- 8 Kasım 2014
- 1.634
- 1.313
- 63
Vah ki vah. Sanane eski eşinden? Niye bu kadar takıntılısın? Bakma görme, kim konuşuyorsa konuşsun. Senin şu yazım tarzın, kadını kafanda ne kadar büyüttüğünü gösteriyor. Şu şöyleymiş, bu böyleymiş diye neden kendini kandırma çabasındasın? Çok mu mutsuzsun?
Daha önce de yazmıştım. Ne olursa olsun karısı olmuş, soyadını vermiş bu kadına senin nişanlın, istediği kadar yakışıklı olsun, yüksek ihtimalle erkekliğinde bir sorun var, senin böyle konuşmana izin veriyorsa, büyük büyük yazıyorum, ADAM DEĞİL.
O zaman ne akla hizmet karısı diyorsunuz? Bunlar evli diil, sevgilisiymiş. Amma da takmışsınız eski sevgiliye. Sizden bir şey rica edebilir miyim? Eminim kültürlü bir insansınız, önünüzde de internet var, müslüman dininde dini nikah ne anlama gelmektedir? Dinimize göre nikahının altına alınan kadın, o erkek için, Allah'ın emaneti sayılmıyor mu? Yani kusura bakmayın size bir şeyleri dikte etmeye çalışmıyorum, belliki seviyorsunuz. Ancak benim söylemeye çalıştığım farklı, körü körüne güvenmeyin, ona bunu yaptı bana yapmaz diye düşünmeyin. Bende eski eşimden bir önceki sevgilisi Hakkı'nda neler duymuştum, ha ben bu kadar didiklemedim, bir çok kez eski eşimi anlatmaması için ikaz ettim. Kızla bir yerde karşı karşıya geldim, nişanlıydım, yüzüme bakıp güldü, çokta güzelmişsin yazık olmuş dedi:). Sonuç olarak benim hakkımda daha kötülerini söyledi.Bende yine tekrar ediyorum. "Soyadını vermemiş" neden bu kadar kadını koruma çabasında olduğunuzu da anlamadım. Olayları yaşayan benim yani karaktersiz bi kadından verilmiş sadakası varmışki kurtulmuş. Bu bir. 2.si karısı olmamış imam nikahıyla caimden çıkıp gözünün içine baka baka 3.kez boşol denen bir kadının adamın peşinden gitmesi anormal olan. Ayrıca nişanlım adam gibi adamdır. Bence siz dünya görüşünüzü biraz gözden geçirin. Size bir kardeş tavsiyesi. Bu bakış açısıyla dostu uzak düşmanı yakın edersiniz kendinize. Yazık
Halen aynı yerde dönüp dolaşıyorsun. Ne olursa olsun, hayatına girmiş çıkmış bu kadın, iyi yada kötü yanlarında muydun? Neden bu kadar eminsin kadının kötü olduğundan? Neden bu kadar taktın eski eşe. Açıkcası ben buradaki konuşmadan eski eskide kaldı, şuan nişanlımla hayatım Nasıl olur diye yazmanı beklerdim. Bak cidden diyorum kötülüğünü istemiyorum, başıma geldi, ne kadar ağır günler geçirdim ben, 1 aylık bebekle. Körü körüne güvenme, kendini hep sağlamda tut. Seni de bir anda bırakabilir. Ben bu yazdıklarından sonra o adamın yanında senin garantin olduğuna inanmıyorum. Ha beni yanılt diyen, son 6 altı aydır Samanyolu tv deki sırlar dünyası gibiyim, ağzımdan çıkan oluyor maalesef, yapılacağımı sanmıyorum bu Ada'm seni üzecek.Birde şöyle bir gerçek var. Eğer dediğiniz gibi soyadını verdiği karı-koca ilişkisi olduğu biri olsaydı ve ayrılsaydı. Ne farkederdi kötüyse kötüdür. Bunun adamlıkla ilgisi olsaydı cinsel anlamda paylaşımlarda bulunurdu benimle. O yaşanılan olayları paylaştı. Tabiki paylaşacak en yakını benim. Asıl ailesiyle bile yakın bulup konuşamadığı şeyleri benimle konuşabilmesi adamlıktır. Düşünceniz bana çok garip geldi. Aksine nişanlımla çok mutlu olduğum içindir bu korkularım aksi halde zaten evlenmezdim. Kadını büyütmüyorum. Sadece kusursuz br birlikteliğiniz varsa en ufak sinek miğde bulandırır. Tedirgin olursunuz. Yoksa kendimle kıyaslayamayacağım kadar düşük bir karakter seviyesi var. En yakın çocukluk arkadaşları dahi şükür ensonunda arkadaşımızı mutlu gördük diyorlar. Ama anladığım kadarıyla siz insanlara olan güveninizi kaybedeceğiniz şeyler yaşamışsınız. Bende yaşadım elbette öyle ki artık bikere karşılıklı konuşmam bana yetiyor mazlumu da zalimi de ayırt edebiliyorum.
