• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci evlilik ve gelin olmak

Benim onceki konularimi okuyup anlayanlar zaten neden 1 yil ayni evde yasamak zorunda kaldigimi anlayabilirler fakat bunu anlamayip aaa bosanmadan birlikte yaşamışsın diyenlere sebeplerini yazayim belki de anlarsiniz...
İlk eşimle kagit uzerinde kalan ve beni zorlamayla sadece para yolu olarak kulladigi için bir evliligim oldu.
Ailemle kardeslerimle tehdit edilerek evlendim.
Eski eşim cezaevine girmeden önce beni bir pavyona satmıştı calismak zorundaydim. (Para hicbir zaman denklesmez ve cikma gibi bir lüksüm yoktu.)
Sığınacak hicbir yerim ailem ve param olmadigi için çalıştığım yerin sahipleri polislerle anlasma icinde oldugu için çıkamadım cikamazdim...
Simdiki eşim pavyonun bakkali yada marketi gibi bişey sadece sigara alkol vs ihtiyaclari karsiliyorlar.
Bizim istediklerimizi getirdigi zaman tanıştık pavyona ilk esimin yaptigi borcu kapatip beni çıkardi.
Esimin çocuklarına bakiyordum bana bir ev ayarladi orada kaliyordum aramizda duygusal bir bag olustu zamanla.
Esimin ilk eşi de cocuklarini birakip gitmis cok önceden. Evli degildir.
Bu sure zarfinda bende ilk esimden bosandim. Ve simdi de hem resmi nikah hemde dugun yapmayi planliyoruz...
Simdi cok merak icinde soruyorum hani iddet suresi yok bosanmamissin yok 1 yildir beraber yasamissin diyenlere. Ne yapsaydim pavyonda calissaydim daha mi namuslu olurdum? Yada neredeyse 2 yildir cezaevinde olan adamin cikmasini bekleyip beni baska daha kötü yerlere satmasini mi bekleseydim?
Beraber yaşadım çünkü simdiki eşim bana insan muamelesi yapti. Beraber yaşadım çünkü sevdim. Beraber yaşadım çünkü mecburdum. Allaha şükür şuan icin esim bana ev de araba da aldi kendi adima maddi bir gelecek de hazirladi. Suan mecbur oldugum icin degil sevdiğim icin mutlu oldugum icin ve önüm açıldığı için gelinlik giymek istiyorum... Bu suc mu?

Canım ayrıntı vermene gerek bile yoktu. Senin hayatın, çevre ne dermiş düşünmeden giy gelinliğini at göbeğini

görüş meselesi deyip geçilecek kadar basit bir konu değil bu ama 19 yaşında imam nikahlı oturan ve "evliyim" diyen birine bunu anlatabileceğimi sanmıyorum. bu konu kadının toplumdaki yerine kadar uzanıyor ama bunu anlayabileceğinizi sanmıyorum. zaten anlasaydınız herkesin görüşü deyip geçmezdiniz ve bunu uygulamazdınız. sizin orada öyle burada böyle diye bir laf yok, aynı ülkede yaşıyoruz, bizim burası da sizin orası da bu ülkeye dahil, orası burası mı var? yazık şu zihniyete. daha 19 yaşındasın, 10 sene sonra görürsün belki "herkesin görüş noktası farklıdır"ı.
Benim görüşüm bu bana bunun için hakaret edemezsiniz.
Kapalı bir şekilde bana hakaret ediyor sunuz resmen..Ben resmi nikah düşünmüyorum diye bana boyle ağır konuşmaya hakkınız yok...siz istersiniz nikah ben istemem :) siz beni bunun için suçlayamaz siniz.

zaten birlikte yaşarken düğün yapmak mantıksız. yani bana göre saçmalık.
ama nikahsız yaşamak daha mantıksız. ki 2. birlikteliğiniz bu yani biraz daha temkini olmalıydınız.
bence hem nikah yapın hem gelinlik giyin. sonra da bir yemeğe çıkın . o düğün dernek parasıyla da balayı yapın.

Kizlar ben ilk eşimden zorlu bir bosanma sureciyle bosandim ve simdi ikinci evliligimi yapmak uzereyim inşallah. Esiminde ikinci evliligi olacak benim cocugum yok fakat eşimin 2 cocugu var biri 13 biri 10 yaşında. Küçük biryerde yaşıyoruz ben hic gelinlik giymedim ilk kez gelinlik giyicem, düğün dernek yapmayi düşünüyorum ama korkuyorum elalem ne der? Bu ayip birsey mi? Eşimle neredeyse 1 yildir birlikte yaşıyoruz cocuklarda benimle birlikte yaşıyor ama hic düğün dernek yapmadığım için cok istiyorum bu yaz insallah olsun diye. Kafamda bir sürü sorular var. Sizce uygun mudur? Fikirlerinize ihtiyacim var. Simdiden tesekkur ederim.

