İkinci çocuk meselesi

En iyisini siz bilirsiniz.. Sonuçta çocuk yapacak olan sizsiniz. Buna hazrmısın önce bunu sor kendine. Cevabını alırsınız önce kendiniz isteyin kendinize sorun. Ve yaşınız 2. çocuk için gayet ideal. Önemli olan sizsiniz

Tek çocuklar daha mutlu bence. Benimde tek çocuğum. Allah ona sağlıklı ömür versin. Bu devirde bu ülkede nasıl yetişecek bu çocuklar düşünen yok. Maddi manevî zor.

Bence maddi manevi yetisebileceginiz kadar çocuğunuz olmalı. Ben mesela maddi açıdan rahat üçüncüyü düşünebilirim, ama şu anda gücüm ona yetmez. Yani çok zorlanırim. Bunun hesabı yine en çok çocuklarının başına patlar genelde onun için istemiyorum. Yoksa çocuklarımı dünyaya değişmem. Maddiyat da önemli tabi, ama herseyden önce anne kendini hazır hissetmeli.

• Beğen
Reactions: 000
Yok tabiiki bizim vereceğimiz bir karar ben sadece fikirleri merak ettim, bencil buluyorlar beni bu yüzden kendimi suçluyorum bir nevi fakat oğlum doğduğunda yaşadığımız sıkıntıları bıldıgımden korkuyorumda
Asıl bencil insanlar maddi ve manevi yetemeyeceklerini bile bile 2.3.4. Çocuğu olanlar..
Onlar salt benciller.
Siz şimdiden doğmamış çocuğunuzu düşünüyorsunuz.
Doğurup doğurup sokağa salmakla anne olunmuyor.

Endişe etmeyin..

Sanırım bunu duymak için açtım konuyu işte bunu duyunca istemsiz rahatlıyorum. Çünkü ilk çocuğma da annem olmasa yapamazdım yaptıklarımızı. Cogu şeyde uhde kaldı içinde zaten . maaşlar ben çalışmazsam yetmiyor. Zaten 10 yıldır ödüyoruz biraz rahat edeyim diyorum. En azından oğluma belli bir standartta bakabilirim ev kira , en azından belki bir ev vs birşey alabiliriz diye düşünüyorum.
Ne kadar aylık geliriniz var?

Ben de 9 yillik evliyim.34 yasindayim. 8 yasinda kizim vardi. Geçen yila kadar dusunmedik gezip tozup kizimla hayatin tadina vardik. Geçen ocak isteyerek hamile kaldim ve melegim dogdu 4 aylik olduk bile. Ablasi buyudugu için zarar verme vs derdimizde yok ama maddi sorun olmadigi icin ucretsiz izne ayrildim 1 yil calismayi dusunmuyorum. Size tavsiyem emin olmadan yapmayin ama cidden cok guzel bir duygu.korkmayin bir sekilde hallolur

kardeşlik guzel bir duygu ama bende 2.cocuk icin kizimin imkanlarini kisitlamak istemiyorum acikcasi zorlar cunku bizi

• Beğen
bize birsey olursa diye kardes yapmayi ben saglikli bulmuyorum , zira hic gecinemeyen hatta hic görüsmeyen kardesler var . mesela ben tam 20 yil oldu :) ben ikinci cocugu bakabilcek gücümüz ve enerjimiz oldugu icin yapmistim. gecirdigim pozitif gebelik anilari ve anne olmayi sevmem etkili olmustu .

• Beğen
Tek çocuklar daha mutlu bence. Benimde tek çocuğum. Allah ona sağlıklı ömür versin. Bu devirde bu ülkede nasıl yetişecek bu çocuklar düşünen yok. Maddi manevî zor.
Allah çocuğunuza güzel ömürler versin..
Çok güzel yazmışsınız.. :KK9:
Bir de konu sahibi çocuk istemiyor diye bencil olmuş.. şaka gibi..
Asil konu sahibi bencil değil. Doğmamış çocuğunu bile şimdiden düşünüyor. Sıkıntı çeker mi diye dert ediyor.
Ne kadar hadsiz insanlar var. Yap yap derler. Çocukların sonra ihtiyacı olup yetişemeyince de yapmasaydın kendi kararındı derler..

