İkinci cocuk

Hayatbazen

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2015
302
66
18
40
MEB arkadaşlar. Benim 16 aylik bir oğlum var sezeryanla doğum yapmistim. Ve ikinci çocuğu istiyorum hani ikisi bir buyusun istiyorum zaten yasim 32. Doğumdan sonra korunmadim hamilede kalamadim.. Gerçi bi doktora gitmeyi düşünüyorum ama.. Sizinde fikirleriniz önemli...

sezeryandan sonra 3 4 sene beklemek gerekiyor diye duymustum .yanlismi.biliyorum?

Çocuk kucuk aslında dıcem ama ben boyle dıye dıye oglumu 6.5 yasında yaptım ben hala kendını kurtarsın modundayım :deli:

Valla bende kızım 16_17 aylıktı ikinciye hamile kaldım ,şimdi gün sayıyorum,ve kızımda artık kendini ifade ediyor ufak işleirni kendi halldeiyor çok bağımlılığı yok zorlanacağımı sanmıyorum fazla,tavsiye ederim çokta iyi olur arkadaş olurlar birlikte oynarlar

Valla bende kızım 16_17 aylıktı ikinciye hamile kaldım ,şimdi gün sayıyorum,ve kızımda artık kendini ifade ediyor ufak işleirni kendi halldeiyor çok bağımlılığı yok zorlanacağımı sanmıyorum fazla,tavsiye ederim çokta iyi olur arkadaş olurlar birlikte oynarlar
Kendi islerini kendi yapiyor derken neler yapiyor ki

Benim de iki cocugum var ve ikisinin arasinda 4 yas var. simdiki aklim olsaydi bukadar yas birakmazdim. bence iyi dusunmussunuz. yaslari yakin olsun daha iyi oluyor. suan kizim 5 yasinda oglum 1 yasinda ama birlikte oynayamiyrlar cunku oglum bebek oyuncaklariyla oynuyor kizim sa daha egitici ogretici seyler le oynuyor. yaslari yakin olsaydi en azindan birlikte oynar vakit gecirir birbirlerini oyalarlardi.

Bencede zaten köyde yasiorum burada çocukta yok oğlumun hem kardeşi hem arkadaşı olsun istiyorum. Bazen sezeryandan dolayi yapisiklik oluyomus hamileliği geciktiriomus ama tedavisi varmis bakalim artik.. Birde bende bel fitigi var ikinci hamilelikte sorun olurmu bilmiyorum :(

Benim de iki cocugum var ve ikisinin arasinda 4 yas var. simdiki aklim olsaydi bukadar yas birakmazdim. bence iyi dusunmussunuz. yaslari yakin olsun daha iyi oluyor. suan kizim 5 yasinda oglum 1 yasinda ama birlikte oynayamiyrlar cunku oglum bebek oyuncaklariyla oynuyor kizim sa daha egitici ogretici seyler le oynuyor. yaslari yakin olsaydi en azindan birlikte oynar vakit gecirir birbirlerini oyalarlardi.
Kesinlikle birde çok yas olunca arada kiskanclikta olur

Bencede zaten köyde yasiorum burada çocukta yok oğlumun hem kardeşi hem arkadaşı olsun istiyorum. Bazen sezeryandan dolayi yapisiklik oluyomus hamileliği geciktiriomus ama tedavisi varmis bakalim artik.. Birde bende bel fitigi var ikinci hamilelikte sorun olurmu bilmiyorum :KK43:

işte bunları hep doktor bilir.

çalışmıyorsan, maddi durumun iyi ise yap gitsin.

:) hayirli olsun darisi bana

Tuvaleti gelince gidip lazımlığa oturuyor,bitince çağırıyor susadığında hazırda suyu vardır masada alıp içiyor bardağı yerine koyuyor,acıkınca söylüyor (eskiden peşinden koşardım yesin diye),kendi yemeğini kendi yiyor :nazar: oyun kurup vakit geçiriyor ,belki ufak şeyler ama bunlar bile artı benim için
Kendi islerini kendi yapiyor derken neler yapiyor ki

Karar sizin elbette ama benim aklımı karıştıran su; hamileyken ağır kaldırmamak lazım. İlk çocuk kucağa gelmek isteyecek, aklı ermeyecek karnı falan tekmeleyecek. Sonra ikinci bebek gelince o sıcacık evde annesini emmekten başka bir şey istemezken öbürü parkta annesiyle hoplamak zıplamak sallanmak isteyecek. Ne bileyim 2-3 yaşındaki çocukla bir bebeğin beklentileri farklıdır. Sonra ikinci olunca bazıları ilkinin de bir bebek olduğunu unutuyor, o 20 yaşındaymis gibi sorumluluk yüklüyor. Sen büyüksun, sen abisin/ablasın deyip duruyorlar. İlki erken büyümek zorunda kalıyor vs.vs...

Zaten şu an çocuğunuz küçük.Hamile kaldığınızda yeteri kadar ilgilenebilecek misiniz çocuğunuzla?Doğum yaptığınızda bütün ilgiyi,zamanı bebeğe vereceksiniz,diğerine haksızlık olmayacak mı?Biraz daha büyüse daha iyi değil mi?

Kesinlikle birde çok yas olunca arada kiskanclikta olur

Evet kiskanclik cok var. ne yaptiysam olmadi. kizim Kardesini cok kiskanir. Her resim cizdiginde babasi ni beni kendini cizer ve benim karin bolge me yuvarlak yapar ve icine Kardesini cizer. niye Kardesini de yanimiza cizmiyosun o artik dogdu ve yanimizda bizimle dedigimde ise karninda kalmasini istiyorum o yuzden der. kardesi 1 yasina geldi ve Hala kizimin butun resimlerinde karnimda.

Back
X