IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Tamam canim cok sagol.ben de begenerek siparis vermistim bakalim gelsim de.

maşallah
ağız mendilleri peki pamuklu mu.
beşik olayını nasıl yapıcaksınız.
iki tane mi şimdilik birtane mi alıcaksınız.
ikiz bebek arabalarından alıcakmısınız.
Allah nasip ederse bende senin gibi hurç alırım.
hastane çantasını ne zaman hazırlıycaksın.

bu iç zıbın denilen şey yakası v şeklinde olup kuşağı olan bağlanan mı acaba? :) eger buysa almak gerekir mi?yazın doğum yapınca giydirilir mi bu yoksa yalnız çıt çıtlı badi ve tulum yeterli olur mu? bir de kısa kollu badi mi yoksa uzun kollu badi mi alacağız temmuz,agustos için?hastane çıkışları sanırım hep zıbınlı.ne çok şey var anlamakta zorlanıyorum tecrübesiz biri olarak

İç zıbın göbek bağı düşene kadar giydiriliyor canım, ben 15 gün kullanmıştım çünkü kızımın göbek bağı 15 gün sonra düştü. Mandal olduğu için çıtçıtlı body giydiremiyorsun mandal çocuğa batıyor çünkü. O yüzden birkaç tane iç ve dış zıbın bulundurmak gerekiyor. Göbek bağı düştükten sonra da kısa kollu ve uzun kollu çıtçıtlı bodyler çok kullanılıyor. Hem kısa hem uzun kol body alın. Ben de temmuzda doğum yaptım ve hava çok sıcaktı sadece body ile durdukları günler oldu. 40 ı çıkana kadar genelde uzunkol body giydiriliyor, kolları çöp gibi oluyor zaten. Yazlık uzun kol bodyler de genelde ince penye oluyor zaten terletmiyor. 40 ı çıktıktan sonra da kısakol bodyleri de rahatlıkla giydirirsiniz, serin havalarda da kısa kol bodyleri atlet olarak kullanıyorum ben. Kışın da kullanıyorum yani, o yüzden farklı boylarda kısa ve uzun kol bodyler alabilirsiniz bolca. 5 li paket halinde satılanları var daha uygun oluyor. Tulumu pek tavsiye etmem. Çok çabuk boyları uzuyor o yüzden hemen kısa kalıyorlar ayrıca kullanışlı değiller çünkü ilk aylarda çok sık alt değiştirmek gerekiyor ve tulumların çok fazla çıtçıtı oluyor, hele gece loş ışıkta onca çıtçıtı çıtlamak işkence oluyor insana. En kullanışlısı patikli altlar. Patikli altları alırken de bel lastiklerine dikkat edin, çok sert dar olmasın, yumuşak esnek lastiği olanları tercih edin. Hatta hani şu geniş bel lastiği olanlar varya onlar çok iyi oluyor.

Canım iyi ki yazmışsın ben de çıtçıtlı body alırım niye zıbın alayım ki diyordum Göbek bağı olayını falan bilmediğimden. Her şey Tecrübe işte...

Gunaydin hanimlar. Bir haftadir neredeyse giremedim hic. Misafirlerim vardi. Hos onlar mi misafirdi ben mi bilmiyorum. Hamileligimin en guz3l bir haftasini gecirdim. Babamlar ablam yigenim filan geldi. Dun gittiler. Bugun kahvalti yapmak cok zor geldi tek basima o yuzden
neyse bzi bize kaldik pasalarla bende gecmis sayfalardan bakarak geldim. Ablamlarla bayagi bisey aldik. Kuvet legeni uyku tulumlari, alt acmalar kiyafet, carsaf yorgan yastik epey eksigimi tamamladik. Bana hastane cantamla bakim urunleri ve biberonlar filan kaldi.
Ozdilekten yorgan yastik aldik 45 liraya tavsiye ederim. English home indirim sepetinde 35 liraya cok sevimli nevresimler vardi onlardan aldim. Civil her zamanki gibi cok uygundu oradan yine epey bisey almisiz. 60 liraya Iki hastane cikisi aldimpamugu cok guzel ama acinca bana boyle baski kokusu gibi bir koku geldi burnuma biraz uzuldum. Ins. Sagliksiz degildir. yikaninca gecer diye dusunuyorum. E bebekten de anakucagi besik filan baktik. Bu anakucaklarini arabaya sabitlemek icin baza dedikleri bir sistem var hic kullanan oldu mu acaba. Esim jsrarla almak istiyor ama cok pahali. Bilemedim. Aklima gelenler bunlar. Toparlarken gordukce yazarim
Hee bir de lcw dan 12 liraya cok hos bisey aldim. Battaniye desem battaniye degil yorgan desem hic degil ici elyaf dolu penye battaniye gibi bisey. Battaniye diye geciyor ama mevsimlik yorgan gibi. Onun fok isime yarayacagini dusunuyorum. Ustu lacivert zebra desenleri vardi. Cikinca bakin derim mutlaka herseye kullanilabilecek fonksiyonel bisey.

