İkinci cocuk

Çocuk kucuk aslında dıcem ama ben boyle dıye dıye oglumu 6.5 yasında yaptım ben hala kendını kurtarsın modundayım :deli:

Benim de oğlum 6,5 yaşında. Onun ilgisinden calmayayim rahat rahat buyuteyim, kendini kurtarsın dedim. İkinci olsun mu olmasın mi çok ölçtüm biçtim. Sonra olsun dedim. Ama o da ne ikizlere hamileyim. :halay:Darısı başına hayirliysa eğer canım.

ozellikle ilk iki yil yasayacagin zorluklari goze aliyorsan piskolojin elverisliyse maddi durumun yerindeyse esinde istiyorsa neden olmasin benim kucuk suan 5 yasinda 3.uyu dusunmuyorum ama dusenecek olsam bile tekrar basa donmek tekrar uykusuz geceler v.s gozum yemiyor rahatliga alismadan beraber buyutmek daha avantajli olabilir ama dedigim gibi piskolojin hepsinden onemli sonra buyuk oyun istiyor gurultu yapiyor kucuk uyumuyor agliyor kafayi yiyecem gibi seyler yasarsan daha zor allah gonlune gore versin hakkinda hayirlisi saglikla buyut bebegini

sezeryandan sonra 3 4 sene beklemek gerekiyor diye duymustum .yanlismi.biliyorum?
ben 4-5 sene beklemedim ne alaka..
ilk bebegimi kaybettim kaybettikten 10 ay sora şimdiki bebegime hamileyim. 6 ay korundum birakitm 4 ay hiç korunmadik .

Benim de oğlum 6,5 yaşında. Onun ilgisinden calmayayim rahat rahat buyuteyim, kendini kurtarsın dedim. İkinci olsun mu olmasın mi çok ölçtüm biçtim. Sonra olsun dedim. Ama o da ne ikizlere hamileyim. :halay:Darısı başına hayirliysa eğer canım.
ay ciddimisinn
Normal yolla mı oldu ?

MEB arkadaşlar. Benim 16 aylik bir oğlum var sezeryanla doğum yapmistim. Ve ikinci çocuğu istiyorum hani ikisi bir buyusun istiyorum zaten yasim 32. Doğumdan sonra korunmadim hamilede kalamadim.. Gerçi bi doktora gitmeyi düşünüyorum ama.. Sizinde fikirleriniz önemli...
dilediği kadar kalabilirsin...
benim kuzenimin eşi de bebegi 18 aylıkken ikinciye hamile kaldi. onunki normal doğumdu.

bebeğinizi emzirmiyor musunuz? eğer emiyorsa 2 yaşını beklemeniz daha iyi olur sanki.
kendi adıma aynı anda 2 yaş arayla 2 bebek büyütemezdim ama sizde o cesaret varsa şimdiden hayırlı olsun :)

Benim arkadaşım ilk doğumdan sonra 40 çıktığında tekrar hamile kalmıştı o_O 13 ay var yanlış hesaplamadıysam kızlarının arasında

Kardeşimle Bnm aram da tam 1 yaş 11 gün var. Annemi süt korur diye kandırmışlar. Lohusalıktan hemen sonra ver elini 3.çocuk. Bir de abim varmış benden önce.

Karar sizin elbette ama benim aklımı karıştıran su; hamileyken ağır kaldırmamak lazım. İlk çocuk kucağa gelmek isteyecek, aklı ermeyecek karnı falan tekmeleyecek. Sonra ikinci bebek gelince o sıcacık evde annesini emmekten başka bir şey istemezken öbürü parkta annesiyle hoplamak zıplamak sallanmak isteyecek. Ne bileyim 2-3 yaşındaki çocukla bir bebeğin beklentileri farklıdır. Sonra ikinci olunca bazıları ilkinin de bir bebek olduğunu unutuyor, o 20 yaşındaymis gibi sorumluluk yüklüyor. Sen büyüksun, sen abisin/ablasın deyip duruyorlar. İlki erken büyümek zorunda kalıyor vs.vs...
Haklisin canm benim valla hamile kalirsak ne yapim herşey ALLAHTAN ama eskiden analarimiz sirtlarinda odun tasirmis karinlari burnundayken veren ALLAH verio iste. Hayirlisi

Zaten şu an çocuğunuz küçük.Hamile kaldığınızda yeteri kadar ilgilenebilecek misiniz çocuğunuzla?Doğum yaptığınızda bütün ilgiyi,zamanı bebeğe vereceksiniz,diğerine haksızlık olmayacak mı?Biraz daha büyüse daha iyi değil mi?
Cocugum çok yaramaz ve o kadar çok yoruyorki beni bu yüzden bel fitigi oldum.. Hani bu kadar ugrasmisken ikinciyi de yapim diorum. Oğlum büyüdüğünde bu sefer rahatliycam ve ikinci çocuğa gözüm almicak zaten yas belli. Mesela gorumcemin çocuğu 10 yasinda ve bebegin sorumluluğunu almaktan korkuo boyle rahatim dio..

