canım alllah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin ilk kızının doğduğu ayı ve ikincinin doğucağı ayı bana yazarsan cinsiyet konusunda yardım ederim yüzde seksen doğruluk payı var yanılma payı az oluyo gerçi rabbim bilir ama bu hesap genelde tutuyo
ebrucum hoşgeldiiinn hatta welcome:)ya inan dikkat etmemişim yoksa söylediklerin çok doğru, ama tuhaflık derken ben kötü bişey kast etmedim, kendin küçük olunca çocukla çocuk olup büyütüyosun, ama yaş ilerleyince olgunluk geliyo insana ve çocukla çocuk olmak zorlaşıyo manasında bişeydi söylediğim...ama seninde dediğin gibi rabbime hep şükr ediyorum aratmadı bana annelik duygusunu....sana gelince benim annem 4. Ve son çocuğunu 36 yaşında doğum yaptı ve hep şöyle der "geç yaşta gelen bebeğe de hiç doyum olmuyomuş" ve bence sende daha fazla bekletme bu güzelliği ne kadar erken olursa ve çocukların arası ne kadar yakın olursa o kadar ilerde rahat ediyorsun....ve bence bi anne çocuğunu asla yalnız bırakmamalı biz 4 kardeşiz bi araya geldiğimizde gır gır şamata eksik olmaz bazen düşünürüm daha bile kalabalık olsa o kadar tadından yenmiyecek bi aile olacakmışız...bu yüzden olsa gerek bende en az 3 istiyorum rabbimden....bende 33 yasındayım benımde 3.5 yasında bır oglum va rbende ıstıyorum ıkıncıyı ama karar veremıyorum bır dıyorum adetım bıtısn bu ay denıyelım bır dıyorum yok kalsın 1 taneye ancak bakarım sonra tekrar istiyorum dıyoru kıs gecsın falan ama bızımde sperm düşüklüğü vardı ılkınde 2.5 senede falan ooldu belkıde olmucak hemen denesekmı dıyorum cook kararsızım benımde buay adetım yenı bıttı densekmı dıyorum buay hatta folık asıt ldım dedım belkı kalırım ıceyım
kozmatık ben snın deyımınle 30 yasından sonra kucagında cocuk olup hem zor hem tuhaf grubundayım ılk cocugumu 30 yasında dogrudum ama hıcta tuhaf durmadı bu sekılde konusma bence herkes her ıstedıgı anda cocuk sahıbı olamıyor ben 27 de evlendım mesela ama 29 da hamıle kalabıldım halıle 30da dogdu benım tercıhım 35ten önce olursa olsun ıkıncısı oda rısklı dönemlerden doalyı sen erkenden evlenmısısn ve bır sorun olmadan hamıle kalmısısn sükret halıne hemen hamıle kalamayan cok ınsan var hersey kader kısmet meselesi
kozmatık topıgıne yazan herkese hosgeldın deyıp yorumlar yapmısısn bırtek bana dememıssın yaş konusunda öyle deme faln dememden doalyımı yoksa:)
güzelım 20lı yaslar cabuk gecıyor belkıde 30lu yaslara gelınce yaslanıp kızıyomuyuz neYok işin espırısı o ınsan hıssettıgı yastaymıs ya bende pek göstermem yasımı zaten 33 te cok büyük bir yas degıl zaten ama gören 27 falnmısın der oda tesellısı oluyor
Sen hangı ıldesın banada bır cesaret verınde ıkıncıye baslayalım hazırlıklara sımdıde kıs gesınde sogukta hastalık falan olmasamı dedım yıne
olmazmı canım aslında olmayı düşünenlerde gelsinlerki tecrübeler ve kaygılarımızı paylaşalım dimi ama buyur buyur:)
bnm cocugum yok ama nacızane bı fıkır verıcem. bn ve kardesım arasın 6yas war cok kotu bı yas farkı ya otekı cocuk daa buyuk yada kucuk olmalı cok sorn yasadım ben psıkolojık olarak anmle hıc anne kız lamadım kıskanclıklar vs. sadce bunu paylasmak ıstedım hoscakalınmerhaba arkadaşlar yazdıklarım sizin topicle alakalı değil ama yazılarınızı okuyunca burda birşeylek paylaşmak istedim
