İkinci kadını tanıyorum. Vicdan yapıyorum !! ne yapmalıyım ?

sabahtan beri konuya olan yorumlara bakıyorum
hadi yallah kadına söyle olsun bu iş bitsin istiyor hanımlarımız
konu sahibi adamın karısına söyleyecek ayşe şutlanıp adamla kadın yoluna güzel güzel devam edecek
hadi bilemedin kadın adamdan ayrılacak
mutlu son

peki hiç düşündünüz mü kadın kocasıyla hesaplaşırsa adamda dönüp aslında bende sana anlatmak istiyordum ayrılmak istiyordum iyi oldu öğrendiğin derse
çok mu ütopik
yada bu durumlar ortaya çıkıp kadın adamı af ederse
daha çok yüz göz olup adamın yapacağını açık açık yaparsa
yakalanma korkusu da olmadan

her şeyi geçtim kadının her şeyi biliyor olup çevresinin baskısından dolayı evli kalıyor olması da var o kadına birinin gelip kocan seni aldatıyor demesi nasıl bir şey
hadi bilmiyor yine aynı şey
hiç bilmediğiniz bir kadın geliyor ve size kocan seni aldatıyor diyor
tepkiniz aa canım sağolasın sen ne iyi insansın mı olurdu
ya da kadın sanane bundan mı derdiniz yada senin bu işle alakan ne sen misin o kadın mı derdiniz
akraba olsa yakın bir arkadaşım olsa gelip bana kocanı bir kadınla gördüm dese anlarım

konu sahibinin sıkıntısını anlamadım gitti
kadın öğrensin de ne olsun istiyor kadın boşansa ancak iyi bir şey olur ama kadın bunları bildiği halde evde kalıp affetse kadına daha da azap vermekten başka yapacağı bir şey yok
zaten yazıyor boşanırlarsa vicdan azabı çekerim diye

Ayrıca bu metreslik savunuluyor bilmem ne diye zirvalayan hanimlar, elin kızı kocanizlayken metres oluyorda kocalariniz kaldırılmış birer melek mi. Allah aşkına kocamın metresi olmasın diye baska kadinlara bu kadar kin kusacaginiza kocalariniza net olarak söyleyin uckuruna sahip olsun. Kocam beni aldatsa ha ayseyle aldatmış ha fatmayla. Kocam aldatmış sonuçta.
:KK52::KK52:

Ayrıca bu metreslik savunuluyor bilmem ne diye zirvalayan hanimlar, elin kızı kocanizlayken metres oluyorda kocalariniz kaldırılmış birer melek mi. Allah aşkına kocamın metresi olmasın diye baska kadinlara bu kadar kin kusacaginiza kocalariniza net olarak söyleyin uckuruna sahip olsun. Kocam beni aldatsa ha ayseyle aldatmış ha fatmayla. Kocam aldatmış sonuçta.

O zirvalayanlarsan biri olarak cevap vereyim.

Kocam adam değil aldatıyor ise o metres ile ayni seviyede ve karakterdedir tekmeyi basarım isterse bir aylık bebeğim olsun öyle de büyük konuşuyorum.

Ama o benim kocam bana nikahı var sözü var bir ömür diye de metresi meşru kılmaz evli mevli fark etmez diyen kadınlar az değil zaten evet olay kocanın adam olmasın da bitiyor doğru ama bir o kadar da karakter yoksunu metres de de bitiyor eşit derecede.

Ben bir şekilde o kadına ulaşır, anlatırdım.
Haksızlığa, adaletsizliğe ve bu çirkin münasebete susmak da ortak olmak kadar yaralayıcıdır.
Doğru bildiğimi söylemektir mizacım, gerisi onlara kalmış.

Kadının haberi olmaması imkansız diyenlere katılmıyorum.

Burada onlarca konu açılıyor, bir şeyler hissediyorum ama yakalayamıyorum diye kahrolan kadınlar var.

Neden anlayamıyorum, neden herkes sessiz kal demiş ?
Ben sessiz kalmazdım. Belki kadına anlatamazdım ama adamı rahatsız ederdim.

Bir şekilde not iletirdim. Söyle, yoksa ben söylerim diye.

