İkinci kadını tanıyorum. Vicdan yapıyorum !! ne yapmalıyım ?

Peki kadının bu durumu hiç tanımadığı bir kadınla konuşmak istemeyebileceği geldi mi aklınıza? Belki kadın adamı boşayamayacak? Belki biliyor.
Karşıdaki sizin hiç tanımadığınız bir kadın. Siz kadının bilmediğini nereden biliyorsunuz? Kadın arkadaşınız olsa usulünce söyleyin diyelim ama kadın muhtemelen biliyor. Arabalar alınmış, muhtemelen yıllardır tatiller, mücevherler vs vs. Siz cidden Ayşe'nin Ali'nin hayatına girmiş ilk kadın olduğunu mu sanıyorsunuz?
Evdeki kadın muhtemelen biliyor ve ya para için ya da imkanı olmadığı için boşanmıyor. Herkes tezgahını yürütüyor. Kadının size nasıl bir tepki vereceğini bilemezsiniz.

Marilyn, karışmaması gerektiği konusunda hemfikiriz.
Bu ihtimal de diğer bir şık olarak elbette var.

Sadece bir olayı paylaşmak isterim seninle:
Çok sevdiğim bir ablam var. Onunla psikiyatri kliniğinde tanıştık ve dostluğumuzu ilerlettik, annem ile daha bir ayrı oldular tabi.

Eşinin onu aldattığını henüz öğrenmişti o zamanlar. Belki 3, belki 4 senelik ilişkileri varmış diğer kadınla eşinin ve bunu yeni öğrenmişti o abla... Varlıklı bir aileydiler üstelik. O dertleşmeler boyu yaşadığı gel gitleri, kararsızlıklarını, perişanlığını hala hatırlarım. Eşi daire almış kadına, ev açmış, sermiş döşemiş, altına arabasını çekmiş.

Öyle salaklaşmış, psikolojik olarak bitmiş bir haldeydi ki, boşansa bir dert boşanmasa bir dert durumuna girmişti. Çevreye gülümserken, içi çürüyordu.

Devamında kadın, bu ablanın eşini soyup soğana çevirdi ve amiyane tabiriyle o adam kuyruğunu kıstırıp bu ablanın yanına dönmek istedi.

Yani belli olmuyor, seninki de kuvvetle muhtemel bir durum ama, böylesi haller de var. 4 sene uyumuş kadın :/

İki senedir aldatılan kadın kesinlikle biliyordur ya... Kimse kimsenin özeline müdahale etmeye hakkı yok. Kadının bilmediğini nerden biliyorsun . Bence biliyor ve kabulleniyor . Böyle kadınlarda var . Eee Ali zengin kadın düzenini bozmak istemiyordur. Ayrıca kadını Ayşe düşünmez cok mu umrumda kadını düşüncek olan Ali , üçüncü kişiler hiç bi zaman düşünmez . Ali ' de kesin Ayşe'ye karımla aram yok , ayrı yatıyoruz . Ama cocuklar için vs zorunlu evlilik sürdürüyom demiştir . Aldatan erkeklerin klasik yalanı .

Vicdan yapmanız en doğal hareket. Yalnız karışıp karışmamak zor bir karar. Ben direkt olmasa da bir şekilde o kadının kocasının yediği haltlardan haberdar olmasını isterdim. Adı Ayşe olan metresle de asla konuşmazdım.

Aynen susun diyenlere şok içerisinde bakıyorum.Günaha ortak olmak eet hımmm hakikaten çok ilginç bir ikiyüzlülük var ortada
Dahası kadının gerçekten haberi olmaması gibi bi durum mümkün değil sanki olmayabilir gerçekten yok mu hiç öyle iki yıldır beraberlermiş yeni öğrendim bunu bana nasıl yaptı diye konu açan yahu sanki görmedik hiç

Şahsi fikrim, üzerime çamur bulaşmaması için ben de karışmazdım ama kadını sanane diye azarlayıp bide kötü ilan etmek bazıları için tam bi ikiyüzlülük.

