İkiz anneleri

ikizlerini allah bağışlasın nazlı arkadaşımçok tattlılar maşallah benimde 9 yaşında prenslerim var. ilk zamanları zor oluyo ama çok güzel bi duygu allah herkese nasip etsin bu mutluluğu .

selam.bende ikiz bebeklerimi 37 haftalık doğurdum çok şükür hiçbir sağlık problemi yaşamadık şu an dört aylık oldular dört aylık ikiz anne tecrübemle sizlere faydalı olmak isterim sorularınızı her zaman sorabilirsiniz allah yardımcınız olsun...

merhaba kızlar bende ikiz anne adayıyım cinsiyetlerini öğrenmedik henüz 16 haftamızda gidecez inş. öğrenirim diyorum.....ben tecrübeli annelere sorayım sorularımı benden ilerideki gebelikde olanlarada

ben kilolu hamiş kaldım ilk 3 ay almaım kilo ama yoğun kusmalardan
şimdi yemeğe başladım hala bulantım var ama yiyorum ...kilodan korkuyorum bünyem yapılı inş.çok sorun olmaz....

birde üçbuçuk aylığız ama karnım büyük herkess aaa kocaman diyor sinirim bozuluyor
sizinde bölemiydi.......ev işi hiç yapmıyorum yormuyorum kendimi ama gezmek istiyorum artık
dolmuşa vs.binmemi eşim istemiyor ...eee heryere taksi dünya para...bu dönemde iyiyim
doktora sordum 2q-3 saatlik otobüs seyhati sorun olurmu diye hayır rahat ol dedi sorun yok dedi..
birde 5 ayın içindeyken alışverişyapmak istiyorum ....sonrasında çok şişerim kış soğuk çıkamam diyorum....doğrumu düşünüyorum

off çok uzattım ama merak ediyordum

canım hayırlısı olsun .. allahım inş. saglıcakla kucagınada almayı nasip eder inş..
bende 3 aylık erkek ikzilerim var...
bende ilk 3 ay çok kustum ama iştahım da yerindeydii... 3 aydan sonra acaip yemeye başladım :)) 53 ile hamile kaldım 63 oldum doguma kadar..
ben pek yatmadım 3 yaşında bir oglum daha var onun ilede ilgileniyordum.. ama allaha şükür bir sorun yaşamadım.. yalnız dikkat ettim tabi kendime.. benimd ekarnım büyüktüü hele son zaanlarda bakan kafasını çevirip birdaha bakıyoduu.. erkek karnı biraz da sivri ouyo bendede pek kilo olmayınca baya dikkat çekiyordum... ben 8 yaımdan sonra yürümekte baya zorlanır oldum 5 6 cı aylarda rahattım .. dogum yaklaşınca yürümketebaya zorlanıyosun.. allahım yardımcın olsun .. allahım inş. saglıcakla kurtulmanızı nasip eder canım..

ben çok kilo aldım..66 ile hamile kaldım en son kontrolümüzde 78 olmuştum. doktorum tatlı ve hamur işinden uzak dur dedi.ama ne yapayım bazen hiç doymuyorum. :)
yürürken bende çok zorlanıyorum sağ bacağım uyuşuyor.doktorum calsiyum verdi onu kullanıyorum.
bide arada çarpıntım oluyor ikiz gebelikte olurmuş.yürümekte ve oturup kalkmakta zorlanıyorum.
10 gün sonra ki kontrolümüzde erken doğuma karşı önlemler alınacakmış.
tecrübeli hanımlar sizlerede böyle önlemler alındımı? ne yapıldı? paylaşırsanız sevinirim.

canım benimde ikizlerim var şimdi 1.5 yaşındalar bende son zamanlara doğru kesinlikle sırtüstü yatamıyordum nefes alamıyordum, 53 ile hamile kaldım 71 kilo oldum sadece karnım vardı takma gibi çok komik görünüyordu, tek sorunum son 1 ayda karnım aşırı derecede kaşınıyordu kıpkırmızı oluyordu kaşımaktan, eee gerilmekten deri kalmadı kaşıyıncada çatlayacağını biliyordum ama elimde değildi dayanamıyordum(devamlı badem yağı sürmeme rağmen), en sonunda kendimi dr attım beni doğurt kaşıntıya dayanamıyorum diye doktor güldü bütün ikiz anneleri bunu istiyo dedi, baktı daha doğumuna var dedi ve ben 40. haftanın ilk günü doğum yaptım karnımdaki çatlaklarda hatıra kaldı:ecrin_bebek::ecrin_bebek:
birde hatırlatayım kilolarım kalacak diye üzülmeyin ikiz annelerinin şişman olması mümkün değil ben şimdi 52 kiloyum sezeryan olduğu için biraz karnımda yağ kaldı o kadar. hamile arkadaşlar bence şimdi tadını çıkarın gözünüzü korkutmak istemem ama çok zor hele benim gibi yalnız bakacaksanız sabır sabır sabır........
birini emzirirsin diğeri ağlar, hele ikisi birden ağladımı mecburen ikisinide kucağına alıyosun kollarım kas oldu valla
ayyy ne kadar dertliymişim ya senağlama

arkadaşlar sorunuz olursa cevaplayabilirim

maşallah arkadaşım 40. haftanın ilk günü doğum yapmak ne demek??!!!ben sadece 33 hafta dayanabildim...28. haftada rahimağzında açılma saptandı...o yüzden hep istirahat ettim maalesef....çok zor geçti son günlerim...