Çok iyi bilirim. Ben doğuluyum ve halen orada yaşıyorum, aşiret geleneği vardır bizde. Ancak sizin anlattıklarınız bizim burda yaşanmaz, ayıplarlar. Aklımdayken dini nikahta boşol denildiği zaman kadına Rıza'sı sorulur, haberiniz var mı? Kadına Rıza'sı sorulmuş mu? Dini nikah çocuk oyuncağı mı? Resmi nikah olmadan dini nikah kıyan imam suçludur, bu imamı da öğreninde şikayet edelim. Hz Muhammed (sav) kadının önemi bir çok kez vurgulamıştır, hadi okumadınız, duymadınız mı?Doğu adetlerini törelerini bilir misiniz? Ben çok yakından biliyorum. Etraf ne der o ne der bu ne der diye insanları istemedikleri onca şeyin içinde bırakırlar. İmam nikahı denilen şey eskiden resmi nikah olmadığı için yapılan ama yine de kayda geçilen bir işlem yani resmi nikah olmadan sadece dini nikahla yaşamak dediğimiz şey aslında kadının hakkını savunacağı bir belgedi olmadığı ve mağdur bırakıldığı için zamanımız için uygun değil. Bütün kitaplarda da yazar bu. Ayrıca etraf ne der baskısıyla nikaha giriliyor camiden çıkınca da 3 kez boşol dendiğinde boşanılmış olunuyor. Kadın bunun başına geleceğini bildiği halde ısrarla bu diretilen şeyde zorlayan taraflardan biri oluyor. Peki burda erkeğin suçu ne? Annesi o kadar pişman ki şuan açık açık söylemesede oğlunun mutluluğu için herşeyi yapıcak durumda. Kastettiğim şey insanlara zorlamayla yapılan şeylerin sonu iyi olmuyor. Eşiniz daha önce o hanımla kendi isteğiyle sevgili olmuş. Yaşadığınız şey çok farklı ama az çok anlayabiliyorum bahsettiğiniz karakterden. Çünkü eski bir arkadaşımında başına geldi. Edirnedeki sevgilisi için onca şaf ederken evlndikten sonra birlikteliğe dahi devam etmişti. Bu öyle bir olay değil. Kadın resimlerimizi netten alıp büyü falan yapmaya uğraştı böyle aptalca şeylerle uğraşan biri yani
Çok iyi bilirim. Ben doğuluyum ve halen orada yaşıyorum, aşiret geleneği vardır bizde. Ancak sizin anlattıklarınız bizim burda yaşanmaz, ayıplarlar. Aklımdayken dini nikahta boşol denildiği zaman kadına Rıza'sı sorulur, haberiniz var mı? Kadına Rıza'sı sorulmuş mu? Dini nikah çocuk oyuncağı mı? Resmi nikah olmadan dini nikah kıyan imam suçludur, bu imamı da öğreninde şikayet edelim. Hz Muhammed (sav) kadının önemi bir çok kez vurgulamıştır, hadi okumadınız, duymadınız mı?
Dini nikah devletlerin olmadığı Zaman'larda yapılan bir evlilik protokolüydü, yani bildirmek ve duyurmak anlamına geliyor. Ah neyse yazmayayım, hayatı sadece kendi hayatınızla var zannediyorsunuz.
Hah işte hayatında böyle cümleler olsun, sil at eskiyi. Öyle bir çizgin olsun ki, nişanlın ve çevresi eskiyi konuşmaya cesaret edemesin. Hani bir nevi vazgeçilmez olmaya çabala. Diğer türlü anlatımın hoş değil. 4-5 ay da erken emin olabilmek için. Bu arada benden büyükmüşsün, harbi harbi 16 yaşındaki kızla yazışıyorum sandım.28 yaşımdayım. İnsanlara güvenmenin sonucunda kötü şeylerde yaşadım elbet. Bu sebeple kolay kolay etrafına yakınına birilerini sokan samimiyet kuran biri değilim. En ufak bir yalana dahi tahammülü olmayan biriyim. Ama nişanlım iyide olsa kötüde olsa hep doğrusunu söyleyen biri. Bu güveni kurması kolay olmadı elbet çünkü çok fazla kuşkucuyum ben. Ama bi 4-5 aydır daha güzel bir saygı ve sevgi var aramızda.
