ikinci evlilik

angelxxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2012
3
0
36
Bursa
arkadaşlar yaza ikinciye evlenmeyi düşünüyorum İlk evliliğimden iki çocuğum var Kafamın içi çok dağinık Nasıl olacak ??????Çocuklar küçük Hadi bakalım Bu işi tecrübe edenlere sesleniyorum NASIL OLACAK yardımcı olursanız sevinirim

evleneceğin adamın da çocuğu var mı

çocuklar sizde mi kalacak

detaylı yazarsan daha çok yardımcı olabilir arkadaşlar

Bu durumda çocukların cinsiyeti de önemli bence.

Gerçi çocuklarınız küçükmüş.

Ama hergün neler neler duyuyoruz...

Evleneceğiniz adama son derece güveniyorsanız sorun olmayabilir tabii, ama kim kimi ne kadar tanıyabilir ki bu devirde?

Arkadaşlar öncelikle sağolun ilginiz için,,,onun çocuğu yok Benim ilköğretime giden iki kızım var O da benim gibi boşanmış İkimizin de 6 senelik bir evliliği olmuş Evlenince şu anda olduğu gibi annane bakacak çocuklara Annaneyle aynı evdeyiz bu arada Obu durumdan rahatsız değil güvenilir,olgun bir insan Düşününce bu bir avantaj bence annaneyle yaşamak !şimdi kafama en çok takılanların başında kızların babasına nasıl söylemeli Kalkıpta velayet davası açarsa ,gıcıklık yaparsa.... hadi onu hallettim nasıl oluyo bu işler Etrafımda hiç ikinciye evlenen yok ha bu arada 3,çocuğu da düşünüyoruz şimdiden teşekkür ederim

Allah yardımcın olsun zor gerçekten. o en ufak bir rahatsızlık belirtisi gösterse üzülürsün. sonuçta gerçek babaları değil.
iyice araştırın evleneceğiniz insanı.. bizim çevrede de yok ama.. eğer iyi bir insansa neden olmasın. İnşallah mutlu olursunuz

Maşallah,çok hızlısınız

hele bir evlenin de 3. Çocuk kusur kalsın....

Anneanne ile beraber mi yaşanacak?

Ben kızlarınızın babasının yerinde olsam velayet davası açarım sonuna kadar da diretirim

kusura bakmayın da bu devirde kimseye güven olmaz,kız çocuğu bu bir de..

En azından o kızlar büyüyene kadar evlilik işini bekletebilirsiniz

siz bir annesiniz ve en ön sırada evlatlarınız gelmeli

tabi bunlar nacizane fikirlerim.....

Son düzenleme:
3.yü yaparsanız ona siz bakacaksınız diğer çocuklarınız buna hiç üzülmücek mi bence bunu dert edin daha çok

Kesinlikle ön planda evlatlarınız olmalı 3. çocuğun ne acelesi var??
Kızlarınız evlenmenizden rahatsz olmicakmı? küçükte olsalar onlarada danışmanız lazım çünkü hayatınızın içinde onlarda var. Ben ilk okul 5 teyken babamın tayini çıktığında gelip bana sordular nerede okumak istediğimi ve ben okuluma devam etmek istediğimi söyledim 2 yıla yakın babamdan ayrı yaşamak zorunda kaldık. Anlatmak istediğim çocuklarınızn psikolojisi çok önemli yaş ne olursa olsun onlara danışmadan kendi başınıza kararlar alamazsınız...
2 kız çocuğu dioyrsunuz bu adamla ne zaman tanıştınızki hemen güvendiniz onuda geçtim insan kaç yıllık eşini tanıyamıyor bu güven nerden geliyor? Elbette insansınız hayatınızı devam ettirmek istiyorsunuz ama özgür ve tek başına bir bayan değilsiniz. Kızlarınızı unutup hemen 3. çocuğu düşünmeye başlamışsınız evlenmeden... Üzüldüm kızlarınız için... Ve ben kızlarınızın babası olsam elinizden alırdım. Hiç tanımadığım bilmediğim bi adama kızlarımı emanet edemem heleki hemen çocuk düşünen bir anneye hiç emanet edemem

anneanneyle çocuklar ayrı bir evde kalsa daha iyi olurdu gibi ama bu sefer de çocukların üzülürler bide küçükler.bide senin çocuğun olursa daha da etkilenirler.hep beraber otursanız da durum zor gibi görünüyor.ne bileyim ikinci evlilik kolay değildir tabi.allah kolaylık versin

Arkadasim, galiba sen biraz hayal dünyasinda yasiyorsun.Bunu ne acele, 3.cocuk icin ? Evlenecegin insanda biraz garip.iki kiz cocuklu kadinla evleniyor ve kaynanasiyla beraber yasiyor.
Garip bir secim, altinda baska seylermi var acaba ?Hangi erkek, böyle herseyi kabul eder ? Bekar kiz ve bekar erkek evleniyor, bir sürü sorun cikiyor. Kiz cocuklariniz var, kizlarininizin babasinin yerinde olsam, sizden alirim.Bu kizlar ergenlik caginda. Hicmi korkmuyorsun ? Zaten basindan bir bosanma gecmis, iki cocugun var, hemde kiz cocugu , iyi düsün kardesim.