Basit bi ev işini bile dinen yorumlayan kafalar, günaha ortak oluyo ben ona şaşırdım. Yoksa ben hiç bi olaya dinen yaklaşmam zaten.

Kadın tabiki biliyordur, metresine araba alacak kadar umursayan bi adam var karşıda. Baya vakit geçirdiklerini tahmin etmek zor değil..

Sevgili ablalarım, kardeşlerim merhabalar.

Bir süredir buradayım ama bu ilk açtığım konu olacak. Sizlerin düşünceleri, benim için çok önemli. Her birinizin ayrı ayrı içten ve samimi olarak yardımcı olduğunuza inanıyorum.

Hemen konuya geçiyorum. Sorunun benimle alakalı olan kısmı, tamamen vicdani boyutu.

Üniversiteden çok çok yakın bir arkadaşımın kuzeni ismi Ayşe olsun. Ayşe anne babasız büyümüş. Annesi zamanında eşi ve kızını bırakıp başka bir erkeğe gitmiş. Babası da bir süre sonra vefat ediyor. Ayşe de, teyzede halada büyümüş derken şuan çalışıp tek yaşıyor evinde.

Çok yalnız kaldığını, ilk defa beraber olduğu erkek arkadaşının evlenmekten vazgeçip kaçtığını, ayşeyi ortada bıraktığını vs. birçok şeyi biliyorum.

Çok yalnızlık çektiği bir dönemde bu herif çıkıyor karşısına. İsmi ALİ olsun.
Ali evli ve çocuklu bir iş adamı. Zengin diyebiliriz. En son araba almış ayşeye.

Ali olacak herifin, karısının hiç birşeyden haberi yok. Arkadaşım bu hanımı bana sosyal medyadan gösterdi. "Merak ettim karısını bana bir göster filan diyip, öğrenmiş oldum eşinin hesabını "".
Niyetim kadına herşeyi anlatmak, adama rest çekmesini söylemekti. Bu sayede belki adam yasak ilişkiden vazgeçer ve evliliğine sahip çıkardı. diye düşündüm. Ama ya tam tersi olursa ve adam yuvasını karısını çocuğunu bırakırsa. AYŞEnin istediği olmuş olacak.!!!!! böyle birşey olmamalı.

Benim midem bu konulardan bulandığından beri arkadaşım ve kuzeni ayşe ile görüşmüyorum.

Şimdi ben büyük konuşmak istemiyorum ama ayşe gibilerden her zaman nefret etmişimdir.

arkadaşım ve kuzeni ayşeyle iliskimi kesmek vicdanımı rahatlatmadı maalesef.

Alinin eşinin hiç bir günahı yok. Bu hanıma ulaşıp gerçekleri anlatmalı mıyım ? çünkü bu yasak ilişki iki seneye yakındır devam ediyormuş. Kandırılıyor olması ve benim bunu bilip, hiç birşey anlatmamam vicdanımi cok rahatsız ediyor. Sanki aldatan benmişim gibi.

Acaba ben vicdanımı rahatlatmak için mi istiyorum bunu ? kadına herşeyi anlatınca büyük ihtimal boşanacaklar. Adam boşanmak istese çoktan yapardı. böyle yasak ilişki devam ediyor kadından deli gibi saklıyormuş.

Düşüncelerinizi bekliyorum. her türlü yoruma açığım. Yol gösterin lütfen.

Körler ve sağırlar birbirini ağırlar. Adam ve eşinin özeti bu canım. Emin ol eşi farkındadır. Hiç bulaşma derim.

Marilyn, karışmaması gerektiği konusunda hemfikiriz.
Bu ihtimal de diğer bir şık olarak elbette var.

