ikinci çocuk muamması

ikinci çocukta tereddüt etme sebebiniz sadece kilo almak mı?bence çocuk renktir neşedir ve kardeş bi çocuğun sahip olabileceği en güzel şeydir.
arkadaşım sakın beni yanlış anlama seni etkilemek değil niyetim.ama kendi yaşadıklarımı anlatayım sana.
ben beş yıllık evliyim.ve çocukları çok severim.görünce içimin yağları erir o derece yani.
evlendiğimden beri hep çocuk hayalleri kuruk eşimle ki o da çocuklara bayılır.
ama henüz çocuğumuz yok.tedavi oluyor eşim ve ihtimalleri zorluyoruz anlayacağın.
senin çocuk konusundaki hassasiyetini ve endişelerini anlıyorum ama ikinci çocuğa muamma gözüyle bakmanı anlayamıyorum.
o evlat için biz beş senedir parçalanıyoruz çünkü.

masallll bebekim duygulandırdın beni canımın içiii...
özlemişim seni tatlım...

bence ikinci çocuğu yapın istersen bir iki sene daha bekle daha rahat edersin bilmem ki.. ben hep 3-4 çocuk isterim, ikiz olsun bir de onlardan bir önce bir de sonra olsun sonuncusu şöyle 8-9 sene sonra olsun ki çocuk sevmeyi özleyeyim:) çok tatlı olur

bende 27 yaşında biri 5 biri 15 aylık ik itane kızım var ve bana sorarsan zor yanları var tabiki ama güzel yanlarıda bir o kadar var mesela bebek sevgisini ikincide daha iyi anlıyorsun ve erken anne olmak çok güzel erkenden onları büyütüp kendine bakıyorsun ama 3. istermisin die sorarsan büyük konuşmayayım ama istemiyorum

ah canım kelin ilacı olsa başına sürer
ben de aynı dertteyim
kızım 4,5 yaşında az yemek yediğimden karnım şişmiyormuş çocuğum olmuyormuş :)))) o kardeş istiyormuş çok yiycekmiişim
ben çalıştıım için cesaret edmiyorum aslında çalışmasam yaparım zaman geçip gitmeden
ama çalışırken ilk 3yıl kabus kim bakacak ne olacak tekar başa dön filan

kaç gündür beynimi kemiren bir soru bu 2. çocuk 2,5 yaşında bir kızım var ve ben 22 eşim 31 yaşında o istiyor ama bir yandan benim okulumu devam ettirmemide istiyor kararsız kaldık yani ama istiyorum işler rayına oturunca 2 olur 3 olur belki daha fazla çünki kendi adıma değil yavrum adına iyi olur diye düşünüyorum 5 kardeşiz biz allahım abilerimi ablalarımıı başımdan eksik etmesin iyki varla iyki benim yanımdalar 1 alo desem başıma üşüşürler ama anne baba bir yerden sonra yetemiyor evladına yaşlanıyolar fikirleri değişiyor ama kardeş öylemi yap bi kardeş boşver bedenini bişey olmaz allahın izniyle ne diyceksin kızın neden kardeşim yok dediği zaman vücudum bozulur diye korktum mu diceksin canım yap yap evine neşeyi getir bıcır bıcır :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: böyle hoplasın zıplasın ortalıkta:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::54:

çok benzettim sizi bize :) bizde 3 kız kardeşiz ben büyükleriyim annemi kaybettik onlara elimden geldiği kadar destek olurum yazları hep bende geçirirler gidiyorlar diye ağlarım hep ama okulları var yapacak birşey yok :) bazen diyorum annem iyiki kardeşlerimi doğurmus ben onlara destek olmak için güçlü duruyorum canım sıkıldıgında dertleşiyorum onlarda kimseye güvenemezler her dertlerinde ararlar her işlerine koştururum :) kardeşi olmayanlara tuhaf bir hüzünle bakarım hayatta beni en iyi kardeşlerim anlar diye düşünürüm, onlarında evlenmesini büyük bir aile olmayı sabırsızlıkla bekliyorum :)

