- 22 Kasım 2014
- 2.673
- 3.060
- 133
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
- #2.341
evet arkadaşım seni çok ıyı anlıyorum bende minyon yapıya sahibim 1,55 boyum ikizlere hamıleyım kaç doktora gıttıysem nasıl tasıcan cok zor olacak erken dogum olur vucudun kaldırmaz dıyo çok şükür bebekler sağlıklı allah yardım eder taşıyabılecekmısız demkkı rabbım nasıp ettı bende korkuyorum öyle dedıklerınde ama tevekkul edıp beklıcez allah yardımcımız olsun..
Ya tabii canım sen de haklısın öyle düşünmekte. Ben hamileyken mama sandalyesi falan hiç bakmadım bile, daha öncelikli alınacak bir sürü şey oluyor zaten. Sadece iyi bir fırsatı kaçırmışız ya ona hayıflandım, olsun artık. Belki sen yakalarsın yine. Kilo durumum harika sayılmaz çünkü 68 kiloyla hamile kalmıştım, yine de ilk hedefim şu 3 kiloyu da verip doğum öncesine bir ineyim de sonra 60 a düşsem işte o zaman harika olur gerçekten de :)) İkizler hareketlenince daha kolay veririm diye düşünüyorum. Bir de göbek kaldı biraz onu da sporla halletmek lazım gelecek. Ben 6 aya kadar emzirebildim sonra ek gıdaya da başlayınca iyice emmeyi reddettiler. Ama emzirmenin kilo vermede bariz katkısı var. İnşallah bol bol sütünüz ve cup cup emen bebişleriniz olsun...Ayyy evet yaaaunutmuşum gerçekten.ya zaten şuan 200 tl ye 41 tl indirim var,şu durumda bile 259 tl ye denk geliyo.ama iner o bence.o sıra ben beğenince e hadi alalım madem dedi eşim,ben de yazık hem adama kıyamafım,onu al bunu al bitti adamcağız diye hemde daha çok var,evde kalabalık etmesin dedim.fırsatı buldunmu almak lazım aslında ama işte şartlar uymuyo.yapacak bişey yok.kısmette varsa bulur bizi o.
Kilo durumun harika desene8,5 ayda 17 kg vermek büyük başarı.maşallah,darısı başımıza inşallah emziriyomusun peki,öylemi verdin kiloları?ben de şu ana kadar 5kg aldım.özel bir dikkat göstermedim ama bundan sonrasında temkinli ilerlemek istiyorum.kendimi biliyorum çünkü,oğlumda da 6. Aydan sonra patlama yaşamıştım resmen duş sonrası bebe yağını bende sürüyorum,mustela var onu sürüyorum bide kakao yağlı body butter'ım var,son bikaç gündürde onu sürüyorum.niveanın eski klasik mavi yuvarlak metal kaselerdeki yağlı kreminden var evde,onuda sürüyorum.ne bulsam boca ediyorum kendime çstlağa müsait bi yapım var.anne tarafımda ve kardeşlerimde yok ama ben kime çektim bilmem dua benim için de...
aynen dediğin gibi. allah dağına göre kar verir. ben onlara benim bebeklerim diye bakmıyorum. allahın emaneti. o yarattığı kulunu düşünür. inşllh bi sıkıntı olmaz. tabi tedbiri elden bırakmamak lazım. ben mümkün olduğunca uzanır pozisyonda duruyorum. yemeği bile ocağın başına sandalye çekip oturarak yapıyorum. 21. haftadan beri raporluyum çalışmıyorum. evde olmak büyük nimetmiş. çalışıyosan doktorunla konuş bence. benim için işkence gibiydi çalışmak 14. haftadan sonra.
Amin canım inşallah.bi çok gece rüyamda sütümün fışkırdığını yada çok rahat emzirdiğimi görüyorum.oğlumda çok yarım kaldı o duygum ve sorumluluğum,bunlarda inşallah çok çok sütüm olur,memelerim dizime insede emziricem inşallah.kiloya da yardımı çok fazla tabi.günde hiç bişey yapmadan 500-600 cal. Yakmak demek.biraz da süt yapmaya yönelik,gereksiz kaloriden uzak bir beslenme seçilirse başarı kaçınılmaz gencede.kız kardeşlerim hep öyle oldular.fakat senin durumunda ayıptır söylemesi işin kaymağını yemek istemek artık yaniYa tabii canım sen de haklısın öyle düşünmekte. Ben hamileyken mama sandalyesi falan hiç bakmadım bile, daha öncelikli alınacak bir sürü şey oluyor zaten. Sadece iyi bir fırsatı kaçırmışız ya ona hayıflandım, olsun artık. Belki sen yakalarsın yine. Kilo durumum harika sayılmaz çünkü 68 kiloyla hamile kalmıştım, yine de ilk hedefim şu 3 kiloyu da verip doğum öncesine bir ineyim de sonra 60 a düşsem işte o zaman harika olur gerçekten de :)) İkizler hareketlenince daha kolay veririm diye düşünüyorum. Bir de göbek kaldı biraz onu da sporla halletmek lazım gelecek. Ben 6 aya kadar emzirebildim sonra ek gıdaya da başlayınca iyice emmeyi reddettiler. Ama emzirmenin kilo vermede bariz katkısı var. İnşallah bol bol sütünüz ve cup cup emen bebişleriniz olsun...