Ayşe metresi sıkıntı yaşamış diye mutluluğunu mu bozmak istemiyor kimse.

Annesinin yolundan gitmiş küçük metres.

Herkes dert keder cekiyor

O s.siz adamcik böyle rahat olmamali

Son düzenleme:
Valla ne diyim ki , söylesen kadın üzülücek ve muhtemelen eşiyle kavga edicek , söylemesen bu adam çoluk çocuğunun rızkını o kadına yedirip karısını aldatmaya devam edicek , ben de senin gibi kararsız kaldım , Allah bu adamı ve bunun gibilerini ıslah etsin.
Sanki bekâr erkeklerin suyu çıkmış gibi , bile bile bi başka kadının kocasından ne istiyorlar ki , yuva yıkanın yuvası da olmasın .

Sevgili ablalarım, kardeşlerim merhabalar.

Bir süredir buradayım ama bu ilk açtığım konu olacak. Sizlerin düşünceleri, benim için çok önemli. Her birinizin ayrı ayrı içten ve samimi olarak yardımcı olduğunuza inanıyorum.

Hemen konuya geçiyorum. Sorunun benimle alakalı olan kısmı, tamamen vicdani boyutu.

Üniversiteden çok çok yakın bir arkadaşımın kuzeni ismi Ayşe olsun. Ayşe anne babasız büyümüş. Annesi zamanında eşi ve kızını bırakıp başka bir erkeğe gitmiş. Babası da bir süre sonra vefat ediyor. Ayşe de, teyzede halada büyümüş derken şuan çalışıp tek yaşıyor evinde.

Çok yalnız kaldığını, ilk defa beraber olduğu erkek arkadaşının evlenmekten vazgeçip kaçtığını, ayşeyi ortada bıraktığını vs. birçok şeyi biliyorum.

Çok yalnızlık çektiği bir dönemde bu herif çıkıyor karşısına. İsmi ALİ olsun.
Ali evli ve çocuklu bir iş adamı. Zengin diyebiliriz. En son araba almış ayşeye.

Ali olacak herifin, karısının hiç birşeyden haberi yok. Arkadaşım bu hanımı bana sosyal medyadan gösterdi. "Merak ettim karısını bana bir göster filan diyip, öğrenmiş oldum eşinin hesabını "".
Niyetim kadına herşeyi anlatmak, adama rest çekmesini söylemekti. Bu sayede belki adam yasak ilişkiden vazgeçer ve evliliğine sahip çıkardı. diye düşündüm. Ama ya tam tersi olursa ve adam yuvasını karısını çocuğunu bırakırsa. AYŞEnin istediği olmuş olacak.!!!!! böyle birşey olmamalı.

Benim midem bu konulardan bulandığından beri arkadaşım ve kuzeni ayşe ile görüşmüyorum.

Şimdi ben büyük konuşmak istemiyorum ama ayşe gibilerden her zaman nefret etmişimdir.

arkadaşım ve kuzeni ayşeyle iliskimi kesmek vicdanımı rahatlatmadı maalesef.

Alinin eşinin hiç bir günahı yok. Bu hanıma ulaşıp gerçekleri anlatmalı mıyım ? çünkü bu yasak ilişki iki seneye yakındır devam ediyormuş. Kandırılıyor olması ve benim bunu bilip, hiç birşey anlatmamam vicdanımi cok rahatsız ediyor. Sanki aldatan benmişim gibi.

Acaba ben vicdanımı rahatlatmak için mi istiyorum bunu ? kadına herşeyi anlatınca büyük ihtimal boşanacaklar. Adam boşanmak istese çoktan yapardı. böyle yasak ilişki devam ediyor kadından deli gibi saklıyormuş.