Sadece bir olayı paylaşmak isterim seninle:
Çok sevdiğim bir ablam var. Onunla psikiyatri kliniğinde tanıştık ve dostluğumuzu ilerlettik, annem ile daha bir ayrı oldular tabi.

Eşinin onu aldattığını henüz öğrenmişti o zamanlar. Belki 3, belki 4 senelik ilişkileri varmış diğer kadınla eşinin ve bunu yeni öğrenmişti o abla... Varlıklı bir aileydiler üstelik. O dertleşmeler boyu yaşadığı gel gitleri, kararsızlıklarını, perişanlığını hala hatırlarım. Eşi daire almış kadına, ev açmış, sermiş döşemiş, altına arabasını çekmiş.

Öyle salaklaşmış, psikolojik olarak bitmiş bir haldeydi ki, boşansa bir dert boşanmasa bir dert durumuna girmişti. Çevreye gülümserken, içi çürüyordu.

Devamında kadın, bu ablanın eşini soyup soğana çevirdi ve amiyane tabiriyle o adam kuyruğunu kıstırıp bu ablanın yanına dönmek istedi.

Yani belli olmuyor, seninki de kuvvetle muhtemel bir durum ama, böylesi haller de var. 4 sene uyumuş kadın :/
İşte angela, o kadın 4 sene uyumadı, sadece konduramadı. 10 yıl aynı evde yaşadığın adam birden sık sık tatile gitmeye başlıyor, birden bazı geceler eve gelmemeye başlıyor, birden sana daha az tahammül ediyor, telefonuna daha sık bakıyor.
Anlıyorsun ama konduramıyorsun. Görüyorsun, duyuyorsun, ama görmezden geliyorsun, tamamen bilinçsizce.
İnan 4 yıl boyunca bir adamın çok ekstrem bir işi olmadığı sürece fire vermemesi mümkün değil. Çok düşük bir ihtimal en azından.
Ve 4 yıl boyunca aldatan adamın ilk vukaatı değildir ayrıca.
Ben bu konuda da cidden kadının 2 yıl boyunca aldaltılmış olduğunu fark etmemesinin mümkün olmadığını düşünüyorum

Şahsi fikrim, üzerime çamur bulaşmaması için ben de karışmazdım ama kadını sanane diye azarlayıp bide kötü ilan etmek bazıları için tam bi ikiyüzlülük.

Basit bi ev işini bile dinen yorumlayan kafalar, günaha ortak oluyo ben ona şaşırdım. Yoksa ben hiç bi olaya dinen yaklaşmam zaten.

Kadın tabiki biliyordur, metresine araba alacak kadar umursayan bi adam var karşıda. Baya vakit geçirdiklerini tahmin etmek zor değil..
Ikidir aynı şeyi yapıyorsunuz. Konu sahibine yazın yorumunuzu polemik arayışına girmeyin. He illa gireceksiniz de etiket kullanın rahatsız oluyorum bu tip ithamlardan.

Vicdan yapmanız en doğal hareket. Yalnız karışıp karışmamak zor bir karar. Ben direkt olmasa da bir şekilde o kadının kocasının yediği haltlardan haberdar olmasını isterdim. Adı Ayşe olan metresle de asla konuşmazdım.

şaşırdıgim nokta bu.
Ne oluyor yani böyle konularda vicdanim titriyor diye mi ? kotu ve berbat arkadas ben oldum. arabayı kıskanan ben oldum ?

söyleyip söylememekte ise bir karar vermek gerçekten zor.

kadını sanane diye azarlayıp bide kötü ilan etmek bazıları için tam bi ikiyüzlülük.
sana ne diyenlerdenim ve konudaki ikiyuzluluge de atifta bulundum. ancak kesinlikle sizin baktiginiz acidan degil...