burada konu sahibi arkadaştan çok diğer hanımlara şaşırdım açıkçası... ne yani kız çocuğu olan ve boşanmış bir bayan evlenmeyi düşünemez mi? tabiki dikkatli olmalı ama evlenmeyip çocuklarının büyümesini bekleyip yaşlandığı zaman yeniden evlenebilme ihtimali olacak mı acaba ileride??? ileride çocukları evlenip gittiğinde bu yorumları yapan hanım arkadaşlarımız mı bu arkadaşımızın yalnızlığını paylaşacaklar.. ne kolay evlenme bekle demek....oda en az buradaki arkadaşlar kadar ihtimalleri düşünüyor ve endişeleniyordur herhalde ama belki bu adam çocuklarına gerçek babasından iyi davranacaktır... ne demek ben babasının yerinde olsam velayetlerini asla vermezdim... nereden biliyoruz ki babanın ilgli bir baba olduğunu??
3. çocuk meselesine gelince tabiki acele edilmemeli ama ortak bir çocukları olsun istiyordur yeni eş adayı bence....

Yorumlara üzüldüm.

Boşanmış ve kız çocuğu var diye illa büyümesini mi beklemesi lazım evlenmek için.

Belki çok acı çekerek bir ömür yaşadı, devamında mutlu olma hakkı yok mu ?

Gözü kulağı herzamankinden açık olacak o kadar. Anneanne de varmıi bu bir avantajdır çocuklar için.

Bir tek 3. çocuk meselesini düşünme hakkınız var tabiiki ama çok çok zamana bırakın, lütfen evleneceğiniz kişiye bırakmayın bu kararı.

......

ben diğer arkadaşların aksine anneanneyle oturulacak olmasına kızlar açısından avantaj olarak görüyorum...herhangi bir olumsuzluğu gözlemesi açısından faydalı olacaktır...fakat çocuksuz bir erkeğin 2 çocuklu bir hanımla evlenmesinde sorunlar yaşanır diye düşünüyorum...karşılıklı olarak birbirinizi iyice tanımadan asla adım atmayın derim...3. çocuğa gelince tabii ki olacak çünkü onun hiç çocuğu olmamış adam isteyecektir hemde en kısa zamanda....canım ikinci evlilikler çok zor ama imkansız değilruhunu karartmadan,temkinli adımlar atmanı dilerim....

bakın biz ne yaptık biliyor musunuz?

YORUM!

Yani burada nesnellik aramayın

kişisel fikirlerde genel-geçer diye bir şey söz konusu olamaz

herkes fikrini yazar çekiliir kenara

yoruma yorum yazmak da yasak ayrıca

herkesin yorumu kendine

kimse kimsenin yorumunu eleştiremez

cocuksuz bi adam neden 2 cocugu olan ve annesiyle olturacak olan bi kadinla evlenmek ister?????
bunu benim aklim almadi...
ya sizin paraniz var adamin yok, ya adam cok saf cok iyi niyetli cok yuce gonullu biri, ya da adam saglam ayakkabi degil...

Bir yakınım sizinkine benzer bir ikinci evlilik yapmıştı, küçük bir kızı vardı, evlendiği adamla ilk yıl ikinci kızını dünyaya getirdi. Adam iki kızı da birbirinden hiç ayırmadı. Sonra ilk kızları lisedeyken adam ne yazık ki kalp krizi geçirip vefat etti. Büyük kız haftalarca kendine gelemedi, babacım beni bırakıp gitme diye ağladı cenazede. Yani illa kötü şeyler olacak diye bir kural yok. Önemli olan karşınıza çıkacak kişinin kızlarınızı kendi çocuğundan ayrımayacak olması.

şüphesiz ki bir anne olarak seçtiğiniz eş adayı ve düşündüğünüz yaşantı için defalarca düşünmüş ince eleyip sık dokumuşsunuzdur.

ikinci evlilikler kalbinin sesini dinleyip de yapılacak bir evlilik değildir.defalarca mantık süzgecinden geçip maddi manevi rahat olacaksa en az mücadeleyle yapılacak evliliktir.

eğer evleneceğiniz adamın iyi bir işi.. biraz birikmişi... iyi bir ailesi temiz bir geçmişi varsa

sizde anneanne ile birlikte büyütücekseniz bu çocukları ve çalışıyorsanız durumlar oldukça iyiyse evliliğiniz iyi olacaktır.

babaları bekar mı evli mi? çocukları alması buna göre değişir. elbette evlenicekseniz babalarına danışmalı konuşmalısınız.

kendi hırslarınız uğruna olan evlatlara olmasın.

3. çocuk konusunda bence en azın 1 sene bekleyin derim.
çocuklar üvey babaya alışamadan birde sizin aile olmanızı kaldıramayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…