İkiz anneleri

kesinlikle ikizler aynı sınıfta okumamalıymış...ben de edindim bu biligiyi daha önceden...sadece başarı olayı da değil ,aynı zamanda başkalarıyla arkadaş olmayı da ,sosyalliği de engeller bu durum...

Kızlar yazarken çekinmiştim aslında ne tepki alırım diye..Ama gördüm ki konu hakkında bilgi sahibi olanlar var..Ne yazık ki çalışma bilimsel ! Ve elbette her bilimsel çalışma gibi ispatlanmış durumda. Ben kendimi bildiğimden beri yaşıyorum bu durumu...Her açıdan ç o k s a k ı n c a l ı !! Biri başaracak, diğeri seyredecek.Biri sorumluluklarını yerine getirecek diğeri getirmeyecek.Biri ödevlerini yapacak diğeri yapmayacak.Biri insancıl, diğeri katı hatta kaba olacak.Bir çeşit kişilik bölünmesi gibi bir durum olduğu düşünülüyor daha çok..Biri tam, öbürü hep yarım oluyor İki beden bir ruh sanki..Diğerinde çoğunlukla hayal kırıklığı...Sizler yaşamayacaksınız demeyi çok isterdim.Ama yaşayacaksınız.Bu sebeple ilk problemler okul hayatlarında başlayacağı için m u t l a k a a m a m u t l a k a ayrı sınıflarda eğitime başlatın.L ü t f e n.Bu daha sonraki yılllarda karşılaşacağınız problemleri asgariye indirecektir..İ n a n ı n..Böylelikle her şeyden önce başarısız olacak olan ikiz , diğerini ilk düşmanı olarak görmeyecektir.Kendi başına sorumluluk alması vb gerektiğini kavraması daha çabuk olduğunu söylüyor çalışmalar...Hepinize sevgiler..Başka sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım.Moralinizi bozmayın lütfen. Ama hiç kolay olmayacak kızlar........Hem de hiç !

dırımkızı canım benimkide mikroydu genel adı tüp bebek ya ondan öyle yazdım.. devlet yardımından yararlandım ve ilk mikroda tuttu şükür...ama yinede çok masaf oldu git gel zor işler.. sanada kolay ve sorunsuz bir doğum diliyorum..
Allah tüm tedavide olanlarında yardımcısı olsun..

nurcandan canım, tecrübelerini bizimle paylaşman güzel..niye tepki alasın ki..
benimkilerde çift yumurta ikizi oldukları için benzemiyorlar birbirlerine, hem ayrı karakterleri olacak çünki biri sakin biri hareketli.. kıyafetlerinide ayrı giydiriyorum.. hediye gelenler içinde çift takımlar var sadece.. okuldada ayrı sınıflar çok mantıklı her ne kadar aynı rahmi paylaşsalarda ikiside birbirinden ayrı birer birey olarak hayata atılmaları en doğrusu...

Bende çift yumurta ikiziyim.. Ancak tek yumurta yada çift yumurta ikizi olmak bu durumu değiştirmiyor !Ama durum en kısaca şöyle özetlenebilir bence..Biri (+) , diğeri (-)kutup.....
Siz zaten kendiniz gözlemlenmeye başlamışsınız.. Biri sakin , diğeri hareketli diye..Siz şuan sanıyorsunuz ki sakin olan (+) hareketli olan (-) kutup....Hiç de öyle değil !Göreceksiniz hareketli
( huysuz, çok ağlayan,mamasını yemesi büyük problem olan) :)) + kutup olacak ileride.. Sakin
( mamasını zamanında yiyen, uykuya yatıp kalkan,ağlaması az ) olanda - kutup...
Ancak sizin yaklaşımınız kesinlikle mükemmel. Aynı renk , aynı tip giysi kesinlikle büyük saçmalık..Zaten onlar hayatları boyu bu artı ve eksi sıkıntısını hayatlarının her alanında yaşayacaklar.Aynı şeyleri giydirerek aynılar demeye getirirmiş ikiz anneleri..(Bilimsel çalışmada bu da belirtilmişti)Oysa onlar farklı ! hemde çokkkkkkkkk farklı !

