- 22 Ağustos 2008
- 4.118
- 2.652
- 448
Öncelikle şahane hesabınız için sizi tebrik ve takdir ediyorum :)4 yıllık bir evlilikte 3,5 yasında kızınız varsa yeni boşandınız ve evlilik öncesi gebe kaldınız demektir , yani bu koşulda daha bir evliliğin kalıntılarını tam olarak üstünüzden atmadan yeni bir ilişkiye başlamışınız.
şartlarınız eşit sayılır ama yazın oğlan hep sizinle olacak, ve aynı evde üveyde olsa iki farklı cinsten iki kardeş yaşayacak.
birbirinizin çocukları ile ilgili kararlara karışmazsanız ilişki yürür ama aynı evde olunca ister isteemz sıkıntılar çıkacaktır.
eski eşler her daim hayatınızda olacak bu bile bir problem teşkil eder zamanla..
çocukların cinsiyetleri farklı ilerde aralarında kardeşlik dışı ilişkiler de olabilir... ben olsam ilişkimi yaşardım ama evlilik fikrini düşünmezdim..
bir evliliğim oldu demişiniz bende varsayımlarla bir tarih belirledim, aynı kişi ile iki kez evlendi iseniz onu bilemem belirtmediğiniz için benim varsayımım ortaya çıkıyor ki evlenemden cinsellik yaşayabilirsiniz hamile de kalabilirsiniz bu beni ilgilendirmez benim kastım hersey bu kadar yeni iken neden hemen bir ilişkiye başladınız ve yeniden evlenmeyi istiyorsunuz kısmı idi..Öncelikle şahane hesabınız için sizi tebrik ve takdir ediyorum :)
Durun size net tarihler ile bilgi paylaşayım, kafa yorduğunuz hususa açıklık gelsin;
2013 yılında boşandım,
2014 kasım da doğurdum,
2017 temmuzda boşandım.
Siz bu hesapla uğraşa durun. Sizden alacak başka bir bilgim yok, teşekkür ederim.
Öncelikle şahane hesabınız için sizi tebrik ve takdir ediyorum :)
Durun size net tarihler ile bilgi paylaşayım, kafa yorduğunuz hususa açıklık gelsin;
2013 yılında boşandım,
2014 kasım da doğurdum,
2017 temmuzda boşandım.
Siz bu hesapla uğraşa durun. Sizden alacak başka bir bilgim yok, teşekkür ederim.
Yası Gereği anne vs babasının biraraya gelebileceğini düşünüyor Olanilir bu da çok normal. Sizin ilişkinizdeki sağlayacak olan kişi siz değilsiniz babası . Size tek Düşen annesi gibi davranmamak .Kendi kızım ile ilgili önlem ve davranışları iyi yönetebiliyoruz şuan bu yüzden, sorunum olan; benim oğluyla ilişkim o yüzden bu konuyu yazdım.
evlenme karar süreci ile ilgili bir danışma yapmadım size, buna biz karar verebiliyoruz. Ancak özellikle oğlu olan yada benzer tecrübeli olanlardan fikir almak istiyorum.
Teşekkür ederim.
Çünkü ben yazdıklarım ile "hadi gelin yargılayın" demiyorum, sadece sorunum olan "oğlu ile ilişkimizi nasıl kuracağımı bilemiyorum, bakış açınıza ihtiyacım var " diyorum. Haddi olmayan yaklaşımlardan hoşlanmıyorum, ama nedense soruma değil de başka şeylere takılıyor insanlar. Bunu anlamıyorum.Pardon sizi anlayamayan bir tek ben miyim acaba.yorumlara neden bu denli agrasif cevaplar veriyorsunuz?
Gerçek sorunum olan oğlu ile olan ilişki konusunda fikirleriniz için teşekkür ediyorum, haklısınız bu durumu babasıyla konuşup onun bana yardımcı olmasını istemeliyim değil mi? Asla annesi gibi davranmam, onun bir annesi var. Ben ona teyze gibi yaklaşıyorum :)Yası Gereği anne vs babasının biraraya gelebileceğini düşünüyor Olanilir bu da çok normal. Sizin ilişkinizdeki sağlayacak olan kişi siz değilsiniz babası . Size tek Düşen annesi gibi davranmamak .
8 aydır daha yeni sayılabilecek bir ilişki ve ortada 3,5 yasında bir kız çocuğu var . Bence bu konuda temkinli olun . Kadar zaten sizin biz sadece fikir üretiyoruz .
Iyi günler .
Çünkü ben yazdıklarım ile "hadi gelin yargılayın" demiyorum, sadece sorunum olan "oğlu ile ilişkimizi nasıl kuracağımı bilemiyorum, bakış açınıza ihtiyacım var " diyorum. Haddi olmayan yaklaşımlardan hoşlanmıyorum, ama nedense soruma değil de başka şeylere takılıyor insanlar. Bunu anlamıyorum.
