ikiz anneleri ve ikiz annesi olacaklar

Twinsmom1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2008
912
211
648
Merhaba arkadaşlar bebeklerime kavuşma adına bu sitede bir cok deneyimim oldu on yıl sonrasında tüp bebekle ikiz sahibi oldum bebeklerim 31 haftalık help sendromu başlangıcı sebebiyle doğmak zorunda kaldılar birisi 1470gr digeri 1680 gr dünyaya geldi 51 gün küvezde kaldılar şu an 23 aylık oldular.Çok şükür. Rabbim tüm isteyenlere versin inşallah. Bu konuyu açmamdaki sebep ikiz anneleri ve ikiz annesi olacaklar ile deneyimlerimizi paylaşmak.

Merhabalar öncelikle Rabbim evlatlarını sana bağışlsın şansları bahtları açık olsun inşallah. Bende ikiz annesiyim meleklerim 5 aylıklar. Bende 36 haftalık doğum yaptım biri 8 diğeri 15 gün küvezde kaldılar şuan çok şükür iyiler

Maşallah, Allah cümlemizinkileri bağışlasın sağlıklı uzun ömürler versin. Maşallah 36 hafta cok iyi simdi nasıl sevimlidir onlar fıkır fıkır. Biz cok gaz sancısı cektik 6 aya kadar devam etti hatta birisi daha yeni yeni gazını kendisi cıkarıyor masajlar anasonlar rezeneler...vb. sizin dişler yakında çıkmaya başlar belki çıkmıştır bile kehribar kolyesi işe yarıyormuş ben inanıp almamıştım yakın arkadaşım işe yarıyor deyincede iş işten geçmişti artık son dişleri çıkıyor en zor olan dişler baya yoruyorlar.

ikiz annesi olacaklar sorularınız olursa elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım çünkü benim ilk cocuklarımdı ve bilgiye cok ihtiyacım vardı bilinmezlikler icindeydim. Hamileyken hep 37 haftayı hedefledim hatta prematüre bölümüne etkilenmemek için girip bakmadım bile ikizlere nasıl yatak alırım hangisi kullanışlı olur biberon tavsiyeleri....vs bircok seyi geriye dönük ikiz annelerine sordum onlarda sağolsunlar geç olsada cevap verdiler ikiz anneleri bilur tlf bakacak zaman yok ben hatırlıyorumda ilk 4 ay öyle yoğun geçtiki tuvalete bile gidemiyordum banyo yapmak bir lükstü benim ikiside erkek çok zorlular öylede devam ediyorlar.

Tuvalet eğitimini tamamlamış ikiz anneleri buradan sesleniyorum anneler bir çocukla baş edemezken iki cocuğa nasıl tuvalet eğitimi verilir? Acaba tek tekmi eğitim verdiler yoksa cocuklar birbirlerini görerekten benim sandığımdan daha kolay mı öğreniyorlar. Birde erkek cocuklar zor öğreniyor diyorlar doğru mu?

Geçen yıl 22 haftalık ikizlerimi kaybettim bu yıl yine ikizlere hamileyim 20. Haftada rahim boyum kısa olçüldü acil serklaj yapıldı simdi hep yatıyorum 22.haftadayız dün rahim boyum ölçüldü dikişe rağmen yine çok kısalmış ip tutuyor bebekleri. Ben 28 görsem diye umut ediyorum maşallah sizler 36...37 diyorsunuz benim için hayal gibi (

Endişelerini gayet iyi anlıyorum Allahım sana sabır versin inşallah. Ol diyen Allah, mucizeleri çok sen gönlünü ferah tut ve sakin kalmaya çalış şu an stres en kötü düşmanın. Küvezde 24 haftalık bebek vardı ve yaşıyordu hatta taburcu olmak üzereydi büyümüştü kocaman olmuştu Rabbim bebeklerini sana bağışlasın ve sağ salim kavuştursun dualarım seninle ve tüm isteyen dileyenlerle Allah kimseyi evlatsız bırakmasın

Aminn bu belirsizlik çok kötü. Doktor yatacaksınn bu şekil de götüren var dedi kalkmıyorum. Şükür şikayetim de yok ağrı kanama vs

