Ikiz anaları ve ikiz anne adayları buyrun sohbete :)))

ögrendım canım doktoRA GITTIM hazıranın 22 de ızıne ayrılacaksın dedı yanı kanunnen 23 haftayı doldurmak şartmış ..saçma ama 1 ay sonrada dogum yapcam ne anladım ben bundan

Erken doğum olasılığına karşın ciğer geliştirici iğneyi muhakkak dr.unuza danışın ve rahim ağzı uzunluğunuzu da muhakkak ölçtürün...

arkadaşlar yorumlara baktım çevremde olsun bu sene ikiz bebek çok var sanırım :) endişelenıyorum nasıl bakacagım dıye ama çokta mutluyum
2 evladım olacak dıye :) farklı olmak güzel...rabbım hrkz bebeklerını bızlere saglıklı bır şekılde bagışlasın ...
çalıstıgım yerde olsun gerek çevremde olsun ıkız çocuk sahıplerı yandın çok zor diyorlar tek asla bakamasszın dıyorlar
biz tek çocuga zor bakıyorz diyenler vAR bunlar benı tedırgın etsede,,
BEN HAZIRIM RABBIMIN BANA VERDIGI 2 TANE MELEKLERIMEEEE...

Onu diyenler tek çocuğa bile yardımsız bakmayı beceremeyenlerdir..Ne kadar yaramaz olursa olsun ikizlere kıyas bile olmaz.. Bunu doğumdan sonra anlayacaksın :) Ben kimseden yardım almadan tek başıma baktım.... Ancak bir kaç sene işi bırakman gerekebilir yanlız bakacaksan..Tabi eşinin de yardım etmesi fena olmaz..Yemek ve uyku düzenlerini kurduktan sonra herşey daha kolay...

Son düzenleyen: Moderatör:

oncelikle hepinizi tebrik ederim kizlar
ikiz bebeklere bayilirim benim bi kizim var ikizlerim de olsa coooooook sevinirim
ama tekbasina baka bilirmiyim orasini bilmiyorum
narmik seni tebrik ediyorum valla ikiz bebeklere yalniz bakmisin peki zor olmadi mi ikisini de doyurman lazim ikisini de yatirman lazim
ben de kizima yalniz baktim ama o tek cocuktu

Hem disiplin sağlayıp hem de sevgimizi sonsuz verebiliriz...Hiç ayağımda sallamadım..Bizimle aynı odada uyutmuyorum..En başından beri kendi odalarında kendi yataklarında uyumalarına alıştırdım..Akşam en geç 21:30 da dişler fırçalanır ve yatırırım..Tabi çok isyan ettiler ama sonunda alıştılar...Yemek seçme huyumuz yok.. Yemediğinde aman yemiyor diye pes etmedim..Başka bir şekilde ya da ara vererek yine yedirdim...Anne biraz daha disiplinli olunca ve kolay pes etmeyince faydası çok oluyor...:)

yaaa ben yatiramam baska odada korkarim gece aglar duymam sesini ve ya kusar gormem:18:hem biraz zor oluyodur gece kac kez odalarina git gel
ya su sallamak konusunda cok dertliyim ben benim kizim 20 aylik hala sallamadan uyumuyo

yaaa ben yatiramam baska odada korkarim gece aglar duymam sesini ve ya kusar gormem:18:hem biraz zor oluyodur gece kac kez odalarina git gel
ya su sallamak konusunda cok dertliyim ben benim kizim 20 aylik hala sallamadan uyumuyo

Neden duymayasın ki canım..En ufak tıkta duyuyorum ben...Zaten kapıları da aralık bırakıyorum..Her ağlamasına da gitmiyorum açıkçası..Çünkü karnı tok,altı temizken olsa olsa o an yatmak istemediğinden,şımarıklığından ağlıyordur..Tabi ağlayış şekline göre acil bir durum olup olmadığını anlarım..Ona göre giderim veya gitmem..Daha küçüklerken emzirmek için mama vermek için hep odalarına gidip geldim ben...

zaten o yuzden diyorum insanin uykusu kacar odaya gidip gelmekten
ikisi birden aciktiginda falan napiyodun peki

zaten o yuzden diyorum insanin uykusu kacar odaya gidip gelmekten
ikisi birden aciktiginda falan napiyodun peki

Zaten uykusuz oluyordum..Evden dışarı çıkmıyordum..Akşam eşimden başka kimseyi görmüyordum..Her fırsatını bulduğumda kestiriyordum...Bir de 40 ını geçince gece yarıları uyandırıp alt değiştirmeyi kestim..Çünkü ıslak mendil değince uyanıyorlar..Çocukların deliksiz uyumaları zeka gelişimleri için çok etkiliymiş..Bazı akşamlar eşim benim sağdığım sütü veya hazırladığım mamayı veriyordu..İkisi birden acıktığında önce biri sonra biri şeklinde..Veya 1 kaşık ona 1 kaşık ona şeklinde...Eğer önce biri sonra biri durumu olursa bekleyen ciyak ciyak ağlıyordu..Yapacak bir şey yok ... Şimdi büyüdüler kendileri döke saça da olsa yiyebiliyorlar..Çatak kaşıkla yemeklerini yiyebiliyorlar ..

Ha bu arada benimkiler artık hafta içi her gün olmasa da bazı günler kreşe gidiyorlar...İkiz de olsalar çok sıkılıyorlar evde ve ben yorgunluktan oyalayacak gücü bulamıyorum kendimde...

evet ben de 40indan sonra altini gece acmadim 10 ayinda da gece mama vermegi kestim
ama uykusu cok kotu hala deliksiz uyumuyo bazen gecenin 2de uyanip sabahin 6da uyuyo

evet su krese gondermek meselesini ben de dusunuyorum ama etrafimda hic iyi kresler yok
Valla ben çok memnunum..Çok iyi araştırmak lazım...Veliyle iletişimden gocunmayan ,temizliğe,hijyene önem veren bir yer olmalı...Benimkiler kendi kendilerine yemek yemeyi sanırım kreşten kaptılar..Diğer çocuklara özendiler..Gelişimlerine çok katkısı olduğunu söyleyebilirim..
evet ben de 40indan sonra altini gece acmadim 10 ayinda da gece mama vermegi kestim
ama uykusu cok kotu hala deliksiz uyumuyo bazen gecenin 2de uyanip sabahin 6da uyuyo
Düzelir canım,diş falan çıkartıyordur..Ben de 1 yaşından sonra gece mamalarını ,sütlerini kestim..

iste oyle bi kres bulamiyorum yoksa yollarim valla hemen
tek basina evde cok skiliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…