İkiz Anneleri Geyik Paneli

Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin ne güzel sağlıcakla kucağına almışsın inş. benimde ikizlerim olacak 10 haftalık daha bi tecrübem yok sadece Allah kolaylık versin bakımlarını suhuletli kılsın diyebiliyorum

aynı şeyleri bende yaşadım.sütüm gelmedi.kaşıkla ver dediler kaşıkla çocuk doymadı.ben biberonla verdim.kaşıkla filan uğraşmadım.şu an dört aylık olmak üzereler hem beni emiyorlar hem de biberonla mama yiyorlar.ilk 1 ay 30cc veriliyo.mama kutusunun üstünde yazar hangi ay ne kadar verileceği.sütünün gelmesi için sürekli ağızlarına memeni ver.ve süt sağma makinesiyle sütünü sağmaya çalış.ilk sütler çok vitaminliymiş yani bana öyle demişlerdi.allah kolaylık versin canım.

Mrb ilkafta az geliyor sonradan baya bi çoğalıyor. Hastanede 2,5kg üstü bebeklere 3saatte 45cc veriyordu doktorlar. Sende artık ona göre hesapla.
Mama kutuların üzerinde yazıyor ama mesela benımkıler oradakıne göre çok az alıyorlar.
Bol su iç, sulu şeyler ye. Onlar sütü arttırıyor. Allah yardımcın olsun. şimdi onlar dvamlı emmek ister.
Ben sağarak veriyorum.

öncelikle hoşgeldin cnm .....bende iki erkek annesiyim 33 haftalık dünyaya getirdim...seninde kuzuların hayırlı olsun..

birkere haftaları çok güzel...sütünün öyle olması çok normal...sık sık sağmanı öneririm..birde iki bebekli bir anne olarak biberon kullanmanı öneririm....ben hem biberonla mama ile besledim..hem emzirdim bir oğlum başından itibaren..mememi alırken öğürdü..bir oğlum hem mememi aldı hemde biberondan beslendi...kaşık olayı zor meşakatli ......

mama olarak ilk 15 gün 30-40 cc içtiller..sonra 60 cc yaptım 50-60 arası tükettiler..sarılık için bol bol süt/mama) gerek..

sütünü nasıl arttırırsın bol su ve uyku ...biz ikiz anneleri dinlenemediğimiz için biraz zor ....ama yardımcın ve annen vs. varsa uykunu düzenlli alırsan sütün bol olur....birde dışarıdan aldığım bilgi dereotu...hummana süt arttırıcı çay ...bunlarda yardımcı destekler

arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler içim rahatladı hep az mı besleniyorlar diye düşünüyordum yaşadığım süreç normalmiş . benimkiler sürekli uyku halindeler zor uyandırıyorum uyku arasında beslenme için kaldırdığımda ya sütümü sağarak ya da mama veriyorum . uyanık olduklarında emzirebiliyorum. sütüm sanırım yavaş yavaş geliyor ağız sütü sarı oluyormuş benimki sarıdan beyaza doğru dönmeye başladı ve miktarı çoğalıyor çok şükür allah hepimize kolaylık versin tüp bebek yöntemiyle bebeklerime kavuştum allah isteyen herkese nasip etsin

kızlar merhaba ben de yeni ikiz bebeklere hamileyim tabi tüp bebekle 5+6 günlük şuan. Benim sizden yardım isteğim gerçekten çok ağır geçiriyorum aşırı mide bulantısı kusma, halsizlik başdönmesi, kafamı kaldıramıyorum, bulantıdan ne gece ne gündüz uyuyamıyorum, ne yaptıysam geçmiyor, ekmek peynir kraker maden suyu en fazla 5 dakika geçiriyor, doktora söyledim şimdi hap falan veremem dedi, dinlen dedi ama zaten evdeyim ve çok kötüyüm, tatlı bişey yiyemediğimden sanırım sürekli kan şekerim düşüyor, günde 1 defa kusuyorum sanırım çok değil, benim size sorum doktor sizi hastaneye yatırdıysa hangi durumda ne olduda yatırdı ve hastanede yatınca bu bulantılar ve halsizlik geçtimi. ben başka bir doktoramı gideyim nolur yardım edin Allah herkesin yardımcısı olsun selamlar.

canım merhaba hayırlı olsun gebeliğin...bende senin gibiydim...hatta ben 6-7 kere kusuyordum tamda senin haftanda başlamıştı bendede.....dok. ilaçta verdi ama malesef geçmedi...ben 33 haftada doğurdum sadece 7 ayda durmuştu ....hee 5-6 ayda daha fazla arttı...o zaman ebe yiğenim evde tedavi etti beni 5 gün serumla beslendim..su içsem kusuyordum ilk 3 gün hiç bişey yemedim..sonra ağızdan beslendim hem serumdan..heee toplamda 12 kilo aldım 2340 2430 gr 33 haftalık doğdular gayet iyi ve sağlıklıydılar..beslenemedim ama çocuklarım çok iyiyidi...olan bana oldu kanzız kaldım...doktorun doğru olanı yapıyr yani...tit testi yapar aşırı kusarsan...onda bi değer var yükselirse serumla besler senii daha çk küçükler..çekeceksin malesef

