İkiz anneleri

hayırlı olsun canım,
benim 4.haftada 240dı, aslında bayaa yüksekmiş senin değerin, ama bu değerlerle çoğul gebelik arasında ilişki varmı bilmiyorum malesef. İnşallah gönlünce olur.

cevap yazdığın için çok teşekkür ederim canım benim, insallah benimkiler de çoguldur, içime de öyle doğuyor hayırlısı olsun. sağlıcakla büyüt bebeklerini insallah canım. 25inde kaç tane olduğunu görcem inşş

selam birsey soracagim aklimi karistiriyor..

benim SAT 14 ocakti.. 28 inde yumurtlama oldu iliski oldu:). subatin 6 sinda test yaptirdim kan testi 10 cikti.. üc gün sonra tekrar yaptirdim 98 cikmis. normalde ikiye katlanmyiromu hergün. cogul gebelik olabilirmi? bunun icin deger cok düsük degilmi? sizlerinki hep 300 lerde :). 4. haftama bugün girdim üc gün önce 98 di. cevaplariniz icin simdiden cok tesekkür ederim arkadaslar

canım hamilelik var tebrik ederim, bazılarında düşük çıkabiliyor canını sıkma bunun için. drunla görüşürsen daha detaylı bilgi verebilir.

kızlar ikinizde tecrübelisiniz zeamays yolun başında bide yan destekler yakınında
derya cnm sen sallamışsın yaww bizdemi öle yapacazz şimdi kafam karıştıı inş. doğduklarında sallamadan uyuturumm

Bende ikizlerimi ilk 1 sene hep salladım ama eşim en sonunda bana kıyamadı çocukları kendi kendilerine uyumaya alıştırdı, bana, sen onlara görünme ben uyuturum dedi ve birkaç günde işi halletti şimdi çok rahatım mesela şu anda ikiside odalarındalar uyumak üzereler ben hadi yatıyoruz pijamalarımızı giyelim diyorum hemen kızım yastığını yatağına koyuyor:ecrin_bebek:
Hepinize kolay gelsin elinizden geldiği kadarıyla kendi kendilerine uyumaya alıştırın özellikle büyüklerimiz hemen ayaklarına alıp sallamaya başlıyorlar, ben izin vermiyorum sonra tekrar alışacaklar iş yine başa düşecek:CüvCüv:

ya sormayin bende de var bu dert ama benimkiler sadece ana kucaklarinda sallaninca uyuyorlar.bezen nadirde olsa yataklarinda ellerine sutu veriyorum uyuyorlar.Ama bunun icin ya cok uykularinin gelmesi lazim yada cok aglayip yorulmalari.simdi turkiyeye gidicem nisanda ana kucaklarinida alicam neykseki parcalanabiliyor oylece sigicak bavula ama bosa yuk olucak.Getirmesem de olmaz ben evde yokken ayaga alip sallarlar oyle alisirlar diye korkuyorum.Tek bakiyorum nasil sallarim ayakta.

Merhabalar teyze demek anne yarısı demekmiş :) bende ikiz teyzesiyim bizimkilerin tek şansı 3 teyzesi 1 halasının hep yanlarında olması hem ablamın hemde ikizlerimizin şansı herhalde :) bebekliklerinde hep ayaklarında sallandılar mayıs 29 da üç yaşlarına girecekler hala sallanmadan uyumuyorlar sizin kadar tatmasamda azıcık ucundan bende zorluklarını görmüş bi teyzeyim allah yardımcınız olsun

kızlar ikinizde tecrübelisiniz zeamays yolun başında bide yan destekler yakınında
derya cnm sen sallamışsın yaww bizdemi öle yapacazz şimdi kafam karıştıı inş. doğduklarında sallamadan uyuturumm

canım ilk zamanlarda biberon ellerinde uyuya kalıyorlardı sonra büyüdükçe huy değiştirdiler ana kucağında uyumak istediler bir süre sonra da salıncakla devam ettik ben sallamaya alışmasınlar diye yataklarını bile beşik tipi almadım mdf tipi büyüyebilen karyola aldım ama ne fayda benim beyler benden baskın çıktı ve başladık ayakta sallamaya.Eğer sallamazsam kesinlikle uyumuyorlar çok geç saatlere kadar durup yorulduktan sonra kendi kendilerine uyuyorlar. bende uyku düzenleri bozulmasın diye topuklarım çatlayana kadar sallıyorum.Çünkü çocuklarda büyüme hormanları en çok 22:00 ile 24:00 saatleri arasında salgılanıyormuş o yüzden bu saatler içinde mutlaka uyutuyorum çocukları.