Size Kuran'ı Kerim Türkçe açıklaması tavsiye ediyorum:). Biraz mensubu olduğunuz dini öğrenin, yada müslümanım demeyin, kısacası komik olmayın.Benim yazdıklarımı yazmışsınız zaten. Ama bi farkla; kadının rızası alınmaz:) kadın boşayamazda erkek boşamadıkça:) sadece kadına boşama karşılığı belirtilen mihri verilir. Sizin dediğiniz osmanlıda hanedan kanı taşıyan kadınlarda oşan bişey ki o da kitapta yazmaz. Devlet kanunudur. Şer'i hukukta yeri yoktur. Bu sebeple yapılanın yanlış olduğunu tüm yazılarımda yazdım zaten. Elbette ayıp bende zaten bunu söylüyorum. Kadının bunu kabul etme sebebi sizce ne peki? Kadına zorla yaptırılmadı bu. Erkeğe zorla yaptırıldı. Yani değiştirilmesi gerekilen fikir şu "kadın ya da erkek hak ararnırken cinsiyete bakmadan karae vermek" sadece kadınlar mağdur olmuyor bazı durumlarda erkekte mağdur olabilir. Kadın bunu bile isteye yapıyor. "mağdem evlenmek istemiyor ozaman sizin nikahınızdan yapalım" diyor üstelik kadın müslüman değil. Ama "etraf ne der" lafı üzerine bir insanın hayatı hiç istemediği bi şekilde yönlendiriliyor
Benim yazdıklarımı yazmışsınız zaten. Ama bi farkla; kadının rızası alınmaz:) kadın boşayamazda erkek boşamadıkça:) sadece kadına boşama karşılığı belirtilen mihri verilir. Sizin dediğiniz osmanlıda hanedan kanı taşıyan kadınlarda oşan bişey ki o da kitapta yazmaz. Devlet kanunudur. Şer'i hukukta yeri yoktur. Bu sebeple yapılanın yanlış olduğunu tüm yazılarımda yazdım zaten. Elbette ayıp bende zaten bunu söylüyorum. Kadının bunu kabul etme sebebi sizce ne peki? Kadına zorla yaptırılmadı bu. Erkeğe zorla yaptırıldı. Yani değiştirilmesi gerekilen fikir şu "kadın ya da erkek hak ararnırken cinsiyete bakmadan karae vermek" sadece kadınlar mağdur olmuyor bazı durumlarda erkekte mağdur olabilir. Kadın bunu bile isteye yapıyor. "mağdem evlenmek istemiyor ozaman sizin nikahınızdan yapalım" diyor üstelik kadın müslüman değil. Ama "etraf ne der" lafı üzerine bir insanın hayatı hiç istemediği bi şekilde yönlendiriliyor
Bazı yalanlara kendini inandırmaya çalışıyor, gerçekten üzücü. Ah bir anlasa kötülüğüne bir şey söylemediğimizi.Muhâlaa: Herhangi bir nedenle evlilik hayatını sürdürmek istemeyen kadının kocasına ödediği bir bedel karşılığında evlilik bağından kurtulmasına muhâlaa denir. Bu boşanma biçiminde kadın istemediği evlilikten kurtulurken, erkek de uğrayabileceği maddi zararı telafi ederek yeniden evlenme imkânını elde etmiş olur. Allah Teâlâ, Kur'an-ı Kerim'de, "...Kadınlara vermiş olduğunuz bir şeyi geri almak helâl değildir. Meğer ki karı-koca Allah'ın çizdiği sınırlara riâyet edememekten korkalar. Şayet onların, İlâhî sınırlara riâyet edemeyeceklerinden korkarsanız zevcenin kurtulmak için bir şey vermesinde ikisi için de günah yoktur...” (2/Bakara, 229) buyurarak muhâlaa yoluyla boşanmayı meşrû kılmıştır. Boşamaya ehil olan erkekle boşanmaya ehil olan kadın, aynı zamanda muhâlaaya da ehildir.
Bazı yalanlara kendini inandırmaya çalışıyor, gerçekten üzücü. Ah bir anlasa kötülüğüne bir şey söylemediğimizi.
Halk arasında bir tabir vardır, at gözlüğüyle bakış:), ne yazıkki hanfendi böyle sadece kendi penceresinden bakıyor. Nedense yazdıkları bana derin mutsuz olduğunu düşündürdü.Birçok ikinci eş olacak kadında bu var..
Bir türlü kabul edemiyorlar ilk evliliği ama evlenebiliyorlar.
Ve şu adamların klasik zaten ben onu sevmemiştim yalanlarını öne sürüyorlar hep..
Be adam sevmeden evlendiysen bile suç senin.
Demek ki sen silik, ezik, karakterin oturmamış bir adamsın..
21 yaşında olup olmaması da önemli değil itiraz edebilmesi için..
Alkollü olup imam nikahının geçersizliğini düşünebiliyor da bunun zina olduğunu düşünemiyor..
Kadın boşanamaz diyor bir de.
Hayır erkekle anlaşıp boşanabiliyor..
Ben kızıyorum böyle kendi yanlışlarını doğru gibi gören ve bunun için direten, haklı olanlara da mantıksız yorumlar yapan..
De ki ben kıskanıyorum..
Bir başka kadınla evlenip ayrılmasına üzülüyorum..
Onla hatıraları olmasına bozuluyorum..
Yok illa ilk eş yerden yere vurulacak..
Halk arasında bir tabir vardır, at gözlüğüyle bakış:), ne yazıkki hanfendi böyle sadece kendi penceresinden bakıyor. Nedense yazdıkları bana derin mutsuz olduğunu düşündürdü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?