- 29 Ocak 2012
- 2.585
- 1.689
- 448
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
Aldığın sitenin adi ne canım?slm hanımlar,
ben bebeklerimin odasını sipariş verdim.1 aya yapılacaklar.iki dolap iki karyola bir çamaşırlık.bembeyaz bir takım olacak:))
biberonları da aldım.iki adet cam dr. browns aldım 125 lık. .güzel bir site denk geldi.çok ilgililerdi.bir ecza sitesi.24 saatte elimdeydi.iki de önlük hediye bile koymuşlar.memmun kaldım.öyle güzel paketlemişler ki ricam üzerine.
bu cam biberonu bikaç gün önce metroda inceledim.boyutu filan hoşuma gitti.2 tane olsun dedim.
iki de avent alıcam
bir de hastane çıkışı siparişlerim var.onlar da bi kaç güne gelir.
bu arada haftasonu bikaç parça tulum aldım civilimden.
vebahargeldicim senin aldığın tulumlardan gördüm orda.fiyatlar çok makul gerçekten.
ben babycenter önden çıtçıtlılardan aldım body .bi ara foto eklerim.
ha bi de dolap içleri için pembe mavi kutular aldım.foto atarım.
kızlar günler geçtikçe yürümek zorlaşıyor.ikiz gebelik zormuş gerçekten.ben oğlumda 8. ayda ağırlaşmıştım.şimdi ise uzun mesafe yürüyemiyorum.sıkışıyorum sık sık.sizde de öyle mi,?bi de wc arıyorum.
o gün çivilim mağazasında iki saatte iki kere wc ye gittim.Allahtan mağaza içinde var da dışarıya çıkmak zorunda kalmadım.
2 adette nuk emzik aldım.daha doğrusu eşim aldı.aldığı gibi sepete attı:))pembe mavi.
Canım Allah yardımcınız olsun üçünüzün deHanimlar gunaydin.
Ben sizlerden dua istiyorum. Biraz sikintiliyiz. Dun aksam nst ye girdim cok sukur bisey cikmadi ama rahat da durmuyorlar anlasilan. Dualarinizda bana da yer verin. Annemler gelmisti alisveris icin tatil dolayisiyla ama hic cikmiycam galiba.
Tetanoz iğnesi ben olmadım herkese yapılıyor muymuş? Benim doktorum hiç bahsetmedi.canim o sertlikleri bende onemsememistim. 18. Haftamda tetenoz ignesinden sonra basladi hic takilmadim. Usutuyorim karnim sisiyor filan dedim. Sonra 20 de tekrar oldu 2 3 gun o saman dr.a soyledim korktu hemen gel dedi. O zaman ogrendim ki kasilmaymis o sertlikler. Magnezyum verdi. Epeydir yoktu. Dun biraz ayakta kaldim yine basladi bu sefer biraz fazla sik sik olmaya basladi. Simdi yatiyorum artik. Aksama gore az. Cok sukur acilma filan yok.
Ihmal etme kontrole gittiginde soyle istersen. Ama su da var. Bebeklerin hareketleriyle de alakali sertlik oluyor basta onlari anlamiyordum. Ondan da olabilir kotuye yorma. Ben artik bebekhareketi mi normal sertlik mi malesef ayirt etmeye basladim
Yenidoğan yoğun bakımı çok önemli sonuçta çoğul gebelikte her türlü başa gelebilecek durumu düşünmek gerekiyor...bende de 2-3 haftadır var, bende karnımda gaz var herhalde üşüttüm yada gezelidiğim için falan diyodum.bazen hareket ederlerken sertleşiyor bir yerlerini dayıyorlar herhalde ama bazende hareket hissetmezken karnım komple sert oluyor.o batmalarıda ayırt edemiyorum rahim ağzımı makat mı belli olmuyor.en iyisi doktora sorayım sağol.
bu arada biz doktorumuza devam edemeyeceğiz doğum ücreti bizi aşıyor.İstanbul avcılarda oturuyorum kime gitsem bilemiyorum?bi ENDER AYDINHAN var ama muayenehanesinde takip yapıyo doğumu Avcılar hospitalde yaptırıyo.acaba diyorum takiplerde hastanede mi olmalı?hastaneden memnun olmayan çok var ama ENDER beyden herkes memnun.
bir de medicana avcılarda doç.dr.yavuz bey var.herkes memnun ama hastane olarak basık ve ben medicanaya para vermek istemiyorum.diğer şubesine yeterince boş yere yolunduğum için.