sizinkiler şanslıymış yawww

gördüğüm kadadrı ile herkes bi şekil sallamış valla bizim baba melteminki gibi yaparmı bilmem .....şimdi yaşadığımız sıkıntılardan allahım sağ sağlim doğsunlar diyorum herşeyte rağzım diyorum..arkadaşım tek bebeği var bir dk.durmuyor diyor ..kafayı yiyeceksin diyor ...
bende içimden allahım belki uslu çocuk verecek belki öle olmaz diyorum
ama görünen şukiiiiiiiiiiiiiii ben böle olacamdelikafadulden
rabbim verecek sabrını ne diyeyim yaşayıp görecez......

ikiz anneleri bebeklerinize hemen mamaya başladınızmı?ben hastanede yatarken
üçüz doğdu anne emziremedi ellerinde sinir sıkışması olmuş bebeklerini bile tutamıyordu
mama verdiler hatta üç numara mamayı yemedi şekeri düştü .....
inş.böle bişey olmaz benim kuzenim ebe o diyorki küvezlik bişey olmazsa sen uyurken ben göğüsünü onlara verecem diyorumm....

kızlar hepinizin bebişleri sağlıcakla doğsun insallah ama bi soru sordum koskocva topicte tekbir kişi cevap verdi 10. 12. ya da hangi gün yaptıysanız degerlerinizi yazar mısınız allah rızası için arkadaşlar. sadece merak ediyorum, 10. gün degerim 183, 15. gün degerim 1079. ikiz ya da çogul olabilir mi diyee. sağlıcakla kalın

cnm tüp bebekmi senin bir açıklama yapmadığın için cvp vermedim

ben mikroenjeksiyon yaptırdım....11 .günki değerim 316 çıktı iki yumurta transfer edildi ikiside tutu şükürki ...........

cnm tüp bebekmi senin bir açıklama yapmadığın için cvp vermedim

ben mikroenjeksiyon yaptırdım....11 .günki değerim 316 çıktı iki yumurta transfer edildi ikiside tutu şükürki ...........

canım benim de tüp bebek ama donmuş embriyolarla 3 tane yerleştirildi. dr 2 hafta sonra muayneye çağırdı ve ben sabırsızlanıyorum onları /onu görmek için. kaç tane olduğunu bile bilemiyorum o yüzden sizden yardım istedim

o zaman çoğul gebelik cnm tebrikler hihoyyyt

selam ikiz anneleri ve adayları sevgililer gününüz kutlu olsun...
bizim bebişlerde ayakta sallanıyorlar malesef ama biri çoğu zaman ben diğerini uyuturken kendi kendine uyuyor daha sakin yani.. 1 ay öncesine kadar gece huzursuzlukları vardı saat 22 dedimi benimkiler mızıldanmaya başlıyorlardı bazen uyutmak 1-2 yi buluyordu şimdi düzene girdi 11 gibi uyuyorlar bazen 22,30da uyandıkları için 12 yi buluyor uyumaları ama uyuynca 6 saat uyuyorlar gecede artık birkere mama veriyorum birde sbah 8-9 arası..
ben bebişlere yalnız bakıyorum o yüzden ister istemez çeşitli yolllar buluyorsunuz uyutmak için..
yeni doğum yapacaklara şöyle özetleyim, kırkımız çıkana kadar annem yanımdaydı sonra o gidince ilk defa anne olmuşum iki bebeyle başetmek biraz zorladı beni bir ona bir ona koşuşturdum ilk zamanlar birini susturursam diğeri ağlıyordu.. 1,5 ay yalnız baktım.. hatta oğlumun biri göbek fıtığı oldu dr. çok ağlatmamaya çalış göbeği iner dedi.. mümkünmü iki bebyle ağlatmamak..bir hafta sonra aynı oğluşumda birde kasık fıtığı çıktı ameliyat olmadan olmaz dediler bir hafta sonrada ameliyat oldu.. ameliyat günü planlamadan geliştiği için annem gelemedi hemen... hastaneye iki bebeyle gittik sağolsun hem hemşireler hemde oradaki hasta yakınları ilgilendiler diğer oğlumla neyseki akşama kalmadan evimize geldik kısa bir operasyondu..
ertesi gün annem geldi bir ay daha kaldı aslında kış çıkana kadar kalacaktı ama ablamın kızı nişanlanacaktı ablam tecrübesiz olduğu için annem yanında olması gerektiği için bir ay kaldı eşim kayınvalidemlere görümcemi göndermelerini söyledi annem gitti o geldi 15 gün kaldı oda gitti şimdi 2-3 gündür yine yalnızız ama ilk başlardaki gibi zorlanmıyorum hem onlar hem ben alıştık..
artık ağlamalarından ne istediklerini anlıyorum mamalarını daha uyanmadan hazır ediyorum uyanmalarına yakın.. uyuturken sakin olanı anakucağı ile yanıma koyuyorum diğeri ayağımda.. birini sallıyorum diğeriyle konuşurken yorgunluktan kendi kendine uyuyor eğer uyumazsa aytağımdakini uyutup onu anakucağına dğerini ayağıma alıyorum..gece uyku düzenimizde yorulunca zaten uyku için sinyal veriyorlar bazen yataklarında bazende az bişey ayakta sallandılarmı uyuyorlar yerlerine götürüyorum artık bizde gece daha iyi uyuyoruz.. ikisi birden mama için bağırıyorlar bazen mamaları mecburen ağızlarına verip altına destek koyuyorum ben arada kontrol ediyorum hemde mutfaktaki işlerimi yapıyorum.. zaten akşam nasıl olmuş anlamıyorum...
çok sevimliler hem babaları hem ben sevmeye doyamıyoruz.. bir tercihim olsa ben yine ikiz yapardım..
sadece ilk 1-2 ay aileden birilerinin yanınızda olması lazım sonra alışıyorsunuz hatta şimdi minik oğluşum kerem uyandı oda kucağımda tamamladım yazımı.. gözünüz korkmasın ikiz anne adayları Allah sabrınıda gücünüde veriyor...

