• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci evlilik

Annemin kuzeni (erkek) , 30 sene önce evlenmiş boşanmış 2 kız çocuğu annesi ile kendisi bekarken evlenmiş adam çocukları kendi öz çocuğu olarak bilmiş görmüş hatta kızlar kendi babalarini hiç tanimiyorlar annelerini terk ettiği için üvey babaları babalık yapmış gerçek manada ve bundan bir kaç sene evvel çok şaşalı bir düğünle o kızlardan birini evlendirdi . Ama bu söylediğim Türkiye hatta dünya da neredeyse imkansız gibi . O da kimbilir kadın ne iyilik yaptı da o adam nasip oldu 🙂

Arkadaşlar merhaba sadece bir fikir almak adına soruyorum .Ya da yaştan vardır diye soruyorum .Benim iki kız çocuğum var ve evlilik düşünmüyorum.Ya da düşünmüyordum diyelim ,bı arkadaş talip oldu yalnız çocuğu yok ,ama yaşadığımız şehir itibariyle biraz küçük .Neyse zaten düşünmüyorum ki bu sadece ben istemiyorum anlamında ama geçen bı arkadaşla konuşurken şakayla ya olabilir mi falan derken ailesi seni istemez iki çocuklu olduğun için falan dedi .Açıkçası ben bunun sorun olacağını düşünmüyordum çünkü çocuklarım benim hayatım ,elim kolum bacağım gibi ,karşıdaki insan içinde öyle olacağını düşündüm hep ama ne bilim öyle deyince üzüldüm .Var mi çocuksuz bir beyle evlenen çocuklu hanımlar .Ne yaptınız doğru mu bu görüşler .
Eski konularınıza baktım. Siz boşanalı daha 1 yıl olmuş. Çok erken bence evlilik düşünmek için. Üstelik büyük kızınız kabullenememiş galiba ayrılığı.

A1B94477-F01D-4598-9071-95957CDD00DA.webp
1A5DF3B4-D582-447B-9CB5-5F9B79D37949.webp
Konu sahibinin beyfendi hakkındaki diğer konularını ekliyorum. Daha Boşanalı 1 yıl olmuş. 2 kız çocuğunun evine yeni ilişkiye başladığınız bir adamı getirmeyin hanımefendi. Çok pişman olacaksınız çoook.

Arkadaşlar merhaba sadece bir fikir almak adına soruyorum .Ya da yaştan vardır diye soruyorum .Benim iki kız çocuğum var ve evlilik düşünmüyorum.Ya da düşünmüyordum diyelim ,bı arkadaş talip oldu yalnız çocuğu yok ,ama yaşadığımız şehir itibariyle biraz küçük .Neyse zaten düşünmüyorum ki bu sadece ben istemiyorum anlamında ama geçen bı arkadaşla konuşurken şakayla ya olabilir mi falan derken ailesi seni istemez iki çocuklu olduğun için falan dedi .Açıkçası ben bunun sorun olacağını düşünmüyordum çünkü çocuklarım benim hayatım ,elim kolum bacağım gibi ,karşıdaki insan içinde öyle olacağını düşündüm hep ama ne bilim öyle deyince üzüldüm .Var mi çocuksuz bir beyle evlenen çocuklu hanımlar .Ne yaptınız doğru mu bu görüşler .
Evlenmeyi düşünüyorsun belli. Çocukların için endişelenmen çok güzel. Kızlarının yaşı kaç. Üvey baba kavramı kız çocukları için daha zordur. Bir de evlenmek istediğin kişinin ilk evliliği mi. Sağlıklı olan iki tarafında evliliği tatmış olması. Beklentiler daha dengeli ilerliyor böyle olunca. Ama iki tarafında evlat sevgisi tatması şart değil. Uzman görüşü böyledir.

Bazı erkekler gerçekten evlat sevgisini geçirebiliyor karşı tarafa burda size iş düşüyor. Kızlarınızın sorumluluğunu üstlenip 3 kişilik düşünmelisiniz. Evlenmek istediğiniz kişiye dikkat edin sizinle mi evlenmek istiyor yoksa yuva mı kurmak istiyor. Eğer istediği sadece sizseniz ve buna sürekli vurgu yapıyorsa kızlarınızı çok yıpratırsınız. Ama beraber yuva kuralım zihniyeti varsa o da planlarına çocuklarınızı dahil ediyor demektir. Bakış açısını iyi değerlendirmeniz lazım.

