyi dusunuyoruz.Cok şanslısın. Allah bana da nasip eder inşallah .Olumlu düşün .Güzel düşün .İçini karartma .En doğru kararı vermeni kalpten diliyorum ..Merhaba hanımlar
Fikrinize ihtiyacim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?