Sevindim iyi olmana okudum ama yazamadim kusura bakma. Kendini soyitlama oyle cok daha kotu oluyor insan. Ben de kotu oldugum kasilmam filan oldugu zamanlarda insanlardan uzaklasiyorum esim bile konusturamiyor sanki dunya batmis gibi boyle daha kotu biliyorum ama o zamanlar kafamizi dagitip daha iyi olmamiz gerekiyor aslinda. Gorecez ins. 37 38 leri Rabbimin izniyle :)

Canim 21 23 arasi mide yanmalarinizi cok da ilaca baglamayin. Vara yoka yaniyor. Ben su bile icemiyordum. Bu haftalarda saclaniyorlar. Bir de bu gecici tuy mu deniyor vucutlari tuylerle kaplaniyor bu haftalarda onlar bizi mahfediyor. Benim mide yanmalarina cozumum gaviskon icip sol tarafima yatmak.
Ben de ferrum fort kullaniyordum. Tahlil filan yapmadan verdiler ama Mide bulantisi yapiyordu aldigim gunler kusuyorum. Sabah ac aldim kotu oldum. Gece saat kurup uyku sersemi yutayim uykuda tadini hissetmem dedim sabah kalkincakustum hic duzenli kullanamadim toplasan 10 tane kullanmisimdir. Cumartesi dr.a soyleyecem

Uyku seti dedigin nedir canim yorgani nevresim takimi filan dimi. Oyle suslu biseyler mi baktin fiyatlar bana pahali geldi. Ben 45 erden birer yorgan yastik aldim 35 erden cok guzel nevresim takimi aldim. Birer de lastikli olandan aldim onlar 50 idi. Sonra bir de 35 e pike bu sekilde bir takim yaptim. 110 geldi birinin takimi. Ustelik ozdilek ve english home. Tavsiye ederim.Kiz olmasini da cok istemistim ama Allahtan oglanlarim oluyor. oldum olasi hic susu satafati gosterisi sevemedim. Kiz cocugum olaydi anasi gibi oglan cocugu gibi dolanirdi ortalarda :)) sade gosterissiz naturel renkleri filan daha cok seviyorum.
Malesef ilk bebegimi plesentadan kaynaklanan bir problemle kaybettim. Ikincide daha dikkatli olmk durumunda kaldim.
Rabbim kucagini bos birakmamis yuzunu tekrar guldurmus. Onun omrunu bu evlatlarina versin hayirli uzuuunnn omurler nasib etsin ins.

canim o zibinlar arkadas anlatmis zaten de bence de cok gerekli hele ilk ay. Hem daha pamuklu bebegi tutacak vucudunu hem de gobek olayi icin cok iyi olacak. Boyle kruvaze kapaniyor basit dumduz bise ayni seyden bahsediyoruz dimi. Bence bulundur 2 ser 3er tane.

Insallah canim insallaaahh:))

ağız mendilleri % YÜZ pamuk olmalı zaten.
aslında diğer tüm giyimler de öyle.alırken dikkat etmek lazım.
beşik olarak ta iki tane mobilya karyola yaptırıyorum.
ben sonradan almakla uğraşamayacağım için ve düzenimi en başta kurmam gerektiğinden ikisini de hazırlayacağım.
tabi bir müddet yan yana yatabilirler.ama birbirlerini uyandıracaklarını düşünüyorum ben.gerektiğinde hoop herkes kendi yatağına gidecek:))
ikiz bebek arabası alacağım ama doğum sonrasına kalabilir büyük ihtimalle.aceleye gerek yok.onlara eşim bakıyor.
kraft nitro olabilir-pierre cardin de olabilir.henüz karar vermedim.
hastane çantasına konacak eşyaları alıyorum birer birer.en sonunda da yıkayıp bir bavula yerleştireceğiz artık nasipse:))

Allah kavuştursun diyelim o zaman sana:))
güle güle kullanın aldıklarını canım.baya bişey almışssın.
uyku setleri beşiklerin etrafına koruma minderleri de çıkan yorganlı çarşaflı setler var ya onlar.
sen park yatak kullanacağın için belki de ihtiyacın olmayacak.park yatakların iç çeperlerinde bebeğe zarar verecek kısımlar var ise sen de kullanmalısın bence.
benim mobilya olacağı için zaten etrafına o minderlerden bağlayacağız.onun içinde yorgan da çıkıyor zaten.

böyle bir set işte görüyosundur mutlaka.
civilimden hastane çıkışı ne marka aldın?
çok boya baskılı bir ürünse kokabilir.
içine sinmediyse değiştirirsin başka bir marka ile.

