Ikiz anaları ve ikiz anne adayları buyrun sohbete :)))

evet canim senin yazdiklarina hepsine katiliyorum .... ben ilk gunden beri yalniz bakiyorum esim isten gelince yardim ediyor ... dun 40 mis cikti yalniz bakmak cok zor bazen vakit bulupta yemek bile yiyemiyorum cok yaramaz benim kizlar karin arilari cok var kusuyorlar hele gece iki uc saat ukulaniz bazen ALLAH hepimize yardim etsin .... canim sen mama veriyormusun ben 10 gunden beri once emziriyorum sonra yetmese mama takviyesi yapiyorum ...........

evet canım mama verıyorum bende yetmıypr benımkıler 2 aylık oldular ..kusmaları için dktora gıttıkaldık surup geldık
çünki benımkılere üst baş yetıstıremıyorum artık
sen 40 dan sonra gör 40 da benımkılerde gaz yoktu ama şimdi
vallaha 3 saatlık uykularla gunlerım geçıyor
benim bunları hıssetmem normlamı yanı sende böyle benm yazdıgım gıbımı oluyorsun hıssedıyorsun yoksa ben tekmıyım

canım allah yardımcın olsun gerçekten tek başına bakmak zor olmalı ama rabbim gayretini veriyordur..benim annem ve kayınvalidemde burda ama ben en çok anneme güveniyorum sık sık gelir artık yardıma kız kardeşimde oda ev işldrimi falan yapar..bu arada aynı anda ağlamaları gerçekten sıkıntı ama olsun yaaaa onlar iyi olsunlarda

bende en çok kendı anneme güvenıyorum ama yarım saatlık yol var aramızda her zamanda gelemıyor
kendı evı var sonuçta
sen şanslısın valla kardeşın ev işlerı annen yakında kıymeını bıl
vallaha..senınkıler kaç aylık canım

sanırım sende tek bakıyorsun ...senınkıler ne kadarlık tekmı bakıyorsun send e??

Yok canım benimkiler yolda daha, bı oglum var benim 3,5 yasında, ikizlerde dogunca 3 oğlan olucak evde...bende anneme güveniyorum, yoksa üçüne tek bakamam diye bakıcı tutucaktim. Ben diyodum anneme bize tasin diye cekiniyodu, 1-2 ay evvel esim konuşup rahatlatti, ikna etti annemi saolsun, bize taşındı simdi, yürütene kadarda gitmem merak etme diyor:) buyuk okula baslasaydi neyseyi de bu şartlarda mümkün degil tek bakamam üçüne...

canım benimde annemle aramda mesafe var aynı senin gibi ama ilk zaman sürekli gelir eminim yani..onun dışında bizim kuzular daha yolda bakalım hayırlısıyla pzt dr amcamız söylüycek doğum tarihimizi

ay ya çok imrendim şimdi, Rabbim bizede göstersin o günleri inşallah, ben acaba 37. hafta gelecek mi diye gün sayıyorum valla:97:
kızlarr doktor bir gün yatış verdi bana kasılmalarım varmış nst de görünen tedbir amaçlı bir gün gözlem altında tutalım dedi çok dua edin lütfen birkaç hafta daha dayansınlar
tatlım dualarımız seninle, inşallah geçici kasılmalardır, kendini strese sokma, daha kötü olur, iyi düşün iyi olsun inşallah

merhaba arkadaşlar. ben de 3 ay 3 haftalık oğullarıma yalnız bakıyorum. bir aydan beri böyle. ikisi birlikte ağlarsa birini ayağıma alıyorum diğerini emziriyorum. ama genelde bu durumun oluşmaması için aç olmalarını beklemeden sürekli emziriyorum. sütüm o şekilde yetiyor. mamaya gerek kalmıyor.3,5 aylıktan sonra yavaş yavaş düzene giriyor arkadaşlar. ilk 3 ay sabredin. sonrasında hep koşuşturmaca olsa da ağlamalar bitiyor.

ayyyy maşşallah sütün yarıyor hemde yetiyordarısı başımıza canım

merhaba kızlar dün ayrıntılı ultrasona girdim bebişlerin sağlık sorununda bişey çıkmadı çok şükür o yönden iyi ama bende ve genel olarak bi problem vardı kafam çok karışık doktoruma gönderdim az önce raporlarımı şimdi o değerlendirip bana dönücekler
sorunlarımız;
1- benim rahimimi besleyen 2 damar varmış biri sağda biri solda soldaki çalışmıyormuş biraz tuzlu yemiştim tıkanmış sanırım şimdi hayatımdan tuzu tamamen çıkartmamı söyledi böylece %80e kadar çalışma kapasitesini artırabilirmişim böyle birşey başına gelen varmı?

2- kızım bi hafta geriden oğlum 4 gün geriden geliyormuş bunu pek önemsemiyorum çünkü tüpbebek tedavisinde yumurtalarımda ilaç tedavisi uzamıştı ve embriyolar geç konmuş olabilir muhtemelen geç döllenme olduğunu düşünüyorum
haftalar geriden gelince otomatikman kilo olarakta bir hafta gerideler yani burda yazandan bi 50gr. falan düşükler

ayrıca rahim ağzım bi sorun çıkmazsa dikiş atılmadan sonuna kadar götürebileceğimi söyledi
booll bol süt içicekmişim artık günde yarım litre şimdilik böyle iyimi kötümü bilemedim

ikizlere doğum yapmış anneler olarak ne diyosunuz

canım içimi rahatlattın valla daha 2 aylıgız ..gazzzzzzzzz..ve kusmalarından usandım yaa
ınşallah gazda bıter kusmada varsın koşturayım
canım yavruşarım benım...

kusmalarımız bitmedi ama azaldı. en azından boğazlarına kaçma riski düştü. sağa sola dönebildikleri için kendilerini kurtarıyolar. ilk başlarda gece yataktan ok gibi fırlardım kustuklarında. zor günlerdi..

bence rurmuzunu süper anne olarak değiştirmelisin tek başına ikizlere bakmak büyük meziyet. biz k.validemle bakıyoruz ama kendimizden geçiyoruz resman. iki kızım var benim, biri çok gazlı diğeri fena değil. çok zor ama çok güzel..

canım ilk 2 ay zor olur tek başına bakmak.2,5 aydan sonra bakılabilir. 3,5 aylıktan sonra ben biraz rahatlamaya başladım. akşam uykuları düzene giriyor. 19:30 da bizimkiler uyuyor. 20:00 ye almaya çalışıyorum zor dayanıyolar:) gece de 2-3 kere uyanıyolaor bazen 4 ü de bulduğu oluyor. sabah 6:30 da uyanıyolar altlarını değiştiriyorum beşiklerine koyuyorum uyuyolar ya da uyanık kendi kendilerine oyalanıyolar. 8:00 de başlıyoruz maratona:)) benimkiler mamayı yemediler. 1 öğün mama alsalar biraz daha rahat ederim ama olmadı.

ayrıca tüm ikiz anneleri süperdir

nadidem tek başına daha kolay bakılıyor.bir düzen oturtmadığın ve yalnız bakmadığın sürece çok zor gelir.sanki hiç tek başına bakamicaksın gibi düşüncelere kapılırsın.düzen çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…