Düşüncelerinizi bekliyorum. her türlü yoruma açığım. Yol gösterin lütfen.
Bence vicdan rahatsızlığında üzerine düşen ayşeyle ilişiğini kesmekti onu da yapmışsın zaten. İyi niyetinden hiç şüphem de yok ama ben insanların hayatına sırf bir şey biliyoruz diye bu şekilde müdahil olmayı hiç doğru bılmuyorum. Sonra gözünüzün görmediği o dört duvar içinde ne acılar yaşanır bunun sorumluluğunu nasıl alırsınız.. bunu almamalı insan. Tamam yapan adam yapmasaydı diyebilirsiniz ama ben bunu da vebal almak diye görüyorum. Tanımadığım bir insanın hayatının gidişatına öngörülemez biçimde yön vermek... Belki eş de biliyor.. belki o evde zaten şuanda çok kötü şeyler yaşanıyor.
ama kesin bilmiyor olsa da aynı fikrim..
Ayşe reşit olmasa, tamam. İşin içinde polislik bir durum olsa tamam. Ama yetişkin insanlara bu şekilde müdahele etme hakkınızın olmadığını düşünüyorum. Ali ve eşi arkadaşınız olsaydı durum farklı olurdu ama arkadaşınız ayşeyken yapabilecekleriniz en fazla onu vazgeçirmeye çalışmak vazgeçmezse de arkadaşlığınızı kesmek olur. Diğer insanlarla ahbap ya da akrabalığınız yoksa doğru bulmuyorum bir vicdan yükü oluşmamalı, sizi ilgilendirmemeli de. öyle olsa sırf ayşeleri sevmiyoruz diye dernekler kuralım bu tarz ilişkileri bulup çıkaralım eşlere söyleyelim.. abartı bir örnek gelebilir ama pek bir farkı yok bence :KK66:

zaten benim duymami istememiş hiç. ağzından kaçırdı da öyle öğrendim. duyduğumdan beri iliskimi kestim tamamen kopardım. ama bu vicdan ??
Vicdanın gereğini yapmışsınız neden hala rahatsız ki vicdanınız. Bence bu kadar benimsemeyin konuyu. Ben mesela bir yabancıdan duymaktansa hiç duymamayı yeğlerdim kesinlikle. Ve çok ağır konuşurdum o yabancıya, siz kendinizde bu hakkı nasıl buldunuz da çıktınız karşıma diye başlardım.. hatta başka şeylerden de şüphe duyardım..

benim içimde de böyle bi vicdan sorunu var. hala da geçmedi.
kız kardeşimle ilgilenen birisi vardı. ve kız kardeşim de kendisiyle ilgilenenleri genelde reddeder bişey hissetmez ama ilk defa bu kişiye karşı hisleri olmuştu. konuşuyorlardı, ve bu şahıs kardeşime neler söylüyordu.. çok aşık olmuşta, kardeşim çok güzelmişte.. ve sürekli telefonla mesajlaşırlardı. bi kaç kez de buluşmuşlardı.
derken bi gün kız kardeşim dedi ki ''ya bunun hiç sosyal medyası yok mu beni hiç bi yerden eklemedi bahsini de açmadı benim de aklıma gelmedi hiç'' dedi.
arattık facebookta. hesabını bulduk bu kişinin. bi inceledik ki meğer evlenmek üzereymiş! kızla nişan fotoğrafları, aşk fotoğrafları, yorumlar, düğün tarihi, vs... hayır bu adam salak mı kız kardeşimin bunları göreceğini düşünemedi mi onu da hala çözebilmiş değiliz.

kız kardeşim bunu aradı ağzına geleni saydı ve ''bütün mesajlaşmalarımızın ekran görüntülerini müstakbel eşine yollayacağım bunu bilmeli'' dedi. tabi bu kişi yalanlarına devam etti ''lütfen yapma onun bi suçu yok, o çok mutlu, sana aşık oldum ama onun mutluluğunu bozmak istemiyorum, vs''

biz bu kızı araştırıp telefon numarasına kadar bulduk ama kız kardeşim son anda söylemek istemedi. ''kızın suçu yok onun hayallerinin yıkılmasına sebep olamam'' dedi. ben söylemesinden yanaydım. ''şimdi sen bu adamla ilişkiyi kestin ama karakteri hala aynı, sen olmazsan başkasıyla aldatacak yarın bi gün, bu kız sürekli aldatılacak, evleneceği adamın nasıl biri olduğunu bilmeye hakkı var'' dedim. Ama kız kardeşim söylemek istemedi. ben de hala bi miktar vicdan yapıyor bu durum aklıma geldikçe.