Biz neye en çok önem vermeliyiz?????doktorun iyi olmasına mı? yenidoğan yoğunbakımın olup sorumlu doktorun iyi olmasına mı?hastane nin hizmet ve tahlillerdeki başarısına mı?
Kafam allak bullak oldu yaaa doktorumu çok seviyodum ve güveniyordum.ama beni çok aşıyo
dr bana da soylemedi. Saglik ocagi soyleyince dr.a sorfum yaptir dedi ama sirf evhamdan yaptirdim.Tetanoz iğnesi ben olmadım herkese yapılıyor muymuş? Benim doktorum hiç bahsetmedi.
Allah kolaylik.versinBu da kizimin ve oglumun hurclari kizlar.begenecekmisiniz bakalim:))
Abileri ile hazirladik.bu iku hurcu gecen gun metrodan almistim.aldiklarimi bir arada goreyim diye.cunku karistiriyorum neden kac beden aldim filan.
bu sekilde hazirlamadiysaniz benden abla tavsiyesi olsun bu da nacizane
benimkilerde valizde ama deftere resmen stok tuttum hangi beden ne var yazdım.ona bakarakta ihtiyaç listesi hazırladım.ikide bir açıp valizi bakmayayım diye :)Bu da kizimin ve oglumun hurclari kizlar.begenecekmisiniz bakalim:))
Abileri ile hazirladik.bu iku hurcu gecen gun metrodan almistim.aldiklarimi bir arada goreyim diye.cunku karistiriyorum neden kac beden aldim filan.
evet canım çok önemli de başındaki doktorun tecrübesinden nasıl emin olacaz onu diyorum.benim gitmeyi düşündüğüm hastanede var.gidip yoğunbakım doktoruyla mı görüşsem acaba?Yenidoğan yoğun bakımı çok önemli sonuçta çoğul gebelikte her türlü başa gelebilecek durumu düşünmek gerekiyor...
bana da bi arkadaşım 70*120 mobilya beşik veriyor ilk 3-4 ay yatarlar herhalde diyorum baktım olmadı babayı tek kişilik bazaya atıp,ben bebişlerle kendi yatağımda yatarım:)zaten 14 yıl beklemişim büyüyünce zaten ayrılacaklar 1 yaşa kadar benimle yatabilirler.Slm kizlar. Yatak konusunda biz e bebektn baby plus 2 tane yatak aldik. Indirimdeydi tanesi 100 tl. O zaman 5 aylkk hamileydim bu indirimi kacirmk istemedim. Bebeklerim 2 ay boyunca bir tanedini kullandi. Zaten biz 2 ya da 3 ay ayni yatakta yatar die dusunduk. Fakat sonra baktim ki gece emzirdigimden bi biri uyanio sonra biri. Yok yataktan al tekrar koy. baya zorladi beni. Sonra yanima aldim iki bebemi. Ayni yatakta yatioz. Biri sagimda biri solumda. Gece kim aglarsa onu emziriom. Uykulari da aciilmio. Beni hissettikleri icin daha guvende uyuolar. Tavsiyem ne olacagini bilmeden cok paralar vermeyin bu park besik lere. Sonucta hepsi ayni. Buyukluk olarak da bizimki 60 a 120. Zaten bu saatten sonra tek yatarlar. Tekrar besik kullanirsam. Asil onemli olan besigin yorgani yastigi yatagi::))) ustelik 60 a 120 alirsaniz bizim gibi yorgan vs bulmak cok zorlasio genelde standart cunku. Ben diktirdm. Baya zaman aldi. surekli yatmak zorundaydm cunku:((
Sterilizasyon cihazına gerek yok bence, benimkiler neredeyse 7 aylarını doldurmak üzereler hiç ihtiyaç duymadım. Ben çelik tencerede 5 dk kaynatıyorum. Kaynatmak zor bi iş değil bence boşa para vermeyin. Ayrıca o kadar aşırı steril olmaya da gerek olduğunu düşünmüyorum biraz da çevre koşullarında yaşamaya alışsınlar. Ayrıca anneden ve anne sütünden geçen antikorlar bebişleri koruyor o kadar savunmasız değiller mikroplara karşı.Masallah canim sen baya erken basladin alisverise.bu gidisle bizim haftalara kadar herseyi tamamlarsin.iyi hsyirli gunlerde kullanin inS. Canim.