Cocugum çok yaramaz ve o kadar çok yoruyorki beni bu yüzden bel fitigi oldum.. Hani bu kadar ugrasmisken ikinciyi de yapim diorum. Oğlum büyüdüğünde bu sefer rahatliycam ve ikinci çocuğa gözüm almicak zaten yas belli. Mesela gorumcemin çocuğu 10 yasinda ve bebegin sorumluluğunu almaktan korkuo boyle rahatim dio..
Önceki yıllarda peş peşe yaparlarmış,hazır bez yokmuş mesela ,ikisinin bezi aynı anda yıkansın mantığı vs.Ama zaten şimdi çocuklarımızı yine de rahat büyütmüyor muyuz?Bulaşık desen makinada,çamaşır desen aynı,soba yerine doğalgaz.Tabii karar sizin ama az daha büyüse daha iyi sanki.Çünkü ilk çocuğuna stediğin kadar ilgi gösteremeyebilirsin,zorlanabilirsin,yıpranabilirsin.

İki çocuğum var,biri 2 yaşına girecek diğeri 5 aylık. Sezaryen ikisi de,doktoruma acele mi ettim diye sorduğumda eğer bir sorun yoksa ameliyatın üzerinden 1 yıl geçmesi önemli demişti. Tabi her doktor farklı söyler,önce kontrole gidip doktordan bilgi alırsanız içiniz rahat eder,kimisi 4 sezaryen üst üste olur turp gibidir,kimisi bir taneden sonra pert olur. Kardeşler arası yaşların birbirine yakın olması taraftarıyım,ara verip de herşeye baştan başlamak bana göre daha zor fakat yaşları yakın çocukların birbirlerini kabul etmeleri daha kolay.

ben 4-5 sene beklemedim ne alaka..
ilk bebegimi kaybettim kaybettikten 10 ay sora şimdiki bebegime hamileyim. 6 ay korundum birakitm 4 ay hiç korunmadik .
Öncelikle başınız sağolsun,benim doktorum da bebeklerini ileri haftalarda kaybeden ve sezaryen olan annelere 6 ay beklemelerini yeterli buluyoruz demişti,geçenlerde 4 çocuğunu 12-17 ay arayla sezaryen ile doğum yapan kadına rastladım. İyi birşey değil tabi sonuçta ameliyat ama sezaryen artık eskisi gibi korkutucu gelmiyor.

İki çocuğum var,biri 2 yaşına girecek diğeri 5 aylık. Sezaryen ikisi de,doktoruma acele mi ettim diye sorduğumda eğer bir sorun yoksa ameliyatın üzerinden 1 yıl geçmesi önemli demişti. Tabi her doktor farklı söyler,önce kontrole gidip doktordan bilgi alırsanız içiniz rahat eder,kimisi 4 sezaryen üst üste olur turp gibidir,kimisi bir taneden sonra pert olur. Kardeşler arası yaşların birbirine yakın olması taraftarıyım,ara verip de herşeye baştan başlamak bana göre daha zor fakat yaşları yakın çocukların birbirlerini kabul etmeleri daha kolay.
Canm benim agzina sağlık çok mantikli yazdiklarin.. Kesinlikle bi doktora gidicem.. Gerçekten çocuk büyüdüğünde artik istemeyebilirim çocuk gerçekten bir çocuk büyütmek o kadar zorki hele tek basinaysan.. AMA ANNELİK GUZEL RABBİM İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN..

ALLAH BAGİSLASİN.. aynen katiliorummm..

Önceki yıllarda peş peşe yaparlarmış,hazır bez yokmuş mesela ,ikisinin bezi aynı anda yıkansın mantığı vs.Ama zaten şimdi çocuklarımızı yine de rahat büyütmüyor muyuz?Bulaşık desen makinada,çamaşır desen aynı,soba yerine doğalgaz.Tabii karar sizin ama az daha büyüse daha iyi sanki.Çünkü ilk çocuğuna stediğin kadar ilgi gösteremeyebilirsin,zorlanabilirsin,yıpranabilirsin.
Valla aynen öyle eskiden o kadınlar ne yapioduki ahh ahhh halimize yinede sukretmeyi beceremioruz..

Benim kızım bu ay 2 yaşına girecek inşallah şuanda ikinciye hamileyim isteyerek oldu Rabbimde verdi çok şükür sokakta kızımın gözü hep yaşıtlarında yaşıtı kuzeni de var ama ne biliyim arkadaş olsunlar birbirlerini kollasınlar istedim hep kızım çok naif Bi bebek şuan halsizlik vs hamilelik sorunları yaşıyorum ama hiç yük olmuyor bana tek problemimiz kızımın maşallahı var tombiş biraz kucağıma alamıyorum ama kaldırmadıktan sonra sarılıp koklaşıyorum doya doya bi eksikliğini hissettiğini sanmıyorum inşallah ilerde de bebeğimiz gelince ikisinin arasındaki dengeyi koruyabilirim yetebilirim iki kuzuma da, bence yaş arasının az olması bide ilk çocuk ufakkennolması kabullenme açısından daha iyi gibi ama yaşayarak tecrübe edeceğiz bunları elbette

Back
X