http://cdn1.n11.com.tr/a1/1024/53/31/94/53319463_308864120.jpg kızlar bu bebek arabası hakkında ne düşünüyorsunuz bana çok kaba gelmedı karar vermek çok zor kullanan yada önerisini duyan varmı acaba
Ben de bundan almayı düşünüyorum şimdilik ama köprü alti gibi bı yerde istanbulda sırf araba ve bisiklet satan biryerler vardı oralarda gidip bakacağım unkapanimi ne öyle biyerler
Ya aslında dediğin bir yerde doğru da :))) ballı kaymak olsun istiyorum galiba ama zaten o 20 kilonun 10 u doğum yapar yapmaz gidiyor, sen de bilirsin bebeklerin, plasenta vs gibi eklerinin ve suyunun ağırlığı var bi 10 kilo. Sonra rahim kocaman oluyor onun ağırlığı ve vücuttaki ödem var. Haliyle rahim küçüldükçe ve terlemeyle vs vücuttaki ödem de atılınca birkaç kilo da öyle gidiyor kendiliğinden. Emzirme kalori harcatıyor ama sütüm çoğalsın diye homidi gırtlak yememek gerek. Bol bol su içmek en güzeli. Dengeli beslenmeye çalışmak lazım, fazlası zarar. Göbek eritme yöntemini sevdim, internette böyle bir video da seyretmiştim, iyi fikir aslında
Amin canım inşallah.bi çok gece rüyamda sütümün fışkırdığını yada çok rahat emzirdiğimi görüyorum.oğlumda çok yarım kaldı o duygum ve sorumluluğum,bunlarda inşallah çok çok sütüm olur,memelerim dizime insede emziricem inşallah.kiloya da yardımı çok fazla tabi.günde hiç bişey yapmadan 500-600 cal. Yakmak demek.biraz da süt yapmaya yönelik,gereksiz kaloriden uzak bir beslenme seçilirse başarı kaçınılmaz gencede.kız kardeşlerim hep öyle oldular.fakat senin durumunda ayıptır söylemesi işin kaymağını yemek istemek artık yanisen 1 sene olmadan 20 kiloyu ver yetmedi bide eskisinden fit olmak iste,Allahtan kork şaka biyana çok güzel bi hedef,darısı başıma inşallah.neden olmasınki,doğumda yaparım,formda da kalırım diyosun göbek için ablam kızını oynatmak bahanesiyle yere yatıp kızını karnına koyup ellerini tutarak fış fış kayıkçıyı söyler ve yatıp kalkıp mekik çekerdi bi bakıma,karnıda bi kaç ayda tahta gibi olurdu.bizde bebekler iki tane olunca daha etkili olabilir.bu arada emzirme meyodunu nasıl belirledin,döngülü olarak bi birini sonra ötekini mi,ikisini aynı anda mı?bide sağma yaptınmı?ne sıklıkta sağdın?
