Ikıncı evlılıgınse aıle apartmanına gelın gıtmek sakıncalı mı?

Dogangunes1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2017
463
-642
98
30
Gorustgm kışı abdestlı namazlı güzel ahlaklı bı çocuk fakat olurda evlenırsek aıle apartmanı en üst kata gelın gıdıcem. bınada 4 daıre var. anne babası abısı dıdısı bılmem ne. babası üst katı bılerek kıraya vermemıs oğlum evlenırse oturur dıye. fakat ben aıle apartmanı ıstemıyorm ama bunu çocuğa solemedm daha. cocuk kabul eder bence ama ana babası laf eder veya benim hakkmda kötü dusunmelerını ıstemıyorm napcm blmyrm. ben aıle apartmanını idare edemem.

Sizin ikinci evliliginizmi olacak? Neden insan ayni apartmanda yaşamak ister ki, bi rahat bırakın çocuklarınızı evlendiklerini birey olduklarını anlasınlar. İşler uzamadan direkt aile apartmani olmaz deyin. Ne düşünürlerse düşünsünler boşverin.

İkinci evlilik diyorsun; ilkinden hiç mi ders almadın? Niye sıkıntılı bi duruma bile bile gireceksin ki tekrar?

Çocuk hayır burada oturacağız diye diretirse onu kabul eden biri ile evlensin

Ben ilk evliliğimde gitmiştim hiç değerim bilinmedi temizliğe kadar karştılar insanlar ince düşünmeyi beceremiyorlar ailenin eğitim seviyesi görüp geçirmişliği düşükse herşeyi hak görüyorlar kendilerine sakın gitmeyin kendi çekirdek ailenizi oluşturmakta zorlanırsınız ben arkama bakmadan kaçtım ordan, 2.evliliğiniz tecrübeleriniz doğrultusunda çok dikkatli olun lütfen

Ben aile apartmanlarını her zaman riskli bulmuşumdur. Aile içinde aşırı samimiyet her zaman bir sıkıntı doğuruyor. Ayrıca mahremiyet de ortadan kalkıyor. Aile apartmanı istememeniz sizin doğal haklarınızdan biri. Görüştüğünüz kişi sizin kararlarınıza saygılı olmalı. Çünkü böyle konular tek taraflı karara dayalı olmaz. Babası belki başta hoşlanmaz, sizinki gibi detaylı düşünemez ama erkek arkadaşınız ailesine karşı ikna edici olmalı. Hakkımda ne derler diye düşünüp lütfen istemediğiniz şeyleri kabul etmeyin.

Bu konu müstakbel damat ve ailesinin yapısını anlamak hususunda tam bir turnusol kağıdı aslında farkında değilsiniz.

Sınırları, şartları şurtları olan insan değer görür. Sizi sevmeleri için taviz vermeyin. Bu isteğinize nasıl tepki verdiklerini; söyleniyorlar mı, ısrar mı ediyorlar, dudak mı büküyorlar, saygı mı duyuyorlar çok iyi gözlemleyin. Bir nevi sonrasının fragmanı çünkü.

İkinci evliliğiniz ama cümleleriniz ilk evliliğini 18 yaşında yapan kız toyluğunda. Hiç mi ders çıkartmadınız ilk evliliğinizden? Hakkımda kötü düşünmelerini istemiyorum demenize takıldım. Aile apartmanında oturmak istememek kötü düşünme sebebi mi? Kaçıncı evlilik olursa olsun aile apartmanı sıkıntılıdır. Herkes yapamaz ki bence yapmamalı da zaten. İdare edemezsiniz madem aile aparatından açıkça söyleyeceksiniz. Bu yüzden sizden vazgeçen adam da kendi bilir.

Siz ilk eşi instagramdan 'cenazeniz mi var?' diyen hanımsınız değil mi?

Lütfen karşınızda ki insana göre şekil almayın mincik mincik ederler insanı.
Net, ne istediğini bilir ve kararlı olun.
Adımlarınızı başkalarının isteklerine göre attığınızı farkettiler mi yandınız.

