• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci evlilik planım ve kızım

Ben kızım küçükken ayrıldım. Aynısını eski eşim de söyledi. Bir beş altı yıl sonra biriyle tanıştım. Ailem de Aynısını dedi evlenme kızın var vs. Kızım iyi anlasmisti. Ama ne olur ne olmaz dedim üç sene görüşüp evlenmedim. Çocuk en son yeter evlenelim dedi ayrıldık. Daha önce evlenmemis düzgün biriydi. Bir tek abim dedi daha iyisini bulamazsın diye. Ben evlenmedim, eski eşim birini buldu üç sene sevgili oldu. O üç sene kızını doğru dürüst aramadı bile. Ayrildi geri aramaya basladi kizimi.Ailem torun bakmaya başka şehre oğullarının yanına gidip kaldılar baya seneler o dönem. Eski sevgilim de evlendi. Kadının çocuğu varmış mis gibi geciniyorlar. Çocuk baba diyormus. Hayatları mükemmel gidiyor Allah daha iyi yapsın. Bir de çocukları oldu.

Benim kızım da büyüdü. Artık arkadaş vs benimle pek alakası kalmadı. Zaten üniversite ayrı ev derken seneye ayriliyoruz kızımla ayrı ayrı cikacakmis.

Ben de işte akşam 10 da buraya giriyorum elimde çay. Birazdan kızıma dondurma goturucem. Seneye o da olmayacak artık oturur elimde dondurma aşkı memnu izlerim.

İçinizde ne burukluk vardır şimdi ya ah be

Evet çok zor gerçekten. ilk boşandığım yıllarda asla hayatıma birini alamam , ikinci evlilik düşünmem diyordum ama zamanla fikirlerim değişti. Ben de mutlu olmak istiyorum ve hayat akıp gidiyor.
Çok haklısınız. Hem hangimiz anamızın yanında kaldık ki kızınız kalsın. Hayatınızdaki kişiyle kızınızın arası nasıl?

Arkadaşlar ben 5 yıl önce anlaşmalı ayrıldım ,
eski eşimle çocuklar sebebiyle seviyeli , güzel bir iletişimimiz var , çocuklarla birlikte yemeğe gideriz, özel günlerde biraraya geliriz vs. fazla uzatmak istemiyorum konuyu. Oğlum büyük, 9 yaşında kızım var, babası eğer ben evlenirsem kızımı benden kesinlikle alacağını söylüyor, kızım yabancı bir adamla aynı evde yaşayamaz diyor. Bu konuda tavrı kesin ve net , her türlü uğraşırım seninle kızımı alırım diyor. Kendisi evli değil ama evlenebilir belki.
Hal böyle olunca da hayatıma kimseyi alamıyorum. 40 yaşındayım ve hayat akıp gidiyor, ben de mutlu olmayı hak ediyorum .
Benimle aynı durumu yaşayan ya da fikir vermek isteyen arkadaşlar yazarsa sevinirim. Teşekkürler.
Kiz çocuğu erkek çocuğu farketmez bu devirde kimseye güven olmazda kiz çocuğu konusunda ben kadin olarak hassas ken bir baba olarak onun daha hassas olması gayet anlaşılır valla cok iyi biri şudur budur bilemem ama çocukları istismar edenler genelde hep cok yakınları çıkıyor annenin yeni eşi veya akrsba komsu vs o yüzden babasına hak veriyorum evlenecekseniz babasına verin kizinizi

İlk başlarda çocuğu kabul edip evlendikten sonra çocuğa düşman gibi davranan erkek -kadin farketmeksizin bir yığın insan var
Yani çok dikkatli olmak lazım

E ne yapsın bu kadın hiç sevmesin mi sevilmesin mi ya😵‍💫🥹
Yalnızlık Allaha mahsus, kızını evlendirince mi birini bulacak yaş kaç olacak? Giden zamanı kim tutacak🥹
Sevsin sevilsin illa hemen evlenmesi mi gerekiyo 40+ yaştan bahsediyoruz. Sevgilisiyle gezer tozar iş evlenip çocuğun hayatına dahil olmaya gelince tabili kriterleri artmalı, 16 yaşında gibi sevilmek istiyorum diyip ortalara atılacak bi durum değil bu. Doğru düzgün adam bulursa -aşığım,seviyorum, bana ilgi gösteriyor,-hariç evlensin buna bir şey diyen yok. Kızın var dikkatli seçimler yap diyince neden kadınlara bi haller oluyo anlamıyorum. Ayrıca evlilik durumunda kızıda babasıyla yaşamayı tercih edebilir

Evlenir ve kizini kimseye vermesi gerekmez.
Zaten hicbir hakim de, aa sen evleniyorsun o zaman senden cocugunu aliyoruz demez.

Babasi da evlenirse ne olacak? Sizin mantiginiza gore cocugu yurda mi verecekler?
Belli bir yaştan sonra çocuğa vilayette ilgili fikir danışıldığının farkında mısınız acaba? Burada sadece 2. eşin tavrı yeterli değil ama çocuk da istemezse ( ki çok yaygın bir durum ikinci evliliğin istenmemesi) ve babasıyla yaşamak istediğini söylerse velayet değişebilir.

