ikinci kez anne olmaya hazırlanan anneler, burda!!!

merhaba kızlar benimde 17 aylık kızım var 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum
2 yaşına girince gözümü karartıp 2.yi yapasım var ama kızım öyle bezdirdiki bi de yaşadığım şehirde bana yardım etcek kimsek yok
ne yapsam bilemiyorum.bi çalışıcam diye hayaller kuruyorum bi yandan ikisi büyüse iyi olur diyorum
işin içinden çıkamıyorum anlıyacağınız.haydi bana da fikir verin.5 sene sonra yapsam çok mu geç olur

eşim hayır kesinlikle yapmayalım demiyo bazen tamam diyo ama ben bebeği yaptıktan sonra aramız açılır birbirimize zaman ayıramayız diye korkuyorum.yaptıktan sonra eğer şikayet edersem sen istedin sen yaptın derse çok üzülürüm.onunda benim kadar istekli olmasını istiyorum.bu arada allah bütün bebeği olmayanlara bu duyguyu nasip etsin.olmayanlara versin.olanlarada allahım sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin herkeze.bütün hamile olanlara sağlıkla mutlulukla bebeğinizi kucağıza almayı nasip etsin.ALLAH HERKEZİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN VE MELEKLERİMİZİ ALLAH IM BİZE HERKEZE BAĞIŞLASIN. AAMMİİNNNNNNNNN
bu arada yaş konusunda söölediğin herşeye katılıyorum cnm .ne kadar kendimi korkutsamda allahım ne yazmışsa o yapıcan...sırf kendi rahatım için kızımı kardeşsiz bırakmıcam.en az 4 .ok.

Son düzenleme:

cnm benim şuan 2,5 yaşında kızım var.kızımı sezeryanle doğum yapmama rağmen doğum yaptığım günden beri ikinciyi istiyorum.bir türlü cesaret edememmiştim ama artık gözüm kararmaya başladı.çünkü şimdi yani bu senede yapmasam sanırım artık hiç yapmama.zaaten yumurtalık tembelliği var.pko var.yapıcam.benim eltilerim 5 senen ara verdiler şuaan çok zorlanıyorlar birazda ben onların durumların etkilendiğim için tam vakti diyorum.bence sende eğer niyetin varsa arasını açmadan yap .sonra hayatına onlar toparlanınca yön verirsin.kararını verdiğinde paylaşmanı isterim cnm.kolay gelsin.

canm ikinciyi yapacaksan 5 yıl çok geç derim o okula gidecek onunla ilgileneceksin bebeğin küçük olucak ablamda 5 yıl sonra yaptı gerçekten çok zorlandı benkiler 25. 3 yaş araları ve çok rahat

aynen damlasude sana katılıyorum ama önemli olan karar verip başlamak of..istek çok ama.lütfen geçktirmeyin aralarını çok zor oluyomuş.bende başlıcam.karar verenler ve hamile kalanlar bizimler paylaşsın lütfen....

cilvenazcım benim etfafımda 2.yi erken yapan hatta 11 aylık kucağında iken hamile kalan çook anne var ama işin aslı 1 -2 sene çok zorlanıyorlar ve hatta pişman bile olabiliyorlar büyük ihtimalle büyüttükten sonra çok doğru karar verdiklerini düşünecekler ama zor bi süreç atlattıktan sonra...kısacası senin için çok güzel bi zamanlama çünkü benim oğlum 3.5 yaşında ve acaip büyüyo 1 senede senin hamilelik sürecin bittiğinde oda baya büyümüş olacak elbetteki ilk bebek kadar rahat olmaz ama senin vaktin yavaş yavaş gelmiş mesela benim kız kardeşimle aramda 5 yaş var ben bebekleri elimden bıraktığımda o eline almış en ilk okulu bitirdim o başladı hiç frekanslarımız tutmadı annemede daha büyük külfet tabi...yaş arası yakın olunca arkadaş olup anneye yükü azaltıyolar bence...

diclem aşşağı yukarı aynı şeyleri bende düşündüm ve bizim etrafımızda kısa zamanda ikinciyi yapan çok olduğu için eşimde istedi ama o istemeseydide çocuğa akan zaten ben olduğum için geç olunca daha güç olacaktı ve ayrıca erkeklerde bunun iyi bi fikir olduğunu bebeği görünce çok iyi anlıyolar..aynen kendi rahatım için çocuğumu kardeşiz bırakmak encillik...

canm ikinciyi yapacaksan 5 yıl çok geç derim o okula gidecek onunla ilgileneceksin bebeğin küçük olucak ablamda 5 yıl sonra yaptı gerçekten çok zorlandı benkiler 25. 3 yaş araları ve çok rahat
aynen katılıyorum yakınen yaşamış biri olarak.

bencede paylaşın farklı endişeler, farklı öneriler çıkıyor ortaya...

çok teşekkür ederim arkadaşım benim habere daha var:) mağlum kızımı emziriyorum.

