İkinci çocuk meselesi

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.003
1.006
333
Herkese merhaba,

1 tane evlâdım var 4.5 yaşında, 10 yıllık evliyiz. maddi sorunlardan dolayı ertelemiştik. 5. Yılımızda nasip oldu.

Daha sonra farklı sorunlar oldu eş, eşimin ailesi maddi kayıplar vs. Neyse geçti gitti çok şükür, kısaca eşimin ailesinden kimseyle görüşmüyoruz (onlar istemiyor)

Çocuğumuz 1 tane olduğu için çevremden çok baskı yiyorum. Kımse selam versem 2.yi soruyorlar. Tabi ki bizi ilgilendirir biz karar veririz fakat sonradan pişman olur muyum diye korkuyorum.

Maddi anlamda ben çalışmazsam sıkıntı çekeriz o yüzden evde duramıyorum calısmam gerekıyor.

Eşimin ailesinden kimseyle görüşmediğimiz için ve benim ailemden de kardeşlik akraba vs bağları çok kuvvetli olmadığı için bayramlar bile buruk geçiyor. (akrabalar memlekette istanbulda sadece annem ablam kardeşim var)

Herkesın fıkrı su, size bırsey olursa onlar bırbırıne dayanak olur. Araları çok kötü olan kardeşlerde var. Bizim sıcak bir bağımız olmadığı için ya çocuklarında öyle olursa diye hiç istemiyorum. Allah korusun bize birşey olsa çocuğuma bakacak annemden başka kimsem yok.

Eşimle iyiyiz hiç-bir sorunumuz yok şükür, 33 yasımdayım rahat 2 3 sene olmaz zaten durumlardan dolayı e zaten yaşta geçiyor.
İçim daraldı bu konudan, sizin fikirlerinizi merak ediyorum???

Bir iki sene önceki petraya sorsanız kardeşi olmasa da arkadaşı olur dostu olur derdim ama öyle değil diye düşünüyorum artık. İyi gün tamam da kötü günde en iyi insanın kardeşi anlıyor insanı yine. Tabi istisnalar vardır yok demiyorum ama kardeş çok farklı bir duygu.

Eğer iki çocuğa yetecek enerjiniz, paranız varsa tabi bi çocuk daha yapın derim ben.

Herkese merhaba,

1 tane evlâdım var 4.5 yaşında, 10 yıllık evliyiz. maddi sorunlardan dolayı ertelemiştik. 5. Yılımızda nasip oldu.

Daha sonra farklı sorunlar oldu eş, eşimin ailesi maddi kayıplar vs. Neyse geçti gitti çok şükür, kısaca eşimin ailesinden kimseyle görüşmüyoruz (onlar istemiyor)

Çocuğumuz 1 tane olduğu için çevremden çok baskı yiyorum. Kımse selam versem 2.yi soruyorlar. Tabi ki bizi ilgilendirir biz karar veririz fakat sonradan pişman olur muyum diye korkuyorum.

Maddi anlamda ben çalışmazsam sıkıntı çekeriz o yüzden evde duramıyorum calısmam gerekıyor.

Eşimin ailesinden kimseyle görüşmediğimiz için ve benim ailemden de kardeşlik akraba vs bağları çok kuvvetli olmadığı için bayramlar bile buruk geçiyor. (akrabalar memlekette istanbulda sadece annem ablam kardeşim var)

Herkesın fıkrı su, size bırsey olursa onlar bırbırıne dayanak olur. Araları çok kötü olan kardeşlerde var. Bizim sıcak bir bağımız olmadığı için ya çocuklarında öyle olursa diye hiç istemiyorum. Allah korusun bize birşey olsa çocuğuma bakacak annemden başka kimsem yok.