Belli bir yaştan sonra çocuğa vilayette ilgili fikir danışıldığının farkında mısınız acaba? Burada sadece 2. eşin tavrı yeterli değil ama çocuk da istemezse ( ki çok yaygın bir durum ikinci evliliğin istenmemesi) ve babasıyla yaşamak istediğini söylerse velayet değişebilir.
Bilmemem mümkün mü? Lakin konumuz kadinin ikinci bir evlilik yapmasi durumunda çocuğun babasina verilmesini hakli görenlerle ilgili, yazdiginiz seyle alakasi yok yani.

Sevsin sevilsin illa hemen evlenmesi mi gerekiyo 40+ yaştan bahsediyoruz. Sevgilisiyle gezer tozar iş evlenip çocuğun hayatına dahil olmaya gelince tabili kriterleri artmalı, 16 yaşında gibi sevilmek istiyorum diyip ortalara atılacak bi durum değil bu. Doğru düzgün adam bulursa -aşığım,seviyorum, bana ilgi gösteriyor,-hariç evlensin buna bir şey diyen yok. Kızın var dikkatli seçimler yap diyince neden kadınlara bi haller oluyo anlamıyorum. Ayrıca evlilik durumunda kızıda babasıyla yaşamayı tercih edebilir
Kesinlikle katiliyorum. Evlenmek, ayni eve girmek zorunda degil. Annemin cok yakin bir arkadasi var ve 40 yasinda dul kaldi esi vefat ettigi icin. 3 tane kizi vardi ve daha ergenlik donemindelerdi liseye yeni geciyorlardi. Kadin evlenmedi cocuklarini buyuttu. 5 yil sonra da sevgilisi oldu hala daha bi sevgilisi var. Ama asla evlenmeyi dusunmuyor. 3 tane kizla yabanci bi adami ayni eve sokmak hic mantikli degil cunku. Gezin tozun tatil yapin. Askinizi yasamayin diyen yok🤷🏻‍♀️

Siz haklısınız ama babası da haklı bence. Evet kötü olan kötüdür, bunun kadını erkeği yok ama şu gerçeği de kabul edelim ki erkeklerde bu oran kadınlardan daha fazla. Damacanaya, tavuğa, köpeğe, küçük çocuğa hallenenler genelde erkek. Yalnız bu da değil, evleneceğiniz kişinin çocukları, yakınları vs. tarafından da tacize maruz kalabilir. O kadar sık rastlanan bir durum ki bu. Çok iyi tanıyıp gözünüzün hep üzerinde olması lazım. Aklınızın köşesinde o ihtimali hep saklı tutmalısınız. Bu şekilde de nasıl mutlu olabilirsiniz bilmem.

henüz ortada bir ilişkiniz yok sanırım. avukata danışın aklınızda neyin nasıl işleyeceği olsun. eski eş alıcam diyerek kızınızı alamaz sırf evlendiniz diye. tonla kadın ikinciye evleniyor. ama cok cok iyi düşünmelisiniz eve getireceğiniz kişinin üzerinde.
bugun tanışsanız 2 seneye evlenseniz kızınız 11 yaşında gelecek zaten. 2-3 sene de evlenmeden adamı daha iyi tanıyarak geçirirseniz kızınız daha da büyümüş olur. bu süreyi bilerek de uzatabilirsiniz kızınızın büyümesini beklemek için.
eşinizin tavrı çirkin, türk erkeği kafası direk. ama sizin de sorumluluğunuz büyük. hayatı sevgilinizle hemen evlenmeden de yaşayabilrisiniz 40 yaşında bazı şeyleri aşmış bir kadın olarak. normal bir evlilik sorumluluğunun 5 katını taşıyor olacaksınız. eşinizin tavrından bağımsız tüm bu yazdıklarım.

Arkadaşlar ben 5 yıl önce anlaşmalı ayrıldım ,
eski eşimle çocuklar sebebiyle seviyeli , güzel bir iletişimimiz var , çocuklarla birlikte yemeğe gideriz, özel günlerde biraraya geliriz vs. fazla uzatmak istemiyorum konuyu. Oğlum büyük, 9 yaşında kızım var, babası eğer ben evlenirsem kızımı benden kesinlikle alacağını söylüyor, kızım yabancı bir adamla aynı evde yaşayamaz diyor. Bu konuda tavrı kesin ve net , her türlü uğraşırım seninle kızımı alırım diyor. Kendisi evli değil ama evlenebilir belki.
Hal böyle olunca da hayatıma kimseyi alamıyorum. 40 yaşındayım ve hayat akıp gidiyor, ben de mutlu olmayı hak ediyorum .
Benimle aynı durumu yaşayan ya da fikir vermek isteyen arkadaşlar yazarsa sevinirim. Teşekkürler.
Tabi ki mutlu olmak hakkınız.. Fakat çok çok seçici olmalısınız.