bu zıbın setlerini uzun süre kullanamazssınız zaten arkadaşlar.fazla fazla almayın bence.
ben oğluma baya bi almışım.yepyeni duranlar var içlerinde.sadece 10 gün kadar giydirdim.o da göbek bağı düşene kadar.
bodyler bellerinin açılmaması için en sağlıklısı.iç zıbınlar bebeğin içinde toplanabiliyor.
önden çıtçıtlı bodylerden alın ilk zamanlar için kruvaze gelen.zıbın body diye geçer.

haftasonunda oğlumdan kalan kıyafetleri yıkamaya başladım biraz.iyi durumda olanları kullanacağım.organik sabun tozu ile yıkadım ve yumuşacık oldular.
bir yandan da bazı şeyleri hazır etmekte fayda var.elimin altında hazır olsunlar.çünkü yardım edecek kimsem yok eğer ağırlaşırsam.şimdiden zorlanmaya başladım ben eğilip doğrulmakta.
sonra da hastaneye gidecek çantaları hazırlayacağım çok geçiktirmeden.

Canım ne güzel olmuş alışverişlerini yapmışsın darısı benim Başıma artık

Kızlar gratislerde de ağız silme ter silme vs için hazır paketli bezler satılıyor. Onların da emiciliği güzel gibi. Tülbentlere ilaveten onlardan da alabilirsiniz

dogru soyluyorsun ben yan korumaliklari filan unutmusum. Sizin besikler parmaklikli olacagi icin evet bunlar daha guzel durur. Guzel gunlerde kullanin simdiden

dogal sabun tozunu aktardan mi aldin. Bir de bu sabun tozlari makinaya koyunca cok kopurmezmi ne kadar koyuyorsunuz. Ay utandim cahilligime verin :)

Kizlar supersinizzzzz herseyi ne guzel dusunuyorsunuz.oturdum ilk sayfadan itibaren okudum notlar aldim.benim daha once bir kaybim oldugundan ve ona cookkk fazla ozendigimden bu defa dogsunlar eve gelsinler herseyi ondan sonra alacagim diyordum.hala almadim ama bakmalara basladim netten.birde sadece kiyafet degilki birsuru detayi var aslinda.sizi okudukca endiselendim biraz.yavas yavastan baslamaya karar verdim.cok yavastan ama.netten bakip bana mantikli gelenleride sizinle paylasacagim.allah yardimcimiz olsun.

doğal sabun dediğim dalanın %100 bitkisel toz sabunu.tesadüfen buldum ama güzel bir ürün bence.kendinden yumuşatıcı özelliği var.denedim gördüm:))ölçüsü de arkasında ölçekler var.kir miktarına ve makinenin doluluğuna göre koyarsın.bu ürünler matik olanlar zaten.sakın elde yıkama olanlardan alma:))köpükler evin içine yürür:))
uyku setleri park yataklara göre de satıyorlar.sonuçta.park yatakların kumaşları da çok sert.tahriş edici olabilir.sen yine de bi dikkat et.
almışmıydın park yatak bu arada?
canım doğumdan sonra almak zor olmaz mı?
eve geldiğinde elinin altında asgari miktarda giysi vs. olması gerekir.
ne zaman gidip seçip alacaksın.
mesela neleri doğum sonrasına bırakacaksın ki?
seni anlıyorum tabi bu arada.düşüncende duygusal anlamda çook haklısın.
ama birden senin adına zor olacağını düşündüm yanlış anlamazssın umarım:))
ikiz gebelik zaten tekil gebelik gibi değil.
ben ilk oğlumdaki 8 aylık halimdeyim şu anda resmen.
ve birkaç haftaya kadar da çarşıda gezme işini tamamen bırakmam gerekecek sanırsam.
ilk oğlumda 30.haftada alışverişe başlamıştım şimdi ise 30 a kadar herşeyi bitirme taraftarıyım.
çünkü 32. 33. 34. 35. haftalarda doğum yapan da çok.

Gecen gordum bu tozu ama adini hic duymadim diye almadim. Dalinin normal sabun tozunu almistim. Dalini de ben kendi kiyafetlerime koyayim bari. Bak matigine filan da dikkat etmedim iyi mi :))

Hatirliyorum canim bahsetmistin. Rabbim o evladinin omrunu karnindaki minklere versin hayirli uzuuuuunnn omurler nasib etsin. Canim seni uzmek istemem ama sebep soylemisler miydi

Ya kızlar bişey sorcam kafama çok takıldı ikizlerimizin tek yumurta mı çift yumurtamı oldukları anlaşılmıyor mu? Doktora gittim bugün özellikle bu konu için karamsar cevap verdi sinir oldumm doğumdan sonra belli olacağını söyledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…