nurcan cnm ben hiçbir bilimsel şeyi okumadım bilmiyorum ama arkadaşımın ayrı yumurta ikizleri anaokuluna gidiyorlardı geçen sene orada yapılan bütün etkinliklerde biri daha başarılı diğeri değildi
başarısız olan annesine hep problem oluyordu daha sorunlu oluyordu
ben daha anne olmadan benim çocuklarım olursa böle yapmayacağım ayrı sınıflarda ayrı faliyetlerde olsunlarki birbirlerini kıyaslamasınlar ....seninde bu yazın doğru düşündüğümü gördüm sağol...

Sevgili dırımkızı..Tatlım...Seni tebrik ediyorum içtenlikle.Çevrendeki tüm ikizlere bak.Hepsinde aynı şeyi göreceksin.Tıp Dünyası bunun şaşkınlığını yaşıyor ve plesantaya bağlıyor bu durumu , ama yinede tam olarak açıklayamıyor.Bense 40 yıldır yaşadıklarımı biliyorum ! Bu işin farkına vardığımdan beride tanıdığım tüm ikizlere daha dikkatli bakmaya başlamıştım.Sonuç hep aynıydı ! Ben burada kimsenin moralini bozmak için yazmıyorum bu satırları lütfen inanın.Sadece (-) kutup olacak olana çok üzülüyorum.Ve tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim ve istiyorum.En başta eğitimlerini ayrı sınıflarda yapmalarını sağlayın...Allah aşkına bunu sağlayın.Bu pek çok sorunu daha hafif atlatmalarına sebep olacak.. Çünkü o zaman kendiyle yarışacak.İkizi -karındaşı değilde diğer çocuklar selefi olacak.Hepinize sevgiler...

cnm neden morel bozasınki olan bişey bu ben gözlemleme ile gördüm
düşün aktif kardeş daha az hasta olurken diğeri sürekli hasta idi
öteki daha hassasken öteki daha vurdumduymazdı
ben birsene çalıştım arkdaşımla bunu gördüm .....
dediğinde çokkkk haklsın şimdi benim kuzularım gelecek ultrasonda bile biri daha hareketli biri daha sakindi yaa düşünebiliyormusun biri hiç durmadı yerinde doktor zor ölçüm yaptı .......ben şimdiden yatakların vs.herşeyleri ayrı tutmayı düşünüyorum
zaten ayrı yumurtalar yani bir sene ara ile doğmuş kardeşden hiç bir farkı yokkk ...benim gözümdee

Canım dırımkızı..Sana şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum ablacığım..Sağlıkla kurtul.Sağlıkla bebeklerini kucağına al canım.Çok mantıklı bir Anne olacağın daha şimdiden belli.Çok tebrik ediyorum seni.Bu mantıkla devam edersen işinin çok kolaylaşacağını biliyorum ! Ayrı okul+ayrı kurs+ayrı hobiler...Formül bu = A y r ı !!!!!!!!!
Gözlerinden öpüyorum canım.

of kızlar çok pahalı bu bebek eşyaları yaaa. biz sadece 1er takım hastane çıkışı aldık ama geçen hafta bir bebek mağazası gezebildik, herşey var, aramadığın şeyler bile var. çalışan kişi de bu konuya hakim biri olunca gir, herşeyi al ve çık, şunu da bulamadım diyemezsin, zaten o nlar önüne seriyor herşeyi. biz bebek takımlarına bakarken adam hç boşuna onlara bakmayın, prematüre takımlar lazım olacak size diyip neler çıkardı önümüze. ağzımız açık kaldı. süt torbaları, premature bebekler için ıslak bezler, özel mamalar.... tek yatağına çözüm yok tek tek almak zorundayız. nasıl sığdıracağız bilmiyorum . araba da yok. tek bir firma varmış üreten oda çok zor bulunuyormuş. napalım artık bi şekilde ayarlıcaz. yeterki sağ salim doğsunlar. sadece yatakları ve bir kaç akımlarını almayı düşünüyorum zaten doğumdan önce. gerisini doğduktan sonra düşünüyorum. çok da zor geziyorum ama bakalım nasıl olacak.