benim oğlan tek bebek olduğundan doğumdan sonra bebekle birlikte 6-7 kg anca gitmişti.sonrası da dediğim gibi emziremediğim için veremediğim gibi,üzerine aldım bide.şuan bebekler ortalama 2'şer kg doğsalar toplam 4 kg bebekler,bi o kadar da plasenta,amnion,eşi meşi vs si.dediğin gibi min. bi 8-10 kg öyle gider.üzerine kalan da bizim gayretimize bakıyor.benim hayalim 65 kg ya geri dönmek.eğer bu gerçekleşirse dileyin benden ne dilerseniz dermişimYa aslında dediğin bir yerde doğru da :))) ballı kaymak olsun istiyorum galiba ama zaten o 20 kilonun 10 u doğum yapar yapmaz gidiyor, sen de bilirsin bebeklerin, plasenta vs gibi eklerinin ve suyunun ağırlığı var bi 10 kilo. Sonra rahim kocaman oluyor onun ağırlığı ve vücuttaki ödem var. Haliyle rahim küçüldükçe ve terlemeyle vs vücuttaki ödem de atılınca birkaç kilo da öyle gidiyor kendiliğinden. Emzirme kalori harcatıyor ama sütüm çoğalsın diye homidi gırtlak yememek gerek. Bol bol su içmek en güzeli. Dengeli beslenmeye çalışmak lazım, fazlası zarar. Göbek eritme yöntemini sevdim, internette böyle bir video da seyretmiştim, iyi fikir aslındaBen aynı anda emzirmeyi beceremedim, tek tek emzirdim. Birini emzirirken diğeri mama yedi. Sırayla yapmaya çalışsam da kızım emmeye daha istekliydi ve yeter ki sütüm artsın diye o biraz daha çok emdi. Deniyordum hangisi emerse onu emzirdim. Sağma işini 2-3 saatte bir öneriliyor, emzirdikten sonra kalan sütü de boşalt ki süt üretimi için uyarı olsun deniliyor. İki minik bebekle uğraşmak öyle uğraştırıcı ki zaten valla ben bunu beceremedim, günde iki üç kez anca sağabildim. Çok fazla sütüm de olmadı. Bazıları poşetlere dolduruyormuş, derin dondurucuda yer kalmadı diyen anneler var. Ben malesef tek bir poşet bile dolduramadım, keşke olsa sağar koyardım dolaba biri emerken diğerine de mama yerine biberonla anne sütü verirdim. Emzirme işi zor ve problemli oldu benim için. Siz oğlunuzdan da biliyorsunuz zaten ben bebeği tutmayı bile becerememiştim ilk zamanlar. Bebeği yanlış tuttuğum için belim sırtım ağrıyor mahvoluyordum. Aslında doğum öncesi ve sonrası emzirme eğitimi şartmış, bunu anladım. İnşallah sizin herşey yolunda gider, anne sütü gibisi yok.
evt canım çalısıyorum şimdilik bi sıkıntım yok çok şükür ılk aylar bı tehlıke atlattım 1 ay kadar yattım şimdi işe gidip geliyorum çok yorucu bi işim yok ama ilerleyen haftalarda bende rapor alıcam tabi mecburen şimdilik staj oldugu için mecburi devamlılık şart gidebildiğim yere kadar gidicem rabbım sıkıntı yasatmasın inş sağlıkla sıhhatle alalım evlatlarımızı kucagımıza
Ebebeğin şubat indiriminden 2 araba+2 anakucağı 1050 tl civarı ödedim.bu araba gercekten güzelmiş kaça aldın canım yanında ana kucagıda varmı fıyat belırtırsen sevıırım
Kesinlikle katılıyorum. Her konuda inançlı olmak lazımBu iş boya posa bakıyosa benim 39 u görmem lazım desenizehiç öyle bişey olduğunu sanmıyorum.Rabbim ol der olur,gel der gelirler... Kimse doğacağı ve öleceği günü değiştiremez,buna iman etmek kâfi.. Çok biliyo dr lar
Bende yakalamıştım o indirimiEbebeğin şubat indiriminden 2 araba+2 anakucağı 1050 tl civarı ödedim.