Hâlâ insanımız haddini bilmeyi öğrenemedi..

Iki kız kardeşiz şuan ergenlik zamanında olduğu için fazla sürtüşmeler yaşasakta her şeyimi onunla paylaşıyorum. Hatta biz annemle babama 3. Çocuk için baski bile yapmıştık yillar önce. Ben kabalık aile seviyorum bayramlarda özellikle insan kalabalik istiyor. Sizin kararınız yani maddi açıdan olmaz diyorsanız zorlanabilirsiniz ancak her çocuk nasibiyle gelir derler 😊

Bakabilecek guc ve enerjideyseniz yapabilirsiniz bence ama diger türlü sıkıntı olabilir. Hazir degilseniz zorlar sanki.
Ben oglumu 25 yasimda dogurdum simdi 28 yasindayim 2.ye hamileyim ama bende 3. Hic dusunmuyorum. Herkesin bakabilcegi cocuk sayisi farklı tabiki. Ama sanirim daha fazlasi icin imkanim olsa bile dusunmezdim baska. Benim hep idealim 2 cocuktu. Herkesin fikri farklidir. Ama yasiniza gelirsek yasinizda bi sıkıntı yok. Daha dun 37 yasinda bi arkadasimin hamile oldugunu ogrendim gayet normal bence.
Ben evdeyim çalışmıyorum birazda bundan aralari cok acılmadan olsun istedim. İlerde okul caglarina geldiklerinde calisma durumum olursa biraz daha kolaylar isim

burda biz ne desek bos aslinda.cunku sizin aile baglariniz sıkı degil.maddi olarak ciddi sıkıntıya dusmussunuz ilkinde.ikinci cocukta da dusulecegi belli.herkesi sartlarina gore degerlendirmek lazim.maddiyat iyi olsa derim ki 2 degil 3 de yapin.ya da kuvvetli aile baglari vardir maddiyat ortalamadir tamsm yine olsun 2. ama su sartlarda cok zor gunler de bekleyebilir sizi.hakkinizda hayirlisi olsun insallah.

Çok teşekkür ederim millet 2.çocuk olmazsa 1.sinin psikolojisi bozulur gibi davranıyor

Iki kız kardeşiz şuan ergenlik zamanında olduğu için fazla sürtüşmeler yaşasakta her şeyimi onunla paylaşıyorum. Hatta biz annemle babama 3. Çocuk için baski bile yapmıştık yillar önce. Ben kabalık aile seviyorum bayramlarda özellikle insan kalabalik istiyor. Sizin kararınız yani maddi açıdan olmaz diyorsanız zorlanabilirsiniz ancak her çocuk nasibiyle gelir derler 😊

Aile bağlarında kuvvetli değil oğlum sadece anane teyze dayı (teyze ve dayıyı da sadece görüyor) bu kadar

Bu ekonomik darlıkta siz çalışmazsanız geçinemeyiz diyorsunuz. Bu durumda ben olsam ikinci çocuk düşünmezdim.
Siz eğer geçinemezseniz o çok haddi aşan kişiler bebeğinizin bezini, mamasını, kreş masrafını, ilacını, doktorunu, kursunu vs ödemeyecek. Kendin istedin yapmasaydın diyecekler.
Bence anne babalar sadece kendileri için iki çocuk istiyorlarsa çocuk kararı almalılar.
Sırf kardeşi olsun diye iki çocuk sahibi olunmaz.
Ya ileride kardeşiyle anlaşamazsa? Ya kardeşi ile kanlı bıçaklı olursa? Ya kardeşi hayırsız çıkıp çocuğunuza külfet olursa???
Bunlar çok risk. Sadece siz istiyorsanız çocuk kararı alın. Kardeşi olsun diye değil.
Ben sizin yerinizde olsam tek çocukta kalırdım.
Tabi ki karar sizin..

