- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.271
- 448
- Konu Sahibi nefernefertiti
Son sorunuza gülümsedim ister istemez ben anne değilim ama bunca eziyetten sonra tekrar 2. yi neden düşünüyorlarçıldırdılar mı bunlar diye hep aklıma gelir:)) İşin benim bilmediğim bir yönü var galiba
Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum açıkçası.
Yaş aralığı ne ilk çocuğunuzu sevgi ve ilgiden mahrum bırakacak kadar az olması ne de tam rahata alıştım diye gözünüzde büyüyecek kadar uzun olmaması daha iyi oluyor sanırım 3-4 yaş arası veren arkadaşlarım memnunlar.
Bende size katılıyorum nedeni ise şu ki; iki çocuğu olanların çok azı halinden memnun.Hep tek çocuk varken şöyle rahattım,böyle iyiydi,güzeldi diyorlar.
Çoğunlukla ilk çocuk kardeşten sonra iyice agresifleşmiş oluyor ve anne de iki çocukla yeterince ilgilenemiyorum diye vicdan azabı çekiyor.
Tabi ki genel böyle.Istisnalar illa ki vardır.Şimdi bu sitedeki tüm iki çocuklu/çok çocuklu olanlar böyledir demiyorum.
Ben özellikle fikrimi üstteki yorumda yazmadım ama anne olmak istersem tek çocuk istiyorum.Tüm maddi ve manevi ilgimi ona kanalize etmek istiyorum.Ama bu benim hayat idealim.Bu konu hassas olduğu için özellikle belirtiyorum.Her kadının beklentisi farklıdır.
Bende sorumun cevabını çok merak ediyorum.
Umarım cevap gelir.
çıldırdılar mı bunlar diye hep aklıma gelir:)) İşin benim bilmediğim bir yönü var galiba