canım bilemiyorum kaç haftalık gebesin ancak kendşne çok dikkat et...hamur işleri ve tatlılar son derece zararlı...gebelik şekerine baktırdın mı hiç??umarım yoktur sende gestasyonel diyabet...benim yükselmişti şekerim...ayrıca cervix boyu da çok önemli sık sık bakılması gerekiyor...allah korusun açılma olursa erken doğum kaçınılmaz oluyor...bol bol dinlen cnm...

selam kızlar, bende hamilelik maceralarımı anlatayım,

şu anda 36+2 günlük hamileyim,
30. haftaya çalıştım, hiç bir sorun yaşamadım, her şey yolunda gitti, 5-6 saatlik yolculuklarada çıktım bir kaç kere,

ilk 3,5 ay yoğun mide bulantıları yaşadım. sonradan şişmeye başladım :icecream: 67 kg ile başladım gebeliğe şu an 94 kiloyum :mymeka: 3.aydan sonra gebelik pantolonlarını giymeye başladım -tatlicadiarzu-

30. haftada çalışabilir raporu almak için doktora gittiğimde doktorum rahim ağzında kısalma olduğunu ve artık kesinlikle çalışmayı bırakıp evde yatmam gerektiğini söyledi. o gün doğum iznimi başlattı. ve o gün bu gündür yatıyorum. hiç bir iş yapmıyorum. sadece wc için ve yemek yemek için kalkıyorum. sağolsun annem, eşim ailem herkes çok yardımcı oldu bu süreçte. ayağa kalktığımda bebişlerin baskısını kasıklarımda ve böbreklerimde çok fazla hissediyorum yürümekte zorlanıyorum o yüzden. bu arada yatmanın çok faydasını gördüm. rahim ağzındaki incelme durdu. hiç bir ek ilaç kullanmadım. bir ara kasılmalarım çok fazla oluyordu magnezyum içmeye başlayınca rahatladım. birde her ihtimale karşı erken doğum olur diye doktorum 32.haftada ciğer geliştirici iğne yaptı.

çok şükür bu güne gelebildik. bebişlerim çektiğim tüm sıkıntılara değer. yeterki onlar sağlıklı olsunlar.

Allahım hepimize bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

canım sende zor olan ayları başarmışıssın geçmeyii :) bende 38 haftalıkken dogum yaptım sende inş. tez zamnda kurtulursun bebilleirnle canım saglıcakla:) herşeyin hayırlısı..a.s.

seherciiim canım benim çok teşekkürederim, az kaldı evet :)))) çok heyecan verici,

senin küçük beylerde çok yakışıklı olmuşlar maşallah :teytey: Allah bağışlasın.

birde 5 ayın içindeyken alışverişyapmak istiyorum ....sonrasında çok şişerim kış soğuk çıkamam diyorum....doğrumu düşünüyorum

off çok uzattım ama merak ediyordum

bence zaman buldukça alışverişini yap canım. ben cinsiyetlerini öğrendiğimde almaya başlamıştım. herkes erken demişti ama iyikide almışım sonradan ne olacağı belli olmuyor. helede ikiz gebelikte, son aylara doğru hareket etmek çok zorlaşıyor, erken yoruluyorsun. vb. bir sürü zorluklar.

çok geçmiş olsun tuubaycııım, çok zor geçekten sürekli yatmak zorunda olmak, ama sonunda iki meleğe sahip olacağımızı düşününce her şeye değer. Dİkkat et kendine canım. Allah yardımcın olsun.