Kardeşin sevgisi anlatılmıyor, ben 2. yim, bir büyük ablam ve benden küçük 2 kız kardeşim var. Bu kadar yakın olmamızı annemin bizi yetiştirme şekline bağlıyorum. Küçücükten beri hep bize telkinler verdi, kardeş ayrılmaz,kardeş küsmez, birbirinize destek olacaksınız. Aramızda hiç hesap kitap, ayrı gayrı olmadı, Allah razı olsun kardeşlerimden hiç incitmedik birbirimizi. Hele en küçüğümüz sanki hiç büyümedi, 27 yaşında şu an, 1,5 yaşında bir oğlu var ama ben onu hala çocuk gibi dizime oturtup sevebiliyorum =) Çok zor bir hayat yaşadık, ailece anlatılmaz zamanlarımız oldu, küçük kardeşim bir gün bloğuna bir yazı yazmış , içinde şöyle bir cümle vardı ; ne zaman küçük dudaklarım titrese telefonum çalıyor, arayanın Attraente olduğunu biliyorum. Annem kokuyorsun ablam ... Dünyanın en değerli duygularından biri bu. Onlar olmasaydı ne yapardım bilmiyorum, yaşam acısı çok bir zanaat, insana destek lazım. Kimse, hiç bir dost, hiç bir eş aynı karında yattığın can gibi olmuyor. Allah herkese benim ki gibi kardeşler nasip etsin.

kuzum ben de seni çok özledimmmmm.hayat ne tuhaf değil mi cervanım?!.

evet tatlım ya biz çocuk olsun diye ne mücadeleler veriyoruz.
ne sıkıntılar çekiyoruz.
buda bizim sınavımızmış demek.
ne diyeyim ALLAH çok aratmasın isteyen herkese nasip etsin...

Bu sıkıntıyı şuan ben yaşıyorum. Oğlum daha 1 yaşında bile değil ve hamileyim kendimi büyük çıkmaz da görüyorum korkuyorum kendimden uzaklaşmaktan. Çünkü kendimizi unutuyoruz çocuk olunca hele de ikisi bu kadar küçük olunca ağlamak geliyor ama bazen öyle bir an geliyor ki iyi ki minik bir bebiş daha aramıza katılcak diyorum :3: çok iyi düşünmek lazım en başta kendini gerçekten hazır hissetceksin çünkü sen tamam dediğin an kiloymuş falan onları hallederim diye düşünüp anın mutluluğunu yaşıyosun. Yaş konusunda bence yakın olsun çünkü arası çok açıldığında şimdi olmasa bile o çocuk 12-15 yaşlarına gelidiğinde abla ya da abi kendi hayatına yöneliyor evleniyor ya da başka şehre gidebiliyor ve geride kalan kardeş büyük yalnızlıklar çekiyor onların ilişkisi tıpkı akrabalarla arada görüşülen ilişkilere benziyor zor yani küçük için , ben üçüzüm aynı yaş olmasının ne kadar güzel olduğunu en iyi ben bilirim :3::21:

kk nün güzel bayanları bana yardım. ben 28 eşim 36 yaşında. bir kızımız var ellerinizden öper. eşim tabiki ikinci çocuk istiyor. burada iki ya da daha fazla çocuğu olan arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum. ben çok fazla istemiyorum ikinci çocuğu ama tek çocuk kardeşsiz olmaz diyorum. şu an kızım 4,5 yaşında. hadi allah verirse yapalım diyorum. aralarındaki yaş farkı nasıl olmalı. kocamıda çok seviyorum. ikinci çocuk hevesini kırmak istemyorum. ama kendimi iki çocuklu kadın olarak hayal edemiyorum. kilolar gelecek memeler iyice kötüleşecek. off walla bana akıl verin arkadaşlarım. yardımlarınıza çok ihtiyacım var. ikinci çocuk illa olmalı mı? yaş farkları nasıl olmalı? ikinci çocuğu yaptım kilo vermede hiç sıkıntı çekmedim diyen var mı? sizleri şimdiden çoook öpüyorum değerli cevaparınızı bekliyorum.

bence yaş farkını uzatmayın hem anne hem çocuk için zor olur en fazla 4 iyi yaş arası tabii

Back
X