Evet çok haklısın annelerimizin hiçbirinde emzirme problemi duymadım ben, hepsi şakır şakır sütüm akardı diye konuşuyor. Zaten o zamanlar böyle mamalar yokmuş, herkes emzirirmiş. Nadiren hastalıktan falan emziremeyen olursa onlar da süt anne bulurmuş. Ben biraz da ikiz olduğu için sütüm yetmeyecek diye şartlandırdım galiba kendimi. İki bebek emzirme işi nasıl olacak diye endişelendim hep tabii. Aslında iki bebek de olsa ne kadar talep o kadar süt mantığıyla çalışıyor memeler, bu yüzden yetecek miktarda süt üretiliyormuş emzirdikçe. Ama işte yetmiyor yetmeyecek korkusuyla mamaya sarılıyoruz. Bir de sarılık olunca hepten panik yaptım ben. İnan ben de seninle aynı duyguları yaşadım ağladım üzüldüm neden beceremedim dedim kendime kızdım ama öyle olunca daha da kötüye gitti. Sonra da kabullendim...ne yapayım elimden gelen mücadeleyi verdim hiç emziremeyen anneler var en azından 6 aya kadar yeterli olmasa da emzirebildim diye kendimi teselli ettim. Siz bu defa olumlu şartlandırın kendinizi, eğitime de katılın. Cork cork sütleriniz olsun inşallah :)benim oğlan tek bebek olduğundan doğumdan sonra bebekle birlikte 6-7 kg anca gitmişti.sonrası da dediğim gibi emziremediğim için veremediğim gibi,üzerine aldım bide.şuan bebekler ortalama 2'şer kg doğsalar toplam 4 kg bebekler,bi o kadar da plasenta,amnion,eşi meşi vs si.dediğin gibi min. bi 8-10 kg öyle gider.üzerine kalan da bizim gayretimize bakıyor.benim hayalim 65 kg ya geri dönmek.eğer bu gerçekleşirse dileyin benden ne dilerseniz dermişimbu süt olsun diye yapılan hatalar ne zaman değişecek bilmem.geçen alman hst. dr u kaan kocatepeyi dinliyodum,çok güzel şeyler anlattı.en basiti ısırgan çayıdır diyo.tek başına süt üretimi için yeterliymiş,emzirme çayları,bol su da cabası.komposto gibi şeyler gereksiz şeker yüklemesi,çok güzel süt yapıyor allahı var ama kalori deposu.şekersiz kaynatılmalşı belkide.bide bazen düşünüyorum,akrabalarımdan köyde olanları,eskileri hatırlıyorum da ben kimsenin sütüm oldu olmadı muhabbeti yaptığını hatırlamıyorum.emzirememe gibi bi lüksleri yoktu çünkü,düşünecekleri bir alternatifleri olmayınca doğan bebek löp diye memeye dayanıyodu,bi iki günde sütaş inekleri gibi cork cork sütleri oluyodu.zamane anneleri olarak biraz kendimizi sorguluyorum ben.hep bi panik,hep bi olumsuzunu düşünüyoruz ve hatta buna alternatif olarak daha bebekler doğmadan mama ve preparat hazırlığı yapıyoruz.hep bi "olmazsa" diye B planımız var.farkında olmadan bilinç altı şartlanıyor gibiyiz.çok şükür,meme özürlüsü diye bi hastalık duymadım.her anne bebeğinin gıdasını üretecek tesis ve kapasiteyle yaratılmış oysa.oğlum emmediği yada ben beceremediğim için nasıl üzülürdüm,ağlardım.kendimi eksik,kusurlu,beceriksiz bulurdum.yarın dr umla hastanenin emzirme programı hakkında da konuşacağım nasipse.varsa bir eğitim katılmak istiyorum.
Şimdiden çatlak oldu mu yaAyyy evet yaaaunutmuşum gerçekten.ya zaten şuan 200 tl ye 41 tl indirim var,şu durumda bile 259 tl ye denk geliyo.ama iner o bence.o sıra ben beğenince e hadi alalım madem dedi eşim,ben de yazık hem adama kıyamafım,onu al bunu al bitti adamcağız diye hemde daha çok var,evde kalabalık etmesin dedim.fırsatı buldunmu almak lazım aslında ama işte şartlar uymuyo.yapacak bişey yok.kısmette varsa bulur bizi o.
Kilo durumun harika desene8,5 ayda 17 kg vermek büyük başarı.maşallah,darısı başımıza inşallah emziriyomusun peki,öylemi verdin kiloları?ben de şu ana kadar 5kg aldım.özel bir dikkat göstermedim ama bundan sonrasında temkinli ilerlemek istiyorum.kendimi biliyorum çünkü,oğlumda da 6. Aydan sonra patlama yaşamıştım resmen duş sonrası bebe yağını bende sürüyorum,mustela var onu sürüyorum bide kakao yağlı body butter'ım var,son bikaç gündürde onu sürüyorum.niveanın eski klasik mavi yuvarlak metal kaselerdeki yağlı kreminden var evde,onuda sürüyorum.ne bulsam boca ediyorum kendime çstlağa müsait bi yapım var.anne tarafımda ve kardeşlerimde yok ama ben kime çektim bilmem dua benim için de...
Otribebe burun aspiratörünü tavsiye ederim, kullanıyorum. Ama serumlarını da alın, önce burun deliklerine damlatıp sonra aspiratörle çekerseniz daha iyi oluyor.Kızlar burun aspritörü aldınız veya kullandınız mı? Ne marka aldınız? Tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?
sordun mu canım ne olduzahidenin programını düşürdüm,numaramı bıraktım.ibrahim saraçoğlu konuğu...ararlarsa soru yağmuruna tutucam
ben bir tane wee nin bir tane de baby comfort un aldım iki taneKızlar burun aspritörü aldınız veya kullandınız mı? Ne marka aldınız? Tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?