Özetle durumumdan söz edeyim biraz o zaman.32 yaşındayım,12 yıllık evliyim.İlk 7 yıl çocuğum olmadı,ben de yumurtalık tembelliği ve polikistik over vardı eşimde de azosperm tesbit edildi.Eşimi sadece bir kez doktora gitmeye ikna edebildim onda da bu teşhis kondu ve gidiş o gidiş bir daha da gitmedi tedavi olmayı kesinlikle reddetti.İlaç milaç,kür mür hepsini redetti.Tüp bebek ve aşılma gibi metotlardan sadece bir kez bahsedebildim o konuları da ikinci kez gündeme getiremeyeceğim şekilde reddetti.Tek başıma tedavi olmanın bir anlamı da yoktu zaten,doktora gitmeyi bıraktım.Yapacak birşey kalmamıştı benim için.Dua hariç ki dua tek silahımdı.Yedi yıl boyunca bıkmadan usanmadan dua ettim Rabbimin manevi kapısını aşındırdım.Rabbim de yedi yıl sonra açtı bana rahmet kapılarını "OL"dedi ve benim dünyalar güzeli bir oğlum oldu(doğal yoldan).Adını,gördüğüm bir rüyanın üzerine Mustafa koydum şimdi beş yaşını bitirmek üzere.Mustafam bir yaşındayken ikinciyi istedim.Eşimle konuştum yine aynı cevaplar aynı handikap aynı kısır döngü...Doktora gitmeyi de reddetti bu kez.Ben de yine aynı silahı kullanıyorum;"dua"yine en güçlü silahım bu...Bu kez tıbbi destek de alıyorum tabi.Geçtiğimiz ay kolmenle yumurtlamam sağlandı arkasından çatlatma iğnesi yapıldı ama başarısızlıkla sonuçlandı.Bu ay adetimden hemen sonra yine klomen tedavisine devam edeceğim.Olmazsa daha sonraki ay aşılamayı gündeme getireceğim.Bakalım bu kez eşim ne diyecek?Sizin de dualarınıza ihtiyacım var bu topikte hamile sayısı maşallah epey fazla ve siz de bilirsiniz hamilelerin duası makbuldür.Hem birbirini tanımayan insanların,birbirlerine ettikleri dua peygamber duası gibi değerlidir.Karnınızdaki bebekleri sağlıkla alın kucaklarınıza inşallah.Vatana milllete faydalı,hayırlı evlatlar olarak yetiştirmeniz nasip olsun inşallah.Siz de benim gibi evlat sahibi olmak isteyenlere dua edin lütfen.Sizin dualarınız benim gücüme güç katar Allah'ın izniyle.

bu topik ne güzel olmuş ellerinize sağlık benimde 2.5 yaşında bi kızım var ikinciyi çok istiyorum ama şeker ve yüksek tansiyon hastasıyım ilaç kullanıyorum ve açıkçası cesaret edemiyorum sözde ocakta korunmayı bırakçaktım ama kızım huysuz ve yeni şeker oldum o yüzden eşim bir sene erteliyelim dedi napıcam bilmiorum belkide sizlerle birlikte cesaret kazanırım bakalım hayırlısı hamile olnlara allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin isteyenlerede en kısa zamanda hamile kalamayı nasip etsin

benim de kızım var 19 aylık çalışıyorym yaşım 29 yapsam mı yoksa tek çocuk yeter mi diye düşünüyorum

Selamm Bende aranıza dahil olanlardanım.7 yaşında ilkokula giden bi kızım var ve 10 haftalık hamişim. 7 sene korunmuştuk. Karar verdiğimiz ayda Rabbim hiç aratmadı. İlk aydan hamile kaldım. Kızımdaki hamileliğimde sadece kasık ağrılarım olmuştu. Bu hamileliğimde ise birazda bulantı eklendi :) Çok korkularım vardı en başta. Kızım 1. sınıfa gidiyordu. Okumayı yazmayı öğreniyordu acaba hamileliğimi duyunca psikolojisi etkilenirmiydi? Ben çalışan bir gebeyim hem işi hemde hamişliği bir arada götürebilecekmiydim ? Bebek doğduğunda aynı sıkıntılara ( gazı gece uyumaması diş sancıları vs..) Bunlara katlanabilecekmiydim? Sorularımın cevabını bebeğimi ultrasonda hareket ederken gördüğümde verdim EVETTTT :)))) Kızımda alıştı gebeliğime hatta kucağıma otururken o kadar çok dikkat ediyorki "annee ona zarar gelmesin diyor" Birde cinsiyetini çok merak ediyor ve kız olmasını istiyor 2 gün önce kontrolüm vardı. Doktorum herşeyi normal dedi. Ense kalınlığını ölçtü ve ikili teste bile gerek olmadığını söyledi ama yinede 10 gün sonra gel konuşalım dedi. Bilmiyorum bu hamileliğimde daha farklı duygular hissediyorum. Ben erken evlendim 19 yaşında 20 yaşında anne oldum. O zaman insan o kadar cahil oluyorki ne hamileliğimin ne yavrumun tadını doyasıya cıkarabildim. Ama tecrübede oldu bana şuan 27 yaşındayım. Ve bu hamileliğe daha bilinçli olarak devam ediyorum. Rabbim bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip eylesin.. Olmayanlarada En kısa zamanda bebek nasip eylesin AMİNN