Hayatımızı çocuklar ile bir yoluna, düzene koyarsak inanın çok değecek buna gönülden inanıyorum. Bu yüzden ikimizde çocuklarımızın psikolojileri için çaba içindeyiz. Ben de sizin gibi elimden geleni yapacağım. Şunu biliyorum ki; kurduğum cümlelerde art niyetimin olmadığını bilen bir eş adayına sahibim çok şükür :)Oglanin tepkisi cok normal , gercekten es adayiniz bahsettiginiz gibi olgun bir adam ise bu isin altindan basariyla kalkabilir ancak yol gosterilmesi lazim kendine
Benim esim de inanilmaz kulturlu , her konida herseyi bilen bir adam ama ilk evlendigimizde ogluna yaklasimini gorunce dumur olmustum
Bizim icgudusel olarak bile bilincinde oldugumuz pek cok konuyu erkekler bipmiyor , anlamiyor
Ben dogruyu ogretebilmek adina esimle 1 yil mucadele ettim , baslarda direndi ama sonunda ikna oldu ve su anda cok guzel bir iliskimiz var esimin ogluyla aramizda
Zor ve mesakatli bir yol , gercekten degecegine inaniyorsaniz girin bu yola , yapamayacaginizi dusunuyorsaniz ortada 2 tane cocuk var onlar zarar gormesin deyip hic baslamayin
Bakın, konumu lütfen anlayarak okuyunuz, size evleneyim mi evlenmeyeyim mi diye sormuyorum ben de eş adayımda bunu idrak edebilecek düzeydeyiz. Sadece oğlu ile iletişimimi nasıl kurmalıyım, bakış açınız nedir diye soruyorum. Siz niye ısrarla başka konular hakkında fikir beyan ediyorsunuz cidden anlamıyorum. Lütfen oğlu ile ilişkimi kurma hususunda fikriniz yoksa çok rica edicem hayatımın diğer konularıyla ilgilenmeyin.bir evliliğim oldu demişiniz bende varsayımlarla bir tarih belirledim, aynı kişi ile iki kez evlendi iseniz onu bilemem belirtmediğiniz için benim varsayımım ortaya çıkıyor ki evlenemden cinsellik yaşayabilirsiniz hamile de kalabilirsiniz bu beni ilgilendirmez benim kastım hersey bu kadar yeni iken neden hemen bir ilişkiye başladınız ve yeniden evlenmeyi istiyorsunuz kısmı idi..
hayatınızda bir düzen varsa, geliriniz varsa, illa duygusal açlığınızı doyurmak için evlenmek şart değil ki..
sanki kendisine aşırı düşkün ergenliğin başına yaklaşmış bir oğlu olan, kendisi de bir evlilik hüsranı yaşamış biri ile evlenince herşey daha mı güzel olacak???
siz şimdi hep iyi yanlarını görüyorsunuz ya sonra???
aynı evde insanlar yalındır ama dışarda hep en iyi en güzel taraflarını sergilerler siz ister kabul edin ister etmeyin ama hayat böyle..
Son cumleniz en onemli sey zaten :)Hayatımızı çocuklar ile bir yoluna, düzene koyarsak inanın çok değecek buna gönülden inanıyorum. Bu yüzden ikimizde çocuklarımızın psikolojileri için çaba içindeyiz. Ben de sizin gibi elimden geleni yapacağım. Şunu biliyorum ki; kurduğum cümlelerde art niyetimin olmadığını bilen bir eş adayına sahibim çok şükür :)
Öncelikle yaklaşımınızın çocuklar üzerine olup verdiğiniz fikirler benim için önemli idi, dikkate alacağım.Neden size az çok kendi bakış açıları ile bakan ve yorumlayan insanlara sert tepki veriyorsunuz. Siz kendinize dürüst olarak önceliklerinizi belirleyin. ŞUAN bile eş adayınızın dengeyi kuramadığını söylüyorsunuz. Hemen evlenmeyip biraz daha tanısanız aklınızdaki şüpheler gittiğinde evlenseniz herkes için daha iyi olmaz mı? Eğer eş adayınızın eski eşi bekarsa çocuk sizinle uğraşacak ayırmak için, baba da düşkün olduğunda ve haklı haksız ayırt etmeye çalışıp aranızda denge kuramazsa ne sizin sevginiz ne de başka şeyler önemli olacak. eski eşlerin tavırları bile etkiliyor. Ergen çocuklarla uğraşmak da çok zor. ben meslek gereği 5 yılda anladım dillerinden size bu anlamda da kolay gelsin.
her evlenen eminim eşini severek ve anlaşacaklarını düşünerek evleniyor. AMA her şey istenildiği gibi gitmiyor. yine de mutluluklar dilerim inş çocuklarınız ve kendiniz için en güzel ve en doğru kararı verirsiniz.
