- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 773
Çocuk küçük olsaydı bınları düşünürdüm ama çocuk 18 yasına giriyor önümüzdeki ay ünv ye başlayacak artık çocuk Büyüyünce anne baba da çocuğun hayatından çıkmaya Başlıyor o Yüzden çocuğu pek dert etmiyorum tabi ki babası ilgilensin ben onların arasına girememgüzel kardeşim sen tek başına adamı sevemeyeceksin. onunla birlikte cocugunu da seveceksin. iş sevmekle de kalmayacak eski eşine de saygı duyascaksın. ikisinin ortak cocugu var. yarın kız isteme veya okulda bir merasim düzenlendiginde eski karısı sen cıocuk ve adam aynı yerde olacaksınız. yada sen gitmek isteyemeceksin acaba onlar musamnere sonrası kahve içerken elleri birbirine degdi mi diyeceksin. cocuk hastalanır kadın arar koş gel. cocuk hasta. baba koşmasın mı ?
yani bunlar olagan şeyler... ya şimdiden bunları otur düşün taşıun evet yaparım üstesinden gelirim de evlen. yada yol yakınken kaç.
sevgili ilişkilerinde bu sorunlar hep göz ardı edilir düşünülmez. iş başa gelince sorunlar başlar. yolun zor.
yada şuradan örnek vereyim. eşinle yastıga baş koydunuz. eşin de ogun musamere için eski eşi ve cocugu ile buluştu. sen gitmedin. aklına geldi adama soruyorsun. hayır diyor soruyorsun hayır diyor. okey diyip uyudun. sonra gun geldi hastane oldu, karne günü oldu sen katılmyorsun ama için içini de kemiriyor. adama gene soruyorsun. birgun adam sana yeter bee dersse ne yapacksın ?
yada sizinde cocugunuz oldu. ve senin önceligin kendi cocugun olacak. ama adam hem ilk cocugunu hemde 2. cocugunu düşünmek yetişmek görmek bakmak zorunda kalacak. ve senin cocugun ateşiğ cıktı ama diger cocukta daha agır hasta oldu hastanede. adam seni ateşli bebenle bırakıp daha acil olana koşacak ? bunlara dayanabilecek misin ?
sen tercihini yapmışsın... :) hayırlısı olsun ne diyiim..Çocuk küçük olsaydı bınları düşünürdüm ama çocuk 18 yasına giriyor önümüzdeki ay ünv ye başlayacak artık çocuk Büyüyünce anne baba da çocuğun hayatından çıkmaya Başlıyor o Yüzden çocuğu pek dert etmiyorum tabi ki babası ilgilensin ben onların arasına giremem
Eh işte Yaptım gibisen tercihini yapmışsın... :) hayırlısı olsun ne diyiim..
çocuklar hiçbir zaman anne babalarının hayatından çıkmaz 40 yaşına gelse bileÇocuk küçük olsaydı bınları düşünürdüm ama çocuk 18 yasına giriyor önümüzdeki ay ünv ye başlayacak artık çocuk Büyüyünce anne baba da çocuğun hayatından çıkmaya Başlıyor o Yüzden çocuğu pek dert etmiyorum tabi ki babası ilgilensin ben onların arasına giremem
parmaklarına saglık cok güzel ve dogru yazmışsın... adam cok iyi olabilir iyi bir baba olabilir ama yeni eşi de ona uygun olmalı. sen genc birisin kendine uygun 2. evliligini yapmış bile olsa cocuksuz birini bulamadın mı diyesim ama ama... tercihini yapmış ne desek boş. anası babası da dese gene evlencem diyecek belli :)çocuklar hiçbir zaman anne babalarının hayatından çıkmaz 40 yaşına gelse bile
maddi destek olursada sorun olmazsa sizin için o zaman güzel
Artık neden OLDUĞUNU bilmiyorum ama evlilikler çok kısa Sürüyor beklentilerimiz mi fazla yoksa güvenimiz mi az acaba
Oluyor zaten maddi destek her konuda destek oluyor 40 yasına gelse de çıkmaz biliyorum ama en azından 5 yasında çocuk kadar da sık ilgi gerektirmezçocuklar hiçbir zaman anne babalarının hayatından çıkmaz 40 yaşına gelse bile
maddi destek olursada sorun olmazsa sizin için o zaman güzel
Bu tercih meselesi değil ki pazardan elma armut seçmiyorsun sonuçta şöyle şöyle olsun demiyorsun nasip karşıma bu çıktı bununla anlaştım bunun yanında mutlu oldumparmaklarına saglık cok güzel ve dogru yazmışsın... adam cok iyi olabilir iyi bir baba olabilir ama yeni eşi de ona uygun olmalı. sen genc birisin kendine uygun 2. evliligini yapmış bile olsa cocuksuz birini bulamadın mı diyesim ama ama... tercihini yapmış ne desek boş. anası babası da dese gene evlencem diyecek belli :)
Ailelerin uyumu da önemli neyse ki benimki pek ailesiyle görüşen biri değilBenim ki şahsen yanlış bır tercihten oldu.
