İkiz anneleri

canim sen simdiden odalarini nasil ayarlayicagini ve nerden ne alicagini arastir ama sakin alma daha cok erken ben 28 haftadan sonra alisverisi oneriyorum bu donemde basla mobilyada ozelikle bez deistirme masalarini oneriyorum ben almadim ve cok pisman oldum.Baslangiz icin cok kiyafet almayin derim sadece gerekli olna seyler cunku cok hediye geliyor birde kesinlik cok kucuk dogacaklar diye premature giysi almayin baslagicta biraz cuval gibi oluyor ama sonra okadar caabuk gelisiyorlarki.Ben bazi giysiler premature almadigim halde cok giydiremeden kuculmustu.

Ayakli tulumlar cok iyi oluyor ama birde ayakli pantolunlar var onlarda cok iyi.Agiz bezini bol tutun cok ksuuyorlar vede surekli yemek isteginden dolayi cabuk kirleniyor.Birde size 6 tane battaniye oneriyorum cunku cok gerekli oluyor.
Eger karyola alicaksaniz lastikli carsaf almayin cok zor deisiyorsunuz ben aldim 4 tane cok pismanim cunku carsaf deistirmek kabus gibi .
ilk gunler gobek dusene kadar eger birde bebeginiz sunnet olduysa hastanede bez baglarken cok SIKI baglamadiginiz icin cok cis kaciriyor karyolaya carsafin altindan naylon koyun ki dosege gecmesin.

Bebek arabsi alirken mumkun oldugunca tam yatabilenden a;lin iki tarafinida ben yan yana olanini kullaniyorum cok memnunum ama genis oldugu icin dar yerden gecmek zor oluyor.

Benim profil sayfamda bir resim var kasim ayinda Turkiyede anakucagi deniyor sanirim boyle mavili turunculu olan ikitana aldik cok seviyorlar ici genis ve sallaniyor bu sekilde sallanip uyuyorlar eger buna benzer birsey alirsaniz rahat ederssiniz.

Ben hic ayni sekilde kiyafet almadim onlara ya renkleri farkliydi yada modelleri bir birene yakin yada tamamen farkli ayri giydirme taraftariyim genelede ayni olan giysiler hediye gelenler.

Biberon icin Avent oneriyorum gercekten cok iyi.
Sut sagma makinasi icinde Medela elektirikli olan cift pompali olanlari cok iyi ama cok paahali biliyorum ben bir arkdaasimdan almistim makinayi sonra kendim sagma parcalarini satin aldim Zaten ir kismin hastane vermisti.

Kizlar bebeklerinizin gece kaka yapmadigi surece sakin altini deismeyin gece gunduz kavrami olusuyor bu sekilde.
Aklima gelenler burda sormak istediginiz seyler olursa sorun
Ancak aksam vakti giriyorum nete oyuznde hemen cevap yazamayabilirim kusuruma bakmayin lutfen.

rüzgarım sağol cnm demek 6 battaniye aklıma hiç gelemdi yawww

biberon kaçtane aldın cnm?bide doğmadanmı alsak ?

5 ayımda ben alışverişe çıkmak istiyorum
sonraki zamanda iyice kışa denk geliyor karnım büyür diye çıkmak istemiyorum
ama mobilyaları 7 ayda doğurmazsam 7 ayda sipariş edeceğiz...

bide alt değiştirme şeysinden almayacağım ben iki karyola bir kardolap alacğız tedavi ile olduğundan
borcumuz çok şaşkınım alamayacğız diye bile korkuyorum ben ...neyse rabbim büyük bir beşik annem dolabı kaynanam bir beşiğide biz alacağız

doğum fiyatları hakkında sadece selçukluyu biliyorum. nil hanım bana sezeryanı 400 ytl demişti.başka birisinden duydum normal doğum 130 ytl szeryan 145 ytl dedi.ssk.
bakalım 3 aralıktaki kontrolümüzde soracağım doğum fiyatını yeniden.yeni doğan servisinide bakacam..inşallah sorunumuz olmaz çünkü doktorumdan memnunum..

benim ikizler 28+2 oldular.çok şükür herşey yolunda.3 aralıkta erken doğumu önlemek için tedavi uygulayacak nil hanım..işlh tüm hamişler sorunsuzca bebelerine kavuşurlar..

