ikiz anneleri hangi yolla hamile kaldınız ?

benim bildiğim bunun bir yolu yok.....ama annenin sülalesinde çoğul gebelikler varsa olma ihtimali çoğalıyor, ayrıca tüp bebek tedavisi görenlerin çoğunda çoğul gebelik durumu olabiliyor, çünkü dediğin gibi aşılama sırasında bebek olması için doktorlar bir yöntem uyguluyor.....bu konuda tam bir fikrim yok, sadece duyduğumu yazıyorum..ben de buradan öğreneceğim

cnm sanırım bu sorunun cevabı yok çünkü kalıtsal bir olay yada olursa şansına olablir...tüp bebektede çoğul gebelik artıyor tabi...

benim eşimin ailesinde var ikizler bize geçebilir...ama hiç ailedede yoksa olma ihtimali düşük...

inşallah istediğin olur...

canım rahim normalde tekiz gebelik için yaratılmış yani genetiğinde ikiz yapacak kapasite yoksa dr lar bile tüp bebeği tek yapmayı amaçlıyor en sağlıklısı bu cünkü

ikiz nasıl yapılıyor bir fikrim olmamasına rağmen benim ikizlerim oldu benim halamın çocukları hep ikiz olurmuş o kadar kızı,gelini varken onların olmadı bana tuttu ailende varsa olma ihtimali fazla gerçi benin ikizlerimin biri ölü doğdu diğeri 10 yaşında neden ikiz istiyorsun bir çırpıda doğurup büyüteceksin galiba ama ikiz hamilelik çok zor geçiyor canım

benim ailemde ikizi olan yok ama esimin kiz kardesinin ikizleri var yani gorumcemin acaba benimde olurmuki

canim benim bir arkdasim var cocugu olmuyordu tüp bebek degilde baska bir ilac kullndi sonr karindan doktr igne vermisti onuda yapti cocugu oldu olurkende ikiz olmus biri gtmis biri kalmis yaniii canim genelde tedavi sonuculya veya tüp bebekde olyor ikiz kislarin dedigi gbi eger ailede varsa gecio mutlka abenmde bebis yok tedavi olcam ptesi bende senin gbi ikiz cok istiom cokda seviom annanem ikiz gtrmis biri ölmüs biri kalmis kaynanaminda ikizleri olmus biri ölmüs biri kalmis insallh rabbim banada verirde ikiz veye birtane olsunda ytr inslh....

ikiz bebek kadının genetiğiyle alakalı bir durum yani üzgünüm görümcenin ikizinin olmasının sana bir faydası yok kadının ailesinde hala anne teyze ikiz bebek sahibi oluyorsa bu sizinde olabileceği anlama gelir eğer anneanne veye babaannede var ondan sonraki kuşakta yoksa bu 3. kuşağa aktarılmış gen olup sizin çoğul gebelik şansınızı arttırmaktadır tabi bu bilimsel açıklama Allah nasip ettikten sonra olmayacak bir şey yok umarım herşey istediğin gibi olur

konuyu biraz tuhaf bulmamla beraber cevap da vermeden geçemiycem malesef..
sevgili arkadaşım öncelikle allaha dua et bana sağlıklı BİR evlat nasip eyle diye..ne kadınlar var evlat hasretiyle yanıp tutuşan..öncelikle hamile kalabiliyormusun bunu bil bence ve isteklerini ona göre düşün..normal yolla hamile kalabiliyorsan ne aşılama nede tüp bebek gereği neden olsun ki ..allah sağlıklı evlat nasip etsin önceliğin bu olmalı..
sorunun cevabına gelince genetik olarak bu mümkün fakat bir yolu yok allahın takdiri..
tıbbi olarak da ancak yumurtlama geliştirici iğne ilaç kullanma yöntemi, aşılama , micro, tüp gibi yöntemlerle ikiz üçüz gebelik elde edilebilir..

ya kızlar merhaba ben 6 aylık evliyim şu an bebek düşünmüyoruz ama benim içten içe bi bebek isteğim sevgim var ve allah nasip ederse ben ikiz bebek sahibi olmak istiyorum inşallah olur peki sizlerin ikizleriniz tüp bebek yöntemiylemi yoksa normalmi ve ailede olduğu için mi oldu bizim ailede amcamın ikiz çocuğu ve eşimin dayısın ikizleri var sizlerinkini çok merak ediyorum lütfen yazabilirmisiniz?:sm_cool::ecrin_bebek:

Benim teyzem ve dayım ikiz -annem ve dayım da ikiz -ve bir teyzemin de ikizleri var muhtemelen benimde ikizim olur:CüvCüv:

bende çok seviyorum ikizleri. daha bekarlığımda ikizlerim olsun diye dua ederdim.
millet diyoki "napıcaksın ikizleri yeri geliyo bitaneye bile bakılmıyo".. olsun ben bakarım Allah verir kolayını..
eşimin teyzeleri ikizmiş ama birisi ölmüş. belki bizimde olur inşlh.:Saruboceq:
:CüvCüv::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

sivri bibere teşekkürler.. açmak istediğim bir konuydu ama daha bir tane bile yokken ikizde neyime diye açmadım :) bende ikiz olmasını istiyorum hemde çok..ailede babaannemin erkek ikizi var. başkada ikiz falan yok.. ama çok istiyorum..

Çatlatma ilaç ve iğneleriyle hamile kalanlarda birden çok yumurta gelişebileceği için çoğul gebelik oluşabiliyormuş.

Evet ya düşünsenize iki tane tatlı şey evinz ehuzur neşe getiriyor allah isteyen herkese ikizde versin dördüzde allah tabii bakma gücünüde versin de diim=)

ikiz bebk gerçekten tatlı oluyor tek seferde çekip iki tane doguruyorsun ama inanın kızlar çok zor oluyor bakması ilgilenmesi bakan varsa o zman bişe diyemem nerdenmi biliyorum eşimin anne ve bab tarafında ikiz var ve ablam(görümcem)ikiz dogum yaptı şimdi 11 ayın içindeler inanın bazen kalıyorsun öle nasıl büyüyecekler diye zaten annem bıraktı kendi evini dogduklarından beri ablamda kalıyor ablam çalışıyor bu arada bir de yardımcı tuttular..bide dönüp annem yinede olsun ne güzel diyerek ben ve şime dua ediyor inş sizinkide ikiz olur diye..kadın ben 4 dünede bakarım diyor..ama anneme sakın ikiz diye dua etme dedim..rabbim bize henüz birini bile vermedi ikiz için dua etmiyorum bile..aslında önceden hep ikiz isterdim ama ablamı gördükten sonra korktum..

bu arada çatlatma ve ignelerle çogul gebelik olma ihtimalini bende duymuştum önüzmüzdeki ayda ignelerle aşılama yapılacak bana..tabii u ay tutmazsa.pko var bende tek yumurtam vardı bu ay..

ikiz isteyen arkadaşların tekrar bir durup düşünmesini istiyorum benim 2.5 yaşında ikizlerim var inanın bana herşey göründüğü kadar toz pembe değil ama gerçekten çok da güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…