selamlarrr,
kızlar bende 33 haftalık doğum yaptım. eğer herşey normal gelişseydide vaktinde olsa nasıl dayanırdım bilemiyorum çok zorlanıyordum 7. ayımızda nefes almakta zorluk çekiyordum, biraz aykata kalsam bacaklarım ve belim hemen ağrıyordu.. yatak odası bna dar geliyordu gece birde yaza denk gelmişti nefes alamıyordum öleceğim zannediyordum.. 17 kilo ile 8. ayımızda mecburen tamammlandı hamileliğim.. karnımda çatlaklar oluşmadı benim, şansımdan hstanede herkese zımba ile dikiş yaparlerken bana estetik dikiş yapmışlar şeffaf bant vardı onu çıkardılar sadece 6. gün..
bende zayıf hamile kalmadığım için gören sadece göbeğin çıkmış diğer yerlerin aynı diyordu..:))
bu arada son aylara bırakmayın alışverişi hem ağırlaşınca yürümekte zorlanıyorsunuz hemde benim gibi ne olur ne olmaz acil bir durum çıkabilir..ben hastane çıkışımızı alamadan doğum yaptım.. gerçi alsamda giyemezlerdi çok küçük doğdular..
bizde bugün annemi yolcu ediyoruz yarından sonra tek bakmaya başlayacağım..
meltem arkadaşımız gibi bende artık kas yaparım heralde..:)))
bazen biri uyuyor diğerini yedirip yatırıyorsun bazende ikisi birden uyanıyor ağlıyorlar zor iş vesselam.. ama genelde ikizlerin biri sakin biri hareketli ve cingöz oluyor söyleyim..
Allah eşimden razı olsun geceleri ve gündüz evde olursa çok yardımcı bana..
hadi bakalım kolay gelsin hepimize....

cnm allah sağlık versin ve güç kuvvet sabır versin
bişey sormak istiyorum...hangi hastanede doğum yaptın ve nekadara

cnm allah sağlık versin ve güç kuvvet sabır versin
bişey sormak istiyorum...hangi hastanede doğum yaptın ve nekadara

canım saolasın..
ben marmara üniv. hastanesinde doğum yaptım.. benim tüp bebkti ikizlerim tedavimde orada olmuştu, kontrollerede oraya gittim.. son kontrole gittiğimde yüksek tansiyondan acil yatış yaptılar 5. gün sezeryanla doğum oldu.. emekli sandığına bağlıyız sezeryan ve hastane için para vermedik ama bebişlerim prematüre doğdukarı için bazı ilaçlara ek malzemelere para verdik sadece..onlarda ucuz değildi küvözede para alsalar altından kalkamazdık doğrusu..
Allah tüm doğum yapacakların yardımcısı olsun biz ikiz annelerinin masrafı normalde daha çok oluyor gerçekten..

ben micro ile hamiş kaldım
daha onun borcu duruyor üçkuruş üzerine üçkuruş koyamadım
kendim b.evler medıcalparkda tedavi oldum hala oraya gidiyorum
sezeryan için 2400 ssklı dan para istiyolar ama bebeklerin küvezlik durumu olursa dediler
yüzde yüzünü ssk nız karşılıyor dediler ....bizde her ihtimale karsı doğum parasını bulalım
bebeklerin küvez parasından rahat ederiz diyorum ...hayırlısı daha çok var ama ben düşünüyorum sadece doğum değilki masraf ...kıyafeti vs. allah kolaylık versin valla ya bu krızde

Ben bir ikizim.Ve şuan 40 yaşındayım kızlar. Sizlere çok önemli bir tavsiyem olacak asla ve asla ikizleri aynı sınıfta okutmayın.Genelde pek meraklıyızdır böyle şeyler yapmaya. Ama inanın bana yapılan pek çok Tıbbi Çalışmada( Psikiyatrik) ikizlerden birinin diğerine göre mutlaka daha başarılı olacağı diğerininde ne yazıkki bu başarıyı sağlayamayacağı kanıtlanmış durumda.Doktorlar bunun plesenta ile alakalı olabileceğini düşünüyorlar.Diyeceksiniz ki ne alaka? çokkkkkkkk alaka!!!!!! Hayat boyu başarısız olan ikiz eş, diğerine korkunç bir savaş açacak
Tecrübeyle sabit ! Anladınız siz onu......
Yakın zamana kadar '' neden '' diye soruyordum, ne zamanki bir gün bunu araştırmaya karar verdim ve yapılan Psikiyatrik çalışmaları gördüm..Artık neden diye sormuyorum. Hepinize bol şanslar...Her açıdan işiniz zor.Allah yardımcınız olsun.

evet düşünceniz çok güzel ve bunu bziimle paylaştıgınız için tşk.e bend ebu konuyu düşünüyordum acaba nasıl olur diye.. beraber okusalar .. bende size katılıyorum ... ama işte insnada hep yan yana olsunlar istiyor.. inş. böyle sorunlar yaşamayız..

seherciiim canım benim çok teşekkürederim, az kaldı evet :)))) çok heyecan verici,

senin küçük beylerde çok yakışıklı olmuşlar maşallah :teytey: Allah bağışlasın.

canım yhaa inş. alırsın bebişleirni sag sgalim kucagına sende bizim yaşadıgımzı o mütiş güzel duyguyu yaşarsın tabii zorluklarınıda sırnaşık şey :) öpt. canım allah yardımcın olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…