Eşimle iyiyiz hiç-bir sorunumuz yok şükür, 33 yasımdayım rahat 2 3 sene olmaz zaten durumlardan dolayı e zaten yaşta geçiyor.
33 yaş 2. İçin güzel
Ben 39 da anne oldum bebeğim 8 aylık
Sizin yaşınızda olsam kesinlikle isterdim
Evet bir kardeşi olsun ne kadar kötü olsa da kardeş ...
Benim bebeğimin olmayacak mesela çok üzülüyorum

Herkese merhaba,

İlk bebeğim 27 yaşında ikincisi 33 yaşında oldu,eşimle aynı yaştayız bile isteye iki çocuk sahibi olduk. Ben kardeşlerimi çok seviyorum sömestrda on gün onlarlar beraberdik,salak salak eğlenip annenle babanı çekiştirebiliyorsun🤓 Kardeşlerimin biri 30 biri 22 yaşında. Şuan tek arkadaşlarım onlar, hergün konuşuyoruz.

Enerjimiz olsa üçüncüyü de yaparız da o toto yok biz de😃 İster miyim diye birazcık kafada soru işareti varsa bence kesin yapılmalı.

Herkese merhaba,

Bi kızım var 18 aylık. 28 yaşımdayım. 2.çocuğu düşünmüyorum. Ne maddi ne manevi olarak ikisinede yetemem. İlkine yaptığımı ikinci çocuğuma yapamam. Bi tane olsun elimden geleni onun için yapıyım istiyorum.

Bu sizin vereceğiniz bir karar.
Ama 2. Çocuğunuz olduktan ve onlar biraz büyüyüp birbirlerine yoldaş olduktan sonra insan anlıyor ki, çocuğunuza holding bıraksanız, 1 kardeşin yerini dolduramaz.
En iyi şekilde yetiştirip büyütseniz, sizden sonra başı sıkışınca ağlayacak omzu olmaz.
Bunu ancak ikinciyi yaparsanız anlayabilirsiniz, o sebeple karar sizin.

Herkese merhaba,

Bu hayattaki herşeyim kız kardeşim olduğu için çok objektif olamıcam galiba
Bi kardeşim var keşke daha kalabalık olsaydık
Kızımın da hep bi kız kardeşi olsun istiyordum nasip bi oğlum var ikincisi de yolda
Çocukken hep birbirimizi yerdik ama şimdi en iyi arkadaşım sırdaşım dostum yaş araligimizda az birbirimizin her zaman destekcisiyiz

Tam en zor zamanlari atlatmissiniz, tekrar uykusuz gecelere hazir misiniz? Her seye en bastan baslayacaksiniz. Eger hazirim diyorsaniz neden olmasin..
Aslında oğlum bebekken maddi anlamda çok sıkıştık hemde baya 0 daydık resmen. Birde oğlum komikti gece hiç uyumayan bir bebek oyuzden lohusalığımı zor atlattım ve genel olarak evdeydim. 10 yıldır borç ödüyorduk . Biraz rahat ettim maddi manevi korkutuyor şuan açıkçası, aslında uykusuzluk en kolay kısmıydı.

Bu hayattaki herşeyim kız kardeşim olduğu için çok objektif olamıcam galiba
Bi kardeşim var keşke daha kalabalık olsaydık
Kızımın da hep bi kız kardeşi olsun istiyordum nasip bi oğlum var ikincisi de yolda
Çocukken hep birbirimizi yerdik ama şimdi en iyi arkadaşım sırdaşım dostum yaş araligimizda az birbirimizin her zaman destekcisiyiz
İşte maalesef benim öyle değil. Ablam çok soğuktur yataklara düşsem nasılsın diye aramaz. Bana değil herkese anneme karşı bile öyle tuhaf bi soğukluğu var. Kardeşim deseniz oda aynı babamda öyleymiş annem baba tarafına çekmiş diyor onlar için. Eşim de abisiyle 3 yıldır hiç görüşmüyor.
Konu kardes meselesine gelınce Bizim kardeşlerimiz varda ne oldu diyoruz.

Bu sizin vereceğiniz bir karar.
Ama 2. Çocuğunuz olduktan ve onlar biraz büyüyüp birbirlerine yoldaş olduktan sonra insan anlıyor ki, çocuğunuza holding bıraksanız, 1 kardeşin yerini dolduramaz.
En iyi şekilde yetiştirip büyütseniz, sizden sonra başı sıkışınca ağlayacak omzu olmaz.
Bunu ancak ikinciyi yaparsanız anlayabilirsiniz, o sebeple karar sizin.