Basit bi ev işini bile dinen yorumlayan kafalar, günaha ortak oluyo ben ona şaşırdım.
burada gunah olan sey, hic tanimadiginiz ve olaya ne kadar mudahil oldugunu bilmediginiz bir insana boylesi bir bilgiyi vermektir.

hani biz asagilamak icin kullaniyoruz ama soyle bir bilgilendirmeyi yazmak istedim...

metres, ogreten demektir. bir nevi mursit demektir. dolayisiyla asagilayici bir manasi yoktur ozunde.

Ya bence illa ali açık vermştir. Ama bazı adamlarda var gerçekdn profesyonelleşmiş hiiç çaktırmıyo. Az çok görüyoruz şahit oluyoruz çünkü böyle şeylere , ama bilemedim ki gerçekden çok zor bir durum. Bence bi face hesabı açın kadına sadece " eşin seni iki yıldır ayşe diye bir kadınla aldatıyor. " diyin ve o cevp vermdn hesabı dondurn. Belki bilmiyordur adamdan hesap sorur gider korkutur işler dahada kötüye gitmdn adam pişman olup afettirir kendini. Belkide biliyordur ama en azından için rahatlar ben bilemedm şimdi ya umarım rabbim hidayet nasip eder her ikisinede.

Sevgili ablalarım, kardeşlerim merhabalar.

Bir süredir buradayım ama bu ilk açtığım konu olacak. Sizlerin düşünceleri, benim için çok önemli. Her birinizin ayrı ayrı içten ve samimi olarak yardımcı olduğunuza inanıyorum.

Hemen konuya geçiyorum. Sorunun benimle alakalı olan kısmı, tamamen vicdani boyutu.

Üniversiteden çok çok yakın bir arkadaşımın kuzeni ismi Ayşe olsun. Ayşe anne babasız büyümüş. Annesi zamanında eşi ve kızını bırakıp başka bir erkeğe gitmiş. Babası da bir süre sonra vefat ediyor. Ayşe de, teyzede halada büyümüş derken şuan çalışıp tek yaşıyor evinde.

Çok yalnız kaldığını, ilk defa beraber olduğu erkek arkadaşının evlenmekten vazgeçip kaçtığını, ayşeyi ortada bıraktığını vs. birçok şeyi biliyorum.

Çok yalnızlık çektiği bir dönemde bu herif çıkıyor karşısına. İsmi ALİ olsun.
Ali evli ve çocuklu bir iş adamı. Zengin diyebiliriz. En son araba almış ayşeye.

Ali olacak herifin, karısının hiç birşeyden haberi yok. Arkadaşım bu hanımı bana sosyal medyadan gösterdi. "Merak ettim karısını bana bir göster filan diyip, öğrenmiş oldum eşinin hesabını "".
Niyetim kadına herşeyi anlatmak, adama rest çekmesini söylemekti. Bu sayede belki adam yasak ilişkiden vazgeçer ve evliliğine sahip çıkardı. diye düşündüm. Ama ya tam tersi olursa ve adam yuvasını karısını çocuğunu bırakırsa. AYŞEnin istediği olmuş olacak.!!!!! böyle birşey olmamalı.

Benim midem bu konulardan bulandığından beri arkadaşım ve kuzeni ayşe ile görüşmüyorum.

Şimdi ben büyük konuşmak istemiyorum ama ayşe gibilerden her zaman nefret etmişimdir.

arkadaşım ve kuzeni ayşeyle iliskimi kesmek vicdanımı rahatlatmadı maalesef.

Alinin eşinin hiç bir günahı yok. Bu hanıma ulaşıp gerçekleri anlatmalı mıyım ? çünkü bu yasak ilişki iki seneye yakındır devam ediyormuş. Kandırılıyor olması ve benim bunu bilip, hiç birşey anlatmamam vicdanımi cok rahatsız ediyor. Sanki aldatan benmişim gibi.

Acaba ben vicdanımı rahatlatmak için mi istiyorum bunu ? kadına herşeyi anlatınca büyük ihtimal boşanacaklar. Adam boşanmak istese çoktan yapardı. böyle yasak ilişki devam ediyor kadından deli gibi saklıyormuş.