Aminn bu belirsizlik çok kötü. Doktor yatacaksınn bu şekil de götüren var dedi kalkmıyorum. Şükür şikayetim de yok ağrı kanama vs
Bende 26 haftalıkken 40 gün devlet hastanedinde yattım sadece tuvalete kalktım nst de sürekli sancı çıkıyordu durumum ağırlaşınca tıp fakültesine sevkettiler oradada 1 hafta yoğun bakımda yattım karaciğerimde enzimler yükselince bebekleri 31 haftalıkken almak zorunda kaldılar yoksa ne kanamam ne açılmam vardı ve devlet hastanesindeki dr.30 haftayı bulmazsak bebekler ölür deyip duruyordu moralimi bozuyordu eşim 24 haftalik yasayan bebekler var desede inanmıyirdum hamilelik piskolojisi ve kaybetme korkusu hiçbirseye benzemiyor.

30 da doğan ölür müymüş afedersin ama tam gerizekalılar 1.hamile kadına öyle aptalca cümleler kuruyorsan diğer tedavileri at çöpe. Psikolojisini bozduktan sonra tedabiye zaten cevap verilmez. 2. Benim 26 haftada doğum yapan arkadaşım var ikiz kızları yaşıyor. Biri sapassğlam cin gibi diğeri engelli

28 den itibaren bile yaşama şansına yüzde seksen diyorlar ki hafta ilerledikçe oran artıyor. Deli olıyorum böyle şom ağızlılara

28 den itibaren bile yaşama şansına yüzde seksen diyorlar ki hafta ilerledikçe oran artıyor. Deli olıyorum böyle şom ağızlılara
Evt o dr Allaha havale ediyorum zaten benim seçtiğim bir dr değildi sancılarım çıkınca eskişehire sevkettiler ve o gün acilde o dr vardı şansıma hastanede 10 kadar kadın doğumcu vardı ama ben hiçbirini tanımıyordum bilmedigim bir memleketteydim ve işim Allaha kalmıştı Her şeyin başı dua.

Allahım ssğlıcakla kavuştursun inşallah kaybetmek çok zor yaşadım biliyorum. Kucağımız boş kalmasın sağlıklı hayırlı evlatlar nasip olsun

Allah ikiz annelerine ve ikiz hamilelere yardim etsin.Benimde ikizlerim var 25 aylıklar kolik iki bebek ve ben tek başıma baktım ( maşallah bana) ama ne çektiğimi bir ben bilirim bir Allah

Allah ikiz annelerine ve ikiz hamilelere yardim etsin.Benimde ikizlerim var 25 aylıklar kolik iki bebek ve ben tek başıma baktım ( maşallah bana) ama ne çektiğimi bir ben bilirim bir Allah

ALlah güç kuvvet versin bende tek başıma bakıyorum sadece hastalandıkları zaman yardım alıyorum, Tuvalet eğitimine başladınmı?

Yok başlamadım havalarin ısınmasını bekliyorum

Senin ikizlerin cinsiyeti nedir? Benim ikiside erkek. Erkek cocukların tuvalete gec alıştığı söylentisi var gerci henuz araştırmadım benimkilerde hiç tuvalet belirtisi yok yaptıklarının farkında degiller hatta altlarını değiştirmemi bile istemiyorlar buyuk tuvaletlerini yapınca hic rahatsiz olmuyorlar zorla altlarını degistiriyorum bu ay 24 ay bitecek yalnız düzeltilmiş 22 aylıklar henüz bizim icin cok erken sanırım. Nasıl seninkilerde tuvalet belirtisi olusmaya başladımı?

ALlah güç kuvvet versin bende tek başıma bakıyorum sadece hastalandıkları zaman yardım alıyorum, Tuvalet eğitimine başladınmı?
Benimki bir kiz bir erkek...oğlanın hiç umurunda değil dediğin gibi yaptı mı hiç rahatsız olmuyor ama kız yaptım diyor rahatsız oluyor. Kiz daha kolay öğrenir sanki ....İnan tuvalet eğitiminden cok korkuyorum hiiiiç başlamak istemiyorum

Aynen bende çok korkuyorum Allah yardımcımız olsun.Birsey daha sorucam ikizlere vitamin şurubu kullanıyormusun? Bana bir iki kişi supradyn junior tavsiye etti bugün eczaneye sordum artık yok dediler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…