Aile apartmanında oturupta çok memnun olan kaç kişi var?
Binde bir falandır herhalde. Evliliğinize dinamit koymayın.

Namaz abdest güzel şeyler ama ne namazlı abdestliler var içi boş.
Hareketleri daha önemli.
İstemiyorsanız bir an önce konuşun bu konuyu.
Kimin ne düşündüğü önemli değil senin ne hissettiğin önemli.

Ya of ben de ev taşıyacağım, eşimin ailesinin olduğu şehire gideceğiz. Çok borcumuz var. Eminim kiralar yüksek diye aile apartmanında oturun diyecekler. Kiraya çıksak maddi olarak çok zorlanacağız, aile apartmanına gitsek psikolojik olarak ben biteceğim. Mahalleyi gör büyük çoğunluğu Afgan ve Suriyeli. Geri kalanı da cahil dedikoducu meraklı kadınlardan müteşekkil. Ev desen köhne..

Anasi babasinin arkanizdan ne dediği onemli degil. Onemli olan erkek arkadasinizin onlar hakkinizda konusurken onlara ne dedigi. Aile apartmani tabi ki sakincali. Kabul etmeyin, net olun. Kararinizdan da donmeyin. Bu kadar onemli bir konuda kararinizi görmezden gelecek olan adami da kaybetmekten korkmayin. Yolu acik olsun

Her aile karışmıyor. Ne anneannem ne de babaannem oğullarının yanına giderdi ki aile apartmanıydı. Şöyle bir sıkıntı oluyordu. Biri dışarı çıkacağı zaman diğerini görünce meraklı gibi sorardı. Yakınız diye yardım için çağırırdı. Ortak alan sebebiyle bazen sorun olurdu. Onlar merdiven pisliklerini bizim kata atardı veya cam önlerinde pislikleri olurdu. Kızlar evlenip gidince kurtulduk neyse ki Bir de kardeşler arasında daha sık kavga çıkıyor.

Güzel yanları da bir şeye ihtiyacın olunca yanlarındalar. Beraber yemek yemek veya oturmak da zevkli oluyor çoğu zaman. Apartman içi daha güvenli ve dilediğince kullanılabiliyor.

Ama ben aile apartmanında oturacak olsam aileyi tanımadığım için sorarım. Belirsizlikleri sevmem. Temizlik ve yemek gibi konularda kayın ailesinin tutumu ve beklentisi nedir? Evliliğe ne kadar müdahil olurlar? Apartmandakilerin anlaşma durumu nedir? Beni ne tehlikeler bekliyor?

Madem evleneceğim, bilmek hakkım. Net bir şey demiyorsa ve o daire oğlana zimmetlenmişse yabancı oturmasına karşı değillerse kiraya verip başka yerde otururum. Kayın aileyi tanıdıkça belki aile apartmanına taşınabilirim. Çocuk varken tanıdıkların olması iyi oluyor.

Abdest + namaz + aile apartmanı : en az 10 kişinin yemeğini ve temizliğini yapmanız için evlilik
Köyde oturmayacaklar ya. Niye başkasının temizliğini yapsın? Eğer kayın ailesi yaşlıysa ve hizmet bekliyorlarsa uzakta otursalar da çağırtıp iş yaptırmak isterler zaten.

Aile apartmanında yaşıyoruz. Bir kere bile temizliğe çağrılmadık. Çok yoğun misafir gelince birkaç kez annem yemek yapıp götürmüştür veya orada yardım etmiştir. 10u geçmez bu.

Abdesli namazli olmasiyla aile apartmaninda oturursam mutlu olurmuyum ne alaka? Tabiki asla ama asla gitmeyin ayri oturun milletin sulalesine hizmet etmek icinmi ikinciye evleniceksiniz kabul etmiyorsa ana kuzusudur zaten birery olamamistir vs vs bahsedin adamin karakterinide ogrenmis olursunuz

Ikinci değil kaçıncı evlilik olursa olsun aile apartmanı pişmanlıktır.. Buradaki konuları okuyun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…