merhaba bende 5. ayımın sonuna kadar kustum günde 5-6 kez 3. ayın sonuna kadar doğru düzgün bişey yemedim salçalı ekmek..zeytinle ekmek...patates haşlaması zorda olsa biraz meyve bu arada 6 kilo verdim haplar geçirmiyor bulantıları doktorum serum yazıyordu onlarla besleniyordum çok zor ama sabretmekten başka çare yok bende toplam 10 kilo aldım hamileliğimde bebeklerim çok şükür 2800 ve 2450 doğdular bebekler için endişelenme onlar senden bi şekilde besleniyorlar vitaminlerini ihmal etme ben bulantıdan dolayı hastanede yatmadım evde yatmak daha rahat oluyor hastanede sürekli serum veriyorlar istersen doktoruna serum yazdırabilirsin sonra herhangi bi tıp merkezine gitsen serumu vurdurabilirsin ben öyle yapmıştım bu zamanlar geçecek bunu düşün bebeklerinin hareketlerini hissetmeye başlayınca herşey güzelleşiyor hele doğduklarında... allah hayırlı doğumlar nasip etsin

maşallah canım ya aferin sana ne güzel allah sanada onlara da sağlık sıhhat mutluluk versin önerilerin için çok saol bence de hastane çare değil gibi bakalım artık öptümm:)

çok saol canım dayanıcaz artık yeterki onlar iyi olsun ebişlerini benim için koklaya koklaya öp selamlar

Slm kizlar, bende ikiz annesiyim ekimde 3 yaslarina girecekler nasip olursa. 38 arti 3 gunlukken dogum yaptim sezeryan. hamileligim cok guzel gecti kusma ve bulanti hic yasamadim 58 kiloyken 33 kilo aldim cok fazla hamur isi ve kilo aldiracak yiyecekler yemedigim halde. sanirim su topladim biraz et sebze taze meyve sulari balik ve hamile bayanlar icin olan vitaminleri alarak bebeklerimin herbiri 3 er kilo dogdu dogumdan sonra bebeklerim,i goren doktorlar bunlar tek bebek gibi kilolari dediler bol bol bulgur pilavi yemenizi tavsiye ederim ikiz hamilelikte bir yerden duymusdum ve bende zaten cok sevdigim icin bolca yedim hamur isi ve ekmek fazla yemedim ve sabah ve aksam mutlaka bir bakdak sut aldigim kilolarida 3 ay icinde verdim

ooo maşallah canım ya doğum zamanın bebek kiloları süpermiş bende 37+2 de doğum yaptım 2400-2500 doğdular ama çok şükür küvez yaşamadık şimdi 18 aylıklar ilk 3 ayım kabus gibiydi hiç bir şey yiyemedim sürekli serumla dolaştım ama sonrası rahat geçti 49 la hamile kaldım 62 ile bitirdim ama ikiz annesini kilolu düşünemiyorum hiç hele birde yürüme başlasın şimdi yine 49-50 kiloyum

Evet canim ya ikiz annelerinin hic regime ihtiyaci yok aslinda o kadar cok kosturuyorsun ki zaten cok enerji harciyorsun.Birde ben yalniz baktigim icin ilk aylarda hic yemek yiyecek zaman bulamiyordum.Simdi eskisi kadar zorlanmiyorum bakimlarinda ya alistim pratik oldum yada yaslarindan dolayi artik kendi kendilerine oyun oynayip arada cizgi film izliyorlar ama cok da kavga ediyorlar)) hem birbirlerini cok koruyorlar seviyorlar hemde bir anda birbirlerine giriveriyorlar azili dusmanlar gibi)bir kac dk sonra hic bisey olmamis gibi oyuna devam))

merhaba kızlar yeni kişiler taze kan gibi gelmiş sayfaya ben çokk eskilerindenim gebeliğim ve çocukların büyümelerine kadar buradaydım halada ölle....

ne güzel bu kşturma stres sizi zayıflatıyoor beni ise şişiriyor..kilolu hamile kaldım...hamilelikte az kilo aldım doğumdan gelincede hepsini ve fazlasını verdim...ama lohusalık çocukların bakımı zaten zorlu bir gebelik sonrası lohusalık.şiştimde şiştim...ilk bir sene 10 kilo alldım..direk diyetisyene gittim yiye yiye zyıfladım...1 sene sonrada 8 kilo aldım evimizi sattık aileme yakın bireyere geldim bu arada girdiğim sıkıntıda aldım şimdi tekrardan diyetteyim...herkes sen bu iki çocuklada veremiyrsan boşver uğraşma diyor..ama olmuyo öyle işte...

canim kimi insan streste iken yiyemez kimi insanda strese girdiginde yemek yer kilolarini cok fazla kafana takma ekmek hamur isi tatli vs gbi bunlari azalt sadece ben henuz araba kullanmadigim icin mecburen cocuklari cocuk arabasiyla gezdiriyorum sende sik sik bu sekilde yuruyuslere cik eminim cok faydasini gorursun

herkese merhaba..
olefincim geçmiş olsun ve hayırlı olsun tekrar.. açtığın başlıkta yazdım ben pgt06.. tekrar tebrik etmek istedim burdan

morgenrot nasıl gidiyor ikizlerle hayat bizim baya hareketli gidiyor.yaramazlik ve enerji bol.merak çok fazla.sizlerin bvebekleri nasıl neler yapıyorlar beslenmeleri nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…