Neden olmasın mutlaka yap icinde kalmasın ,giy gelinligini cocuklarıda güzelce giydir ,yap dügününü ❤️

Insanlar surekli konusur. Ne yaparsan yap konusur. Cogunlukta bos konusurlar. O yuzden guzelce gelinligini giy dugununu yap. Niye icinde kalsin ki? Elalem ne der dersen bir adim ilerleyemez mutsuz olursun. Senin hayatin senin kararin. Kimseyi ilgilendirmez. Konusanada aldirma. Sen mutluysan gerisi bos. ;)

Kizlar ben ilk eşimden zorlu bir bosanma sureciyle bosandim ve simdi ikinci evliligimi yapmak uzereyim inşallah. Esiminde ikinci evliligi olacak benim cocugum yok fakat eşimin 2 cocugu var biri 13 biri 10 yaşında. Küçük biryerde yaşıyoruz ben hic gelinlik giymedim ilk kez gelinlik giyicem, düğün dernek yapmayi düşünüyorum ama korkuyorum elalem ne der? Bu ayip birsey mi? Eşimle neredeyse 1 yildir birlikte yaşıyoruz cocuklarda benimle birlikte yaşıyor ama hic düğün dernek yapmadığım için cok istiyorum bu yaz insallah olsun diye. Kafamda bir sürü sorular var. Sizce uygun mudur? Fikirlerinize ihtiyacim var. Simdiden tesekkur ederim.

Neden uygun olmasın, içinden nasıl geliyorsa öyle yap
Elaleme halt yemek düşer
Mutluluklar dilerim =))

Bana destek veren veya destek vermeyen herkeze teşekkür ederim... Herkezin bir yaşama prensibi vardır. Evet bana göre de birlikte yaşamak saçmaydı ama böyle olmasi gerekiyormuş demek ki... Nasipten öteye köy yokmuş. Güzel ellerinizle bana güzel şeyler veya kötü şeyler yazdiginiz icin tesekkur ederim. Ne de olsa bir düşünce ifade etmişsiniz... Herkezin dusuncesi farkli olabilir soruma cevap vermeniz benim için cok önemliydi

Neden olmasın herkesin hayali neticede
Ha ilk evlilik ,ha ikinci evlilik
Elalem ne der kafasından çıkın lütfen hayat sizin hayatınız
Ne güzel yaşamasını bilene ;) keyfini çıkarın
mutluluklar.....

"Gız anam gelinin de ikinci evliliğiymiş biliyon mu? Boşamış atmış öbür herifi. İğsan bari gelinlik giymeye utanır. Genç kız mısın sen? Ne günlere kaldık! Acık fındık fıstık versene oradan. Meyve suyu yok mu gııı?"

Böyle bir kafa yapısını kaale alır mıydınız? Ben olsam almam hatta onların bu hallerine şöyle güzel bir kahkaha patlatırım. Hiç muhatap almayın, duymayın ve görmeyin. İnşallah çok mutlu olursunuz.

kimsenin ahlak bekciligini yapma girevim yok ancak nikahsiz beraber yasayan birinin gelnlik konusnda etrafin lafina bakmasi mantiga ters.

Bu da doğru. Böyle bir ülkede hatta küçük bir şehirde nikâhsız beraber yaşayan biri düğün yapıp gelinlik giyerken de kimseyi takmaz. Madem hayatınıza kendi kararlarınızla zaten yön veriyorsunuz, milleti niye sallıyorsunuz :kahve:

tabii ki uygundur. istediğinizi yaparsınız. Bu sizin özel gününüz, millet ne derse desin. İnsanlar hep sahip olamadıklarına laf eder zaten. Tadını çıkarın

Millet konuşursa kıskançlığından konuşur merak etme.. hiç takma onları keyfin nasıl istiyorsa öyle yap. Artık herkes 2. Evliliğini ilkmiş gibi yapıyor ne var bunda ? Kötü anıların yerine güzel anılar koymak lazım...

El alem 15 dakika konuşur siz bu hayatı ölene kadar yaşayacaksınız. Bundan sonra kulaklarınızı kapatın herşeye ve herkese. Bir kere geldiğiniz bu dünyada yeni ailenizle ne sizi mutlu ediyorsa onu yapın. Emin olun bunu bile kıskanacaklar. Ama yılmayın. Kimseyi ama kimseyi dinlemeyin. İkinci evliliğiniz diye defolu bir mal değilsiniz, siz mal değil insansınız. O güzel gelinliği de giyip düğününüzde çılgınlar gibi eğlenmeyi asla unutmayın. Eminim çok güzel olacaksınız :)

Bence uygun neden olmasın belli ki ilk evliliğinde gelinlik giymemişsin gelinliğini giy eşin ve çocuklarada danış düğün uygunsa yapın derim..

Tabiki giymek istiyorsan giymelisin. Çokta güzel olur.
Elalemde kim boşverin gitsin

Back
X