Yahu bunda senin wicdan yapıcağın bi durum yok.
Dıdısının dıdısı 2. Kadınmış.... Banane !
Sen karısına söyleyince onlar ayrılacak mı? Hayır!
Ki eminim kadın biliyordur mutlaka bi yerde patlak Wermişlerdir.
Ha bide Ayşe'ye araba almış bunu niye özellikle belirttin anlamadım. Bence sen birazda kıskanmış olabilir misin?
Kıskanmak değil de sanırım çoğu kadın bir erkeğin metrese para harcadığını, çok düşkün olduğunu görünce kendi kocasını da düşünüp içselleştiriyor mevzuyu. Ondan ayşeler ölsün her kadın namuslu olsun da kocalar bir şey yapamasın diye düşünülüyor belki içten içe... ama bir ayşeye denk gelmedi, hiç kanca yemedi diye aldatmayan adam da adam olmuyor. Sorun ayşeler değil aliler bi bunu anlasak ayşeyi umursamadan aliyle hesabımızı kesebileceğiz zaten..

Ayrıca kızlar hayat bu her şey olabilir insan aldatılabilir de.. ama bu salak yerine konulma gururunu da anlamıyorum ben. Adam yapıyor kadın kurcalamadığından anlamıyorsa adam cin kadın salak yerine mi konuyor, öyle değil bence... adam da, benim kadın salak diye aldatmıyor zaten, tüm kadınlarla ilgili bir mevzusu var, hak görüyor kendinde kadın cin de olsa saf da olsa ne farkeder.. bu erkeğin kişiliği ile ilgili bir sorun. Ben kendimi cin olmak zorunda hissetmiyorum mesela..
Bence söylemek istiyor olma nedeni (sadece konu sahibine demiyorum bunu) belki de aldatılma korkusu.. burada ayşeye küfrederek rahatlıyor olabilirsiniz kızlar ama bunun da altında bu korku olduğunu düşünüyorum.
Ben böyle olaylar duyunca empati seviyesi çok yüksek bir insan olsam da ya benim de başıma gelirse diye düşünmüyor, vurun kahpeye diyemiyorum. alinin şerefsizliği yüzünden yanımdaki adamı kafamda evirip çevirmiyorum. Kendimden ve hayatımdan tamamen bağımsız bir konu olarak görüyorum bunları.
Ayşeyi savunuyor durumuna düşenlerden olabileceğimden ekliyorum: Öyle bir durum da yok ne münasebet, nötrlük bu.
Hatta ayşeye kızmayanların birilerinin metresi olduğu için böyle bir tavırda olduğunu ima edenler var.. hayretler içinde kaldım inanın...
Uzattım ama demem o ki konuyu okurken ayşenin saçını yolma ve onu mutsuz etme isteği doğmuyor benim içimde. Alinin karısını salak yerine koyuyorlar gideyim kurtarayım da. Bu bana dokunmayan yılan meselesi değil, sınırlar ve özel hayat meselesi bence, herkesin özel hayatına müdahale etme hakkımız yok. Hayatımda ayşe nasıl hissediyordur diye de düşünmedim hiç. herkesin kendi yaşamı, beğenmiyorsam görüşmem, ayşeyi bir daha düşünmem bile.
Çünkü kıskançlıklarım olabilse de aldatılma anksiyetem yok benim.. her hikaye başkadır neticede.. belki başıma gelir, gelirse de o zaman düşünürüm.
Ayrıca yibe söylüyorum, ben bir yabancının aile meselesine böyle girmeyi de pek çok açıdan da doğru bulamıyorum.

Son düzenleme:
Kıskanmak değil de sanırım çoğu kadın bir erkeğin metrese para harcadığını, çok düşkün olduğunu görünce kendi kocasını da düşünüp içselleştiriyor mevzuyu. Ondan ayşeler ölsün her kadın namuslu olsun da kocalar bir şey yapamasın diye düşünülüyor belki içten içe... ama bir ayşeye denk gelmedi, hiç kanca yemedi diye aldatmayan adam da adam olmuyor. Sorun ayşeler değil aliler bi bunu anlasak ayşeyi umursamadan aliyle hesabımızı kesebileceğiz zaten..