Yuva kurmak her zaman pozitif bir eylemdir. Evlenmekten korkmayın. Küçük bir yerde yaşıyorum dediniz bu yüzden geriliyor olabilirsiniz. burda(kk) sizi kimse tanımıyor, duygularınızı ifade ederken çekinmeyin. Hakkınızda hayırlısı olsun. Biz yorum yaparız ama bazı şeyler yaşnmadan bilinmez.

Arkadaşlar tek tek alıntılayamadim ama bir kez daha belirteyim hayır evlilik düşünmüyorum .Düşünmedim ama sizin tepkilerinizi de çok iyi anlıyorum .Sadece insan hayatında bazen yorulduğu yanına yoldaş aradığı oluyor ama ne yazikki yaşadığımız bu dönem içinde bu işler biraz zor .Rabbim herkesin çocuğunu ve herkesi iyilerle karşılaştırsın .

hıc evlenmemıs kısılerın cocuklu kısılerle evlendıgını ve uzun omurlu evlılıklerı oldugunu goruyoruz
yalnız su var kı herkesın yapabılecegı bırsey degıl ve sızın cocugunuzu kımse sızın kadar sevıp sahıplenmeyebılır ınsanlar kendı dogurduklarına ıyı bakamıyor baskasının cocuguna evlı bıle olsanız baskasından olan cocuga kendı elı ayagı kendı cocugu gıbı zor yanı gercek dunyadan konusalım

zaten sız dusunmuyormussunuz sorun edecegınız bırsey yok karsınıza bırı cıkarsa cocuklarına aılen baksın falan derse veya baba nıye ılgılenmıyor derse haddını bıldırırsınız sızı bılen gelen cocugunuzu da bılıp kabul ederek gelır zaten

Dusunmuyorsan neden dert ediyorsun? Ayrica istemiyorum diyenler cogunlukla bence icten isteyip ama istemiyorum diyorlar.. bi sekil savunma mekanizmasi anliyorum..

Sevdigin biri olursa ve seni seven neden olmasin? Iyi seylerde duyuyoruz kotu seylerde.. 1 cocuk daha yaparsin toplam 3 olur yenisindende yani.. baba olma hakki alinmaz bilincli bir sekilde bence.. ha Allah vermez o ayrilir tabii. Bu defada acaba ayrim yapar mi cocuklar arasi diye dusunursun.. kisaca 2 tarafida seyli deynek.. denersin baktin olmadi onu da bosarsin.. dunyanin sonu degil tabii ama buyuk risk

Son düzenleme:
2 çocuklu bir kadın olarak ailesi beni ister mi, tercih edilir miyim diye düşünmek yanlış bence. Siz evlilik gibi bir durumda, herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp tartan taraf olmalısınız.

Kadın ya da erkek farketmez çocuksuz birinin çocuklu biriyle evlenmesine ben de ilk
sıcak bakmıyorum. Ailelerde sıcak bakmayabilir ama sizin sorununuz olmaması lazım bu. İstemeyen kendisi bilir.

Son düzenleme:
Ben çok realist bir insanım böyle romantik fikirler bana ters..şimdi iki çocuk adamın niye hayatı olsun ...böyle romantik fikirler de biraz garip..Benim de iki çocuğum var eşimden ayrılsam ben tekrar evlenmezdim.Bekar çocuksuz bir hanım olsam aynı şekilde 2 çocuğu olan bir erkekle de evlenmezdim.

Zaten düşünmedim .Uzayda yaşamıyorum ama ben aydın gorusluyum .
tam olarak medenıyet dedıgın tek dişi kalmıs canavar sözü vuku bulmus
aydın gorusun ne oldugunu gercekten bılsenız keske
daha yenı tanıdıgınız bır adamı cocuklarınızla yasadıgınız eve cocuklarınızın guvenlıgı ıcın- huzurunuz ıcın- ılerıde ne olur ne olmaz sutden agzım yandı yogurdu ufleyeyım hatta pöykureyım garantısı ıcın- dogru bır ebeveyn yaklasımı ıcın getırmeyın

kımse sıze neden bırıyle gorusuyorsunuz demedı eve getırmek cocuklarla tanıstırmak cooook yanlıs

Back
X