sen kaçıncı haftadasın..cinsiyetleri belli oldu mu??

selam şanslı anneler bende ikizlerime hamileyim tam 8.haftadayım bugün umarım sorunsuz bir şekilde devam eder tecrübelerinize ihtiyacım olacak sevgiler...

bebişkocum Allah tamamına erdirsin zor bir yolun başlangıcındasın, lütfen çok kilo almamaya bak çünkü son 2 ay bayağı ağırlaşacaksın
benin ikizlerim 1.5 yaşındalar en zor dönemleri atlattım gibi, ama ileride inşallah sefasını süreceğiz mesela ben 2 çocuk istiyodum tek seferde halletmiş oldum
kolay gelsin

amin canım ya sağolasın valla çok kilo almam inşallah transfer gününden bu yana 2 ay geçti ve ben sadece 300 gr almışım gayet iyi dimi zaten drum da hiç kilo almamı istemiyo bakalım neler olacaksen atlatmışssın tatlım zor kısmını bundan sonrası en eylenceli olan kısmı allahım size ve onlara uzun ömürler nasip etsin inşallah çok öptümkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar;

Ben de ikizlerime hamileyim. İki tane oğluşum olacak. Birinin adını Rüzgar koyacağız. Diğerine birtürlü karar vermedik. Sizin de fikirlerinizi almak istedim.

aşkitom biz de 22 haftalığız allahın izniyle. ugün başkentte emel hanıma gittim ve çok memnun kaldım ilk sefer için. tam 45 dk inceledi tek tek bebekleri. ayrıntılı ultrason çekildi yani. şükür iyiler. eğer imkanınız varsa ankara başkentte bi hocama gönderecem dedi bakalım aralık 4 e randevu alındı gidecez kısmetse. ( ikili ve üçlü testler yapılamadığı için bir başka yöntemle orada anomali varmı diye bakılacakmış nasıl bişeyse). benim de allah izin verirse 2 kızım 1 oğlum olacak. allahım hepimizin kucağına almayı nasip etsin inş.
bu arada bebişko hayırlı olsun, sağlıklı hamilelikler dilerim canım. kilo konusunu ben düşünmek bile istemiyorum çünkü tam 10 kilo aldımmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!

kızlar doktor bana 20. haftada alttan bakıcaz dedı rahım agzı yetmezlıgı rıskı varmı dıye sızede soyledımı doktorunuz
bıde ıkızlerde ıkılı ve uclu testler tam kesın sonuc vermıyor dıyorlar ama doktorum yapalım dedı

allah hepinize bagıslasın kızlar cok güzel bir sey benimkiler 7 aylarını doldurmak üzereler karnımdaki hallleri de cok güzeldi 20 kilo civarı almıstım70 kilo olmustum simdi 56 kiloyum.cok kilo alınmasa iyi olur gercekten son zaman evin içinde bile yürümek zor gelmişti yatınca sagıma dönemiyordum neydim ben yaa:dance: ama cooook güzeldi tadını cıkarın valla.

Canim senin dogum ne zamandi?

Ben de 10 tane var biberondan 7 tanesi 125 cc lik dierleri diger 3 buyuklerden.Birde aklinda bulunsun biberonun emzigi en kucuk delikli olsun bebekler cok buyuk olunca memeyi red ediyorlar yani seni emmezler.Ben biberonlari dogmadan aldim ama 4 tane almistim baslangic olarak.Ben besiklerini ve dolaplarini beyaz aldim cok guzel duruyor..

Emzik kullanmayi dusunuyormusun?Ben kullaniyorum sadec uykuya dalarken ve agladiklarinda veriyorum oyle cok istemiyorlar ama en azindan mizmizlaninca iyi oluyor.

arkadaşlar;

Ben de ikizlerime hamileyim. İki tane oğluşum olacak. Birinin adını Rüzgar koyacağız. Diğerine birtürlü karar vermedik. Sizin de fikirlerinizi almak istedim.