Çok severek evlendik ve aile uyumsuzlugunu göremedim sevince.
Demek ki neymiş evlilik sadece aşkla sevgiyle olmuyomus hepsi bır uyumlu olacak hakkında hayırlısı olsun mantığını on planda tut
Aslında hazır mıyım değil miyim onu da bilmiyorum yanında çok mutluyum ana insanlar Kafamı karıştırıyor hepSanirim evlilige hazir degilsiniz. Ilk evliligini dusunen adam neden bosansin ki?
Bence evlilik isteyip istemediginizi tekrar dusunun. Hazir degil gibisiniz.
hiç o kadar bencil değilim baba oğul arasına da girmem benden evladı olduğunda nasıl sorumluluk sahıbı bır baba olmasını ıstersem aynı sekılde ılk çocuğuna da sorumlu olmalı. bu söyledikleriniz senin çocuğun bayramda el öptü mmü ne mirası ne okulu vs gibi sözleri son derece üçünkü sınıf insanların yapacağı tartışmalaryıllarca bu tip babalar anneler ile karşılaştım durdum. sorunlar hep aynı. gercekten cok ama coookk yüce gönüllü olmanız gerekiyor bu tip bir ilişkiyi yürütebilmek için. ve maalesef anne yda baba daha acil olanı hangisi ise onu tercih ettiginde evde kalan yada yalnız kalan eş cıldırıyor ve kavga cıkıyor.
miras senin cocugun hayırlı mıydı da miras bırakıyosun ona ? yada senin cocugun bir bayramda bile gelip el öpmedi onu özel koleje mi göndericem buradaki cocuklarının rıskından kesip ona göndericen..... daha 5000 bin tane problem.
hee iyi olanları yok mu var. ama nasıl ? ilk cocuk kimdeyse onda kalır. cocukla bir daha görüşülmez ise yeni ilişki genellikle cok iyi yürüyor.
peki.........hiç o kadar bencil değilim baba oğul arasına da girmem benden evladı olduğunda nasıl sorumluluk sahıbı bır baba olmasını ıstersem aynı sekılde ılk çocuğuna da sorumlu olmalı. bu söyledikleriniz senin çocuğun bayramda el öptü mmü ne mirası ne okulu vs gibi sözleri son derece üçünkü sınıf insanların yapacağı tartışmalar
Ilişkinin Başımda bunları hiç düşünmemiştim ama şimdi baktım ki hersey ciddiye binmeye başladı emekte ettim o kadar malum seviyorum da vazgeçmek çok zor geliyor
üçüncü sınıf falan demeyin bence bu büyükbir imtehan Allah başaranlardan etsin kendi çocugunuz olunca ve yaşınız ilerleyince böyle düşünmeyeceksiniz Allah kimseyi nefsine uydurmasın hakkaniyetten geri koymasın işiniz zor ama imkansız degil önce büyük imtehan oldugunu kabul etmenizi ondan sonra ben bu yolda varım demenizi öneririm mutluluklar dilerimhiç o kadar bencil değilim baba oğul arasına da girmem benden evladı olduğunda nasıl sorumluluk sahıbı bır baba olmasını ıstersem aynı sekılde ılk çocuğuna da sorumlu olmalı. bu söyledikleriniz senin çocuğun bayramda el öptü mmü ne mirası ne okulu vs gibi sözleri son derece üçünkü sınıf insanların yapacağı tartışmalar
Konuştuk onların hepsini eski eşle maddi durumlar Yüzünden ayrılmışlar 10 yıl evvel çocuk büyüdüğü için artık çok görüşmüyorlaraçıkçası bekar birisiyle evlensen de bazı korkular yaşayarak evlenebilirdin.
elbette şu an çok daha fazla düşünmen gerekli..
çocuğu ile arandaki dengeyi sağlayabilecek mi? yeni bir aile kavramına sevgiliniz GERÇEKTEN açık mı?
aranızdaki yaş farkı, eğitim durumu gibi şeyleri düşündüğünüzü varsayıyorum.
eski eşi ile neden ayrılmıs ve çocuk dolayısıyla görüşmeleri çok sık mı? nafaka gibi durumları nasıl sonuçlandırmışlar? sizin geçiminize mani bir durumu var mı?
Büyük bir sorumluluk olduğunun farkındayım teşekkür ederim yorumunuz içinüçüncü sınıf falan demeyin bence bu büyükbir imtehan Allah başaranlardan etsin kendi çocugunuz olunca ve yaşınız ilerleyince böyle düşünmeyeceksiniz Allah kimseyi nefsine uydurmasın hakkaniyetten geri koymasın işiniz zor ama imkansız degil önce büyük imtehan oldugunu kabul etmenizi ondan sonra ben bu yolda varım demenizi öneririm mutluluklar dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?