Yok tabiiki bizim vereceğimiz bir karar ben sadece fikirleri merak ettim, bencil buluyorlar beni bu yüzden kendimi suçluyorum bir nevi fakat oğlum doğduğunda yaşadığımız sıkıntıları bıldıgımden korkuyorumda

1 çocuğum var 1 yaşında❤Ikinciyi bazen düşünüyorum bazen de kızım yeter bize diyorum maddi sıkıntımız da yok ama zor geliyor bana çocuk ve ben çalışıyorum.Calisan annenin cocuguna Baskalari bakıyor maalesef yani bu tür şeyler yüzünden kararsız kalıyorum.

Bi kızım var 18 aylık. 28 yaşımdayım. 2.çocuğu düşünmüyorum. Ne maddi ne manevi olarak ikisinede yetemem. İlkine yaptığımı ikinci çocuğuma yapamam. Bi tane olsun elimden geleni onun için yapıyım istiyorum.

Sanırım bunu duymak için açtım konuyu işte bunu duyunca istemsiz rahatlıyorum. Çünkü ilk çocuğma da annem olmasa yapamazdım yaptıklarımızı. Cogu şeyde uhde kaldı içinde zaten . maaşlar ben çalışmazsam yetmiyor. Zaten 10 yıldır ödüyoruz biraz rahat edeyim diyorum. En azından oğluma belli bir standartta bakabilirim ev kira , en azından belki bir ev vs birşey alabiliriz diye düşünüyorum.

1 çocuğum var 1 yaşında❤Ikinciyi bazen düşünüyorum bazen de kızım yeter bize diyorum maddi sıkıntımız da yok ama zor geliyor bana çocuk ve ben çalışıyorum.Calisan annenin cocuguna Baskalari bakıyor maalesef yani bu tür şeyler yüzünden kararsız kalıyorum.

Annem olmasaydı anaokulu kadar bakacaktım. 2.si olsa bir süre sonra ya annem ya kreş olacak , dediginiz gibi başkaları bakacak ama kardeşi olacak akşam yorgun argın yetemem diye düşünüyorum hem maddi hem manevi

Millet için çocuk yapılmaz bu fikri silin atın kafanızdan. İkinciyi yapınca da bu sefer üçüncüyü soracaklar. Bakabilecrkseniz kardeş en güzelidir tabi. :) 4 yasında oglum 1 yasında kızım var evimin cennet gülleri çok güzel oynuyorlar gülüşleri, kahkahaları dünyalara bedel 💕 bir üçüncüye bakabileceğimi bilsem tekrar dogururum. 🙈

Bu bizim verebileceğimiz karar değil, bu kadar özel birşeyi millet çocuk soruyor veya sizin fikriniz nedir diye sorup ona göre adım atılmaz. Sorumluluk senin bedelini iyi veya kötü herneyse ödemek senin

Çoğu çocuklu kadınlar olduğu için sordum merak ettiğimden, yoksa tabııkı yine kendime göre adım atacağım.

Millet için çocuk yapılmaz bu fikri silin atın kafanızdan. İkinciyi yapınca da bu sefer üçüncüyü soracaklar. Bakabilecrkseniz kardeş en güzelidir tabi. :) 4 yasında oglum 1 yasında kızım var evimin cennet gülleri çok güzel oynuyorlar gülüşleri, kahkahaları dünyalara bedel 💕 bir üçüncüye bakabileceğimi bilsem tekrar dogururum. 🙈

Maddi anlamda rahat olsam inanın 3 çocuk bile zor gelmez ama ill çocukta çok sıkıntı yaşadım 1 tl m olmadığı zamanlar oldu cebimizde oyuzden korkuyorum oğlumda kolik bebekti uyumayan ve susmayan cinsinden. Oyuzden evden dışarı çıkmadan çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğimden korkuyorum

Kardeşim yok 35 yaşındayım annemle babamın bana yaptığı en büyük iyilik BENCE... Arkadaş çevremde, ailemde ,eşiminim ailesinde, tanıdığım kimsede iyi kardeş ilişkisi görmedim.. Hele ki en ufak bi maddiyat işin içinde girsin...

Back
X