Bakim urunu sebamed veya chicco alabilirsin.islak mendi unibaby olabilir.ama bu alt temuzligindeki tavsiyelerimi atlama.
pisik kremi pepantol en iyisi.bir de sudocremi cok methediyolar.
sterilizasyon mak.icin acele etmicem ben.eski usul kaynatirim sanirim.zorda kalirsam da alirim basit bisey.kardesim internetten aldi.gayet guzel .markasini unuttum ama bulunca yazarim.
sut pompasi ben de avent elektrikli dusunuyorum.onu da en son alicam.
cam biberonlari kaca aldin?
Ben çok şey aldım butikbebeden herhangi bir sorun yaşamadım, pişman olmayın hemen.Arkadaslar butik bebeden alis veris yapan var mi? ben bugun bir seyler siparia verdim.sonra sikayetleri okuyunca pisman oldum gibi.
Canım benim gittiğim hastanede doğum seminerleri veriyorlar oradan Anladığım kadarıyla yoğun bakıma girdikten sonra doktor tabii ki bakıyor ama ağırlıklı yoğun Bakım hemşireleri ilgileniyorlar. Onlar bana baya bir bilgi vermişlerdi. Doktorla da görüş ama hemşirelerle de görüşsen iyi olur.evet canım çok önemli de başındaki doktorun tecrübesinden nasıl emin olacaz onu diyorum.benim gitmeyi düşündüğüm hastanede var.gidip yoğunbakım doktoruyla mı görüşsem acaba?
Ben memnun kalmistimArkadaslar butik bebeden alis veris yapan var mi? ben bugun bir seyler siparia verdim.sonra sikayetleri okuyunca pisman oldum gibi.
Canim bende surekli yatmak zorundaykm senin neyin vsrdi bana 20.haftamdaservikal serklaj yapildi hala evhamlaniyorumSlm kizlar. Yatak konusunda biz e bebektn baby plus 2 tane yatak aldik. Indirimdeydi tanesi 100 tl. O zaman 5 aylkk hamileydim bu indirimi kacirmk istemedim. Bebeklerim 2 ay boyunca bir tanedini kullandi. Zaten biz 2 ya da 3 ay ayni yatakta yatar die dusunduk. Fakat sonra baktim ki gece emzirdigimden bi biri uyanio sonra biri. Yok yataktan al tekrar koy. baya zorladi beni. Sonra yanima aldim iki bebemi. Ayni yatakta yatioz. Biri sagimda biri solumda. Gece kim aglarsa onu emziriom. Uykulari da aciilmio. Beni hissettikleri icin daha guvende uyuolar. Tavsiyem ne olacagini bilmeden cok paralar vermeyin bu park besik lere. Sonucta hepsi ayni. Buyukluk olarak da bizimki 60 a 120. Zaten bu saatten sonra tek yatarlar. Tekrar besik kullanirsam. Asil onemli olan besigin yorgani yastigi yatagi::))) ustelik 60 a 120 alirsaniz bizim gibi yorgan vs bulmak cok zorlasio genelde standart cunku. Ben diktirdm. Baya zaman aldi. surekli yatmak zorundaydm cunku:((
hurçlarınıza bayıldım.güzel fikir.Bu da kizimin ve oglumun hurclari kizlar.begenecekmisiniz bakalim:))
Şart galiba :/ arkadaşlardan birinin ikizleri doğmuş 7 aylık sağolsun o bize ışık oluyo o söyledi zor oluyo iki çocuğu emzirmek bir de çalışıyosan yani mecbur sağman gerek arkadaşlar elektrikli alacaklarmış ben almayı düşünmüyorum ta ki imdat diyene kadarkızlar ikizlerde süt pompası amak şart mı.
ne konuda daha çok yardımcı oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?