Benim kız kardeşimde 9 aylık bebeği varken kazara hamile kaldı ve hemen emzirmeyi kesti. Sende hemen kesmelisin. Düşünmen bile hata. Yiğenim çok zorlandı en başlarda hatta yüzünde lekeler bile çıktı emmeyi kestiğinde doktor stresten dedi şimdi 16 aylık yiğenim ve kardeşide doğmak üzere yani senin yavrun benim yiğenimden daha büyük kolay atlatacaktır inan

Hepiniz hoşgeldiniz....

sana özellikle dua edeceğim canım...öyle güzel bir duyguki bu ,bir kere yaşamak yetmiyor değilmi?bak ilkinde başarmışsın rabbimin izniyle inşallah sen azmedersen bu seferde kucağına alacaksın...rabbim yardımcın olsun dualarımız seninle...

zeynepilke sağlık herşeyden önce gelir sen kendini iyi hissettiğinde ve dr.una danış, gerçekten dr.ların müsade ettiğinde dene bence ,sonuç hüsran olursa daha fazla yıpranırsın...rabbim herşeyi gönlüne göe versin....

benim de kızım var 19 aylık çalışıyorym yaşım 29 yapsam mı yoksa tek çocuk yeter mi diye düşünüyorum
saduman bence kesinlikle ikinciyi düşünmelisin, hiç yoksa kızın yalnız büyümesin diye,zaten biraz büyüyünce göreceksin bir çocuk gördüklerinde o kadar mutlu oluyorlarki, oynayabilecekleri, kendilerini anlayan bi çocuk olsa, helede bu kardeşi olsa ne kadar mutlu olacağını tahmin bile edemezsin...

chase sende böyle yazınca dedim herhalde her ikinci bebeği düşünen anne bu sorular ve endişeleri yaşıyor..bende en aşşağı 1.5 sene karar veremedim ama şimdi aldığım karardan çok memnunum, gerçi bende ilk hamileliğimde çok rahattım şimdi mide bulantıları olsun ,pisikolojik olarak olsun, yada uykuya aşırı eğilimim olsun, ilkinden çok farklı. Bende ilk bebeğimi 21 yaşımda kucağıma aldım bu yüzden belkide, ilk ler daha kolaydı yaş ilerledikçe biraz daha zorlaşıyor sanırım...

slm cnm kesinlikle tek çocuk yetmez derim ben.şahsen ben 2 kardeşim,ablam var benim benden 5 yaş büyük,onunla hiçbir zaman firekansımız tutmadı.hep anneme kızmışımdır 2 tane yaptın ne vardı bi tane daha yapsaydın.şimdi sana gelince,çevresindeki bütün arkadaşlarının kardeşleri olucak senin kzın büyüğünce herkez kendine ailesine düşünce bi bakıcak hiç kardeş yok.emin ol bunun hesabını sana sorar.bende kararsızdım ama şuan bu topiğe geldiğimden beri kararımı netleştirdim..yakın zamanda sizle paylaşırım inşllh durumumu...allah herkezin bebeklerini bağışlasın ve hamile olanlara sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

slm cnm benimde 2,5 yaşında kızım var.sanırım hepimizin heran herzaman bu korkuları var.bende aynı korkularlayım ama artık ciddi şekilde istiyorum, nasip bakalım.allah sağlıkla bebeişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin amin

cnm dualarımız seninle.sen sabretmişsin.yine sabret.allahım seni ilkinde nasıl ödüllendirmiş yine ödüllendirecek.ben buna inanıyorum.inşşllh hayırlı haberlerini alacağız allah ın izniyle...

cnm benimde 2,5 yaşında kızım var.bende ikinciyi çok istiyorum.bende pko ve yumurtalık tembelliği var drum bi an önce yapmamı önerdi birazda o yüzden çok istiyorum.şimdi ara versem sonrada kurban olduğum allahım verirken istemedim, ben isteyincede o vermicek diye korkuyorum.ama senin sağlık sorunların varmış bence biraz onları hallet sonra dene.çünkü hamileliğinde ciddi sorunlar yaşayabilirsin,en azında drun izin vermesi lazım.sahi drun ne diyo bu konuda?bu arada güzel duaların için içten bi AMİNNNNNNNN...

doktorum iyi bi gözetim altında olacağını söyledi ama tabiki riskler var sağlıklı insanda da olabileceği gibi hayırlısı bakalım bu arada sen bencede doktorunun dediği gibi yap tatlım hayırlısı hakkımızda

canım alllah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin ilk kızının doğduğu ayı ve ikincinin doğucağı ayı bana yazarsan cinsiyet konusunda yardım ederim yüzde seksen doğruluk payı var yanılma payı az oluyo gerçi rabbim bilir ama bu hesap genelde tutuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…