benim 6 yaşında bir kızım var 34 yaşındayım ilk zamanlar hep tek çocuktan yanaydım çünkü kızım çok zor bir bebekti ve çalışan bir bayanım sonra geçen yıl eşimin ısrarları ile ve yaşım geçiyo isteyeceksem son dönemeç diye 2.ye hamile kaldım ama ne yazıkki çok zor bir hamilelik ve kötü son ile 6 ay önce bebeğimi kaybettim
şimdi 3.yü düşünüyorum ama çok korkuyorum sezaryanlıyım beklemem gerekiyo yaş ilerliyo kaygılar artıyo yaşla beraber risk artıyo her istediğimiz zaman hamile kalmak garanti değil
çok uzatıp canınızı sıkmak istemiyorum düşünüp tereddüt eden arkadaşlar lütfen beklemeyin ben şu anda çevremdeki daha yaşım küçük yeni evlendim vs... diyen tüm eşe dosta söylüyorum hayatta başımıza neler geleceği belli olmuyo zamanın geri dönüşü yok
lütfen çok düşünmeyin ve ertelemeyin ben geriye dönüp baktığımda keşke kıızmdan sonra bu kadar ara vermeseydim diye çok pişmanım ve 2.yi kaybettikten sonra kesinlikle anladımki her çocuğun kardeşi kesinlikle olmalı
sevgiler
canm kaç aylık hamilesin tıpbi yönünü bilmem ama anne olarak bence ilk aylarda isen biraz daha emzir derim sütünde varsa tabi
merhaba arkadaşlar yazdıklarım sizin topicle alakalı değil ama yazılarınızı okuyunca burda birşeylek paylaşmak istedim
benim 6 yaşında bir kızım var 34 yaşındayım ilk zamanlar hep tek çocuktan yanaydım çünkü kızım çok zor bir bebekti ve çalışan bir bayanım sonra geçen yıl eşimin ısrarları ile ve yaşım geçiyo isteyeceksem son dönemeç diye 2.ye hamile kaldım ama ne yazıkki çok zor bir hamilelik ve kötü son ile 6 ay önce bebeğimi kaybettim
şimdi 3.yü düşünüyorum ama çok korkuyorum sezaryanlıyım beklemem gerekiyo yaş ilerliyo kaygılar artıyo yaşla beraber risk artıyo her istediğimiz zaman hamile kalmak garanti değil
çok uzatıp canınızı sıkmak istemiyorum düşünüp tereddüt eden arkadaşlar lütfen beklemeyin ben şu anda çevremdeki daha yaşım küçük yeni evlendim vs... diyen tüm eşe dosta söylüyorum hayatta başımıza neler geleceği belli olmuyo zamanın geri dönüşü yok
lütfen çok düşünmeyin ve ertelemeyin ben geriye dönüp baktığımda keşke kıızmdan sonra bu kadar ara vermeseydim diye çok pişmanım ve 2.yi kaybettikten sonra kesinlikle anladımki her çocuğun kardeşi kesinlikle olmalı
sevgiler
daha yeni, 5 haftalık dedi dr. Emzirmeyi de kes dedi. Içim hiç rahat değil, çünkü düşüğe neden oluyormuş ve ben kesmek istemiyorum. 3 ayı atlatsak gerisi kolay diyorum ama bakalım bi dr.a daha gidicem.
slm cnm kesinlikle tek çocuk yetmez derim ben.şahsen ben 2 kardeşim,ablam var benim benden 5 yaş büyük,onunla hiçbir zaman firekansımız tutmadı.hep anneme kızmışımdır 2 tane yaptın ne vardı bi tane daha yapsaydın.şimdi sana gelince,çevresindeki bütün arkadaşlarının kardeşleri olucak senin kzın büyüğünce herkez kendine ailesine düşünce bi bakıcak hiç kardeş yok.emin ol bunun hesabını sana sorar.bende kararsızdım ama şuan bu topiğe geldiğimden beri kararımı netleştirdim..yakın zamanda sizle paylaşırım inşllh durumumu...allah herkezin bebeklerini bağışlasın ve hamile olanlara sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...
cnm dualarımız seninle.sen sabretmişsin.yine sabret.allahım seni ilkinde nasıl ödüllendirmiş yine ödüllendirecek.ben buna inanıyorum.inşşllh hayırlı haberlerini alacağız allah ın izniyle...
