• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk ?

Merhabalar, ben de şu an hamileyim. Daha çok yeni hamileliğim, henüz 4 gün önce öğrendim. Allah kısmet eder de yavrum hayırlısıyla dünyaya gelirse inşallah abisiyle arasında 4 yaş olacak inşallah. Nasıl sizce 4 yaş fark olması, herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı acaba? Kıskançlık, bebeğe zarar verme gibi bir sorun çıkıyor mu?

kıskançlık Allahın emri:))
doğuduğunda sorun yaşamadım ben ama büyüdükçe iki taraflı kıskançlık oldu.
Büyük içten içe kıskanıyor küçük şirret açık açık belli ediyor.
Zarar verme vs yaşamadık umarım sizde yaşamazsınız.

Benimkilerin arasinda 2 yas var canim ...
Genellikle kucugumuz uyanir uyanmaz abııı diyerek abisinin odasina kosar sarilir abisini uyandirir...
Sonra baslar bizim oyun saatlerimiz :)
Ben de ara ara katilirim tabi fakat genellikle abi kardes takilmayi tercih ederler :)
Kv deminde karsi dairemde oturuyor olmasi avantaj tabi...
Islerim oldugunda torunlarina bakiyor ben de evdeki islerimle ilgileniyorum ..
Ben su an 3. Ye bile hazirim fakat gebeliklerim zor gectigi icin simdilik sukur diyoruz :D
Saglicakla buyut bebegini canim :)

Simdiden sabir diliyorum o zaman size :KK53: ben 9-9,5 aylikken hamile kalmistim, sutum bitmisti zaten. Sut vermeye devam ettiginiz surece bence hamile kalmayin. İlk cocugunuzun o hakkini elinden almayin
Ya birşey sormak istiyorum.
Bebeğiniz 9 aylıkken hamile kaldınız,nasıl zor muydu?
Hamilelik Doğum v.s sizi nasıl etkiledi?
Çok merak ettiğim konular. :bicak:

İki aylık bebegimi saat 23den beri uyutmaya calısıyorum. Az önce uykuya daldı
Tlfnu elime aldım. Bu konuyu görüp hemen yazmak istedimm
Bence 10-15 yas fark olmalı. Zira arada abla sallar uyutmaya calısır.
Pert oldum ya resmen
Şaka bi yana ama arasını cok acmayın. Ben rahata alışmıştım. Şimdi o yuZden cok yoruluyrn

1.yi Hemen yapın 2.ye Allah büyük Şaka bir yana bence o yaşlarda vakit kaybetmeden 1. Çocuk yapılmalı .. 2. İçin 2.5 yaş diyorum ... arada yaş farkı olmayınca sanki 1. Çocuğa haksızlık oluyor . Sütten kesmek gerekiyor. E hamilelik zor geçerse ilgiyi de azaltıyorsun.
Birinci var da ikinciye cesaret yok

Ya birşey sormak istiyorum.
Bebeğiniz 9 aylıkken hamile kaldınız,nasıl zor muydu?
Hamilelik Doğum v.s sizi nasıl etkiledi?
Çok merak ettiğim konular. :bicak:
Cok zor oldu ama soyle:

Ben 1.'yi emzirirken cok kilo almistim dolayisiyla kilolarimla hamile kaldim. Bu yuzden de diyabet ve son zamanlarda tansiyonla ugrastim. Dogumdan sonrasi hepten zor zaten :KK53: yaninizda kesinlikle biri olmali

Benimkilerin arasinda 2 yas var canim ...
Genellikle kucugumuz uyanir uyanmaz abııı diyerek abisinin odasina kosar sarilir abisini uyandirir...
Sonra baslar bizim oyun saatlerimiz :)
Ben de ara ara katilirim tabi fakat genellikle abi kardes takilmayi tercih ederler :)
Kv deminde karsi dairemde oturuyor olmasi avantaj tabi...
Islerim oldugunda torunlarina bakiyor ben de evdeki islerimle ilgileniyorum ..
Ben su an 3. Ye bile hazirim fakat gebeliklerim zor gectigi icin simdilik sukur diyoruz :KK70:
Saglicakla buyut bebegini canim :)

Aa ne güzel ya araları fazla olmaması güzel gerçekten ömürlük arkadaş. Teşekkür ederim canım:)

İki aylık bebegimi saat 23den beri uyutmaya calısıyorum. Az önce uykuya daldı
Tlfnu elime aldım. Bu konuyu görüp hemen yazmak istedimm
Bence 10-15 yas fark olmalı. Zira arada abla sallar uyutmaya calısır.
Pert oldum ya resmen
Şaka bi yana ama arasını cok acmayın. Ben rahata alışmıştım. Şimdi o yuZden cok yoruluyrn

Allah kolaylık versin canım. Sende açmazsın bence azıcık büyüsünde :)

:nazar:
kıskançlık Allahın emri:))
doğuduğunda sorun yaşamadım ben ama büyüdükçe iki taraflı kıskançlık oldu.
Büyük içten içe kıskanıyor küçük şirret açık açık belli ediyor.
Zarar verme vs yaşamadık umarım sizde yaşamazsınız.
Çok teşekkür ederim. İnşallah sorun yaşamayız:dua: Allah bağışlasın evlatlarınızı :nazar::nazar::nazar:

benim planim tek cocukla kalmak:) herkes belli bir zaman sonra istersin ikinciyide diyor ama buyuk konusmiyim istemem:) ama yas araligi olarak 4-5 sene ideal

Merhaba hanımlar, benimki aslında dert değil sadece tecrübeli annelere bir sorum olacaktı. Yaklaşık 3,5 ay önce bir oğlum oldu. Çok şükür herşey yolunda ufak tefek sıkıntılar dışında, öylesine sevgi var ki içimde oğluma çok şükür bu duyguyu isteyen herkese versin Allah...

Sorum şu; ikinci çocuğu sizce ne zaman düşünmeliyim. Tamam daha dur yeni anne olmuşsun diyeceksiniz belki ama :KK23:zaten Allah nasip ederse de hemen olacak değil de... Hülasa çocuklar arası kaç yaş olmalı sizce fikirlerinizi almak istedim. Çünkü ben anne olmayı çoook sevdim:KK68:

:) ne mutlu güzel anne. ama daha çok erken büyüdükçe işler daha da zorlaşıyor. biraz zaman verin kendinize.

Merhaba hanımlar, benimki aslında dert değil sadece tecrübeli annelere bir sorum olacaktı. Yaklaşık 3,5 ay önce bir oğlum oldu. Çok şükür herşey yolunda ufak tefek sıkıntılar dışında, öylesine sevgi var ki içimde oğluma çok şükür bu duyguyu isteyen herkese versin Allah...

Sorum şu; ikinci çocuğu sizce ne zaman düşünmeliyim. Tamam daha dur yeni anne olmuşsun diyeceksiniz belki ama :KK23:zaten Allah nasip ederse de hemen olacak değil de... Hülasa çocuklar arası kaç yaş olmalı sizce fikirlerinizi almak istedim. Çünkü ben anne olmayı çoook sevdim:KK68:
en az 3 -4 yaş olmalı hem senin hem çocuklar için

Back
X