Ayyy ne guzel oglumun ismine bir adas ikiz daha geliyor.benim oglanlarin birinin adi Deniz Ruzgar .Ben cok uzun yillar bir oglum olursa bu ismi koyucam dedim vede koydum yanliz ne yazikki Ruzgar diye seselnmiyorum oglusuma.Nedenine gelince Amerikada yasadigimi icin bu ismi cok zor diyorlar oyuzden basina denizi koyduk burda genelde ilk adla seslenilir.Hastanede kalinca benim ikizler 2 hfat boyunca deniz asagi deniz yukari boyle selenir olduk.Diger oglumun Adi Ethem onun tek ismi var.

ben erkek isimlerinde Arda ve Arin 'i cok severim

cnm mayıs ama doktorum tarih vermedi ilerleyen günlerde belli olur dedi 40 hafta 25 mayısa denk geliyor ...ama sanmam 40 haftada doğrayım ....
ben emzik vermeyi düşünüyormuyum ?bilmem cnm bunu öncedenmi karar vereceğiz
ayy ben hiçbişey bilmiyorum rüzgarımmm acebi baluğum ben .....mobilyayıda cinsiyetleri belli olsun öle düşüncez rengini .....sen bana liste yaparmısın cnm?zahmet olmazsa sana cnm yaa

TUUBAY merhaba canım!
burda bi üçüz anne adayını görünce ne kadar sevindiğimi anlatamam.ben de üçüz bebeklerime hamileyim.22+1 benimkiler.nasıl gidiyor canım hamileliğin.benim en büyük korkum bebişlerimin çok erken doğması.Ama çok şükür şimdilik herşey yolunda.

ikiz anneleri sizlere de selamlar. Umarım hamileliğiniz iyi geçiyordur. Bari hamileliğimiz iyi geçsin dimi, nasıl olsa zor günler bizi bekliyor:)) tanıdığım ikiz anneleri var, ikiz bebeklere bile hem anneanne hem babaanne birlikte bakıyormuş.yani 3 kişi zor yetiyormuş.ben napıcam bilmiyorum,tek kızım hiç bi yardımcım yok.annem de kayınvalidem de rahatsız.tabi yine gelicekler yanıma ama...neyse benim tek istediğim üç minnoşumunda sağ salim dünyaya gelmesi, bakıcaz bi şekilde.napim yetişemezsem onlar ağlayınca oturur ben de ağlarım:) Allah bize ve onlara sağlık versin.hepimize zamanında doğumlar nasip etsin inşallah

Mehlikacım benim ikizlerimde 1.5 yaşında tek başıma büyüttüm eşim bile genellikle yok şehir dışında, annem sadece 20 gün kalabildi sonra memlekete gitti ben kaldım ikizlerle başbaşa çaresiz kaldığım zamanlarda oturduk üçümüz birden ağladık, yani yalnızdım birini emzirirken öbürü orda ağlıyodu mecburen ikisinide kucaklıyodum kollarım kas oldu sen üçüncüyü nerene koyacaksın bilmiyorum ancak başının üzerine koy:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:
Allah tamamına erdirsin, kolay gelsin

içim bi kötü oldu ki kızlar işte en zoru bu biriniemzirirken biri aglıyor hala öyle bizim.yüregim parcalanıyor.allah korusun bebişlerimizi.mehlika allah bin defa yardımcın olsun.hepimizin tabii.cok duygusal günler yasadım ve yasamaya da devam edicem

Canım Allah bağışlasın ikizlerini.Allahım yardımcın olsun.inan şimdiden kara kara düşünüyorum ama asıl önemli olan onları sağlıklı bi şekilde dünyaya getirmek.Sanırım annelik içgüdüleri başladı:) meltemcim bebeklerine ayrı yataklar mı aldın? gerçi sizinki ikiz.ikiz olsa ben 2 yatak alırdım ama ona bile karar veremiyoruz.3 yatağı eve sığdırmak oldukça zor.beşik alsak onlar biraz minik.daha az yer kaplar ama 6 aya kadar kullanılıyrmuş.boşa masraf gibi geliyor.anlican bizim karar vermemiz bile çok zor oluyor canım:))

Canım Allah yardımcın olsun.Anne olmak kolay değil.benim tek çocuğu olan arkadaşlarım bile o kadar yakınıyor ki.Ama boşver onlar ikinciyi doğurup tekrar aynı şeyleri yaşıyorken sen ikisini birden büyütmüş olcan.kolay gelsin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…