Düşüncelerinizi bekliyorum. her türlü yoruma açığım. Yol gösterin lütfen.
bırak karışma kendi pisliğinde boğulur zaten zamanı gelince.sen o ayşeyle görüşme.

İşte angela, o kadın 4 sene uyumadı, sadece konduramadı. 10 yıl aynı evde yaşadığın adam birden sık sık tatile gitmeye başlıyor, birden bazı geceler eve gelmemeye başlıyor, birden sana daha az tahammül ediyor, telefonuna daha sık bakıyor.
Anlıyorsun ama konduramıyorsun. Görüyorsun, duyuyorsun, ama görmezden geliyorsun, tamamen bilinçsizce.
İnan 4 yıl boyunca bir adamın çok ekstrem bir işi olmadığı sürece fire vermemesi mümkün değil. Çok düşük bir ihtimal en azından.
Ve 4 yıl boyunca aldatan adamın ilk vukaatı değildir ayrıca.
Ben bu konuda da cidden kadının 2 yıl boyunca aldaltılmış olduğunu fark etmemesinin mümkün olmadığını düşünüyorum

Turizm işindelerdi, gecesi gündüzünde bir iş...
İlla ki ilk vukutı değildir bence de ama yani hissedilmeyince de hissedilmiyor belki de.
Belli bir aklı kuvvet, gözlem kabiliyeti, doğru soruları sorma stratejisi vb. olması lazım tam ayılmak için.
Kırmızı kısım için sana %95lik katıldığım kısım diyebilirim. Ama %5 bile olsa, uyuyabiliyor.
Anlatmayayım uzun uzun ancak bahsettiğim olay, adam pisliğin teki çıktı Rıza Baba olayı.

Bu konu için sadece vicdan kısmı dikkatimi çekti açıkçası, olayın bilip bilmeme kısmına girmedim bile o kadar.
Şahsen ben o ablayı gördükten sonra, kendimi de onun yerine koyarak "Bilmek ister miydim?" diye sora sora uykularımı rezil ederdim herhalde bu gerçekle bir süre :/

Turizm işindelerdi, gecesi gündüzünde bir iş...
İlla ki ilk vukutı değildir bence de ama yani hissedilmeyince de hissedilmiyor belki de.
Belli bir aklı kuvvet, gözlem kabiliyeti, doğru soruları sorma stratejisi vb. olması lazım tam ayılmak için.
Kırmızı kısım için sana %95lik katıldığım kısım diyebilirim. Ama %5 bile olsa, uyuyabiliyor.
Anlatmayayım uzun uzun ancak bahsettiğim olay, adam pisliğin teki çıktı Rıza Baba olayı.

Bu konu için sadece vicdan kısmı dikkatimi çekti açıkçası, olayın bilip bilmeme kısmına girmedim bile o kadar.
Şahsen ben o ablayı gördükten sonra, kendimi de onun yerine koyarak "Bilmek ister miydim?" diye sora sora uykularımı rezil ederdim herhalde bu gerçekle :/
Yani işte diyorum ya adam mesela sürekli denizdedir, ne bileceksin kiminle ne yaptığını falan filan. Ama ben özellikle yurdum kadınlarında 3 maymunu oynama olayının çok olduğunu düşünüyorum.
Düşünsene fıkralara bile konu olmuş bir laf "benim beyim yapmaz"
Şüphesiz illa ki hiç hissettirmeden yapanı da var. %100'lük bir kesinlik koyamam, gidip tek tek aldatan adamları ve aldatılan kadınları tek tek incelemedim ama bana ihtimal olarak çok düşük geliyor.
Ben çok açığım bu konuda, olayla alakası olmayan, tanımadığım birinden duymak istemezdim.

Bende bir şekilde haberdar olmasını isterdim ama beni değil başka şekilde kulağa şu kaçırmak gibi farklı yollardan sen olmamalısın soyleyen

Back
X