Sizde haklısınız ama eski eşi anlıyorum. Kötü bir üvey baba olmasa bile istediği gibi rahat olamaz bence. KıZınız büyüyecek ve bilmediği biri rahat hareket edemez. Dışarıda giymediğimiz açıklıkta kıyafetleri evde giyeriz mesela ama adamın yanında giyemezsin. Regl olsan babana belki söylersin ama adama söyleyemezsin. Benimkilerde ayrı ben annem evlensin hep istedim ama evlenseydi o evde kalmazdım.

Valla ailecek görüştüğümüz beyefendi meslek sahibi(polis),çocuklu aile dostumuzun pedofili olduğunu ögrendigimden beri kimselere güvenin kalmadı.
İşin en garip yanı,mesleğinden atıldı,ilçeden gönderildi fakat eşi boşanmak yerine affedip bı çocuk daha yaptı,oda kız oldu.
Eşinizin kaygısını anlıyorum,benimde kızlarım var,boşanırsam cesaret edemem yeniden evlenmeye,hem bu sebepten hem de evlilik demek birazda dert demek,birdaha girmem o toplara keyfime bakarım

Eşiniz haklı,yani şu konuda haklı küçük üniversite dönemine gelmemiş çocuk varken evliliği yanlış buluyorum.Benim annem ben 3 yaşındayken 2. Evliliği yaptı ben evlenesiye kadar annemde kaldığım günler hep benimle uyudu mesela dikkatimi çekti.Ama babaannemler büyüttüğü için sıkıntı olmadı.Sizde de eğer yanınıza almayacaksaniz olabilir.
Allah korusun belki bir sıkıntı olmayacak ama olduktan sonra da hiç kıymeti yok.Mesela müge anlı da kızı çok büyüdükten sonra evlilik yaptı takdir ediyorum bu konuda böyle ince dusunen kadınları.Siz de iyi düşünün hayırlısı olsun hakkınızda.

Eşiniz velayet davası açarsa hakim bu yaştaki çocuğun kendine sorar. Kızınız sizinle kalmaktan memnunsa bir sorun yoksa hiçbir şekilde alamaz. Çocuğu sizden alabilmesi için ya çocuğun kendisinin babama gideceğim demesi, ya çocuğa bakamamanız ihmal etmeniz, ya da yüz kızartıcı suç işlemeniz gerekir. Evlenmek suç unsuru değildir.

Ancak tabii ki yukarıdaki yorumlara katılıyorum. Hayatınıza alacağınız kişiyi beş değil on elekten geçirmeniz gerekir. Biz bir dikkat ediyorsak siz beş dikkat etmelisiniz.

Valla ailecek görüştüğümüz beyefendi meslek sahibi(polis),çocuklu aile dostumuzun pedofili olduğunu ögrendigimden beri kimselere güvenin kalmadı.
İşin en garip yanı,mesleğinden atıldı,ilçeden gönderildi fakat eşi boşanmak yerine affedip bı çocuk daha yaptı,oda kız oldu.
Eşinizin kaygısını anlıyorum,benimde kızlarım var,boşanırsam cesaret edemem yeniden evlenmeye,hem bu sebepten hem de evlilik demek birazda dert demek,birdaha girmem o toplara keyfime bakarım
Allah kahretsin öyle anneyi. Bu kadar ayyuka çıkmışken sosyal hizmetler niye devreye girmedi?

Allah kahretsin öyle anneyi. Bu kadar ayyuka çıkmışken sosyal hizmetler niye devreye girmedi?
İnanın bende anlamadım,sadece pedofili içerikli vidyolar varmış şahsi laptopunda.
Kadın arkadaşımdı,kocama iftira atıyorlar o yapmaz,bilgisayarına göndermişlerdir başka birşey olmuştur ben ona inanıyorum dedi.

Bence daha cok evlilik odakli dusunmeniz bana garip geldi. hayatinizda suan anladığım kadariyla kimse yok e olursa evlenip evlenmeyeceginiz de kesin degil 🤷🏻‍♀️.
biraz dogmamis bebege don biciyorsunuz once hayatiniza birini alin konu evlilige gelirse bunlari ozaman tartip bicersiniz

eşiniz haklı demiyorum, ama kendim de boşandım ve bir kızım var, ben açık olmak gerekirse evlenmek istemiyorum, kızımı yabancı bir adamla aynı evde yaşamasını düşünemiyorum bile artık. evet sizin de bir hayatınız var ama illa evlenmek zorunda değilsiniz. yaşayın hayatınızı görüşün istediğiniz kişi ile. bir evlilik yapmışsınız zaten.

Ben sayfalardır neyin tartışıldığını anlayamadım. Fizyolojik gerçekleri mi reddiyorsunuz? Kadın erkek çocuğuna nasıl tecavüz etsin? Kadınların karıştığı pedofili taciz sayısı kaç, erkeklerin karıştığı kaç? İstatistikle de mi kavgalısınız? Evet üvey baba üvey anneden daha tehlikelidir. Fiziksel olarak erkeklere nazaran daha güçsüzüz. 14 yaşındaki kız çocuğu 40 yaşındaki adama karşı koyamaz ama 14 yaşındaki erkek çocuğu 40 yaşındaki kadını duvara yapıştırır.

Back
X