Ayrıca kızlar hayat bu her şey olabilir insan aldatılabilir de.. ama bu salak yerine konulma gururunu da anlamıyorum ben. Adam yapıyor kadın kurcalamadığından anlamıyorsa adam cin kadın salak yerine mi konuyor, öyle değil bence... adam da, benim kadın salak diye aldatmıyor zaten, tüm kadınlarla ilgili bir mevzusu var, hak görüyor kendinde kadın cin de olsa saf da olsa ne farkeder.. bu erkeğin kişiliği ile ilgili bir sorun. Ben kendimi cin olmak zorunda hissetmiyorum mesela..
Bence söylemek istiyor olma nedeni (sadece konu sahibine demiyorum bunu) belki de aldatılma korkusu.. burada ayşeye küfrederek rahatlıyor olabilirsiniz kızlar ama bunun da altında bu korku olduğunu düşünüyorum.
Ben böyle olaylar duyunca empati seviyesi çok yüksek bir insan olsam da ya benim de başıma gelirse diye düşünmüyor, vurun kahpeye diyemiyorum. alinin şerefsizliği yüzünden yanımdaki adamı kafamda evirip çevirmiyorum. Kendimden ve hayatımdan tamamen bağımsız bir konu olarak görüyorum bunları.
Ayşeyi savunuyor durumuna düşenlerden olabileceğimden ekliyorum: Öyle bir durum da yok ne münasebet, nötrlük bu.
Hatta ayşeye kızmayanların birilerinin metresi olduğu için böyle bir tavırda olduğunu ima edenler var.. hayretler içinde kaldım inanın...
Uzattım ama demem o ki konuyu okurken ayşenin saçını yolma ve onu mutsuz etme isteği doğmuyor benim içimde. Alinin karısını salak yerine koyuyorlar gideyim kurtarayım da. Bu bana dokunmayan yılan meselesi değil, sınırlar ve özel hayat meselesi bence, herkesin özel hayatına müdahale etme hakkımız yok. Hayatımda ayşe nasıl hissediyordur diye de düşünmedim hiç. herkesin kendi yaşamı, beğenmiyorsam görüşmem, ayşeyi bir daha düşünmem bile.
Çünkü kıskançlıklarım olabilse de aldatılma anksiyetem yok benim.. her hikaye başkadır neticede.. belki başıma gelir, gelirse de o zaman düşünürüm.
Ayrıca yibe söylüyorum, ben bir yabancının aile meselesine böyle girmeyi de pek çok açıdan da doğru bulamıyorum.
Bakış açınıza cidden hayran kaldım, çok olgun bir düşünce yapısı... :KK15:

Arkadaşım harfiyen söylediklerinle aynı düşüncedeyim.
Çoğu insanda Ayşe'nin metres oluşunu hoş gördükleri için yazmadılar zaten o yorumları ama işte bazıları sanki biz Ayşe'nin durumundayız we metresliği sawunuyormuşuz gibi konuştular.
hani konu bambaşka olsaydı konu sahibi yakın arkadaşından bahsetseydi tm derdik o Zaman bir çok kişi git söyle yada yine çıkardı söyleme diyenler.
Herkesin kendi görüşü şahsi fikri ben şimdi burda benimle aynı görüşte olmayanlara sizde öylesiniz kesin terbiyesizler mi demeliyim. Neden diyim ki herkes aynı fikirde olucak diye bişey yok, herkes konuya aynı açıdan bakıcaz diye bişeyde yok.
Dediğin gibi düşünüyorum burdaki çoğu kadın kendi hırslarını alıyo ama bilmedikleri şey war Ayşe yoksa Fatma her zaman olur ben şahsen önce Ada'mı suçlarım sonra karısını en son Ayşeleri!
Ayşe yakalandığında demez mi kocana sahip çıksaydın diye işte buna cwpları noolcak asıl onu merak ediyorum. O Ayşe'lerin neslini tüketemiyoruz keşke yükleyebilsek... Demek istediğim senin kocan seni aldatırsa kadının ismi önemli değil Ada'm bi gün onla bigün bunla takılır.
Ama buradakiler çok büyük konuşuyo en ufak seyde defederim tarzında ama işte başına gelmeden bilemezsin benim başıma eskiden gelmişti sevgilimi yakalamıştım bi kızla işyerinde dükkanı yıktım kızın yanındada bi güzel patakladım hala aklıma geldikçe gülerim iyi yaptım diye.
Konunun bide şu tarafı war konu sahibi karı koca boşanmasın istiyo ama aynı Zaman'da karısı öğrensin istiyo yani Ada'mla Ayşe ayrılsın tek derdi onları ayırmak yoksa karısının yuvasının bozulmasını istemiyo.
Şunuda söyliyim dostuna araba almış bi insanda az buz değil dostuna aşıktır kimsede kimseye araba almaz yani.yani benim şahsi fikrim olan Ayşe'ye olmiycak. Olsada 2 gün sonra başka Ayşe olacak yani Ada'm gitmiş dostuna araba almış ben hala ne konuşuyosam kadını Ada'm zaten gözden çıkarmış. Her neys..

