Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Asıl bencil insanlar maddi ve manevi yetemeyeceklerini bile bile 2.3.4. Çocuğu olanlar..Yok tabiiki bizim vereceğimiz bir karar ben sadece fikirleri merak ettim, bencil buluyorlar beni bu yüzden kendimi suçluyorum bir nevi fakat oğlum doğduğunda yaşadığımız sıkıntıları bıldıgımden korkuyorumda
Ne kadar aylık geliriniz var?Sanırım bunu duymak için açtım konuyu işte bunu duyunca istemsiz rahatlıyorum. Çünkü ilk çocuğma da annem olmasa yapamazdım yaptıklarımızı. Cogu şeyde uhde kaldı içinde zaten . maaşlar ben çalışmazsam yetmiyor. Zaten 10 yıldır ödüyoruz biraz rahat edeyim diyorum. En azından oğluma belli bir standartta bakabilirim ev kira , en azından belki bir ev vs birşey alabiliriz diye düşünüyorum.
Allah çocuğunuza güzel ömürler versin..Tek çocuklar daha mutlu bence. Benimde tek çocuğum. Allah ona sağlıklı ömür versin. Bu devirde bu ülkede nasıl yetişecek bu çocuklar düşünen yok. Maddi manevî zor.
burda biz ne desek bos aslinda.cunku sizin aile baglariniz sıkı degil.maddi olarak ciddi sıkıntıya dusmussunuz ilkinde.ikinci cocukta da dusulecegi belli.herkesi sartlarina gore degerlendirmek lazim.maddiyat iyi olsa derim ki 2 degil 3 de yapin.ya da kuvvetli aile baglari vardir maddiyat ortalamadir tamsm yine olsun 2. ama su sartlarda cok zor gunler de bekleyebilir sizi.hakkinizda hayirlisi olsun insallah.
Iki kız kardeşiz şuan ergenlik zamanında olduğu için fazla sürtüşmeler yaşasakta her şeyimi onunla paylaşıyorum. Hatta biz annemle babama 3. Çocuk için baski bile yapmıştık yillar önce. Ben kabalık aile seviyorum bayramlarda özellikle insan kalabalik istiyor. Sizin kararınız yani maddi açıdan olmaz diyorsanız zorlanabilirsiniz ancak her çocuk nasibiyle gelir derler![]()
Bu ekonomik darlıkta siz çalışmazsanız geçinemeyiz diyorsunuz. Bu durumda ben olsam ikinci çocuk düşünmezdim.
Siz eğer geçinemezseniz o çok haddi aşan kişiler bebeğinizin bezini, mamasını, kreş masrafını, ilacını, doktorunu, kursunu vs ödemeyecek. Kendin istedin yapmasaydın diyecekler.
Bence anne babalar sadece kendileri için iki çocuk istiyorlarsa çocuk kararı almalılar.
Sırf kardeşi olsun diye iki çocuk sahibi olunmaz.
Ya ileride kardeşiyle anlaşamazsa? Ya kardeşi ile kanlı bıçaklı olursa? Ya kardeşi hayırsız çıkıp çocuğunuza külfet olursa???
Bunlar çok risk. Sadece siz istiyorsanız çocuk kararı alın. Kardeşi olsun diye değil.
Ben sizin yerinizde olsam tek çocukta kalırdım.
Tabi ki karar sizin..
Iyi düşünün. Maddi manevi tüm şartlarınızı hesaba katın..
Ben bu mantığı anlamadım size bisey olsa ilk çocuğunuza ikinci çocuk mu bakacak bence ilk çocuğa kim bakacaksa(anneniz ya da eşiniz) o insanlara iki katı yük yüklenecek. Size bisey olsa geride iki çocuk kalacak .. Çocuğunuza gelecek ilgi ikiye bölünecek.
Tek çocuklar daha mutlu bence. Benimde tek çocuğum. Allah ona sağlıklı ömür versin. Bu devirde bu ülkede nasıl yetişecek bu çocuklar düşünen yok. Maddi manevî zor.
Ne kadar aylık geliriniz var?
Ben de 9 yillik evliyim.34 yasindayim. 8 yasinda kizim vardi. Geçen yila kadar dusunmedik gezip tozup kizimla hayatin tadina vardik. Geçen ocak isteyerek hamile kaldim ve melegim dogdu 4 aylik olduk bile. Ablasi buyudugu için zarar verme vs derdimizde yok ama maddi sorun olmadigi icin ucretsiz izne ayrildim 1 yil calismayi dusunmuyorum. Size tavsiyem emin olmadan yapmayin ama cidden cok guzel bir duygu.korkmayin bir sekilde hallolur