Son düzenleme:

ayyy cnm nasıl anlatmışsın benim kırkıma kadar annem olacak halam olacak ama daha çok annemi istiyorum halam gelirse kızı gelir kocası gelir evim zaten küçük o insanlaramı bakacam bebeklerimemi...annemi kandıracam artık.......40 dan sonra ne olur bilmiyorum
kayınvalidemi istemem ona ayrı hizmet gerekir o yüzden olmamas daha iyi allah büyüktür diyorum........ama tek bebek bakanlar bile isyan ederken iki bebek diyorum
eşimde diyorki belki öle mız mız olamayacaklar .......... o yüzden şimdiden panik yapmamaya çalışıyorum......böle umutlu yazıları okuyunca rahatlıyorum vallaa sanki iki bebek dünyanın sonu gibi konuşuluyor

inşallah gönlünce olur canım. 25 inde burayada yaz sonucu olurmu merak ederim :))

bu arada benim yazdığım cevabı dikkate alma. benimki normal gebelikti ve yazdığım değer kanımdaki hcg değeriydi mikroenjeksiyon konusunda hiç bilgim yok. bende diyorum 15. günde ne kadar yüksekmiş hcg si

bacım sende çok paniksin naniknanik sakin ol birazcıcık. merak etme bir çok ikiz tanıyorum biri mutlaka diğerine göre daha sakin oluyor, ikisi birden yaramaz olmaz büyük ihtimal.

bu arada söylemeden geçemeyeceğim bir çok arkadaşta yazmış zaten anakucağı büyük nimet hihoyyyt, çok seviyorlar çocuklar. heryere taşıyorum onunla mutfak, salon hep yanımdalar, şu anda bile ikisini uyuttum ana kucaklarında, iki ayağımla sallıyorumkaydirigubbakcemile2 henüz almadıysan mutlaka al derim a.s.

anladım canım,mutlaka yazarım sonucumu kızlar, hem birbirimizden öğreneceğimiz çook şey var. paylaşmak o kadar iyi geliyorki anlatamam

o zaman çoğul gebelik cnm tebrikler hihoyyyt

saolasın canım benim ben de 2iz gibi hissediyorum ama diğerlerine göre yine de düşük gibi degerim. hayırlısı neyse o olsun ama küçüklükten beri 2iz tutkum var:) allah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin hepimiziiin

Canim keske sana yardim edebilseydim bu konuda ama inanki ben normal yolla hamile kaldim ikizlere evde test yaptim 7+4 gunlukken ilk doktor kontrolune gitmistim burda hamilelik 8 haftalik olmadan gidemiyorsun doktora zaten kan degeri nedir nasil olculur gebelik te hep bu siteden ogrenmistim.ama sana sunu soyliyim cogul gebelik oldugunu hamile kalir kalmaz anladim cunku belirtileri cok yuksekti netten arastirmistik esimle ve ben inanilmaz ama ikiz hic yok ailede biz ikiz olucagini biliyorduk.

canım benim değerlerim 11. gün 129 15. gün 520 17 gün de 1000 küsürdü bende ikiz bebek bekliyorum dr.um kan değerin tek bebekle uyumlu demişti ama ikizmiş. normalden biraz yüksekse çoğul oluyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…