Doğuma Hazırlık ikinci kızıma isim lütfen....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

MaviEge

DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
4.520
37
158
arkadaşlar benim bir kızım 2,5 yaşında şuanda 5,5 aylık kızıma hamileyim. kızımın adı alya derin.isime karar veremedik, malum isimlerin anlamları yüzünden.
irem - elif - cemre. başka aklınıza gelen varsa yazar mısınız?
elif cemre gibi düşündük ama cemre ateş anlamında ne kadar doğru sizce?

Elif ismini çok severim çok duru bir isim :)

İki isimde düşürüsen canım " Elif Sema" düşünebılırsın belkı, Sema sözlukte alyanın kelıme anlamı oldugundan özel olabılır belkı :)

Ama ne yalan söylıyım ben sema isminde sevmediğim bir arkadaşım oldugundan onyargılıyım sanırım bu isme laf aramızda :)

Hayırlı olsun canım. Sağlıkla büyüt inşallah.Ecrin , Su , Naz , Arin ,Zeynep ..

Allah bagislasin cnm. Benim kizimin adi elifnaz. Esim elif istedi, bende naz ismini sewiodum elifnaz oldu:) kizimida isminide cok sewiyorum.

Benım kızımın ısmı elıf.bana cok anlamlı gelıyor.hayatı boyunca hep elıf gıbı dımdık durmasını ıstedım.soylemesı kolay.akılda kalması kolay.anlamı guzel.cok trend ısımlerden ıstemedım acıkcası.kız bebek annelerı elıf ısmını mutlaka dusunun derım.cemre korates anlamına gelıyor.takdır tabı kı sızın ama kız cocuguna kor ates demek bılemedım acıkcası.

cemre ismini eşim istedi. nette baharın müjdecisi anlamını da taşıyor. yani ne bileyim muallakkata kalıyor insan.elifi de ben istedim.isim önerilerinizi ve cemre hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Cemre hoş bir isim bence, Elif Cemre de kulağa hoş gelıyor, teleffuzu zor da değil sıradan da değil düşünulebılır bence.

Ben yaz çocuguyum güneşi severım, Ece ismini de öyle ondan Ece Güneş ismini düşünürüm ilerde sanıyorum, inşallah :)

ecrin ismini dusunmezmisin? Hem anlamida guzel Allahin hediyesi demek. Esma isminide cok sewerim mesela ben.

caım ecrin hiç düşünmedim, malum onda da anlam karmaşası var. esma ailede var ben pek ailede olsun istemiyorum çok saol gene de.cemre yi bir kaç kişiye sorduruyorum bakalım tam alamı ne .

Son düzenleme:
ilk kızının ismi çok gzlmiş:) allah diğer kızınıda sağ salim dünyaya getirmeyi nasip etsin... ada eflin nasıl?? alya derin - ada eflin:)) eflin cennete açılan kapı demekmiş buarada... erva ismide gzl erva naz olabilir belki???

aylin arin gibi isimler olabilir belki.diğer kızınızın adınada ugun.büyük kızınızın iki ismi var ve ikiside modern isimler sonra küçük kızınız büyüyünce ablamın ismi güzel benimki neden değil veya ablamın iki ismi var benim neden iki ismin yok falan die size sitem etmesin.şaka bi yana Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin uzun mutlu ömürler versin ailenizle size.

canım ayda ismi de güzel lisede biz kız vardı hem adı hem kendi ayrı bir güzeldi yaaa
devrin isminide duyuyorum bu aralar
komşumun kızının ismi ömür cemre
ilk kızının ismi alya mış bu kızınada ayla olabilir hani mantık yürütürsek aynı harfler yerleri farklı yaa öle aklıma geldi

Elif selin,idil pelin,elifceylin,ada ceylin, elif nazenin, olabilir

Bildiğim kadarıyla Peygamber efendimiz cemre isimli bir kişinin ismini değiştirmesi için uyarmış ve ismini değiştirmiş. Cemre ismi hoş görülmeyen bir isimdir..

bende kızım olursa cemre koymayı düşünüyorum canım
elif cemre güzel uyum sağlamış bence

arkadaşlar fikirleriniz çok güzel teşekkürler.cemre ismini sorduruyorum demiştim, ama konulmasında bir sakınca yokmuş.şimdi birinden daha haber bekliyorum.sıcaklık,baharın müjdecisi demekmiş.arapçaymış.yani arapça olsun diye diretmedik ama eşim çok istedi cemre ismini.yeni fikirlerinizi bekliyorum :)

canımk ben elif ismini beğenmiyorum cemre daha güzel sana önereceğim ismler
simay
masal
sumsal
duru
derin
deniz
su
yaren
eylül
naz
eliz
ben bu isimlari beğeniyorum
duru kızıman adı benim deniz şimdi ikinci kızım oluyor adını eliz koyucam annlamı saçma ama beğendiim benim isim de güzel ama anlamı boş sıradan isim sevmiyorum değişik seviyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…