tuubaycıgım allah yardımcın olsun canım ben ikzilerime bişi alırken yetiştiremiyodum valla bütce konsujnda sen napcaksın canım .. allah yardımcınız olsun çok zor oluyo.. hayırlısıyla inş. kuacgına aalırsın bebekkerini canım kucagına...

nurcancıgım böyle bi konuyu bziimle paylaştıgın için saol canım .. ebdn e sana hak veriyorum.. çok deogru bi konuya deginmişsin ve bilir kişide olarak.. ben bu tavsiyenii aklımda bulunduruyorum canım.. ve dedigin gibi yapıcam.. bir olmaları çok ii olurdu ama ayrı olmaları daha bi ii olur dedigin gibi..

Kızlar inanın bana büyüdükçe neler yaşayabilirsiniz Güzel Allah'ım korusun ! Beni tek teselli eden şey sadece ben ve ikizimin durumu değil.Artık biliyorum ki tüm ikizler böyle ne yazık ki Cinsiyetleri hiç önemli değil. İster 2 tane kız olsun, ister 2 tane erkek ya da biri kız biri erkek..Hep aynı ! Hep aynı !Bunun farkına varmadan ''acaba bizmi böyleyiz '' diye soruyordum kendi kendime. Zaten araştırmaya başlamamda bu sebepten oldu..Korkmayın herşeye rağmen. Tecrübeme ve araştırmama kulak verin.Hepinize çok sevgiler.

''tuubay'' bişey soracaktım sana. bende konyadayım ve Nil hanıma gidiyorum.
sen sanırım başkent ve tıp fakültesine gidiyorsun.orada muayene ücreti ve doğum ücretleri ne kadar bilgin varmı??
selçukluda yeni doğan servisi hakkında pek bilgim yok onun için soruyorum.
3 aralıkta gidince bakacağım inşlh.malum ikiz taşıyoruz ne olur ne olmaz..

iKiz anneLiği cok guseL
ama biraz zahmetli
herkes bi bebiş bekLio siz iki tane cok sanslısınız !! bebişlerinizin kıymetini bilen ablalarım

Canim ya moralini bozma sakin bende hamileyken cok guzel bir oda ve onlarin herseye sahip olmasini isterdim.Bir sekilde hepsi oldu bir suru hediye geldi arkadaslarimda birseyler verdiler simdi herseyleri var hatta fazla fazla Allah bir sekilde kismetlerini aciyor kuzularinin.

Bu arada kizlar 7 ayiniza girdikten sonra alin mobilyalari.Bebek arabasi almayi dusunen annelere tavsiyem.Ben once arka arkaya olandan aldim.Rahat suruluyor ozellikle magzalarda tabi tren gibi uzun biz birde ayni model araba koltugu aldik bebeklerin keyfini bozmadan direk koyuyordum icine. ama bu arabanin arka kismi ya tam kalkiyor yata tam yatiyor on kismi ise hicbir sekilde yatmiyor.Bebekleriniz kucukse zor oluyor.sonra bir arkadasim bana yan yana olandan verdi onda cok rahat ettik istedigimiz sekilede koltuklar ayarlaniyor.Ama alisveris zamani dar yerden gecmek zor.

