Bildiğim kadarıyla Peygamber efendimiz cemre isimli bir kişinin ismini değiştirmesi için uyarmış ve ismini değiştirmiş. Cemre ismi hoş görülmeyen bir isimdir..
evet cemre ismini peygamber efendimiz değiştirip cemile yaptı diye biliyorum.peygamberimizin değiştirdiği ismi koymak ne kadar doğru olur bilemiyorum,tabiki sizin kararınız.
elif duru olabilir belki fikir sadece,bende ikinci kızıma hamileyim ve isim arayışındayım hala :) güzel doğumlar...
arkadaşlar cemre ismini netten okuduğumda farklı yazıyor diğer isimler gibi anlamı ateş değil, baharın müjdecisi.din öğretmeni,kuran kursu hocasına sorduk. netten değil yani. ceren değil canım cemre :)))
benim ilk kızımın adı defne şimdi de 6,5 aylık hamileyim. Allah kısmet ederse bir kızım daha olacak inşallah. Cemre ismine gelince ben de çok beğeniyordum hatta koymayı da düşündük defne ile uyumlu oluyor diye ama bir yerde Cemre'nin ateş parçası anlamına geldiğini ve peygamber efendimizin cemre ismini Cemile olarak değiştirdiğini okumuştum o yüzden de uzaklaştım biraz. İsimleri ne olursa olsun inşallah bahtları açık hayatları harika olsun tüm bebişlerin
merhaba arkadaşlar. benim ilk kızımın adı Defne ve şu an 6,5 aylık hamileyim ikinci kızımı kucağıma almayı sabırsızlıkla bekliyor ve isim araştırıyorum. Cemre ismine gelince ilk başta ben de çok beğenmiştim hatta eşimle koymayı da düşünmüştük sonra hangi site olduğunu şu anda hatırlayamıyorum ama peygamber efendimizin Cemre ismini Cemile olarak değiştirdiğini okudum o yüzden biz vazgeçtik. Şimdi Bilge ya da Gülce düşünüyoruz.
Ayrıca belirtmeliyim ki benim adım elif koyacak olanların dikkatine azcık sulu gözlü oluruz :))