Iyi düşünün. Maddi manevi tüm şartlarınızı hesaba katın..

İşte çocuk bereketiyle gelir diyorlar doğrudur ama ben çok sıkıntı çektim hiçte mantıklı gelmiyor zaten şu durumda hemde ailevi durumda. Cocuk ne dede görüyor ne babanne ne amca kuzen vs hiçbirşey yok

Ben bu mantığı anlamadım size bisey olsa ilk çocuğunuza ikinci çocuk mu bakacak bence ilk çocuğa kim bakacaksa(anneniz ya da eşiniz) o insanlara iki katı yük yüklenecek. Size bisey olsa geride iki çocuk kalacak .. Çocuğunuza gelecek ilgi ikiye bölünecek.

Aynen işte birbirlerine dayanak olur diyorlar daha küçücük olacaklar ne zaman olacağımız belli değil belkide olmazlar, iyi bir aile kardeş bağı olan insanlar kendileri gibi düşünüyor tabi ama maalesef benim öyle olmadığı için haliyle tersini düşünüyorum

Bende böyle düşünüyorum da sonuçta çalışmam lazım ya kreşi yada annemi dusunerek coçuk yapamam cocuklar anneye doymadan buyuyor en iyisii olsun istiyoruz ihtiyaçlarını karsılayabılelım istiyoruz zor bu devirde hersey

Ne kadar aylık geliriniz var?

Şöyle ki aslında eşimle ikimiz asgari ücret standardındayız fakat eşimin yükselmesi sebebi ile ve farklı bır projede ekstra gorevlendırılmesı sebebı ıle maaşı yükseldi ortalama 6.500 tl gelirimiz var evimiz kira 1200 tl ve 2.000tl kadar kredi borcumuz var. Öncelikle borçları bitirip birikim yapmayı planlıyoruz. Haliyle 2. Cocuk bu durumda olmaz

• Beğen
Ben de 9 yillik evliyim.34 yasindayim. 8 yasinda kizim vardi. Geçen yila kadar dusunmedik gezip tozup kizimla hayatin tadina vardik. Geçen ocak isteyerek hamile kaldim ve melegim dogdu 4 aylik olduk bile. Ablasi buyudugu için zarar verme vs derdimizde yok ama maddi sorun olmadigi icin ucretsiz izne ayrildim 1 yil calismayi dusunmuyorum. Size tavsiyem emin olmadan yapmayin ama cidden cok guzel bir duygu.korkmayin bir sekilde hallolur

Bende 10 yıllık evliyim fakat biz Evlendıgımızden beri herşeyi kendimiz yaptık borç üstüne borç asgari düzeydeydi maaşlar, öyle gezip tozmadık açıkçası daha yeni yeni biraz maaşlar yükseldi biraz rahat ettim derken yok diyorum 2. Cocuk felan çevreden baskı olunca da acaba mi diyorum çünkü manevi olarakda aileler çok köpük oğlum yalnız büyüyor

İkinci çocuk bizim sülalede yaygındır. Eşim de tek çocuk istiyor. Ama ben de bazen yalnız mı bırakıyorum diyorum. Zor karar. ikiniz de istiyorsanız yapın. Ben tek başıma düşünüyorum eşin kesin kararlı. İkna da edemem zaten ondan oğlum tek kalacak

Canım bende 33 yaşında 2.çocuğumu doğurdum şu anda 2.5 aylık çok şükür çok kolay büyüyor gerçekten ilkinde acemi oluyor insan.Niye bu kadar geç kalmışım dedim kendime o kadar tatlıki evimize neşe getirdi abisi 7 yaşında ve o kadar çok ilgeliniyo ve seviyorki anlatamam iyiki doğurmuşum ama işte benim hamilelikte sorunlarım oldu malesef yaşla alakalı olabilir ödem çok oldu tansiyon prroblemi falan ama doğum kolaydı çok şükür...

Back
X