Tabiaraba koltugu icin cok hata etmisim bu araba koltugu sadece 11 kiloya kadar tasiyabiliyorsun vede 1 yasina kadar simdi tekrar almamiz gerek.Zaten araba koltugu olmasa evde cildirirdim her gun cikip geziyoruz bebeklerle onlarda cok mutlu oluyorlar.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar bende bir ikiz annesiyim şu an iki yaşındalar biri kız diğeri erkek.ablacım senin yazdıklarını okudum da aynı şeyleri yaşıyorum şimdiden .oğlum mızmız çok bağıran bir çocuktu.her istediğini yapıyorduk ağlamasın diye.kızımın hiç sesi çıkmıyordu.oğlum herşeyi 1 yaşına kadar önce yaptı derken kızım birden atağa geçti ilk önce o yürüdü o koştu o konuştu her şeyi çok çabuk anlıyor ve uyguluyor ama çok fazla inatçılaştı ve hırçınlaştı çok şaşırttı bizi.oğlum ise birden durdu kızımdan sonra geldi hep sanki bir yarıştalar gibi kızım tuvalet eğitimini almışken oğluma hala bez bağlıyorum.bunu gibi bir sürü şey.bende ileride ayrı sınıflara vereceğim inş.çünkü kızım böyle devam ederse oğlum yarı yolu bile geçemeyecek hep arkadan gelecek.en azından ders konusunda farklı bilgiler aldıkları için birbirlerine yardımcı olurlar hem sınıfta birbirlerinin yaptıkları yaramazlıkları eve gelip şikayet etmezler.allah yardımcımız olsun gerçekten.

İkizler11 moralini bozma canım.Biliyorum aktardığım şeyler pek hoş değil ama, bu, bu işin ne yazıkki gerçeği.Umarım Doğa yanılmıştır senin bebeklerinde.Pek sanmamakla birlikte Benim en ilginç tespitim kendimde yaşadığım için şu= Ben bebekken huysuz,çok ağlayan,mama/ve/veya yemek yemekte sürekli sorun çıkartan yani hep mız mız olanmışım. İkizim ise kuzu kadar sakin, uyumlu olan..Ama gel gelelim 5-6 yaşlarına geldiğimizde her şey tersine döndü bizde.Ben (+) ikizim ise(-) oldu...Ve sana bu kadar geç cevap vermemin sebebi de yine ikizim ! Arızaya y i n e ! tam geçti ne yazık ki Büyük Allah'ımdan diliyorum ki bir gün umarım herşey yoluna girer..Ona içtenlikle ve tüm kalbimle dua ediyorum yine de Hepnize çok sevgiler.Allah yardımcınız olsun. Bebeklerinize uzun ve sağlıklı ve de mutlu ömürler diliyorum.

teşekkür ederim seher ve rüzgarım. allah hepimizin yardımcısı olsun inş.
aşkitom bana nil hanım kendisi tıp fak. gitmemi söyledi. bilmem artık korktu mu üçüz olunca nedir? selçukluda prob. olur prematüre bebek dedi. bi de tek değil tabi. orada çalışan bi hizmtli ile de konuşmuştuk kendi yiğeni doğum yapmış üçüz ve tıp fak. yapmış. niye burda yaptırmadınız dedim buranın küvezlerinin solunum cihazları yok dedi. işte böyle. keşke iyi olaydı da biz de böyle dr. dr. hastane hastane gezmek zorunda kalmasaydık.

tıp fak.ali acara gidiyorum ama muayenehanesine. 100 ytl. başkentte ise emel hanıma gidiyorm 55 ytl fark ödüyorum. doğum fiyatlarını bilmiyorum ama çünkü hiç o konuyu düşünmedik şimdilik. öyle uzak geliyormuşki demekki senin doğum fiyatlarıyla ilgili bilgin varsa yazarsan seviniim canım. senin ikizler ne alemdeler? ne kadarlıksınız şimdi?

ikiz anneleri kaçıncı ayda alışverişe gitmeli ?
neler alınmalı gerekli şeylerden kaçartane alınmalı

tecrübeli anneler yazabilirmi ?şöle liste halinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…