Resmen bana tokat gibi bir yorum oldu bu. O kadar doğru ki, çok yorulucaz, çok yıpranıcaz. O kadar fazla etken var ki, ama çabalamam gerektiğini düşünüyorum..Ergen çocuğu olan biriyle evlilik başlı başına bir sorun silsilesi zaten.
Evliliğinizi yaparsanız şayet diken üstünde gibi hissedeceksiniz şuan bile tereddütleriniz var en ufak bir sözünüz olaya müdahil olmanız ters tepebilir davranışlarınız hem eşiniz hem de çevre tarafından sorgulanabilir.
Bu kadar tereddütler varken evlilik işine hiç bulaşmayın derim, kızınız var arada denge kurmak var ,kardeş ilişkileri var, eski eşler var daha sayabileceğim tonla şey var.
Ömrünüzü tüketmeye bence gerek yok.
Kizinizin size duskunlugu gozunuze bile gorunmuyorken onun oglunun duskunlugunun bu kadar gozunuze batmasi ilgincMerhaba Hanımlar,
Daha önce 4 yıl süren bir evliliğim oldu ve 3,5 yaşında bir kızım var. Kızım benimle birlikte, gündüzleri kreşe gidiyor, hafta sonu ise babası ve babaannesi ile geçiriyor. Düzenli bir hayatımız var kızımla.
Şimdi esas konuya geliyorum; Şuan bir ilişkim var, yaklaşık 8 aydır beraberiz. Çok düzeyli, zengin kültüre sahip, saygılı, anlayışlı, medeni bir adam. Birbirimizi çok seviyoruz. Onun da 8 yaşında bir oğlu var, çok yıllar önce ayrılmış eski eşinden, onlarında çocukları ile bir düzeni var. Okul zamanı oğlu haftaiçi annesinde, haftasonu babasında kalıyor. Yazın haftaiçi babasında, haftasonu annesinde kalıyor.
Buraya kadar sorun yok; biz artık ilişkimizi evliliğe taşımak istiyoruz fakat benim ciddi endişelerim var;
Ebeveynlik anlayışlarımız çok farklı. Onun oğlu da benim kızımda duygusal ve sakin yapıda çocuklar. Oğlu ile birbirlerine inanılmaz düşkünler, oğluna “hayır” demeyi bilmiyor ve bende bu yüzden oğluna nasıl davranacağımı bilemiyorum. Benim kızım ile ilişkileri çok güzel, hatta kızım sık sık sorar , çok güzel vakit geçiriyorlar. Ancak oğlu benden kaçıyor ve yanmda sürekli annesinden bahsediyor, herşeyin farkında ve babasının benden dolayı onu ihmal ettiğini düşünüyormuş.
Yani ; babasına bu kadar düşkün bir çocuk ile nasıl iletişim kuracağım bilmiyorum.
Tecrübe ve fikirlerinize ihtiyacım var.
Konusahibinin olabilecek olumsuz ihtimallerle alakalı yorumlara tahammülü yok,onunla beraber pembe hayaller kurabiliriz sadece..bir evliliğim oldu demişiniz bende varsayımlarla bir tarih belirledim, aynı kişi ile iki kez evlendi iseniz onu bilemem belirtmediğiniz için benim varsayımım ortaya çıkıyor ki evlenemden cinsellik yaşayabilirsiniz hamile de kalabilirsiniz bu beni ilgilendirmez benim kastım hersey bu kadar yeni iken neden hemen bir ilişkiye başladınız ve yeniden evlenmeyi istiyorsunuz kısmı idi..
hayatınızda bir düzen varsa, geliriniz varsa, illa duygusal açlığınızı doyurmak için evlenmek şart değil ki..
sanki kendisine aşırı düşkün ergenliğin başına yaklaşmış bir oğlu olan, kendisi de bir evlilik hüsranı yaşamış biri ile evlenince herşey daha mı güzel olacak???
siz şimdi hep iyi yanlarını görüyorsunuz ya sonra???
aynı evde insanlar yalındır ama dışarda hep en iyi en güzel taraflarını sergilerler siz ister kabul edin ister etmeyin ama hayat böyle..
Örneklemem gerekirse çocuklar üzerinden gideyim.Resmen bana tokat gibi bir yorum oldu bu. O kadar doğru ki, çok yorulucaz, çok yıpranıcaz. O kadar fazla etken var ki, ama çabalamam gerektiğini düşünüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?