slm cnm benimde 2,5 yaşında kızım var.sanırım hepimizin heran herzaman bu korkuları var.bende aynı korkularlayım ama artık ciddi şekilde istiyorum, nasip bakalım.allah sağlıkla bebeişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin amin
amin canım yapsam mı yoksa biraz daha büyüsemi daha 19 aylık kararsızım
Aynen canım aynenAmin Rabbim olmayanlarada ve çoook isteyenlerede bir an önce nasip etsin inşallahhh
Özetle durumumdan söz edeyim biraz o zaman.32 yaşındayım,12 yıllık evliyim.İlk 7 yıl çocuğum olmadı,ben de yumurtalık tembelliği ve polikistik over vardı eşimde de azosperm tesbit edildi.Eşimi sadece bir kez doktora gitmeye ikna edebildim onda da bu teşhis kondu ve gidiş o gidiş bir daha da gitmedi tedavi olmayı kesinlikle reddetti.İlaç milaç,kür mür hepsini redetti.Tüp bebek ve aşılma gibi metotlardan sadece bir kez bahsedebildim o konuları da ikinci kez gündeme getiremeyeceğim şekilde reddetti.Tek başıma tedavi olmanın bir anlamı da yoktu zaten,doktora gitmeyi bıraktım.Yapacak birşey kalmamıştı benim için.Dua hariç ki dua tek silahımdı.Yedi yıl boyunca bıkmadan usanmadan dua ettim Rabbimin manevi kapısını aşındırdım.Rabbim de yedi yıl sonra açtı bana rahmet kapılarını "OL"dedi ve benim dünyalar güzeli bir oğlum oldu(doğal yoldan).Adını,gördüğüm bir rüyanın üzerine Mustafa koydum şimdi beş yaşını bitirmek üzere.Mustafam bir yaşındayken ikinciyi istedim.Eşimle konuştum yine aynı cevaplar aynı handikap aynı kısır döngü...Doktora gitmeyi de reddetti bu kez.Ben de yine aynı silahı kullanıyorum;"dua"yine en güçlü silahım bu...Bu kez tıbbi destek de alıyorum tabi.Geçtiğimiz ay kolmenle yumurtlamam sağlandı arkasından çatlatma iğnesi yapıldı ama başarısızlıkla sonuçlandı.Bu ay adetimden hemen sonra yine klomen tedavisine devam edeceğim.Olmazsa daha sonraki ay aşılamayı gündeme getireceğim.Bakalım bu kez eşim ne diyecek?Sizin de dualarınıza ihtiyacım var bu topikte hamile sayısı maşallah epey fazla ve siz de bilirsiniz hamilelerin duası makbuldür.Hem birbirini tanımayan insanların,birbirlerine ettikleri dua peygamber duası gibi değerlidir.Karnınızdaki bebekleri sağlıkla alın kucaklarınıza inşallah.Vatana milllete faydalı,hayırlı evlatlar olarak yetiştirmeniz nasip olsun inşallah.Siz de benim gibi evlat sahibi olmak isteyenlere dua edin lütfen.Sizin dualarınız benim gücüme güç katar Allah'ın izniyle.
ebneha HOŞGELDİN öncelikle ...yazdıklarının tamda bu topicle alakası var aslında, kararsız olan tüm arkadaşlar için çokda hoş olmayan bu tecrübenden bahs etmen onlara bir fikir verecektir diye umuyorum...yaşadığın bu tatsız olaydan dolayı çok geçmiş olsun diyorum...RABBİM sana bunu unutturacak çok cici sağlıklı,kendini bilen ,rabbini bilen evlatlar nasip etsin İNŞALLAH...
daha yeni, 5 haftalık dedi dr. emzirmeyi de kes dedi. içim hiç rahat değil, çünkü düşüğe neden oluyormuş ve ben kesmek istemiyorum. 3 ayı atlatsak gerisi kolay diyorum ama bakalım bi dr.a daha gidicem.
kızlar benm seraphoneden sona kan tahlilim negatif çıkmıstı ya simdi temzlendim artık umudumz aralık-ocak dönemi nasipse.saten ayın 5de memlekete gidiyoruzbugun oglum anne benm de bi kardesim olsa bende onunla oynardım demesinmi? içim bi garip oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?