Aslında bu konuya artık yorum yazmayacaktım sen etiket yapınca yazayım dedim. Konu sahibi zaten konuyu açtı daha da cwp yazmıyor.
Çok uzun oldu ya özür

Bakış açınıza cidden hayran kaldım, çok olgun bir düşünce yapısı... :KK15:
Çok teşekkür ederim. Hayran kalma sözü altında çok ezilsem de :KK22:
yirmili yaşlarımın başında ne çok mutsuzdum oysa toplumdan öğrendiklerimle.. Benim şimdilik keşfettiğim zaten insanın, bilhassa da kadının kendi zihnini ve tabularını esnetmekten, toplumdan aktarılan yargıları ve öğretilenleri irdelemekten korktuğu için mutsuz olduğu. O bir esneyince mutlu bir kadın oluveriyor insan. Sonra farklı bir bakış açısı kazanıyor. Koşulları aynı olmasına karşın.. ben mutlu bir kadın olmayı becerdiğim için zaten bazen böyle ısrarla, uzun uzun yazıyorum bakış açımı:KK39:
tekrar teşekkür ederim :oops:

benim içimde de böyle bi vicdan sorunu var. hala da geçmedi.
kız kardeşimle ilgilenen birisi vardı. ve kız kardeşim de kendisiyle ilgilenenleri genelde reddeder bişey hissetmez ama ilk defa bu kişiye karşı hisleri olmuştu. konuşuyorlardı, ve bu şahıs kardeşime neler söylüyordu.. çok aşık olmuşta, kardeşim çok güzelmişte.. ve sürekli telefonla mesajlaşırlardı. bi kaç kez de buluşmuşlardı.
derken bi gün kız kardeşim dedi ki ''ya bunun hiç sosyal medyası yok mu beni hiç bi yerden eklemedi bahsini de açmadı benim de aklıma gelmedi hiç'' dedi.
arattık facebookta. hesabını bulduk bu kişinin. bi inceledik ki meğer evlenmek üzereymiş! kızla nişan fotoğrafları, aşk fotoğrafları, yorumlar, düğün tarihi, vs... hayır bu adam salak mı kız kardeşimin bunları göreceğini düşünemedi mi onu da hala çözebilmiş değiliz.

kız kardeşim bunu aradı ağzına geleni saydı ve ''bütün mesajlaşmalarımızın ekran görüntülerini müstakbel eşine yollayacağım bunu bilmeli'' dedi. tabi bu kişi yalanlarına devam etti ''lütfen yapma onun bi suçu yok, o çok mutlu, sana aşık oldum ama onun mutluluğunu bozmak istemiyorum, vs''

biz bu kızı araştırıp telefon numarasına kadar bulduk ama kız kardeşim son anda söylemek istemedi. ''kızın suçu yok onun hayallerinin yıkılmasına sebep olamam'' dedi. ben söylemesinden yanaydım. ''şimdi sen bu adamla ilişkiyi kestin ama karakteri hala aynı, sen olmazsan başkasıyla aldatacak yarın bi gün, bu kız sürekli aldatılacak, evleneceği adamın nasıl biri olduğunu bilmeye hakkı var'' dedim. Ama kız kardeşim söylemek istemedi. ben de hala bi miktar vicdan yapıyor bu durum aklıma geldikçe.
keşke söyleseymiş..

Back
X